11.03.09
17:21
Тренирам от 6 месеца в къщи. Имам лежянка, дъмбели и лост. Ония ден ходих тука в 1 фитнес зала да видя дали ще мога да се запишя, има си фитнес инструктор, и той ми каза че не е желателно да вдигаш за сила или за маса на тази възсраст. Вика да правя повече кардио. И там не мисля че ще ми даде да правя каквото си искам. Какво мислите да правя, каквото той ми казва или да си продължавам с мойта програма?
15г. 60 кг. 169см.
Темата беше редактирана от Cholakoff III на 11.03.09 17:23.
Лично аз съм против тренирането в ранна възраст,но тва си е мое мнение и не ангажирам никого..Има доста хора във форума,които могат да ти споделят личния си опит...
12.03.09
07:37
най-добре го послушай, все пак за да е инструктор трябва да разбира, нали :) наистина, на 15г. все още тялото ти се развива, и не е добре да го натоварваш с тежести, по добре бягай, прави коремни преси, лицеви опори, набирания, но не и тежести, тях вече може след 21, когато спреш да растеш ;)
Няма такова нещо, може да тренираш. Но с читав инструктор, не с тия дебили, дето са по залите.
12.03.09
07:42
Как след 21 бе, ти луд ли си.. :lol:
12.03.09
08:38
според мен, малко или много, тренировките с тежести от ранна възраст забавят нормалното развитие на тялото..но това си е мое лично виждане :) е, за тези 21 години може би не съм прав, но на 15г. определено не е полезно да се захванеш с бодибилдинг..разбира се не претендирам че съм специалист в тази област..просто изказвам мнение ;)
Мнението беше редактирано от Антон Соколов на 12.03.09 08:42.
не знам аз съм съ6то на 15 и тежевстите доста добре ми се отразяват.но 6том си нов в залата по добре наистина по4ни няколко месеца с кардио,ли4но аз преди да по4на с тежести (тази година),от 13 до 15години съм правил само кардио в един дамски фитнес и 4есно казано на наи много благодаря на трениорката в дамския за6тото тя ме нау4и на културата и за 2 години от 45 кг станах 67 и от метър и 50 висо4ина станах 1:75.Успех
казано от Антон Соколов на 12.03.09, 08:38:
според мен, малко или много, тренировките с тежести от ранна възраст забавят нормалното развитие на тялото..но това си е мое лично виждане :) е, за тези 21 години може би не съм прав, но на 15г. определено не е полезно да се захванеш с бодибилдинг..
Може да замениш забавят с подпомагат ;)
Освен това, кой говори за бодибилдинг? Бодибилдинга е професионален спорт, включващ прием на стероиди и т.н. и наистина не е полезен за която и да е възраст.
П.П. Между другото, във форума има доста момчета, които са около тази възраст, те ще кажат дали им се е отразило положително ;)
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.03.09 09:21.
казано от Petar Cholakov на 11.03.09, 17:21:
Тренирам от 6 месеца в къщи. Имам лежянка, дъмбели и лост. Ония ден ходих тука в 1 фитнес зала да видя дали ще мога да се запишя, има си фитнес инструктор, и той ми каза че не е желателно да вдигаш за сила или за маса на тази възсраст. Вика да правя повече кардио. И там не мисля че ще ми даде да правя каквото си искам. Какво мислите да правя, каквото той ми казва или да си продължавам с мойта програма?
15г. 60 кг. 169см.
Имам доста познати започнали на тази възраст с тежестите и нито един не е зле сега. Тези, които спряха съжаляват, другите станаха добичета :) . Повече четене само ти трябва или човек, който да те напътства, това е всичко. Продължавай в същия дух!
12.03.09
10:50
Mersi na vsi4ki za mneniqta, shte si produljq a toq trenyor da si govori kakvoto iska, samo i samo da me puska v zalata za da moga da si pravq grub i kraka tam, vsi4ko drugo si imam v ku6ti :)
Петко К - Кирилица!
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.03.09 11:25.
12.03.09
13:20
Аз започнах на 15 .Майка ми е 1,66 баща ми 1,71 аз съм точно 1,82 на 18 години.Двамата ми дядовци са били на времето 1,80 и 1,81 ,така че според мен не ми се е отразило негативно,а и дори да съм се “набил” с 1-2 см(за което мисля,че е мит) то това което получавам в замяна като резултат от тренировката с тежести е несравнимо. Дали ще съм 182 или 183 ми е все тая,важното е да изглеждам добре.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 12.03.09 13:28.
13.03.09
07:39
Може да се тренира с тежести от 9-10 години-леки гирички и лостове.За 9-10 годишно дете това си е тежест.Вече тренировката за маса трябва да започне в доста по късен период.Поне няколко години след навлизане в пубертета и вече си личи промяната от децко към мъжко телосложение,т.е. покачване на производството на тестостерон и естествено покаване на мускуланата маса.
13.03.09
18:55
Ами и аз съм на 15 имам 6 месеца стаж и раста като дърво. Тренирай си защото аз съм 1.75см и нема никво набиване. Спи колкото може пойЧе. Яж когато корема ти подсказва. И мога да кажа Че няма нищо лошо да поЧнеш на малка възраст. Имам приятел който поЧна да тренира на 10 и ся е 1.73см и не са е набил. А не се притеснявай колко е висок ако главата работи и имаш добро тяло винаги мацките ще се лепят. И щях да забрая Фитенса според мен оформя борбен характер.
казано от Кристиан Георгиев на 13.03.09, 18:55:
Яж когато корема ти подсказва.
Най-грешното решение . Ами ако ти подсказва корема всеки 30 мин или пък всеки 5 часа, какво ще направиш???
15 години бих казал малко раничко, но все пак зависи какво искаш да постигнеш с тялото си. Стъпка по-стъпка , почети малко повече из форума и ще си отговориш на доста въпроси.
Успех!
16.03.09
12:54
Ходя на фитнес откакто съм на 14 години сега съм на 16. Най - важното е да знаеш какво правиш, да имаш правилна техника на изпълнение на упражненията и да има някой по - опитен от теб който да ти дава съвети. Това не е само за на 15, а за всяка възръст когато човек започва да се занимава със този спорт защото проблемите със здравето няма да закъснеят... виж във отдела за травми и контузии (ако не се бъркам така се казва), не е да кажеш че са 1-2 теми... :P Но все пак ако питаш мен на тези години е най - добре да се тренира спорт които развива някакви умения.. плуване, борба, бокс, а пък на 17-18 да си почнеш със тежестите.