03.03.09
11:11
Здравейте,най-накрая реших и аз да си направя дневник. Казвам се Али и съм на 17 години,висока 1.80 и тежа 70 килограма. Искам да стана 57-58,но генетично ми е заложено да напалнявам бързо и трудно да свалям килограми. В момента нямам хранителен режим и не спортувам,но в блиската седмица ще се запиша на някакъв спорт. Тъй като много бавно и неефективно свалям кила се чудя дали някой може да ми предложи ефективен и хубав хранителен режим? Моля пишете!!!
И успех на всички който се борят с килограмите! ;)
ПРИЕМАМ ВСЯКАКВИ СЪВЕТИ!!!
Темата беше редактирана от ali_992 на 03.03.09 11:53.
10.03.09
14:29
здравеи Али,сигурна съм 4е си много хубаво моми4е.Аз имам син на твоята възраст ,но наистина трябва да се вземеш в ръце и да свалиш някое кило,защото колкото пове4е минават годините килограмите се свалят по трудно. Аз бих ти предложила да пробваш с диетата на Дюкан ,но си тварде млада за диети макар 4е тази диета има големи успехи.Затова бих ти казала да пробваш-закуска-овесени ядки с нискомаслено кисело млеко.обяд-пиле или риба със салата,ве4еря-само салата или зелен4укожа супа без хляб.Между храненията ако огладнееш -една ябълка,фреш или кисело млеко.По4ни да ходиш на фитнес ако имаш възможност или прави крос сутрин.Забрави за сладкото и хляба тестените храни.Мисля 4е ако го направиш това ще имаш резултати .УСПЕХ
казано от andiva на 10.03.09, 14:29:
здравеи Али,сигурна съм 4е си много хубаво моми4е.Аз имам син на твоята възраст ,но наистина трябва да се вземеш в ръце и да свалиш някое кило,защото колкото пове4е минават годините килограмите се свалят по трудно. Аз бих ти предложила да пробваш с диетата на Дюкан ,но си тварде млада за диети макар 4е тази диета има големи успехи.Затова бих ти казала да пробваш-закуска-овесени ядки с нискомаслено кисело млеко.обяд-пиле или риба със салата,ве4еря-само салата или зелен4укожа супа без хляб.Между храненията ако огладнееш -една ябълка,фреш или кисело млеко.По4ни да ходиш на фитнес ако имаш възможност или прави крос сутрин.Забрави за сладкото и хляба тестените храни.Мисля 4е ако го направиш това ще имаш резултати .УСПЕХ
Госпожо, моите уважения но преди да давате съвети е необходимо да имате поне малко опит в областта. За 17 годишно момиче, това което предлагате е крайно неподходящо и може да доведе до необратими последици. Тя в момента се развива и и трябва единствено балансиран режим и повече движение/спорт/. При това за нейната височина килограмите не са толкова потресаващи, колкото ви е смятате.
Еми благодаря за съветите и подкрепата и сега мисля да проббвам ето това вече обикновенно ям:
сутрин:овесени ядки с мляко
обяд:салата със риба или месо
4 часа:плод
вечеря : кисело мляко
Обикновенно пия по 1,5 литра течности
Вече не ям теста,цладкиши,газирано,алкохол и за сега съм свалила 1 килограм и 50 грама
Ако имате съветри поля ви пишете.!
18.03.09
10:33
Здравей и от мен :-)
Няма да се правя на много веща в занаята,но да си кажа и аз мнението.Струва ми се ,че хапването ти е ок,но ме тревожи само това мляко за вечеря.Вярно е,че на вечеря не бива да се хапва много,но само едно мляко ми се струва недостатъчно.Сигурно през нощта усещаш дискомфорт ,а сутрин си зверски гладна.Пък и на закуска пак мляко,вярно ,с овесени ядки е,но ми се струва,че ако ядеш само млякото за вечеря нещо се нарушава.
А и четейки дневкиците на останалите забелязвам нещо,което ме радва-целта не е само отслабване чрез гладуване,а едно балансирано хранене,което води до бавно,но сигурно сваляне на килограмите.Така че не се страхувай толкова от храната ,а се опитваи да похапваш по-начестичко ,но балансирано и здравословно.
