Боклуци за закуска

16.03.09
21:20

Много ли е вредно да се ядат храни от типа на вафли и бисквити за закуска?  Тоест, много по-вредно ли е спрямо ядки, плодове и прочее?

16.03.09
22:05

Може, що да не може :)

17.03.09
06:04

Ами, аз мисля, че е “много по-вредно”, като имаме предвид, че вторите са си направо полезни!:)

17.03.09
07:48

Да, ама ядки за закуска.... Не можеш ли да си взимаш от вкъщи някакви сандвичи? А плодове може да втората закуска.

17.03.09
07:49

Много хора правим така вече.

17.03.09
08:40

казано от Ива Павлина на 17.03.09, 06:04:

Ами, аз мисля, че е “много по-вредно”, като имаме предвид, че вторите са си направо полезни!:)

Oт кой бисквити?

17.03.09
08:47

“Вторите” в смисъл вторите изброени, тоест овесени ядки, плодове, ... също извара, мляко, яйца, ядки... Никои вафли и бисквити не са полезни!

17.03.09
09:04

Ясно, попитах понеже разбрах,
че бисквитите и вафлите са полезни и ми стана странно..

17.03.09
09:34

Нищо подобно... освен ако не си си ги приготвил сам от овесени ядки, разни др. семена и ядки и т.н.

17.03.09
10:30

Оооо, а какво ще кажете за кроасаните, ужас, мойте колежки винаги закусват с кроасан, ужас, това за мен е.....не знам, нямам думи

17.03.09
10:34

Без коментар...

17.03.09
17:07

казано от Ива Павлина на 17.03.09, 08:47:

Никои вафли и бисквити не са полезни!

Забрави за протеиновите вафле.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 17.03.09 17:07.

ER

17.03.09
18:45

Не е, батковото, не е :)

17.03.09
20:24

казано от Thrashmetal на 17.03.09, 17:07:

казано от Ива Павлина на 17.03.09, 08:47:

Никои вафли и бисквити не са полезни!

Забрави за протеиновите вафле.

Не виждам какво толкова им обичате на протеиновите вафли.Един бар е от порядъка на 5 лева и е пълен с захар.Има добри с по 1-2 гр захар, но те са 7.50 ! Толкова е 1кг пилешко филе.Както казаха горе - кутии с храна е най-добрата алтернатива.

17.03.09
20:56

един път ако закусаш бисквити няма да умреш се пак 1 живот живееш неможе все да живееш с диетата

17.03.09
21:03

Най-добре да няма боклуци на закуска, защото тогава е времето за спиране на катаболните процеси, протичащи през нощта.

ER

18.03.09
06:54

Съобразявай се малко к’во пишеш из форума, защото съществува вероятност да бъде прочетено от някой новак и да го вземе насериозно!

20.03.09
19:23

Вижте какво закусва една средностатистическа жена ... и се прекръстете!! Това е масовката, за съжаление ...

http://forum.rozali.com/viewtopic.php?t=12062

25.03.09
11:22

А, то тва е нищо напарво. Ти да видиш децата в училище с какво се хранят..... Направо думи нямам.

25.03.09
11:24

Виждам аз ... и по спирките виждам какво става, и по улиците, и по заведенията - а се говори, че все повече българи започвали да се хранят здравословно!!... Е къде са?! Освен в този форум, другаде не виждам такива!

ГН

25.03.09
15:08

За съжаление, имам сигурни наблюдения че жените се хранят по-нездравословно от мъжете, средностатичтически.
Момичетата на 20-ина години мисля че не знаят че освен “въглехидрат” има и нещо като “мазнина” (затова са чували ама ги е страх) и “протеин” (тва па какво е?)

И не съм настроен сексистки, от години го забелязвам.

27.03.09
10:57

Ами донякъде съм съгласна и то повечето неща се получават точно от незнание. Голяма част от младите момичета(а и не само те) смятат, че солетите и  Бейк ролс или няккави подобни неща са диетични.

27.03.09
11:04

Ами то не може да “смяташ” нещо, без да се поинтересуваш и да почетеш малко, и да мислиш, че “здравословната диета” включва не повече от 500 ккал дневно!!

Може би е време някой умна глава от ония в Парламента да се сети, че не е лоша идея да се вкара малко теория в часовете по Физическо, ама то само с ядене нестава трябва и акъл

27.03.09
11:08

е, нали измислиха наредба за храната, която да се предлага в училищните столове и лавки .... Я намини покрай едно-две училища да видиш..

