17.03.09
21:30
Та въпроса ми е за да растат бицепсите две упражнения по 4 серии ли е по-добре да се правят или три по три.Аз лично имам 6 мецеса стаж във фитнеса,но бицепса го тренирам повече от година,защото вкъщи си има една 30 кг щанга.Обаче напоследък нещо не расте както трябва,стигна до 37 см и неще повече,а имам доста голям кокал на ръката :) Мисля спеицално за бицепс да правя следните упражнения:
Сгъване от стоеж с прав лост
скотово с крив лост или дъмбел (някакви съвети кое е по добрия вариант)
и долен скрипец с две ръце
Тази комбинация добра ли е?Много ми се искаше да правя 21 ама още имам жълто около устата и няма да се пробвам с такива неща.
17.03.09
21:50
Добави чуково или кръстосано чуково згъване вместо едно от упражненията. ;)
Мнението беше редактирано от Цеков на 17.03.09 21:50.
Не го разбрах това с жълтото около устата, но упражненията са добре. Както казаха - добави чуково сгъване.
17.03.09
22:28
Пробвай със системата 21 за бицепс,при мен имаше резултат...Опитай суперсерий.
Увеличи работните тежести и гледай да правиш движенията максимално чисто. Чуковото е хубаво упр. Мисля обаче, че най-важно е местоположението на тренировката за ръце в прогромата. При мен отделането им в самостоятелна тренировка се отрази страхотно. Буквално виждам как се трансформират. Комбинацията биципс - трицепс е много добра. Това означава, че ще минеш на 4 дневен сплит, ако не си готов, поне гледай да отдалечиш бицепса максимално от гърба и му остави време за почивка. При недостатъчна тренираност 21 може да ти навреди - бицепса се претренира лесно. Запази това упражнение за по-късен етап. Успех!
За да расте бицепса не е въпрос само на упражнения, колкото и да ги сменяш ако в дадения период си достигнал някаква граница пак ще си стои толкова.
18.03.09
07:09
Не го разбрах това с жълтото около устата, но упражненията са добре. Както казаха - добави чуково сгъване.
Имах предвид,че съм само с 6 месеца стаж и ми е рано за 21.
Добре ако включва чуковото сгъване,кое от горните да махна?А суперсерии евентуално да правя 1 за трицепс и едно бицепс и така три суперсерии?
ако искаш големи ръце обърни внимание на трицепса а не на бицепса
Абсолютно вярно!
Според мен 2 упражнения по 3 серии е достатъчно, ако са правилно изпълнени. Евентуално 2 тежки упражнения и 1 за “изцеждане”. Под “тежки” нямам предвид тежки килограми.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 18.03.09 12:58.
За да ти расте бицепса трябва да изпълняваш упражнението чисто!!! Няма смисъл от големи килограми който дане ти оказват никакъв ефект. Много хора който започват да тренират започват с големи тежести и си трошат кръста, е вярно имат резултати защото отначало мускула се стресира и леко расте и така продължават с месеци и след 2 - 3 месеца ефекта се губи, затова тренирай си правилно и резултата ще дойде ;)
18.03.09
17:21
Досега винаги съм гледал да правя добре упражненията,но просто искам да си променя програмата за ръце.Специално за бицепс досега правех сгъване от стоеж с прав лост,концентрирано и скотово с лост,обаче вече ми писна и искам малко да променя упражненията.
Интересува ме 21 кога точно се прави.В началото или в края като изцеждащо упражнение и дали се прави 1 серия или поне три или пък се прави изцяло самостоятелно.
18.03.09
21:14
Прекалено тежка ли е една такава евентуална програма за бицепс?
Бицепсово сгъване с прав лост от стоеж
Скотово с крив лост
и накрая 21
18.03.09
21:23
Извинявам се че пиша в темата но да не спама с нова тема ако автора разбирасе няма нищо против да задам 1 въпрос : аз правя тези 4 упражнения за бицепс : 1. Бицепсово сгъване със дъмбели , 2 .Бицепсово сгъване с щанга , 3. Сгъване на макари с две ръце , 4.Концентрично , добре ли ги подреждам
Мнението беше редактирано от maja на 18.03.09 21:23.
18.03.09
21:48
Много хора смятат,че 2 упражнения са достатъчно за бицепс,а други си позволяват максимум 3.А ти правиш по програма с цели 4!!!Това са прекалено много.
18.03.09
21:55
мисля да махна концентричното какво ще кажеш
мисля да махна концентричното какво ще кажеш
Махни го. Не ти трябва ва момента. Колко повторения правиш и колко сирии?
19.03.09
10:46
3-4 серии по 8 повторения