12.03.09
21:43
Въпроса ми е ако отделно от фитнеса ходя да бягам колко пъти трябва да е в седмицата?В момента ходя 3 пъти в седмицата на зала и 3 пъти да бягам(понеледник,сряда,петък-зала;вторник,4етвъртък,събота-бягане).Правилно ли е?.А м-у другото тренирам от 5 години.
12.03.09
22:05
Зависи с какво се целиш да постигнеш с дигането...
12.03.09
22:30
Ако сваляш и бягането ти е кардио, 3 пъти е стандартно.
13.03.09
16:51
Може и всеки ден да се бяга... Но е хубаво да има поне ден почивка в седмицата.
Аз бягам 4 дни в седмицата—за мен това е оптимално.
И не е нужно бяганията да са през ден—по-добре в последователни дни—така има по-голям ефект.
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 13.03.09 16:52.
казано от theykilledkenny на 13.03.09, 16:51:
И не е нужно бяганията да са през ден—по-добре в последователни дни—така има по-голям ефект.
Би ли се обосновал, моля. (не се заяждам, просто ми е интересно)
13.03.09
18:05
След бягане метаболизмът става по-бърз—и не само в момента, непосредствено след бягането, но и часове след това. Ако следващият ден е почивен (от към кардио) метаболизмът отново се забавя... С тренировки в последователни дни това не e така.
При мен съм забелязал, че ако в първото бягане от седмицата (след почивка) ми е трудно да тичам 20 минути с определено темпо, то на другият ден е по-лесно, още повече на третия...
А и почивката действа донякъде демотивиращо, защото при бягането мотивацията е значително по-голям проблем, отколкото при фитнеса с тежести... За много хора бягането е нещо по-скоро неприятно, а и трябва да се става рано, за да се бяга преди закуска или достатъчно рано, за да се изяде закуската и после да мине поне час... Аз предпочитам да правя поне 3 бягания последователно и през останалата част от седмицата да имам само едно, което да мисля (и понякога да пропусна).
Също ми е ясно, че на някои хора им се събира много натоварване в един ден да бягат и да вдигат. За това и доста хора правят някакво кардио след тежестите...
И все пак Петър го каза—зависи какви са ти целите :)
Мнението беше редактирано от theykilledkenny на 13.03.09 18:06.
22.03.09
15:17
Здравейте хиляда души ! :)
Супер интересен въпрос Бягане и фитнес , доста търсих но точно така тема няма ... бягане и плуване , Футбол и фитнес .... обаче бягане и фитнес няма , ..че исках да попитам и аз това добре ли е ?
Имам за цел по-скоро оформяне или добра форма :) , преди 2 месеца отказах цигарите бях доста активен пушач , но въпреки и това бягането ми доставя удоволствие !
Значи тренирам три пъти седмично във Фитнеса и ходя два пъти в седмицата да бягам , във фитнеса си тренирам по класическа програма за покачване на мускулна маса там: гърди + Бицепс : Гръб+трицепс ; рамо+трапец+предмишница и всичко 3x3x8 :) предполагам се сетихте вече ..така ходя да си бягам на морето две отсечки по два километра със една минута почивка посредата , не съм на диета , по скоро се храня внимателно и клона към равномерно балансиран режим .. единствено съм завишил белтъка!
Преди няколко дена си купи 500гр. Глутамин и 500 гр. креатин на Now Foods и не съм ги отворил още ...знам как да ги пия !
Ще съм благодарен да чуя коментари на опитни батки тука от форума , защото знам че има такива :)
Имам леко мазно на корема искам да го махна 185см/90кг съм :)
#2 втори въпрос пречи ли креатина/глутамина на бягането има ли взаимодействие