24.01.05
19:10
От близо 3-4 месеца не наблюдавам сериозен растеж в ръцете, да не кажа почти никакъв. Говоря предимно за бицепса, трицепса за сега е добре. Правя по няколко упражнение за тях, предимно на скотовата, след това с макара и накрая завършвам с дъмбели. Не знам къде точно ми е грешката и защо от 3 месеца не ми е мръднал бицепса, но трябва да се направи нещо по въпроса и то в най-скоро време. Очаквам вашите предложения
24.01.05
19:39
даи инфо за теб?
пиеш ли някакви добавки и как се храниш?
помисли там да не ти е проблема а не в упражненията
бате не може постояно да растеш та да не си гъба :D нормално е да имаш застой ако си качил доста кила наведнъж после организма ти трябва да се приспособи към тях поне аз така си го обяснявам ма може и да греша :?
24.01.05
20:19
Значи пия само креатин, в момента даже го привършвам. Храненето не ми е някакво специално, но мисля че е достатъчно за качване. Ям си почти всичко, не мисля че е тук проблема. За сравнение мога да кажа само че трицепса ми заздравя доста през именно тези месесци, защото започнах да правя други упражнения за него, които бяха по-натоварващи. Успоредно с трицепса промених тренировките и на бицепса, също по-натоварващи, като включих и скотовата по-интензивно. Не знам какво да правя вече, дано да знаете вие :wink:
ясно значи от ядене не може да спреш да качваш :) затова пробваи да въртиш различни упражнения така че почти да нямаш седмица със седмица по упражнения мисля че тва може да е проблема 8)
24.01.05
20:29
От колко време тренираш? Силата ти покачва ли се или и тя седи все същата?
24.01.05
21:20
Трвнирам от около 8 месеца и за този период съм качил горе-долу 2см. Силата че се покачва покачва се, ама доста бавно става, незнам каква е причината, хем и креатин си пия. Гърва в момента ми е най-добрата група, тъй като единствено при него се чувства разлика и то не малка, както в сила така и по отношение на разтеж. А за бицепса - направо незнзм какво да кажа......
[quote author=“Manos”]Трвнирам от около 8 месеца и за този период съм качил горе-долу 2см. Силата че се покачва покачва се, ама доста бавно става, незнам каква е причината, хем и креатин си пия. Гърва в момента ми е най-добрата група, тъй като единствено при него се чувства разлика и то не малка, както в сила така и по отношение на разтеж. А за бицепса - направо незнзм какво да кажа......
Направи си седмица почивка промени тренировката с друга и ще преодолееш проблема
Здравейте! Тук проблема е ясен (или поне така ми се струва). След като се покачва силата, но не и масата, достатъчно е да се намали тренировъчния обем (тежести, упражнения, или серии), за да започне да се покачва и масата на мускула. По няколко упражнения за малките групи като бицепс и трицепс, при 8 месеца стаж е прекалено много в общия случай. Оттук мога да предложа следните варианти:
1. Изключване на пряката работа за ръцете, като се залага на методика за покачване на тегло. През това време (при правилна методика) ръцете неминуемо порастват. След това, при една специализирана тренировка за ръцете би се получил нов, още по-бърз разтеж
2. Запазване на общата схем на трениране, като обаче, за ръцете се прави по едно базово упражнение, може и в повечко серии. Програмата да е добре балансирана, за да се избегне претрениране.
Готов съм да направя допълнителни разяснения.
Поздрави и успех!
25.01.05
11:44
Ами няма да е зле да ми разясниш малко повече защото аз не съм много навътре в термините. Ако може няма да е зле и да ми кажете нещо конкретно като програма за бицепс и за трицепс. В момента аз тренирам по следната схема:
1. Упражнения за трицепс
Френско сгъване на лежанка, 4 серий по 10-13 повторения
Тесен хват на лежанка, серии по 8-10 повторения
Разгъване на скрипец, серий по 8-10 повторения
Разгъване на дъмбел с 2 ръце зад врат, серий по 10-12 повторения
2. Упражниения за бицепс
Скотово разгъване с крив лост, 8 серий по 10-12 повторения
Сгъване с макара, 4 серий по 10 повторения
Дъмбели от стоеж, 4 серий по 10-12 повторения
Преди около 2 месеца не наблягах много на скотовата, правих предимно прав с прав лост, но не чувствах натоварването, което чувствам сега. Незнам къде може да е проблема :roll:
Проблема е, че правиш по 16 серии за такива малки мускули, като бицепса и трицепса, които при това се товарят яко и при останалите упражнения за тялото. Ако и тях ги правиш с по толкова серии, нищо чудно, че не качваш. Наблегни на основните упражнения и на увеличаването на тежестите при тях.
25.01.05
12:16
Това значи да се концентрирам предимно в килограмите а не във повторенията? Знам че има разлчни мнения относно това дали е по-донре да се правят повече повторения с по-малко килограми или обратното. Незнам дали е от това но ако има ефект ще намаля серийте. А след като ви дадох моята програма можете ли да ми препоръчате някаква друга, съобразена с този факт?