А нещо тренираш ли?
Ммдааа, и на мен не ми харесва това мляко вечер.....хапвай по добре някаква салата с месце, недей кис.мляко за вечеря.
Еми когато имам време тренирам на веларгометъра си и също утре се записвам на волейбол или тенис (само трябва да реша).И когато съм свободна ходя на фитнес центъра до нас.
Обикновенно ям на 3-4 часа и незнам дали така трябва или по начесто?
Аз лично хапвам на 2 - 3 часа, но по малки порции, вместо три пъти да се надумкам :) влез и разгледай из другите дневници и може да взаимстваш много идеи за хранения а и рецепти си пишем :)
Тъй като бързам накратко ще напиша храненето ми за деня:
закуска:купа мюзли с мляко
Обяд:Кюфте+малко боб
Вечеря:две чаши мляко с какао :P
Днес съм мн заета затва ядох толккова малко но утре ще следвам режима на хранене.
Ако някой има съвети или коментари да пише!!
Здравей Али:) Каква е тази вечеря 2 чаши мляко с какао? Съветвам те да обърнеш внимание в колко часа ядеш (добре е че поне ядеш през 3 часа)..сложи зеленчуци и месо/риба за вечеря. Отностно закуската: какви са тези мюсли? В тях по-принцип има мн добавена захар ако са със сушени плодове...Хапвай сандвич с нещо си, или овесени ядки е 100 пъти по-добре!
Каза, че когато си свободна ходиш на фитнес..как тренираш там и на колко често?
Поздрави :)
Здрасти и от мен, Али,
На 3-4 часа е супер, ако хапваш. Но вчерашният ден е зле...мноого зле...и от към количество, и от към качество на храната, и като времеви интервали... Нали искаш да го забързаш този метаболизъм? Значи трябва да го свикнеш, че ПОСТОЯННО, ЕЖЕДНЕВНО ще получава определена порция храна на определен времеви интервал. Така ще се излъже, че всичко му е наред и няма да трупа резерви. Напротив, ще ги изгаря.
А ти сега какво правиш? 2 дни хапваш редовно (уж го забързваш), и на третия - дай глад (упс, пак го забавихме, и пак ще си складира, щото си мисли тялото, че идват гладни времена)
Ако си в движение или имаш много работа, приготви от сутринта един-два сандвича; сложи в чантата някой грейпфрут/ ябълка... Но вкарвай нещо!
казано от Limka на 20.03.09, 07:22:
Здрасти и от мен, Али,
На 3-4 часа е супер, ако хапваш. Но вчерашният ден е зле...мноого зле...и от към количество, и от към качество на храната, и като времеви интервали... Нали искаш да го забързаш този метаболизъм? Значи трябва да го свикнеш, че ПОСТОЯННО, ЕЖЕДНЕВНО ще получава определена порция храна на определен времеви интервал. Така ще се излъже, че всичко му е наред и няма да трупа резерви. Напротив, ще ги изгаря.
А ти сега какво правиш? 2 дни хапваш редовно (уж го забързваш), и на третия - дай глад (упс, пак го забавихме, и пак ще си складира, щото си мисли тялото, че идват гладни времена)
Ако си в движение или имаш много работа, приготви от сутринта един-два сандвича; сложи в чантата някой грейпфрут/ ябълка... Но вкарвай нещо!
х 2 :)
Много благодаря за съветите и със сигурност ще са от полза.Днес ще ям на 2-3 часа по малко.А относно спорта записах се на волейбол защото ми е наблизо.А относно течностите,само вода ли трябва да пия или и сокове може?
20.03.09
11:22
казано от ali_992 на 20.03.09, 11:14:
Много благодаря за съветите и със сигурност ще са от полза.Днес ще ям на 2-3 часа по малко.А относно спорта записах се на волейбол защото ми е наблизо.А относно течностите,само вода ли трябва да пия или и сокове може?
Най-добре само вода, виж - не е желателно да се изпада в крайности, когато много ти се припие може да си позволиш едно малко сокченце :P
Така ето ми и храненето за днес:
Закуска(6.30):Овесена каша
Обяд(13.30):Омлет с шунка и кашкавал :P
В 4 часа: Ябълка
Вечеря:Салата+6 парчета салам (вкусно)
Изпих 1,5 литра течности+една чаша сок от портокал :)
Страрая се да ям на 3 часа по някой плод или зеленчук и се надявам че така е правилно,но за жалост в училище почти нямам време за храна.Най-много по някоя 1-2 от някой съучаник :long:
Ali здравей! Храната определно е по-добре днес. Тази ябълка в 4 аз лично бих я прибавила към овесената каша, а 4 бих хапнала ядки с нещо протеиново..ИЛИ ПЪК ако мн държиш на нея остави я, но прибави нещо към нея. И този салам вечерта...аз лично съм мн подозрителна към саламите..
Много голяма дупка от сутринта до обяда...сутрин тялото ти е в режим на горене..хапвай по малко на всеки (дори 2 часа)...
Сок от портокал..купен ли или прясно изцеден? Кога го пи?
Дано не се разсърдиш, че коментирам почти всичко...но е за твое добро:) Поздрави :) :) :)
Еми сока беше купен :red: и го изпих кум 12 часа.А ето какво съм яла днес:
Закуска(9:45):Овесени ядки+ една чаша мляко %-P
Обяд(12:30):Омлет с 1 яйце
В 3 часа :50грама фъстъци
Вечеря(19:45)Салата от 2 домата,1 краставица и малко сирене(но без сол или олио) :)
Не съм тренирала,но обиколих София и се журнах кум 18 часа гроги :sick:
21.03.09
19:52
Абе момиче...
Като гледам тоя омлет с едно яйце си представям кво количество са били ядките в закуската
Малко сирене - нещо от порядъка на 20 грама ли е ? :D
Като гледам имаш за целия ден сигурно около 1000-1200 к калории ...
Къде отиваш ти, може би ...
Ali, драга, живееш на ръба на оцеляването.
Сигурен съм, че много приятелки са ти обяснявали за вълшебните диети, които са чели еди къде си. И за лунната диета, и за доматената и за морковената. За твоята височина, да паднеш под 60 килограма, означава да нямаш почти нищо по себе си. Това е естетически отвратително. Някога правила ли си секс със толкова слабо момиче? Аз съм. Все едно да правиш секс с пръчки от арматурно желязо. Ужасно е :)
С гладуване не се отслабва. Колкото повече гладуваш, толкова повече организма ти влизане в режим на оцеляване. Когато не получава достатъчно енергия, под формата на храна, тялото започва да трупа запаси ( мазнини ). Трупа мазнини, защото въглехидратите са основен източник на енергия, но когато те липсват ( а ти с твоята “Аткинсонова диета” направо си им дръпнала шалтера ), тялото започва да разгражда мазнините, за да си набавя необходимата му енергия. При продължителен глад, видимо тялото ти губи килограми, но процента ти на подкожни мазнини отива извън всякакви норми, а мазнините не са особено полезни.
Целта на фитнеса е да ти даде по-здравословен живот. Глада само ще ти донесе повече усложнения. Ето ти основите:
Колкото по-често ядеш, толкова по-бърз метаболизъм. По-бързият метаболизъм води до ускорена обмяна на веществата и по-бързо пренасяне на хранителните вещества в тялото. При което ти си по-жизнена и по-енергична. Яж често, но на много малки порции. Никога не трябва да ти е тежко, когато станеш от масата.
Килограми се свалят и тяло се стяга, чрез физическа дейност. И най-стриктната и балансирана диета на този свят е безсмислена, ако енергията, която получаваш от нея не бива влагана във физическа дейност.
Зарежи всички малоумни диети с гладуване. Започни да ядеш. Тялото ти има нужда от енергия постоянно. Ти дишаш и сърцето ти бие постоянно, а не само във фитнеса или като се движиш.
Прочети статията на първата страница за въгледхиратите. Въглехидратите са основна храна за мозъка. Аз съм бил на ВМ-НВД ( високи мазнини, ниски въглехидрати ) и не е много весело за настроението и прочие. Давай му нужните въглехидрати на мозъка, а каквото остане ще си го изгориш със спорт или фитнес.
И ако все още не ми вярваш - ето ти Адриана Лима. Една от най-красивите жени в света. Тя е висока 178 сантиметра и тежи 61 килограма. Ти си по-висока от нея с два сантиметра, наистина ли искаш да си и по-слаба с 3 килограма?
Мнението беше редактирано от Timon на 21.03.09 22:28.
казано от amistad на 21.03.09, 22:26:
Ali, драга, живееш на ръба на оцеляването.
Сигурен съм, че много приятелки са ти обяснявали за вълшебните диети, които са чели еди къде си. И за лунната диета, и за доматената и за морковената. За твоята височина, да паднеш под 60 килограма, означава да нямаш почти нищо по себе си. Това е естетически отвратително. Някога правила ли си секс със толкова слабо момиче? Аз съм. Все едно да правиш секс с пръчки от арматурно желязо. Ужасно е :)
С гладуване не се отслабва. Колкото повече гладуваш, толкова повече организма ти влизане в режим на оцеляване. Когато не получава достатъчно енергия, под формата на храна, тялото започва да трупа запаси ( мазнини ). Трупа мазнини, защото въглехидратите са основен източник на енергия, но когато те липсват ( а ти с твоята “Аткинсонова диета” направо си им дръпнала шалтера ), тялото започва да разгражда мазнините, за да си набавя необходимата му енергия. При продължителен глад, видимо тялото ти губи килограми, но процента ти на подкожни мазнини отива извън всякакви норми, а мазнините не са особено полезни.
Целта на фитнеса е да ти даде по-здравословен живот. Глада само ще ти донесе повече усложнения. Ето ти основите:
Колкото по-често ядеш, толкова по-бърз метаболизъм. По-бързият метаболизъм води до ускорена обмяна на веществата и по-бързо пренасяне на хранителните вещества в тялото. При което ти си по-жизнена и по-енергична. Яж често, но на много малки порции. Никога не трябва да ти е тежко, когато станеш от масата.
Килограми се свалят и тяло се стяга, чрез физическа дейност. И най-стриктната и балансирана диета на този свят е безсмислена, ако енергията, която получаваш от нея не бива влагана във физическа дейност.
Зарежи всички малоумни диети с гладуване. Започни да ядеш. Тялото ти има нужда от енергия постоянно. Ти дишаш и сърцето ти бие постоянно, а не само във фитнеса или като се движиш.
Прочети статията на първата страница за въгледхиратите. Въглехидратите са основна храна за мозъка. Аз съм бил на ВМ-НВД ( високи мазнини, ниски въглехидрати ) и не е много весело за настроението и прочие. Давай му нужните въглехидрати на мозъка, а каквото остане ще си го изгориш със спорт или фитнес.
И ако все още не ми вярваш - ето ти Адриана Лима. Една от най-красивите жени в света. Тя е висока 178 сантиметра и тежи 61 килограма. Ти си по-висока от нея с два сантиметра, наистина ли искаш да си и по-слаба с 3 килограма?
x 2
Али, чак сега видях че си 1.80 висока! Искренно ти завиждам :) Ех, да можех да порасна с 5 см. повечко и аз..ама няма! Свърши вече :lol:
Така, сега сериозно! Въобще не си въобразявай, че в купените плодови сокове има плод въобще. Общо взето са вода + захар + боя...Съветвам те да ги изключиш напълно от менюто си.
И вземи да хапваш повечко! Омлет от едно яйце...are you kidding me…слагай по няколко белтъка и 1-2 жълтъка, месо, зеленчуци и тн..
Гледай да хапваш белтък с нещо мазно (извара с ядки/фъстъчено масло например) преди лягане. Мазнината ще забави усвояването на белъка докато спиш..и няма да се получи огромна яма м/у последното хранене за деня и закуската ;-)
Така ...съжалявам че не писах няколко дни,но нямах нет.И ето ми храненето за днес,но набързо
Закуска(8.00):Овесена каша
Към 11.00 ядох един пакет солети(нямаше нищо друго)
Обяд(13.00) 3 зелеви сърми и 1 чушка
Към 15.00 1 ябълка
Вечеря(18.00)200гр.руска салата
Както и 1 литър вода
Мнението беше редактирано от ali_992 на 26.03.09 18:28.