13.03.09
22:02
Понеже си правя протеинови вафли, искам да попитам пречи ли му на протеина замразяването...всмисъл губи ли се хранителната му стойност, ако престои 2-3 дена в хладилника ?
помисли си за замразените меса на тях нищо не им става,вече зависи какви вафлички си правиш кажи продуктите
14.03.09
05:31
Доколкото знам не,но може да станат малко пихтиести като ги размразиш
Ще може ли рецептката ?
Мнението беше редактирано от ajax_bg на 14.03.09 10:31.
14.03.09
12:22
Вчера пробвах и аз да си направя.
Сложих овесени ядки, фъстъчено масло, доза протеин и съвсем малко вода.
После почваш да бъркаш като луд и накрая става една супер лепката смес, която трябва да се разтели на хартия за печене.
Бая зор видях ама успях да го разтеля. Завих го, сложих го в хризера и ВОАЛА!!!
Получи се с доста неправилна форма, но какво пък. Днес си я хапнах и не беше зле.. :)
казано от Пожарникарчето на 13.03.09, 22:02:
Понеже си правя протеинови вафли, искам да попитам пречи ли му на протеина замразяването...всмисъл губи ли се хранителната му стойност, ако престои 2-3 дена в хладилника ?
Това ме заинтригува,кажи как ги правиш:продукти и начин на приготвяне.
Мнението беше редактирано от Костадин на 14.03.09 15:59.
14.03.09
17:40
Рецептата е много лесна и прсота...просто в една купа смесвате 2 лъжички овес(с лъжичката от протеина), 1 лъжичка протеин и малко орехи, размесвате добре и добавяте малко мед(съвсем малко)...почвате да бъркате и от време на време добавяте МАЛКО вода...целта е да стане ГЪСТА смес...ако е много рядко добавете още овес или протеин...когато сместа стане гъста я слагате върху готварско фолио и оформяте. Аз ги охлаждам в хладилника и след това си ги вземам на работа и на лекции за междинно хранене. Рецептата съм я гледал в youtube така, че който иска може там да я намери макар, че там повечето рецепти ги дават с фъстъчено масло...с мед стават много по вкусни и не стават толкова мазни като с маслото. При оформянето на самата вафла е хубаво да имате някаква готова формичка.
Хмммм заинтригуван съм , можеш ли да дадеш линк към самото клипче ? А и ме притеснява разтвярянето на протеина , всички знаем как мирише , след като преседи 20мин. в шейкър ..
казано от Пожарникарчето на 14.03.09, 17:40:
Рецептата е много лесна и прсота...просто в една купа смесвате 2 лъжички овес(с лъжичката от протеина), 1 лъжичка протеин и малко орехи, размесвате добре и добавяте малко мед(съвсем малко)...почвате да бъркате и от време на време добавяте МАЛКО вода...целта е да стане ГЪСТА смес...ако е много рядко добавете още овес или протеин...когато сместа стане гъста я слагате върху готварско фолио и оформяте. Аз ги охлаждам в хладилника и след това си ги вземам на работа и на лекции за междинно хранене. Рецептата съм я гледал в youtube така, че който иска може там да я намери макар, че там повечето рецепти ги дават с фъстъчено масло...с мед стават много по вкусни и не стават толкова мазни като с маслото. При оформянето на самата вафла е хубаво да имате някаква готова формичка.
Благодаря това е перфе за даскало и за натоварените дни в работата/университета/различните занимания.Само съм чувал,че когато се сложи протеинова пудра например при топлинна обработка се губят част от качествата,дано при хладилника да няма такъв проблем.Аз ще сложа обаче повечко овесени ядки-да кажем(60-70 гр),за ядките мисля,че всичките стават+мед=МДА ДОБРЕ Е.А добре в камерата да станат малко по-твърди няма ли да е по-добре или в хладилника ги стяга достатъчно.
БЛАГОДАРЯ за рецептата ...
14.03.09
17:59
Е не в камерата...в хладилника е достатъчно и ако обичаш орехи си сложи обезателно, просто с тях стават много по вкусни