Упражнения за постигане на сила и маса - лежанка тяга клекове ?

20.03.09
15:53

Значи от доста хора вече чух че само с тия 3 упражения се става много корав и огромен ... без да правиш нищо друго и това го чувам от доста големи батки ... така че вярно ли е ? има ли ефект ?
Руските тайни служби тренирали само така

20.03.09
16:13

Нарича се Силов Трибой
Не мога да ти кажа как тренират Руските тайни служби, нали затова са “тайни”

20.03.09
16:39

“много корав и огромен ... без да правиш нищо друго”
Да, ама не. Основни упражнения са, също вдигат тестостерона. Това знам само.

20.03.09
16:52

това са трите най основни упражнения товарят всяка мг на тялото също така има завишено отделяне на тестостерон при клека и тягата а тестостерона отговаря за мм и сила на човека.

MA

20.03.09
17:45

Това за тестостерона от къде ви го родиха мозъците само не разбрах :) :)

IN

20.03.09
18:52

казано от Mamularin на 20.03.09, 17:45:

Точно така е. Мъртвата тяга и клека, изпълнени с голяма тежест покачват нивото на теста.

20.03.09
20:59

И затова има трибойци по 65 кг. ТРябва да си определиш приоритетите и спрямо тях да тренираш.

20.03.09
21:02

казано от vlad-o на 20.03.09, 20:59:

И затова има трибойци по 65 кг. ТРябва да си определиш приоритетите и спрямо тях да тренираш.

Въпрос на хранене

MA

20.03.09
21:04

казано от intercitycunt на 20.03.09, 18:52:

Точно така е. Мъртвата тяга и клека, изпълнени с голяма тежест покачват нивото на теста.

Я дай да видим къде го прочете, изследвания нещо, тук само празни приказки се подмятат ...

20.03.09
21:16

Ами аз не мисля че са празни приказки. Да кажем, че за 10 години съм се убедил лично в това. А изследвания мога да ти дам да четеш, но ме мързи да ползвам Гугъл вместо теб.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.03.09 21:17.

20.03.09
21:32

Доста хора го твърдят. Пример от http://www.bb-team.org/articles/738/

...”Известо е, че тежката тренировка стимулира секрецията на тестостерона и хормона на растежа. Но възниква въпроса – колко интензивна трябва да е тя. Отговорът е: много (освен ако не използвате хормонални препарати)! Обемът на извършената работа трябва да е колкото се може по-голям, което ще рече, че броят на сериите трябва да е голям. Много от Вас обаче сигурно симпатизират на теорията на Менцер за една, две отказни серии. ...”

20.03.09
21:39

казано от Mamularin на 20.03.09, 21:04:

казано от intercitycunt на 20.03.09, 18:52:

Я дай да видим къде го прочете, изследвания нещо, тук само празни приказки се подмятат ...

Нааа

“Много от Вас обаче сигурно симпатизират на теорията на Менцер”
25 методът? Или буквално 1-2 повторения в серия.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.03.09 21:45.

20.03.09
21:41

Тука текстът е малко объркан.Не може тренировката да е едновременно и интензивна,и с голям обем - може или едното,или другото.И да,по-добре е да се клони към принципите на Майк Менцер...:)

20.03.09
22:37

Не, не може, но всъщност има начин да се постигне баланс.
Повече серии с по-малко повторения и по-голяма тежест. Тренировката до отказ, изисква повече време за възстановяване, а и е опасна за здравето.
7-8 серии в -ки и 3-ки, могат да бъдат изпълнени с доста висока интензивност, а като обем не са малко.

Към автора на темата - можеш да правиш клек, лег и тяга, като е желателно да не правиш клек и тяга в една и съща тренировка.
Ако добавиш раменни преси и набиране, може да се каже че си събрал достатъчно упражнения за 3 тренировки седмично в тоя стил. Подбираш ги по начин, който ти е удобен и ‘хваща’ всички мускулни групи и действаш.
Можеш и да потърсиш инфо за 5х5 програми, щом те влече. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 20.03.09 22:40.

21.03.09
05:05

Големите тежести с малко повторения стимулират секрецията на тестостером, малките тежести с повече повторения - на растежния.
Има един канадски треньор - Джон Парило се казва, той е правил изследвания по въпроса. Потърси из нета и ще ти излязат интересни негови неща. Аз съм си купил една негова книга с тренировъчни секрети и определено съм впечатлен. Ама не си представяй, че с 2-3 тренировки ще се “назобиш” - няма да стане.
Трибойците НЕ тренират само 3-те упражнения - винаги има спомагателни в основния и следсъстезателния период.
Чист трибой се вдига само преди състезание.
Другата неделя има РП по силов трибой в Горна Оряховица, ако някой го интересува - да заповяда, ще има ЯКИ гири :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1