Въпрос за замразяване на протеина

ПО

13.03.09
22:02

Понеже си правя протеинови вафли, искам да попитам пречи ли му на протеина замразяването...всмисъл губи ли се хранителната му стойност, ако престои 2-3 дена в хладилника ?

14.03.09
00:05

помисли си за замразените меса на тях нищо не им става,вече зависи какви вафлички си правиш кажи продуктите

Доколкото знам не,но може да станат малко пихтиести като ги размразиш

14.03.09
06:17

Мисля, че не, аз съм си правел протеинов сладолед.

14.03.09
10:31

Ще може ли рецептката ?

Мнението беше редактирано от ajax_bg на 14.03.09 10:31.

SE

14.03.09
12:22

Вчера пробвах и аз да си направя.
Сложих овесени ядки, фъстъчено масло, доза протеин и съвсем малко вода.
После почваш да бъркаш като луд и накрая става една супер лепката смес, която трябва да се разтели на хартия за печене.
Бая зор видях ама успях да го разтеля. Завих го, сложих го в хризера и ВОАЛА!!!
Получи се с доста неправилна форма, но какво пък. Днес си я хапнах и не беше зле.. :)

14.03.09
15:59

казано от Пожарникарчето на 13.03.09, 22:02:

Понеже си правя протеинови вафли, искам да попитам пречи ли му на протеина замразяването...всмисъл губи ли се хранителната му стойност, ако престои 2-3 дена в хладилника ?

Това ме заинтригува,кажи как ги правиш:продукти и начин на приготвяне.

Мнението беше редактирано от Костадин на 14.03.09 15:59.

ПО

14.03.09
17:40

Рецептата е много лесна и прсота...просто в една купа смесвате 2 лъжички овес(с лъжичката от протеина), 1 лъжичка протеин и малко орехи, размесвате добре и добавяте малко мед(съвсем малко)...почвате да бъркате и от време на време добавяте МАЛКО вода...целта е да стане ГЪСТА смес...ако е много рядко добавете още овес или протеин...когато сместа стане гъста я слагате върху готварско фолио и оформяте. Аз ги охлаждам в хладилника и след това си ги вземам на работа и на лекции за междинно хранене. Рецептата съм я гледал в youtube така, че който иска може там да я намери макар, че там повечето рецепти ги дават с фъстъчено масло...с мед стават много по вкусни и не стават толкова мазни като с маслото. При оформянето на самата вафла е хубаво да имате някаква готова формичка.

14.03.09
17:51

Хмммм заинтригуван съм , можеш ли да дадеш линк към самото клипче ? А и ме притеснява разтвярянето на протеина , всички знаем как мирише , след като преседи 20мин. в шейкър ..

14.03.09
17:55

казано от Пожарникарчето на 14.03.09, 17:40:

Рецептата е много лесна и прсота...просто в една купа смесвате 2 лъжички овес(с лъжичката от протеина), 1 лъжичка протеин и малко орехи, размесвате добре и добавяте малко мед(съвсем малко)...почвате да бъркате и от време на време добавяте МАЛКО вода...целта е да стане ГЪСТА смес...ако е много рядко добавете още овес или протеин...когато сместа стане гъста я слагате върху готварско фолио и оформяте. Аз ги охлаждам в хладилника и след това си ги вземам на работа и на лекции за междинно хранене. Рецептата съм я гледал в youtube така, че който иска може там да я намери макар, че там повечето рецепти ги дават с фъстъчено масло...с мед стават много по вкусни и не стават толкова мазни като с маслото. При оформянето на самата вафла е хубаво да имате някаква готова формичка.

Благодаря това е перфе за даскало и за натоварените дни в работата/университета/различните занимания.Само съм чувал,че когато се сложи протеинова пудра например при топлинна обработка се губят част от качествата,дано при хладилника да няма такъв проблем.Аз ще сложа обаче повечко овесени ядки-да кажем(60-70 гр),за ядките мисля,че всичките стават+мед=МДА ДОБРЕ Е.А добре в камерата да станат малко по-твърди няма ли да е по-добре или в хладилника ги стяга достатъчно.

БЛАГОДАРЯ за рецептата ...

ПО

14.03.09
17:59

Е не в камерата...в хладилника е достатъчно и ако обичаш орехи си сложи обезателно, просто с тях стават много по вкусни

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1