11.03.09
10:03
Тъй като дневникът ми и без това стана супер разводнен - то не са снимки, клипчета, клюки и тн (няма лошо де), реших да си отделя рецептите тук - иначе и аз самата си ги забравям и ще има доста да ровя докато си ги открия.
Пък и някой ако се интересува....
Снощи си приготвих това:
Протеинов кекс
1/2 чаша овесени ядки
1/4 чаша овесени трици
1/4 чаша пшеничен зародиш
2 сл ленено семе
1 сл зехтин
1 сл подсладител
4 яйца
1 1/2 дози протеин (аз ползвах ON Cookies N Cream)
3 сл ягодов кофитюр без захар
1/2 чаша боровинки (може да се заменят с ядки)
1 пакетче бакпулвер
есенция ванилия 4-5 капки
Всички съставки без боровинките (ядките) се разбива с пасатор до получаване на хомогенна (но не прекалено течна смес - внимавайте да не го смелите прекалено много). Изливате го във формички за мъфини или за кекс, но преди това сложете хартия за печене иначе има опасност да залепне. Накрая се слагат боровинките (ядките). Пече се 20-25 мин на 180 градуса. След като го изпекох, изчаках да изстине и тъй като ми се стори доста сухо до увих във фолио и го оставих. На сутринта вече беше доста по-меко. Ето и какво получих аз:
Темата беше редактирана от Венцеслава Атилова на 11.03.09 10:04.
Еха супер, ей споделяй с нас, аз нямам такова развинтено въображение в кухнята супер, ще я пробвам и аз. А дали мога да заменя протеина на прах с нещо друго :) например извара ??? Как мислиш ?
11.03.09
12:12
Ами сигурно може - предполагам, че ще стане по-мек ако сложиш изварата. Няма да е толкова високо-протеинов, но какво пък.... Пробвай и пиши :)
казано от Венцеслава Атилова на 11.03.09, 12:12:
Ами сигурно може - предполагам, че ще стане по-мек ако сложиш изварата. Няма да е толкова високо-протеинов, но какво пък.... Пробвай и пиши :)
О, да да ще кажа после, що бе Венци, нали и изварата е протеинова.....ще стане :) е не е концентриран протеин на прах но нищо....:) ще докладвам после :)
11.03.09
12:51
казано от Vessi на 11.03.09, 12:26:
казано от Венцеслава Атилова на 11.03.09, 12:12:
О, да да ще кажа после, що бе Венци, нали и изварата е протеинова.....ще стане :) е не е концентриран протеин на прах но нищо....:) ще докладвам после :)
ами 1 1/2 доза е някъде 36 гр протеин. Иварата да е 18 гр/на 100 гр - начи 200 гр ако сложиш ще го нагласиш. Ама пък 200 гр да не стане много течно.... по-добре пробвай със 100 като за начало
11.03.09
16:46
Ммм... вкусно хапване подходящо за веднага след тренировка :)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 11.03.09 16:47.
Ще следя темата с интерес, най-вече заради подобни оригинални рецепти, които ще се осладят на приятелката, която постоянно се оплаква от вкуса на здравословното хранене :)
Въпрос относно кекса - какво количество става и не се ли “прецаква” протеина при термична обработка? Половин доза протеин не е ли малко?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 11.03.09 17:34.
казано от Стоянчо на 11.03.09, 17:24:
Ще следя темата с интерес, най-вече заради подобни оригинални рецепти, които ще се осладят на приятелката, която постоянно се оплаква от вкуса на здравословното хранене :)
Въпрос относно кекса - какво количество става и не се ли “прецаква” протеина при термична обработка? Половин доза протеин не е ли малко?
Аз мисля, че отива на вятъра.Най-малкото при разтварянето...Иначе изглежда доста апетитно :)
11.03.09
21:28
казано от Владимир92 на 11.03.09, 18:11:
казано от Стоянчо на 11.03.09, 17:24:
Въпрос относно кекса - какво количество става и не се ли “прецаква” протеина при термична обработка? Половин доза протеин не е ли малко?Аз мисля, че отива на вятъра.Най-малкото при разтварянето...Иначе изглежда доста апетитно :)
Отговарям веднага :)
Дозата протеин е 1 и половина ( 1 и 1/2). Става около 400 гр парчок :) хехе имам снимка и на цялото нещо, ама ми е на другият компютър - утре ще ти я кача да я видиш. Относно термичната обработка - рецептата е заимствана и леко побългарена от книгата на Bill Philips - Eating for life - не съм експерт относно устойчивостта на протеиновите пудри, но не вярвам пък Бил Филипс да не е наясно. В самата книга има още поне 4-5 рецепти за кукита и протеинови мъфини и кексове и навсякъде се ползва суроватка. Не знам.... :-/
Браво! Хрумна ми идея - защо прекрасният отбор на бб-тийм не събере най-оригиналните рецепти от потребителите на сайта и да не издаде книга с рецепти - да речем като “Вкусният фитнес”: как и с какво да се храним преди, по време и след тренировка според целите ни и същевременно да е апетитно и лесно приготвянето на храната? Убедена съм че ще има успех - я си спомнете с рецептите за практуващи Дюкан що книги се изпродадоха!
12.03.09
15:35
козуначе - да добра идея, само че като гледам каква организация сме .... не мис е вярва
Ето едни вкусни сандвичи, които си направих днес за обед в университета:
2 филии пълнозърнест хляб
60 гр извара
4-5 пресни гъби
2 парчета пилешко месо
зелена салата
краставица
пресен лук
Сготвяте месото по ваш вкус - аз го овалях в марината за пиле и го изпрекох на грила във фурната. Гъбите си задушавате с малко зехтин и подправки (ползвах KOTANY балкани) в тефлонов тиган. След като губите изстинат в купичка ги комбинирате с извара и с блендера пасирате докато се получи хомогенна смес. Намазвате филийките, поръсвате с нарязания пресен лук, и подреждате отгоре зелена салата-краставици-пиле. Увивате във домакинско фолио и е ready to go :)