Поредната тема за бицепс

Та въпроса ми е за да растат бицепсите две упражнения по 4 серии ли е по-добре да се правят или три по три.Аз лично имам 6 мецеса стаж във фитнеса,но бицепса го тренирам повече от година,защото вкъщи си има една 30 кг щанга.Обаче напоследък нещо не расте както трябва,стигна до 37 см и неще повече,а имам доста голям кокал на ръката :) Мисля спеицално за бицепс да правя следните упражнения:

Сгъване от стоеж с прав лост
скотово с крив лост или дъмбел (някакви съвети кое е по добрия вариант)
и долен скрипец с две ръце

Тази комбинация добра ли е?Много ми се искаше да правя 21 ама още имам жълто около устата и няма да се пробвам с такива неща.

ЦЕ

17.03.09
21:50

Добави чуково или кръстосано чуково згъване вместо едно от упражненията. ;)

Мнението беше редактирано от Цеков на 17.03.09 21:50.

17.03.09
22:15

Не го разбрах това с жълтото около устата, но упражненията са добре. Както казаха - добави чуково сгъване.

Пробвай със системата 21 за бицепс,при мен имаше резултат...Опитай суперсерий.

17.03.09
23:02

Увеличи работните тежести и гледай да правиш движенията максимално чисто. Чуковото е хубаво упр. Мисля обаче, че най-важно е местоположението на тренировката за ръце в прогромата. При мен отделането им в самостоятелна тренировка се отрази страхотно. Буквално виждам как се трансформират. Комбинацията биципс - трицепс е много добра. Това означава, че ще минеш на 4 дневен сплит, ако не си готов, поне гледай да отдалечиш бицепса максимално от гърба и му остави време за почивка. При недостатъчна тренираност 21 може да ти навреди - бицепса се претренира лесно. Запази това упражнение за по-късен етап. Успех!

18.03.09
00:36

За да расте бицепса не е въпрос само на упражнения, колкото и да ги сменяш ако в дадения период си достигнал някаква граница пак ще си стои толкова.

казано от Thrashmetal на 17.03.09, 22:15:

Не го разбрах това с жълтото около устата, но упражненията са добре. Както казаха - добави чуково сгъване.

Имах предвид,че съм само с 6 месеца стаж и ми е рано за 21.

Добре ако включва чуковото сгъване,кое от горните да махна?А суперсерии евентуално да правя 1 за трицепс и едно бицепс и така три суперсерии?

18.03.09
12:11

ако искаш големи ръце обърни внимание на трицепса а не на бицепса

18.03.09
12:35

казано от heat на 18.03.09, 12:11:

ако искаш големи ръце обърни внимание на трицепса а не на бицепса

Абсолютно вярно!

18.03.09
12:58

Според мен 2 упражнения по 3 серии е достатъчно, ако са правилно изпълнени. Евентуално 2 тежки упражнения и 1 за “изцеждане”. Под “тежки” нямам предвид тежки килограми.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.03.09 12:58.

18.03.09
17:06

За да ти расте бицепса трябва да изпълняваш упражнението чисто!!! Няма смисъл от големи килограми който дане ти оказват никакъв ефект. Много хора който започват да тренират започват с големи тежести и си трошат кръста, е вярно имат резултати защото отначало мускула се стресира и леко расте и така продължават с месеци и след 2 - 3 месеца ефекта се губи, затова тренирай си правилно и резултата ще дойде ;)

Досега винаги съм гледал да правя добре упражненията,но просто искам да си променя програмата за ръце.Специално за бицепс досега правех сгъване от стоеж с прав лост,концентрирано и скотово с лост,обаче вече ми писна и искам малко да променя упражненията.
Интересува ме 21 кога точно се прави.В началото или в края като изцеждащо упражнение и дали се прави 1 серия или поне три или пък се прави изцяло самостоятелно.

Прекалено тежка ли е една такава евентуална програма за бицепс?

Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж
Скотово с крив лост
и накрая 21

MA

18.03.09
21:23

Извинявам се че пиша в темата но да не спама с нова тема ако автора разбирасе няма нищо против да задам 1 въпрос : аз правя тези 4 упражнения за бицепс : 1. Бицепсово сгъване със дъмбели , 2 .Бицепсово сгъване с щанга , 3. Сгъване на макари с две ръце , 4.Концентрично , добре ли ги подреждам

Мнението беше редактирано от maja на 18.03.09 21:23.

Много хора смятат,че 2 упражнения са достатъчно за бицепс,а други си позволяват максимум 3.А ти правиш по програма с цели 4!!!Това са прекалено много.

MA

18.03.09
21:55

мисля да махна концентричното какво ще кажеш

18.03.09
22:06

казано от maja на 18.03.09, 21:55:

мисля да махна концентричното какво ще кажеш

Махни го. Не ти трябва ва момента. Колко повторения правиш и колко сирии?

MA

19.03.09
10:46

3-4 серии по 8 повторения

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1