помогнете

22.01.05
23:59

————————-> Модерирана от Eclipse - http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=33169#33169

първи ден - тренировка

втори ден - почивка

трети ден - тренировка

четвърти ден - почивка

пети ден - тренировка

шести ден - почивка

седми ден - почивка

Програма за изпълнение в първи, трети и пети ден

повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения

избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения

придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения

придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения

раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения

трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения

бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения

бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения

бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения

повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения

кoремни преси - 3 серии по 20 повторения

повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

Няма ли да е по добре да намаля повторенията и да увелича сериите кат ги права с пове4е килограми

23.01.05
00:18

:shock:  :shock:  :shock: може би не съм разбрал ма тва всичкото в един ден ли го правиш?

23.01.05
00:32

да това е тренировка за начинаещи

23.01.05
00:48

даи некви данни за теб от кога тренираш, какво целиш,години,височина килограми

23.01.05
00:56

178 сантиметра 60 килограма тренирам от 1 седмица и съм се захванал сериозно ... от понеделник съм на фитнес ... през изминалата седмица тренирах в 1 приател ... пия протеин на Нутрим ( Супер Масс ) 34% протеин

искам да стана 75-80 кила ... релефен ... тва е :)

23.01.05
01:13

Батка аз съм 90 кг и искам да стана 80 кг релефен. Като станеш горе долу моите килограми тогава можеш да говориш за 80 кг релеф  :twisted:  Иначе програмата ти е много сложна, т.е. много упражнения в един ден - та това са 36 серии! Това означава около 2 ч тренировка, което пък означава претрениране, което пък означава катаболен процес, което пък означава, че няма растеж (извинявай че много “което” сложих, ама май така се разбира най-добре). По добре си го раздели на 2 или виж друга тренировка за начинаещи (трябва да намериш във форума). По добре по 1 упражнение за група като начало, а после всичко остнало - иначе няма ефект, а нали за това се тренира?  :)

23.01.05
01:24

хаха :) е тва е тренировка за начинаещи :)
с нея треба да тренирам 2 месеца :)
ама исках да ви питам дали трябва да променя нещо

23.01.05
01:39

Много са ти упражненията и сериите като за една тренировка, и то три пъти седмично. Остави 6 упражнения в тренировка. Пак си прави всички мускули в един ден, но редувай упражненията. Примерно, в първия ден лежанка, във втория ден наклонена лежанка, и така ги редувай. За раменете включи раменни преси, с щанга или дъмбели (може да редуваш), а страничните разтваряния ги остави за по - нататък. Включи клякане и тяга (но не наведнъж, в една тренировка, а ги редувай или ги прави веднъж седмично), и махни бедрените разгъвания, сгъванията може да останат. Сериите за прасец и преса може да си ги правиш на всяка тренировка, но само по едно упражнение. Ако можеш да се набираш, набирай се вместо да правиш скрипец, дори да са само по 2 - 3 набирания в серия. Намали повторенията до 6 - 8. Сериите са добре, ако са в пирамида и само последната е най - тежката. Може да правиш 2 загряващи и две тежки серии по нататък, ако една ти стане малко. Ето как го виждам аз в обобщение:

1. Клякане, мъртва тяга или лег - преса (избираш си едно от трите, може да сменяш всяка тренировка) 2 х 6 - 8
2. Лежанка или наклонена лежанка (редуваш ги през тренировка) 2 х 6 - 8
3. Набиране, горен скрипец, долен скрипец или гребане с щанга (избери си, може да редуваш две различни през тренировка) 2х8 (или 2 х мах, ако се набираш)
4. Раменни преси с щанга (дъмбели) - (избери си, може да ги редуваш) - 2 х 6 - 8
5. Сгъване с щанга (дъмбели) за бицепс - 2 х 6 - 8
6. Прасец - упражнение по избор - 2 х 8 - 12
7. Коремна преса - 1 упражнение по избор 2 х 10 - 15

Това са работните серии, прави по 2 загряващи за първите 3 упражнения, после само по една. Почивай между сериите по самочувствие, но гледай да вместиш тренировката в един час. Не се изсилвай отначало с тежестите и не вдигай до откат, но когато направиш лесно 2 х 8 в дадено упражнение с дадена тежест, увеличи тежеста, така че да правиш 2 х 6. Тренирай така 2 месеца, после ще си си изяснил много неща и ще можеш сам да продължиш нататък.

23.01.05
02:45

Много ти благодаря в понеделник стъпвам за пръв път в фитнез па ще видиме :)

23.01.05
03:38

[quote author=“pioneer”]хаха :) е тва е тренировка за начинаещи :)
с нея треба да тренирам 2 месеца :)
ама исках да ви питам дали трябва да променя нещо

Имах предвид едно упражнение за група, както и другите упражнения в един ден! Да не би да не си ме разбрал неправилно? Успех 8)

23.01.05
04:35

дамз неправилно съм те разбрал сори

23.01.05
13:21

Петко К Браво програмата ти е страшна мн ми харесва ако бях начинаещ щях да я почна веднага ПОЗДРАВ :lol: И!!!

