Трябва ми режим за покачване на тегло без протеини и т.н.

13.03.09
18:07

Здравейте :) Занимавам се с фитнес от месец и половина почти.. Първия месец правих кръгови упражнения за да свикна с уредите и т.н. сега съм със ето тази програма http://www.bb-team.org/workout/1358.. Тежа 70 кг. висок съм 176 см. на почти 17 год..
и ми трябва някакъв режим на хранене за да кача маса.. но не искам да вземам протеини хранително добавки аминокиселини и т.н. .. Ще съм благодарен ако някой ми предложи някакъв стабилен режим за хранене.. :) Мерси предварително :)

13.03.09
18:41

Аз ти предлагам да четеш - http://www.bb-team.org/articles/1542/

14.03.09
09:20

Еми четох ама по-ясно ми стана като почетох тук там темите по форума :)
И значи мисля да започна такава диета:
Сутрин 6:30 - Кисело мляко/Айрян 2 банана/2 ябълки  или  Макаронени изделия (спагети със сирене, Макарони със сирене/захар и т.н.)
Даскало около 9:40 (след 2рия час обикновено огладнявам яко) - понеже гледам, че било хубаво да не се ядат боклуците по лавките.. мисля да си направя от нас някъф сандвич смисал между 2 филии пълнозърнест хляб да сложа примерно парче от пилешка паржола и лютеница и така 2-3 сандивча да си направя..
3та закуска(или нещо като преди обяд хаха) - примерно към 11:40 да кажем или може по-късно или по-рано зависи кога ми се прияде ама 100% ще е преди да се прибера в нас.. Значи тогава (към 11:40) бананче или ябълка и някъф данон(тея кисели млека в който има плодове тва онова..).
Обяд 14:30/15:00 - ориз със телешко или ориз със пилешки бут или пилешка паржола със пълнозърнест хляб и върху ориза слагам кисело мляко много яко става поне на мен ми харесва много. После след като се наям.. за десерт както се казва ще взема мед с орехи и банани (като ги смесиш в 1 бурканче става ебаси якото) от това примерно 2-3 лъжички..
След тренировка 18:30/19:00 - 1-2 банана с киселомляко/айрян (или евентуално за да не става захар със сол... може кисело мляко със захар :) )
Вечеря 20:00/20:30 леща/ориз със пилешко (паржола или бутче) и пълнозърнест хляб..

Дайте си мнението :)

14.03.09
09:21

Аха да... казаха ми , че ако искам да направя преса не трябвало да ям хляб опитах ама то дедазнам не мога без хляб хаха затова карам на пълнозърнест :)

14.03.09
10:01

Аха да... казаха ми , че ако искам да направя преса не трябвало да ям хляб
който ти го е казал туи му прати много поздрави ...

Мнението беше редактирано от DanCho0o0o0 на 14.03.09 10:01.

14.03.09
10:34

вкарай белтъчини сутрин - яйца, извара ....

14.03.09
19:07

казано от DanCho0o0o0 на 14.03.09, 10:01:

За бял  хляб да.. ма същност и черния не мое се нарече бавен

14.03.09
19:53

казано от Wrestling_pro на 14.03.09, 19:07:

и кфо значи които ядат бял хляб или черен хляб немогат да имат оформена преса така ли?

Мнението беше редактирано от DanCho0o0o0 на 14.03.09 19:54.

15.03.09
07:07

казано от DanCho0o0o0 на 14.03.09, 19:53:

казано от Wrestling_pro на 14.03.09, 19:07:

и кфо значи които ядат бял хляб или черен хляб немогат да имат оформена преса така ли?

За черния мое да поспорим но с бял хляб не се праи преса.Има хора дето генетично има , но обикновенните хора дето ядът бял хляб няма да изкарат пресата .

ER

15.03.09
09:07

Пич, на тебе трябва да ти забранят да даваш акъли на хората ...

15.03.09
10:15

казано от eraziel на 15.03.09, 09:07:

На кой на мене ли ??

15.03.09
10:55

Белият хляб е бърз въглехидрат, също като сладкото. Той е главната причина за високия процент диабетици в България, защото тук масово се яде хляб. Черният хляб е съвсем друго нещо, но не забравяйте къде живеете-у нас едва ли има истински черен хляб, всичко е боя.
С бързи въглехидрати не се прави преса, тяхното място е сутрин след ставане и след тренировка, за да попълнят запасите от гликоген.

15.03.09
11:21

добре край с вас неможе да се спори.

15.03.09
15:09

Добре де, обоснови се, ако мислиш по различен начин. Това не е математика, че всичко да е ясно и точно, има много теории и виждания за спорта.

15.03.09
16:53

казано от Ultima Ratio на 15.03.09, 10:55:

Белият хляб е бърз въглехидрат, също като сладкото. Той е главната причина за високия процент диабетици в България, защото тук масово се яде хляб. Черният хляб е съвсем друго нещо, но не забравяйте къде живеете-у нас едва ли има истински черен хляб, всичко е боя.
С бързи въглехидрати не се прави преса, тяхното място е сутрин след ставане и след тренировка, за да попълнят запасите от гликоген.

Смятам, че изказването ти е малко пресилено. Първо причините за развитие на захарен диабет тип 2, който предполагам, че имаш предвид, са много по-многобройни и употребата на прости въглехидрати е една съвсем малка част от тях. Затова е трудно да припишеш на хляба вината за диабет.
Иначе, да, с бързи въглехидрати е трудно да се говори за дефиниция и преса. Смятам обаче, че момчето просто е получило леко краен съвет, който е взело навътре. Ако някои от храненията включват сандвич с пилешка пържола и хляб надали това ще доведе до липса на видима преса. Всичко е в количеството и не само количеството хляб, а и на истаналата консумирана храна.
Едновременното покачване на мускулна маса е постигане на релеф е доста сложно нещо, така че и да има период, през който пресата я няма, то след него ще се погрижиш и за нея.

Поздрави и упех!

За диабета незнам,но се съмнявам,че белия хляб е главения виновник.Все пак е комплексен тип въглехидрат,а не захарид.При покачването на маса при хора занимаващи се за удоволствие има място в закуската.Топ културистите не го приемат защото те трябва да са в добра форма през цялата година поради дебелите им договори и няколкото състезания през годината.Останалите са умопобъркани на тема нисък процент мазнини :D
Другото е,че без химия е невъзможно да изкараш пресата докато качваш т.е около 8-6% подкожна мазнина.Над този процент винаги ще има какво да се хване в долната част на пресата.

казано от eraziel на 15.03.09, 09:07:

х2

16.03.09
09:10

Не забравяйте че нашия бял хляб се прави с 3то качество брашно - и за да излезе от това някакъв хляб се надрусва с консерванти и набухватели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1