19.03.09
12:10
На фитнеса си нося вода, в която има разтворена х1 суп. лъжица мед и въпросът ми е следният:
Понеже веднага след силовата тренировка правя кардио - преди, или след кардиото да я пия водата с медът?
Каква е идеята ?
Зависи от конкретния ти режим и от метаболизма ти, аз лично не приемам quick carbs след кардио, независимо от режима.
От друга гледна точка 1 с.л. в 0.5л или повече вода нищо не е.Т.е. нито гликоген ще попълниш, нито пък има смисъл след кардио, ако ме разбираш какво имам предвид.
“ако ме разбираш какво имам предвид”
Не съвсем... Имайки предвид, че стимулирам метаболизма си с чести хранения и избягвам млечни продукти когато мога, не мисля, че е бавен. На НВД бях месец и малко, в момента съм на РБД, но май ще се връщаме към НВД-то, защото първия път не бях особенно стриктен.
Слагам меда във вода, защото идеята ми се виждаше добра. Все пак не мога да си нося буркана с мен.. Но дори да си го нося буркана с меда в сака пак въпроса остава...
Кога да приемам бързите въглехидрати:
А) Силова трен., quick carbs, кардио
Б) Силова трен., кардио, quick carbs
19.03.09
15:28
казано от Thrashmetal на 19.03.09, 14:10:
“ако ме разбираш какво имам предвид”
Не съвсем... Имайки предвид, че стимулирам метаболизма си с чести хранения и избягвам млечни продукти когато мога, не мисля, че е бавен. На НВД бях месец и малко, в момента съм на РБД, но май ще се връщаме към НВД-то, защото първия път не бях особенно стриктен.
Слагам меда във вода, защото идеята ми се виждаше добра. Все пак не мога да си нося буркана с мен.. Но дори да си го нося буркана с меда в сака пак въпроса остава...Кога да приемам бързите въглехидрати:
А) Силова трен., quick carbs, кардио
Б) Силова трен., кардио, quick carbs
ха ха отговори си на въпроса какъв е смисъла от прост въглехидрат и кардио ??
Не знаех, че няма смисъл.
Не знам и защо.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 19.03.09 15:44.
19.03.09
15:50
При диета за чистене - не повече от 20-30 грама бързи, след тренировка с тежести. Аз не съм краен в това отношение, но наистина недей приемай след кардио.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 19.03.09 15:50.
19.03.09
18:07
казано от Георги Николаев на 19.03.09, 15:50:
При диета за чистене - не повече от 20-30 грама бързи, след тренировка с тежести. Аз не съм краен в това отношение, но наистина недей приемай след кардио.
По-добре не
19.03.09
18:12
В някои от фазите на диетата - хубаво. Но принципно се дразня от разни манящини. Обикновено хората които ги изразяват са постигнали далеч по-малко от мен, без да съм се вманиачавал.
Ако си на диета от 1 месец и си правил тежко гръб, една вафла е и необходима, и заслужена, чисто психологически. Тя няма да ти замаже пресата.
казано от Георги Николаев на 19.03.09, 18:12:
Ако си на диета от 1 месец и си правил тежко гръб, една вафла е и необходима, и заслужена, чисто психологически. Тя няма да ти замаже пресата.
И да и не ! Един ден или половин ден с джънк фууд може да те върне с цяла седмица назад !
Както и да е, не ми се обяснява.
@Thrashmetal - мисълта ми е, че с 1 с.л. мед няма да си попълниш гликогена, обаче след кардио определено НЕ ти е нужна.
Не виждам смисъл от точно тази 1с.л.
Или си попълни гликогена и не прави кардио или след кардиото вземи комплексни въглехидрати.
Ако целта е сладникава вода има напитки без захар.
19.03.09
20:54
казано от emzo на 19.03.09, 20:52:
казано от Георги Николаев на 19.03.09, 18:12:
И да и не ! Един ден или половин ден с джънк фууд може да те върне с цяла седмица назад !
Както и да е, не ми се обяснява.
Естествено че може. Но аз казах една 55 грамова вафла с 30 грама захар в нея - колкото и джънк да е, няма да те върне и 1 минута назад. След тежка тренировка. Само тогава.
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 19.03.09 20:56.