13.03.09
11:25
За гръб правя само вертикален скрипец(отзад и отпред) 4 серии... Какво ще ми препоръчате още да правя(фитнеса е може да се каже в 1 мазе и няма всички уреди(демек няма хоризонтален) Начинаещ съм в тази област, защото досега сериозно правих само бицепс гърди и трицепс (мн съм тъп знам)
И за рамо какви упражнения...
.. първо няма да е лошо да започнеш да се изразяваш малко по-интелигентно , второ погледни програмите и упражненията в изданието( най-горе в средата има линкове) . За да ти отговори някой на въпроса трябва да кажеш с какво разполагаш. Лично аз не обичам да правя гръб на скрипци,принципно не харесвам машините и мнението ми е ,че със свободни тежести се постигат по-добри резултати.Вертикалният скрипец го замени с набирания, като ако правиш повече от 10-12 без проблем си добавяш тежест на кръста.Наблегни на техниката,без клатене и засилки с тялото. Най-важните упражнения за гръб според мен са ТЯГА , гребане/чукчета с щанга , мечка, гребане с дъмбел. Това са базови упражнения, без тях и само с едни набирания/скрипец не правиш на практика почти нищо. Ако ти идват много в една тренировка, редувай ги , като е препоръчително винаги да има ТЯГА . това е от мен , предполагам ,че повечето колеги ще дадат подобни съвети . поздрави :)
13.03.09
13:16
Погледни в сайта на раздел упражнения какви са дадени за гръб и рамо и тъкмо ще видиш кои упражнения би могъл да правиш в залата, където ходиш.