Друг въпрос за бързите въглехидрати...

19.03.09
12:10

На фитнеса си нося вода, в която има разтворена х1 суп. лъжица мед и въпросът ми е следният:
Понеже веднага след силовата тренировка правя кардио - преди, или след кардиото да я пия водата с медът?

19.03.09
12:39

Каква е идеята ?
Зависи от конкретния ти режим и от метаболизма ти, аз лично не приемам quick carbs след кардио, независимо от режима.
От друга гледна точка 1 с.л. в 0.5л или повече вода нищо не е.Т.е. нито гликоген ще попълниш, нито пък има смисъл след кардио, ако ме разбираш какво имам предвид.

19.03.09
14:10

“ако ме разбираш какво имам предвид”

Не съвсем... Имайки предвид, че стимулирам метаболизма си с чести хранения и избягвам млечни продукти когато мога, не мисля, че е бавен. На НВД бях месец и малко, в момента съм на РБД, но май ще се връщаме към НВД-то, защото първия път не бях особенно стриктен.
  Слагам меда във вода, защото идеята ми се виждаше добра. Все пак не мога да си нося буркана с мен.. Но дори да си го нося буркана с меда в сака пак въпроса остава...

Кога да приемам бързите въглехидрати:
А) Силова трен., quick carbs, кардио
Б) Силова трен., кардио, quick carbs

19.03.09
15:28

казано от Thrashmetal на 19.03.09, 14:10:

“ако ме разбираш какво имам предвид”

Не съвсем... Имайки предвид, че стимулирам метаболизма си с чести хранения и избягвам млечни продукти когато мога, не мисля, че е бавен. На НВД бях месец и малко, в момента съм на РБД, но май ще се връщаме към НВД-то, защото първия път не бях особенно стриктен.
  Слагам меда във вода, защото идеята ми се виждаше добра. Все пак не мога да си нося буркана с мен.. Но дори да си го нося буркана с меда в сака пак въпроса остава...

Кога да приемам бързите въглехидрати:
А) Силова трен., quick carbs, кардио
Б) Силова трен., кардио, quick carbs

ха ха отговори си на въпроса какъв е смисъла от прост въглехидрат и кардио ??

19.03.09
15:44

Не знаех, че няма смисъл.
Не знам и защо.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.03.09 15:44.

ГН

19.03.09
15:50

При диета за чистене - не повече от 20-30 грама бързи, след тренировка с тежести. Аз не съм краен в това отношение, но наистина недей приемай след кардио.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 19.03.09 15:50.

19.03.09
18:07

казано от Георги Николаев на 19.03.09, 15:50:

При диета за чистене - не повече от 20-30 грама бързи, след тренировка с тежести. Аз не съм краен в това отношение, но наистина недей приемай след кардио.

По-добре не

ГН

19.03.09
18:12

В някои от фазите на диетата - хубаво. Но принципно се дразня от разни манящини. Обикновено хората които ги изразяват са постигнали далеч по-малко от мен, без да съм се вманиачавал.
Ако си на диета от 1 месец и си правил тежко гръб, една вафла е и необходима, и заслужена, чисто психологически. Тя няма да ти замаже пресата.

19.03.09
20:52

казано от Георги Николаев на 19.03.09, 18:12:

Ако си на диета от 1 месец и си правил тежко гръб, една вафла е и необходима, и заслужена, чисто психологически. Тя няма да ти замаже пресата.

И да и не ! Един ден или половин ден с джънк фууд може да те върне с цяла седмица назад !
Както и да е, не ми се обяснява.

@Thrashmetal - мисълта ми е, че с 1 с.л. мед няма да си попълниш гликогена, обаче след кардио определено НЕ ти е нужна.
Не виждам смисъл от точно тази 1с.л.
Или си попълни гликогена и не прави кардио или след кардиото вземи комплексни въглехидрати.
Ако целта е сладникава вода има напитки без захар.

ГН

19.03.09
20:54

казано от emzo на 19.03.09, 20:52:

казано от Георги Николаев на 19.03.09, 18:12:

И да и не ! Един ден или половин ден с джънк фууд може да те върне с цяла седмица назад !
Както и да е, не ми се обяснява.

Естествено че може. Но аз казах една 55 грамова вафла с 30 грама захар в нея - колкото и джънк да е, няма да те върне и 1 минута назад. След тежка тренировка. Само тогава.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 19.03.09 20:56.

19.03.09
23:22

казано от Thrashmetal на 19.03.09, 12:10:

На фитнеса си нося вода, в която има разтворена х1 суп. лъжица мед и въпросът ми е следният:
Понеже веднага след силовата тренировка правя кардио - преди, или след кардиото да я пия водата с медът?

след кардиото

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1