20.03.09
15:53
Значи от доста хора вече чух че само с тия 3 упражения се става много корав и огромен ... без да правиш нищо друго и това го чувам от доста големи батки ... така че вярно ли е ? има ли ефект ?
Руските тайни служби тренирали само така
Нарича се Силов Трибой
Не мога да ти кажа как тренират Руските тайни служби, нали затова са “тайни”
“много корав и огромен ... без да правиш нищо друго”
Да, ама не. Основни упражнения са, също вдигат тестостерона. Това знам само.
20.03.09
16:52
това са трите най основни упражнения товарят всяка мг на тялото също така има завишено отделяне на тестостерон при клека и тягата а тестостерона отговаря за мм и сила на човека.
20.03.09
17:45
Това за тестостерона от къде ви го родиха мозъците само не разбрах :) :)
20.03.09
18:52
казано от Mamularin на 20.03.09, 17:45:
Точно така е. Мъртвата тяга и клека, изпълнени с голяма тежест покачват нивото на теста.
И затова има трибойци по 65 кг. ТРябва да си определиш приоритетите и спрямо тях да тренираш.
20.03.09
21:02
казано от vlad-o на 20.03.09, 20:59:
И затова има трибойци по 65 кг. ТРябва да си определиш приоритетите и спрямо тях да тренираш.
Въпрос на хранене
20.03.09
21:04
казано от intercitycunt на 20.03.09, 18:52:
Точно така е. Мъртвата тяга и клека, изпълнени с голяма тежест покачват нивото на теста.
Я дай да видим къде го прочете, изследвания нещо, тук само празни приказки се подмятат ...
Ами аз не мисля че са празни приказки. Да кажем, че за 10 години съм се убедил лично в това. А изследвания мога да ти дам да четеш, но ме мързи да ползвам Гугъл вместо теб.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.03.09 21:17.
Доста хора го твърдят. Пример от http://www.bb-team.org/articles/738/
...”Известо е, че тежката тренировка стимулира секрецията на тестостерона и хормона на растежа. Но възниква въпроса – колко интензивна трябва да е тя. Отговорът е: много (освен ако не използвате хормонални препарати)! Обемът на извършената работа трябва да е колкото се може по-голям, което ще рече, че броят на сериите трябва да е голям. Много от Вас обаче сигурно симпатизират на теорията на Менцер за една, две отказни серии. ...”
казано от Mamularin на 20.03.09, 21:04:
казано от intercitycunt на 20.03.09, 18:52:
Я дай да видим къде го прочете, изследвания нещо, тук само празни приказки се подмятат ...
Нааа
“Много от Вас обаче сигурно симпатизират на теорията на Менцер”
25 методът? Или буквално 1-2 повторения в серия.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 20.03.09 21:45.
Тука текстът е малко объркан.Не може тренировката да е едновременно и интензивна,и с голям обем - може или едното,или другото.И да,по-добре е да се клони към принципите на Майк Менцер...:)
Не, не може, но всъщност има начин да се постигне баланс.
Повече серии с по-малко повторения и по-голяма тежест. Тренировката до отказ, изисква повече време за възстановяване, а и е опасна за здравето.
7-8 серии в -ки и 3-ки, могат да бъдат изпълнени с доста висока интензивност, а като обем не са малко.
Към автора на темата - можеш да правиш клек, лег и тяга, като е желателно да не правиш клек и тяга в една и съща тренировка.
Ако добавиш раменни преси и набиране, може да се каже че си събрал достатъчно упражнения за 3 тренировки седмично в тоя стил. Подбираш ги по начин, който ти е удобен и ‘хваща’ всички мускулни групи и действаш.
Можеш и да потърсиш инфо за 5х5 програми, щом те влече. :)
Мнението беше редактирано от 6th на 20.03.09 22:40.
Големите тежести с малко повторения стимулират секрецията на тестостером, малките тежести с повече повторения - на растежния.
Има един канадски треньор - Джон Парило се казва, той е правил изследвания по въпроса. Потърси из нета и ще ти излязат интересни негови неща. Аз съм си купил една негова книга с тренировъчни секрети и определено съм впечатлен. Ама не си представяй, че с 2-3 тренировки ще се “назобиш” - няма да стане.
Трибойците НЕ тренират само 3-те упражнения - винаги има спомагателни в основния и следсъстезателния период.
Чист трибой се вдига само преди състезание.
Другата неделя има РП по силов трибой в Горна Оряховица, ако някой го интересува - да заповяда, ще има ЯКИ гири :)