23.01.05
15:50

освен да намалиш сериите малко иначе си е добре според мен

24.01.05
10:23

Да кажа и аз  :lol:  За абсолютно начинаещ е много добра програмата. Със забележката да не правиш по две упражнения за група на тренировка. По-добре ги редувай. Тъй и тъй си си избрал програма - действай. Но не се оставяй на егото да те води и да покачваш работните тежести до изнемога. Работи бавно съсредоточено и сопред силите си. След два месеца можеш спокойно да се насочиш към програмата на Петко. Ще имаш страхотен успех - гарантирано.
Поздрави!
ПС - Защо предлагам този вариант. Програмата, която е написал Петко е много добра, но човека вече си е избрал програма (като че ли). Незная дали ви се е случвало следното (на мен лично да): обмисляш в продължение на месеци (или дори седмици) как ще започнеш да тренираш след еди колко си време, внимателно избираш програма, “претегляш” подробностите.... И идва време да започнеш.. но понеже все още се съмняваш дали си избрал верния път (което е нормално), събираш още малко информация по въпроса.. и... под нечие влияние започваш тренировката по коренно различен начин от подготвяния. Всичко това се отразява негативно (в по-голяма или по-малка степен) на психиката, с всички произтичащи от това последствия върху нервната система. Добре е да се избягват подобни явления. По- добре е, дори да не си избрал оптималния режим, да вземеш каквото можеш от него (ако няма резултат, не пречи да се изоплзва само месец) и след това да се насочиш към “нови хоризонти”.

24.01.05
10:27

Това е индивидоален спорт! Аз препръчвам в тренировачният процес да се внасят подобрения и ще види момчето как след известно време тренировката ще има много голяма успеваемост. А не няква си шаблона тренировка написана от нета и да има минимални позитиви. Напълно подкрепям Мартин и аз съм наблюдавал подобни неща.
по-здрави

24.01.05
21:27

Така е Мартине мн си праев
И аз така като започнах гледах другите кво правят имах си една програмка дето сам си я бях направил доста прочетох преди това но се нещо ме караше да си мисля че е грешна и неправя квото трябва . И там ми беше грешката виках си а ве заеби я даи да си почна по сплит наи-добре и ся разбирам че сам сгрешил но вече е касно да си поправя грешката  :cry:  Но исках с тоя пример да кажа едно Трябва да си опорит и да вярваш в себе си , иначе сичко би изгубило смисъл

24.01.05
21:41

а ве а може ли да права повече опражнениа от колкото са ми в програмата
имама проблем и с диетата  и с пиенето на геинера ... отслабвам от него и то защото май нещо неправилно го пия
Използвайте бутона промени ако искате да добавите нещо към съобщението си!
Mr_Muskul

24.01.05
23:24

[quote author=“pioneer”]а ве а може ли да права повече опражнениа от колкото са ми в програмата
имама проблем и с диетата  и с пиенето на геинера ... отслабвам от него и то защото май нещо неправилно го пия
Използвайте бутона промени ако искате да добавите нещо към съобщението си!
Mr_Muskul

Ами ако разчиташ само на гайнера да качваш..... Ако не се храниш достатъчно гайнера не може да свърши работа набави си необходимите калории чрез храна и остави излишните на гайнера само така ще имаш разтеж.
П.С. Купуваш гайнер и проблема с качването е решен НЕ Е ТАКА

25.01.05
09:16

Не добавяй упражнения (и без това са много). От гейнера не можеш да отслабнеш, както и да го пиеш, виж, ако не ядеш, това е друг въпрос.
Поздрави!

25.01.05
14:05

Неее гледайте сега кат го пия като се прибера от очилище после не ми се яде няколко часа просто не мога до кат преди кат го пиех заедно с яденето имаше по голям ефект ... а дали може да е защото вече го пия с прясно мляко и после заради него да губа апетит

25.01.05
14:30

Може и така да ти действа, да губиш апетит. Защо не се нахарниш като хората, а гейнера не оставиш за случаите, когато нямаш възможността да ядеш?

25.01.05
17:49

а може ли да го зимам след ядене :)

26.01.05
09:31

Може, но няма смисъл ако си се нахранил пълноценно. Пусни тема в добавките да ти кажат хората кога се взима преди/след тренировка; преди лягане или както там е правилно. Взимай го не повече от 1-2 пъти на ден, перз останалото време яж.
Успех!

26.01.05
23:26

Вечер поради въглехидратите в него ще качиш маса но точно каква незнам

27.01.05
08:49

незнам нещо си преебах стомаха сера много често и то много рядко :)))) като водичка :)

27.01.05
17:31

Най обикновенно разтройство ще премине след няколко дни да не си прекалил с протеина или креатина

27.01.05
18:35

еми ако е възможно да е от протеини (гейнер пия) значи е от тва ... аз креатин не зимам :) още съм младши :)) но е шибано да сера видичка :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1