Ми ето ти една по мое виждане е успешна:
Бицепс:
1.3х21
2.Скотово/щанга,дъмбел или машина/4х10
3.Концентрирано сгъване3х10
Трицепс
1.Френско разгъване от лег 5х10
2.Разгъване на скрипец 3х10
3.Разгъване на дъмбел от седеж 2х12
Това е.Може да сменяш една тренировка започвай с бицепс една с трицепс.Може да пробваш като повторенията са орентировачни виж за колко може да получиш добро натоварване.Бройките не са чак толкова важни
25.01.05
12:44
Бицепс:
1.3х21
Би ли пояснил това какво е :)
[quote author=“murder”]Бицепс:
1.3х21
Би ли пояснил това какво е :)
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3271&sid=7c520a03c5a7fd68f995e185fb475e46
Виж там вече съм го казал веднъж :x
26.01.05
21:13
Някакви други конкретни предложения има ли??? А и не са ли малко по 3 упражнения, айде за бицепс може да са добре ама за трицепс???
Не са малко как ще са малко а и като имаш предвид че се товарят и когато тренираш други мускулни групи.Например като вдигаш от лег да не мислиш че само с гърдите ги вдигаш помага и трицепса а също и рамото,аналогично е положението и при гърба-бицепса понася и там натоварване а за да има разтеж си трябва оптимална почивка щото ако тренираш невъстановен резултата е отрицателен
Не са малко, много са. Броят на упражненията не е основното за качването на маса! Концентрирай се върху едно - две основни упражнения, и се постарай да увеличиш работните тежести.
П.П. djgorgio-ASTOR е обяснил още някои неща, които мене ме мързеше ;)
Мда, по три упражнения ще са ти много наистина, не малко :D Освен ако не тренираш само за ръце, а другите групи поддържаш с по едно упражнение.
27.01.05
11:33
Длъжен съм да се съглася с вас. Утре ще пробвам новите упважнения за да вида дали ще има някаква разлика. А можете ли да ми кажете как е най-добре да се комбинират бицепса и трицепса - в един ден с рамо, гръб, гърди? Ако може даже да ми кажете и как е най-оптимално да се комбинират всичките мускулни групи, за да знам всеки път когато тренирам да правя две упражниения, които са най-подходящи едно за друго? Аз сега правя и бицепс и трицепс в един ден но мисля да разнообразя тренировката защото от доста време тренирам по нея и може би затова не забелязвам голямо подобрение :roll:
Има много варианти за разделяне на групите. Може гърди с трицес и гръб с бицепс, но тогава бицепса и трицепса ще могат да работят по-малко. За сметка на това ще имат повече време за възстановяване.
Друг вариант е гърди с бицепс и гръб с трицепс. Но тук трябва да внимаваш дали стига времето за възстановяване на бицепса и трицепса, защото те активно участват при тренировките съорветно на гърба и гърдите.
Поздрави!
Ето една малка специализациика с преобладаване на ръцете:
1ден-Гърди,бицепс
2ден-Гръб,трицепс
3ден-почивка
4ден-рамо,крака
5ден-бицепс,трицепс
Ден1 и ден 3 правиш само две упражнения за бицепс и трицепс,ден 5 по3
По мое мнения ако искаме да се концетрираме върху, някоя мускулна група трябва само нея да тренираме поне 2 седмици с нищо друго или с още някоя мускулна група. Защото тъка добавени тренировки за рацете може да претренираме като тренираме културистично. Аз съм пробвал този метод с тренировка само на една или 2 мускулни групи за около 2-4 седмици и има супер ефект. А другите мускулни групи няма как да пострадат за толкова кратко време. Е зависи и от качеството на мускулната маса, от храненето и възтановяването и от стойката и работата.
по-здрави
Пробваи 10серии по 10 повторения згъване с щанга.Това е добър метод при положение на застои.
[quote author=“stoian86”]Пробваи 10серии по 10 повторения згъване с щанга.Това е добър метод при положение на застои.
Зависи какъв е проблема ами ако е от недостатъчна почивка,недохранване или претрениране само ще влоши нещата
Ееее, това 10х10 е за много напреднали според мен. Човека е с 8 месеца стаж. Та той допреди нова година се е водил начинаещ. Ако въобще е удачно да се акцентира на мускулна група в случая, аз мисля, че идеите на Миле са най-подходящи (само 21то не знам как би повлияло..)
Поздрави!
Мартине,21 би повлияло доста добре защото акцентира в/у цялата ръка и е доста добра за маса и за релеф.Това са идеи все пак и нека пробва човека,ако му е трудно може да си прави обикновенно сгъване с щанга.Все пак мисля че това е най-добрия начин по пътя на пробите и грешките.Има идеите и може да пробва :wink:
Aми ако се е тренирало сериозно 8месеца са точно границата която се минава към леко напреднал.Така че лошо няма да пробва,все някога трябва да го направи :wink:
28.01.05
20:25
Днес го пробвах това 3х21 и мога да кажа че наистина е едно доста изчеждащо упражнение. Най-трудната му част е втората, когато от най-долно положение се сгъва до 90 градуса. След днескашната тренирировка се чуствам наистина напомпан и мисля че това упражнение ще промени нещата. Мерси на всички отзовали се и дано растежа да не закъснее :wink: