22.03.09
15:37
ПРОГРАМТА МИ ГЪРДИ Е СЛЕДНАТА
ЛЕЖАНКА -4Х8
ПОЛУЛЕГ НА 35 ГРАДУСА ГОРНА ГЪРДА ПРЕСИ С ДЪМБЕЛИ -4X8
КОФИЧКИ 4Х10
ФЛАЙС ДОЛЕН НАКЛОН 3Х10
ПРОГРАМАТА МИ ДАВА ГОРЕ ДОЛО ХУБАВИ РЕЗУЛТАТИ НО НЕЩО МИ ЛИПСВА МИСЛЕХ ДА СИ Е ПРОМЕНА ЕТО ТАКА:
ЛЕЖАНКА - 4Х8
НА ЛЕГ БЕНЧ ПРЕСИ 4Х8
ЗА ГОРНА ГЪРДА ФЛАЙС - ? НЗ КОЛКО ПОВТОРЕНИЯ
КОФИЧКИ- 4Х10
НЗ ДАЛИ ИДВА МНОГО НА ЛЕГ ЛЕЖАНКА И ПОСЛЕ ДАМБЕЛИ ... НО ИСКАМ И ЗА ГОРНА ГЪРДА ДА ПОРАБОТА ....
Не ми стана ясно дали всичко това го правиш на 1 ден и кое кога правиш...
За гърди тренирай веднъж седмично със следните упражнения:
1.Започваш с полулег, нали искаш на него да акцентираш
2.Хоризонтален
3.Флайс задължително
4.евентуално кофички или обратен лег, но смятам, че са излишни предвид това, че от хоризонтален лег достатъчно си работил и за долни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.03.09 16:24.
1 ден трерниам в седмицата ... ако можеш да ми напишеш сериите и повторенията .
полулега ще рече лаженка с щанга
а хоризонтално с дамбели нали
Полулег е лежанка с 35 градуса наклон за горна част на гърдите,няма смисал да правиш с лост и дъмбели в една тренировка.Има 2 вариянта редуваш ги през тренировка или през серия в една тренировка до макс 4 серии иначе правиш за една и съща част еднотипни упражнения.За долна част си избираш с обратен наклон или кофички може пак да ги редуваш за разнообразие,флайса по принцип се прави с повече повторения до 15 примерно докато избутващите (дъмбели/лост от лежанка) 8-12
И последно бенч прес и “лежанка” по принцип са имена на едно и също упражнение избутване на лост/дъмбели от лег/полулег/обратен лег,когато е с дъмбели обикновенно се нарича dumbbell press.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 22.03.09 17:08.
искам да разбера .. хоризонтална лежанка и хоризонтално с дамбели един и сащ ефект ли има или и двете да ги прая няма смисал ??