Вече СЕРИОЗНО!

09.03.09
20:38

Здравейте :) От доста време не съм писала и следила форума и сайта. Решила съм обаче, да се стегна и най- накрая да направя нещо сериозно :)
За мен- жена, 21 (почти 22) годишна, 60-61 кг, 168 см висока. Цел- да оформя тялото си, така че да ми харесва (да сваля ... 5-6 кг предполагам)
Бях в Щатите лятото на бригада и обратно на очакваното, свалих килограми (не много- 2-3)... заради отвратителната храна там. Можете да се сетите като се върнах как почнах да си наваксвам, та даже прекалено много.
Реших да си купя кростренажор (моя мечта от доста време) Body Sculpture (оле дано издържи прилично време...) и да огранича безразборното тъпкане на какви ли не боклуци (което винаги ми се отразява много добре на организма).
както и да е...
Та ще ви помоля за съвет и мнение :)
Как да започна с тренажора? Решила съм сутрин към 6 ставам, загрявам малко и тренирам 15 минути на тренажора. След това (тук искам да ви попитам колко време след тренировка е добре да се изчака преди да се яде?) редовната закуска- овесени ядки (какво количество е добре) с малко извара за вкус. След това бачкане, лекции глупости. По някое време хапвам пилешко със салата, за следобедна закуска може кисело мляко, някакви ядки може да вмъкна ако се озоря. Не държа да спазвам строг режим, просто намалявам въглехидратите- никакъв хляб и сладко, искам да си пазя стомаха, че ми правешепроблеми.
Към 7-8 се прибирам, примерно, отново 15-20 минути ( тук искам да попитам от къде мога да извадя режим за увеличаване на натоварването и времето на използване на уреда с цел отслабване). Вечерта отново мисля да хапвам пилешко или риба със зеленчуци.
Разбира се, освен всичко описано, ще продължавам да правя коремни преси (от 4-5 години не съм спирала и тази година направих най- голямата ОГРОМНА пауза от около 4-5 месеца :( ) и други по леко натоварващи упражнения (главно за загряване и разтягане).
А, да. Искам и да попитам какво да правя с подутия корем :( като почна режима се поприбира, но пак не съм доволна. Съвети?

Надявам се да не съм била твърде подробна и да ме разберете :) :) :)

Давайте мнения, дори да не са тясно свързани с моите запитвания!!!
Мерси :)

11.03.09
16:27

забравих да попитам и кога е добре да си ям грейпфрута (ако има изобщо такова значение). Преди, след кардио, сутрин, вечер?

12.03.09
14:00

преди кардио
избягвай плодовете вечер, също доматите и морковите....

12.03.09
16:37

Защо не си направиш един дневник във форума , м раздел дамски дневници?
15 минути кардио ми се струва малко.
След тренировка - изчакай час и тогава яж. Или директно след тренировка суроватъчен протеин.

Мнението беше редактирано от kozunak на 12.03.09 16:38.

12.03.09
20:22

мерси за съветите :)
Искам да питам и как да тренирам на тренажора, какво натоварване (колко време, колко калории да изразходвам, колко километра...) и как да го увеличавам с времето?
Вчера примерно тренирах 20 минути средна натовареност 1-2 часа след това не можех да си стъпя на краката... Днес реших да пропусна, защото съм излязла в 9 и чак сега се прибирам :( изтощена съм... и мисля че имам нужда от още 1 ядене (храня се 3 пъти на ден). Дайте предложение за него (ядки, кисело мляко- какво ще кажете за тях?), трябва и яйца да вкарам нали? А да ви питам за краставицата, става ли за комбинация с месото?  Друго, което се сещам да питам е за Corny десертчетата (и някакво по- малко подобно, което се казва Cerbona- във Фантастико го намерих)- имат ли място в менюто, следобед с кафето примерно? Май има и такова без захар...
Мислех си да си правя дневник, но се отказах, защото няма да мога да го водя редовно (а не обичам да правя несериозни работи:) ), не съм на някакъв строг режим, а и тренирам само на тренажор (и няколкото упражнения)...
Отивам да си ям рибата, че стана никое време :)

15.03.09
13:28

а също искам да попитам какви ядки да ям, още кой плод мога да прибавя (освен грейпфрута) и кога да пия вода- преди, след или по време на тренировка?

fire.is.my.nature

15.03.09
18:44

вода можеш по всяко време да си пиеш ! :)

15.03.09
19:32

казано от fire.is.my.nature на 15.03.09, 18:44:

вода можеш по всяко време да си пиеш ! :)

И трябва да пиеш!

