24.03.09
16:20
В момента тренирам по един начин, който сам прецених че може да ми се отрази добре.Попринцип знам че е хубаво да се тренира цялото тяло, това е ясно, но реших да правя 2-3 седмици само ръце и рамо понеже доста изостават правя ръцете през 72 часа и рамото през 72 часа-време което мисля че е достатъчно за възтановяване, единия път правя обикновени серии за ръце другия път суперсерии.Причините да правя това е найстина голямото изоставане на ръцете спрямо другите мускули.А и след тези тренировки ще почина 1 седмица и ще почна наново с тренировките на цялото тяло.Какво мислите за това мое решение.Започнах да зимам протеин след тренировка, а скоро ще обмислям варианти да някакви добавки.Дали до края на май ще успея да постигна 40 ръка,като сега е 37,7?
Ето ти програма за ръце: http://www.bb-team.org/workout/2340/
Кажи години,ръст,тегло,стаж,хранителен режим.Мускула расте когато почиваш и се храниш стабилно в залата късаш влакна и нищо повече.
24.03.09
16:34
Не вярвам за 2 месеца да качиш тези бленувани 2.3 санта :)
Ами стажа ти е достатъчен виж програмата и ако решиш започни по нея.Опиши и храненето.
24.03.09
16:58
вкарай 1 креатин и си готов също ако имаш пари гълтаи и таурин
Като програма правя подобна, само дето трябва да намаля повторенията.Дано имам успех в начинанието :) А за добавки още не съм готов финансово.
24.03.09
17:07
еми пич гледам зимаш протеин след тренировка който е много по скъп 300 грама креатин ти е 20 лева с който искарваш месец който ще ти даде обем и сила ,но се пак ти си решаваш.
Погледнах ти в дневника.
Правиш 8ца с френско с 45кг, а клякаш и правиш тяга с 80-85кг?
По-скоро, спри да тренираш ръцете или ги тренирай само с няколко серии френско и бицепсово сгъване и ...наблегни на клек, тяга, набирания.
И се храни яко.:)
Почивка една седмица и после супер серия 1 тицепс скрипец и веднага прав лост бицепс 2 кик бек без да оставяш дъмбелите редуване и направо се пръскаш аз от 37см се помпам на 40 см
Това, че се помпаш, не значи, че дигаш ефективно. Аз бих залагал на базовото в случая...прав лост за бицепс и френско...както и може би едни набирания с тежест, тесен подхват. Към трицепса още кофички с тежест. И както каза Стоукър по-горе - яко клек и тяга :)
Е да след почивката ще почна тежки серии тяга и клек.Клека го правя с доста бих казал, особено на лег пресата-240 кг 8 повторения, но на тяга правя със 100 защото кръста ми е слаб.Но като почна след почивката ще увелича килограмите на тяга.не мисля че ще има опасност от травми, все пак имам опит.А не мисля че ще е добра идея да не правя ръце а да се средоточа на другите мускулни групи, незнам много рисковано ми се струва да експериментирам сега, лятото ще пробвам :)
Най-голямата грешка когато искаш да ти пораснат ръцете е да ги скъсваш от тренировки.Наблягни на базовите упражнения ( клек,тяга,лег задължително ).За бицепс и трицепс прави по 1-2 упражнения (пак тежко!) и сам ще се убедиш, че колкото по-малко ги тренираш, толкова повече частът.
А два пъти в седмицата, да кажем Понеделник и Петък бицепс само с 2-3 основни упражнения, добре ли е?
Мнението беше редактирано от fqls на 27.03.09 16:23.
27.03.09
18:29
Точно това казаха по-горе!Няма смисъл да правиш ръце два пъти в седмицата.Така изобщо няма да пораснат.
28.03.09
00:55
Тренирай си ги в един ден ръцете, тежко с базови упражнения, а след тренировката за гърди вкарай едно изолиращо за трицепс и едно за предно рамо в 2-3 серии на упражнение да ги доизпомпиш и по същия начин в деня за гръб с едно упражнение за бицепс и задно рамо. Изпитан и доказан метод при изостващи ръце и рамена.
29.03.09
14:27
аз правя по 3 упражнения за трицепс и бицепс и 2 за предмишница. При мен има ефект от френско с дъмбел от седеж. пробаи да го сложиш като второ упр. след лег с тесен хват. А за бицепс най-добър ефект има сгъване от стоеж с EZ лост. Пробай с пирамида 4х10,8,6,6 при мен работи за маса
Найстина се замислям дали да не направя така
Най-голямата грешка когато искаш да ти пораснат ръцете е да ги скъсваш от тренировки.Наблягни на базовите упражнения ( клек,тяга,лег задължително ).За бицепс и трицепс прави по 1-2 упражнения (пак тежко!) и сам ще се убедиш, че колкото по-малко ги тренираш, толкова повече частът.
А в отделен ден ли да ги правя или да правя-Гърди+трицепс,гръб+бицепс ? Но сега като правя само ръце и рамо ръката ми стана 38.5… незнам вече кво да правя
Мнението беше редактирано от Valleri на 29.03.09 15:51.