22.03.09
21:45
Здравейте :) Аз съм на почти 16 години и съм сравнително начинаещ. Миналата година в продължение на 2-3 месеца ходих на фитнес (не следвах програми, предимно тичах + лежанка и различни неща с дъмбели), но после си счупих ръката, след това не продължих, но сега искам да започна сериозно. Вече няколко седмици ходих и правих различни неща колкото малко да влезна пак в ритъм и сега съм си изготвил (гледайки от тези качени тук с малко промени) програма. 1вият въпрос ми е дали е подходяща :) .
1 ден - гърди, корем
щанга-полулег - 4х8
щанга-лег - 4х8
дъмбели-полулег - 4х8
пек-дек - 4х10
коремни преси - 3х30
повдигане на крака от вис - 3х30
2ден - крака
клякане с щанга - 4х10
напади с щанга - 4х15
лег екстензия - 4х15
бедрено сгъване - 4х15
повдигане на пръсти на калф машина - 4х15
3ден - гръб (+ парна баня)
гребане с щанга - 4х8
набирания - 4х10
мъртва тяга - 4х8
придърпване на хоризонтален скрипец - 3х8
повдигане на щанга за гръб от стоеж - 3х8
4ден - ръце
повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3х8
кикбек - 3х12
трицепсово разгъване на скрипец - 3х12
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3х8
концентрично сгъване - 3х12
бицепсово разгъване на скрипец- 3х12
5ден - рамо, трапец, корем
рамменна преса пред гърди - 4х8
разтваряне на дъмбели встрани - 3х8
изнасяне на дъмбели назад - 3х8
повдигане на дъмбели за трапец - 4х10
коремни преси - 3х30
вдигане на крака от вис - 3х30
6ден- почивка
7ден- само парна баня
Висок съм около 180см, тежа 93 килограма, имам малко мазнини за сваляне, заради което щте включвам кардио тренировка 2-3 пъти седмично + парната баня, но предимно трябва (и идеята ми е ) да си стегна мускулите, а килограмите ми се дължат на бая натрупана маса, плътни ( в резултат на което тежки) кости и ген от баща ми, който е огромен :D И 2рият ми въпрос е - Аз за сега пробвах да изпълня програма за някой от дните и не всичко като серии успявам (с тежестите се справям), но коремните преси, повдигането на крака от вис и набиранията не успявам да ги направя като бройка. Да правя колкото мога и те със времето ще се получат нали?
И последно- относно тежестите, по-добре повече пъти с по-леко или по малко пъти с по-тежко (защото някой път като съм по уморен и някое упражнение го правя например минус една серия, а пък ако сваля килограмите мога да го направя още веднъж даже) И всмисъл, по-важно е да гоня бройките и сериите или максимално натоварване?
Благодаря, на всички надявам се да ми помогнете :P :)
Темата беше редактирана от Kri$ на 23.03.09 13:43.