23.01.05
20:25
Темата е модерирана от Mr_Muskul
Казвайте тука всичко което знаете за лицевите опори полезни ли са има ли добър ефект от тях и т.н.
23.01.05
21:20
Естестесвено че са полезни.Имат голям ефект върху развитето на гардите.
Зависи с каква ширина ги правиш , могат да акцентират върху гърди , бицепс , трицепс , гръг и предмишница , но по принцип главно гърдите.
23.01.05
22:20
не очаквай маса от правене на лицеви опори!
23.01.05
23:17
master кажи ми с каква ширина да ги правя за да натоварва гърдите
Лицевите опори могат да се ползват примерно като донапомпващо упражнение с лега. Аз лично правя със собственото тегло само кофички и набирания. Лицевите опори не ги уважавам много :) . Но може да се исползват и с тежест примерно на гърба.
И спрерд мен са добро упражнение (въпреки, че не ги правя :lol: ). Имам приятел, който само с лицеви опори беше направил страхотни гърди. Когато си качиш краката на по-високо (напр. стол), упражнението става по-трудно. Можеш да качваш до “безобразие” и да стигнеш до положение в което си надолу с главата (стига да имаш толкова сила - то малко хора имат, ама все пак).
Поздрави! :)
Надолу с главата ще е за рамо вече. Аз си мисля, че бих могъл да направя 3ка тъка.
по-здрави
Еее, с изместване на ъгъла отиваме към рамото, няма начин :D
3-ка - е това е яко вече, поздравления, Емо.
Лицеви опори надолу с главата не са вече лицеви опори, а са по - скоро раменни опори ;) Аналогични са на раменните преси, само че изтласкваш собственото си тегло. Правил съм ги, не е толкова трудно, само трябва да използваш някоя стена за опора на краката, иначе е трудно да пазиш равновесие ;)
За лицевите опори - навремето ги използвах, преди да почна да тренирам в зала, и имаха доста добър ефект върху гърдите и раменете ми, дадоха ми и доста сила, и ми изградиха доста маса на гърдите. Но сега не правя вече. Ако ви е интересно, пробвайте лицеви опори на една ръка - гаранция, че много малко хора ще успеят да ги правят. На мен когато съм пробвал ми е било трудно.
П.П.
Аз съм правил 6 - 8 повторения в това положение, като съм се спускал до брадата (или до носа), ама съм доста по - лек от Емо ;)
Петко К браво братле! Но кръвното ми ще се прецака надолу с главата си мисля и не искам да опитвам честно казано.
по-здрави
Еми за да ти натоварват повече гърдите , трябва да ги правиш с по голяма ширина
24.01.05
15:40
Абе лицевите са си донапомпващо упражнение иначе за издръжливост са супер ама маса не може да се качи от тях,но мисля че за релеф стават не6то като аеробика са си :roll:
Лично аз ги ползвам за да разбера как съм си тренирал гърдите.Ако направя повече от 10 значи не съм напомпал както трябва и продължавам.Така че така да се каже “довършваш”гърдите с тях.За друго,имам в предвид за гърди не стават.Виж трицепсовите са друга работа :lol:
24.01.05
21:02
Я паднете всички за 20! :lol: :D :D
24.01.05
21:39
Ами ако нямаш възможност да ходиш на фитнес са много добро средство за трениране на гърдите.
По скоро за тонизиране само с лицеви опори не можеш да натовариш гърдите но може да ги включваме към тренировката за гърди
Аз лично от лицевите си топя масата гърдите вместо да я увеличавам (то щото правя 50-60 на серия) :? :?
Според мен не са кой знае колко добро упражнение, освен ако не накараш гаджето да ти седне на гърба докато ги правиш 8)
взимаш три стола един за краката и по един за всяка ръка като си нагласяш съотвегно ширината и пускаш така че гърдите да минат възможно по-надолу от нивото на дланите.аз тия много ги уважавам вдишваш докато спускаш и издишаш като вдигаш
когато нямам възможност да ходя в залата и трябва да правя лицеви правя следното: първа серия - максимум повторения - почти до отказ.
следващата серия - след много малка почивка - така вече имам сили само за 10тина, следваща серия - също след много малка почивка и така държа повторенията под 10. Правя лицеви само с обратен наклон щот се кефя на горни гърди :)
(краката са ми на 80-90 см височина някъде, ръцете - на земята)
27.01.05
16:23
взимаш три стола един за краката и по един за всяка ръка като си нагласяш съотвегно ширината и пускаш така че гърдите да минат възможно по-надолу от нивото на дланите.
абе аз така както казваш правех преди и си натоварвах много добре перките :shock:(всеки път мускулна треска след 150 опори) и помислих,че е гадно нещо и спрях, иначе лицевата опора си е класика
28.01.05
17:09
нека поразъждавам малко ( много хора са ми казвали недей ама аз съм си упорит :lol: )
Лицевите опори натоварват рамо както трицепс така и гърди ===> са многоставно упражнение ====> са базово упражнение и ако сложим един диск 20 килограмв на гърба не мисля че няма да са съпер тренирофка за гърди .
28.01.05
19:07
имах предвид ако някой иска да разнообрази малко със стандартното повдигане от лег .:)
04.02.05
21:27
Прави се маса от лицеви.При условие че ги правите с минимална
почивка между серйте
[quote author=“twista”]Прави се маса от лицеви.При условие че ги правите с минимална
почивка между серйте
Едва ли и по колко повторения ще трябва да правим по твоя метод за да качим
05.02.05
10:55
по 30 повторения.Има обаче едно условие за да имате успех
Трябва да ги правите много бавно.
Това е в противоречие с хипертрофията за да направиш 30 повторениа бавни ти трябват минимум минута и половина а ако искаме хипертрофия не трябва да надвишаваме 30-40 сек в общия случай
05.02.05
11:26
Аз така правя и имам успех
ПП Ти да не си някъв професор :shock:
Ако мислиш че те разбрах кво е тва хипертрофия :?
Моля не пускайте мнения едно след друго. Ако друг не е писал след вас, използвайте бутона “промени”. Благодаря.
Mr_Muskul
10.02.05
20:33
Колко серии е най-добре да правиш за да има оптимален ефект