Работя до Икномически техникум прозореца на кабинета ми гледа точно към входа, от дясно на даскалото има един огромен магазин за пици, дюнери, сандвичи, хамбургери, тостери както и  50 вида закуски, отляво има магазин за палачинки и цяла фурна също с 50 вида закуски, а в уличката на 30 метра от входа има от тия бутер закуски, за мое щастие между тях има един магазин за зеленчуци и плодове, и честно казано доста хора си пазарят от тоя магазин, и въпреки това може би оборота му е пъти по малък от закусвалнята :)

27.03.09
11:16

Е, като малцинство ни е спукана работата, ако не си носим нещо от вкъщи, иначе сме обречени на кисело мляко от магазина, яйца, които да намерим начин да сварим на работа, месо - вакуумиранои тъпкано с консерванти и сол, ядки - ако намериш сурови, пак добре ... Къде са ни правата?!:)

Ти ще видиш ние като станем повече от другите кой тогава ще е малцинство :).

27.03.09
11:27

Това никога няма да стане и всички много добре го знаем .... хайде, стига спамове:)

27.03.09
16:46

Ям по 1 пилешка пържола + 200 грама извара + 2 белтъка,честно казано по ми харесва вече от пиците и дюнерите с който до сега съм закусвал.А какво остава за  закуска вафли и бисквити да се консумират, смЕх...

Мнението беше редактирано от Cheresharche на 27.03.09 16:47.

27.03.09
17:33

Значи хора, има 3 лица на изторията. 1 иска да качва, друг да сваля, 3-ти иска да поддържя форма. Ако човек иска да качва маса, само адки ли ще ми яде? Много ясно че ще яде много по “нездравословни” храни, както ги нарича женската част от аудиторията. Аз сега като вдигам маса, ям всичко, не гледам дали имало “фат” или не. А за хората които искат да свалят КГ, ще е хубаво да гледат какво ядът, и да се ограничяват повече. Всеки си преценява какво да яде, ако иска да поддържя форма може да направи микс от другите 2 варянта на хранителните режими. Така че не бих казал, това е лошо да ядеш, недей да го ядеш...и не мисля че има боклуджйиска храна. :)

Petar Cholakov ако ядеш некачествена ( така да я наречем храната) неможе да очакваш качествени резултати, както се казва с трици маймуни не се ловят.

27.03.09
20:20

Аз не говоря да ядем Макдоналдс всеки ден, но неможе да очакваш да натрупаш маса ако ядеж само плодове, зеленчуци и овесени ядки. Трябва и месо, кроасанчето пък много добре идва ако трупаш маса..не бих казал че това е некачествена храна :)

27.03.09
21:28

казано от Petar Cholakov на 27.03.09, 17:33:

...и не мисля че има боклуджйиска храна. :)

Може да не мислиш, но е факт. Има храни, което е по-добре да не ядеш и които не ти носят нищо.

казано от Petar Cholakov на 27.03.09, 20:20:

Аз не говоря да ядем Макдоналдс всеки ден, но неможе да очакваш да натрупаш маса ако ядеж само плодове, зеленчуци и овесени ядки.

Че за теб само това ли са качествени храни? Месото пък къде го намеси, много ясно, че се яде месо, това е сачествена храна!
А кроасана е боклук ;)

28.03.09
07:03

Напълно подкрепям Петко К!!! Защо за повечено хора целесъобразното хранене означава пълен глад или малко зеленчуци в най-добрия случай!? Срещам искрено опулване, когато им кажа колко пъти на ден и какво ям!!

28.03.09
07:45

Боклуците превземат света.Едни съученички ме разсмиват постоянно,като уж ядат здравословно и си нагъват здравословна ябълчица с няколко снаксчета и чипсчета,диетични разбира се.Един път забравих да си сваря яйца и трябваше да обикалям района около училището за да намеря нещо годно за ядене.Това търсене ме отчая,едвам намерих магазин за плодове и зеленчуци,после си купих и кисело мляко...

казано от Petar Cholakov на 27.03.09, 17:33:

Значи хора, има 3 лица на изторията. 1 иска да качва, друг да сваля, 3-ти иска да поддържя форма. Ако човек иска да качва маса, само адки ли ще ми яде? Много ясно че ще яде много по “нездравословни” храни, както ги нарича женската част от аудиторията. Аз сега като вдигам маса, ям всичко, не гледам дали имало “фат” или не. я :)

Това,че ти като качваш ядеш и боклуци не ги прави полезни за качване.Поне не са полезни за качване на ММ,друг вид маса може и да качиш.

Мнението беше редактирано от =HENRY= на 28.03.09 07:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1