клекове с щанга

24.01.05
19:53

нормално ли е при клекове с щанга коляното да пука(не е точно пукане, а усещане че нещо се мърда)

MI

24.01.05
22:09

Ми възможно е , не знам какво точно е , но мене ме доли и като че ли стърже нещо в коляното ми, но е възможно.
по-здрави

24.01.05
22:26

абселютно нормално е ако не си загрял достатъчно

24.01.05
23:49

Загрявайте добре и ако пак пука не е добре това използвай ластичен бинт на сгъвката

25.01.05
09:38

Не е добре, но е нормално. Както и Джорджо каза, по-добра разгрявка (обща), повече загряващи серии, дори това да намали силата за тренировката. Ако правиш пълен клек, пробвай с полуклек. Малко хора имат подходящата структора за безопасно изпълнение на пълния клек.
Поздрави!

Не е добре при всички положения. Говори за недобро движение на ставите, недостатъчна изолация на двете кости една от друга или нещо такова.
Ако обаче си до около 20 год. възраст е възможно ставите ти все още да се намират в състяние на растеж и да не са стабилизирали позициите си, като с времето проблемът може да отшуми.

25.01.05
11:50

ако блъскаш в зала направи 1-2 загряващи серии легекстензии с малка тежест, след това една серия от десетина клека без тежест и тогава се хвърляй на щангата

25.01.05
11:53

Само ще уточня, че според мен, много добрата загрявка за клека е съставена от поне 4 серии.

25.01.05
12:05

то и моята е в 4, като първата с тежест от клека я броя за загряваща

25.01.05
15:09

[quote author=“D3BEP”]Ако обаче си до около 20 год. възраст е възможно ставите ти все още да се намират в състяние на растеж и да не са стабилизирали позициите си

аз съм на 17.възможно ли е да се получат някакви увреждания ако ставите са в растеж и аз продължавам да си правя упражнението?

25.01.05
15:11

Прави си упражнението спокойно, ти мъж ли си или какво :lol:
Шегувам се, темата за опасността е разисквана неведнъж. Потърси и прочети, да не се потретваме (почетвъртваме) и в тая тема.
Поздрави!

25.01.05
15:26

По принцип трябва много да се внимава при клековете ако се самняваш че това пукане може да е причинено от друго,иди и се консултирай с лекар . И както казаха вече другите загрявай хубаво че иначе травмите са неизбежни  :roll:

Възможно е като цяло да се получат деформации. НО натоварването и заздравява ставите и ставните връзки. Така че не се плаши толкова :)

01.04.05
17:54

Абе,наи-добре наистина иди да те види лекар,иначе за добрата
загрявка напълно съм съгласен :)

01.04.05
18:08

Моите колене пукат и праскат от как се помня, но нямам проблеми и никогане са ме болели. Винаги правя клек с максимуа си абсолютно до долу. Според мен полуклековете са по-вредни за ставите и сухожилията от колкото пълните клекове, при положение, че ги правиш на макс. За пример ако можеш да клекнеш 5 пъти до долу със 100кг. и 5 полуклека със 200кг., във втория случай отива много по-голямо натоварване са ставите и сухожилията, а на мускулите си е почти същото даже частично. Ставите са точно за това за да се движат и ако няма болка не виждам проблем. То ако става на въпрос, ако знете тичането коло е вредно за коленете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1