15.03.09
21:44

Чета това на всякъде, а никъде не намирам отговор защо това е така. Може ли някой да ми даде отговор.

Ако става въпрос за доматите и морковите, причината е, че съдържат прости въглехидрати / захариди или както се води по дефиниция. Парадоксално или не, аз вечерям със салата от едно от двете почти ежедневно и не съм забелязал да пълнея. Разбира се, в конкретния случай става въпрос за нежния пол, затова моят случай не е показателен.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.03.09 23:58.

16.03.09
05:03

Нежен - ненежен... и аз вечерям всяка вечер с домати, но уви - не дебелея! За морковите не мога да кажа, не съм им голям почитател :)

16.03.09
14:36

за водата не ме разбрахте- имах предвид кога да я пия около тренировката (преди, след, по време). Иначе на ден се старая по 2 литра да пия поне. А за краставицата не разбрах нищо? ОК ли е тя?
Мерси за отговорите :)

Мнението беше редактирано от Elitsa на 16.03.09 14:36.

16.03.09
14:41

Грейпа няма място преди кардиото !

16.03.09
14:56

той не гори ли мазнини (един инструктор го беше казал)?

16.03.09
15:24

Не.

Една от съставките му е полезна - НАРИНГИН, обаче колко грейпа трябва да изядеш, за да си набавиш необходимото количество няма да ти казвам.
А в грейпа има и захари, преди кардио не ти трябват.

Нарингин има в аптеките като концентрат, но не си заслужава инвестицията.

MA

16.03.09
21:12

1-но кафе преди тренировка помага за изгарянето на мазнини

17.03.09
05:11

Супер, а прясно мляко? По 100-150 мл на ден? или с кафето?
да попитам и какви ядки да консумирам (дайте поне 2 варианта, моля)

Мнението беше редактирано от Elitsa на 17.03.09 14:26.

19.03.09
14:08

казано от Димитър Михайлов на 15.03.09, 23:58:

Ако става въпрос за доматите и морковите, причината е, че съдържат прости въглехидрати / захариди или както се води по дефиниция. Парадоксално или не, аз вечерям със салата от едно от двете почти ежедневно и не съм забелязал да пълнея. Разбира се, в конкретния случай става въпрос за нежния пол, затова моят случай не е показателен.

И диетата от моята програма за отслабване ги включва (и домати и грейпфрут и морков), а отслабвам, отслабвам:)...

21.03.09
13:04

Да вярно има няква тъпа легенда... която тъпата ми госпожа по-физскултура подкрепя... :D ,ако искаш да сваляш не тря пиеш вода по-време на тренировки много проста жена ;/

21.03.09
16:32

Луда работа... ако и учителят ти по физическо (който е учил 4-5 год.)няма необходимите познания и робува на подобни догми то какво можеш да очакваш от разни “експерти” в залата! ...Незнам, много е трудно да попаднеш на човек, който има необходимите знания по фитнес. И отново не е сигурно, че общовалидните правила и принципи ще отговарят на твоите нужди... Всичко е от значение при изготвяне на индивидуална тренировъчна програме или диета. И пол и възраст и здравен статус и фамилна предразположеност динамика на ежедневието...

22.03.09
00:26

Истина е. Дори някои неща и излсдвани не могат да дадът отговор някои неща до какви последствия водят в организма, но... вярен път има...

22.03.09
19:20

Да, така е! Верен път има! И колкото по-бързо го намериш, толкова по-бързо ще достигнеш желания резултат... Няма нужда да губиш време (а и е опасно) с “проба-грешка” и да експериментираш със собственото си здраве. По-добре е да се довериш на професионалист, ако имаш възможност, разбира се. Лично аз съм много доволна от резултатите, които постигам с  http://moreto.net/ads.php?n=16393&p=1&c=41  
Но там работата е сериозна и е изпитана многократно в практиката... Имената на тези специалисти са институция във Варна:)  За другите градове незнам как стои въпроса ... Но си прав - има ли воля има и път!

23.03.09
21:07

хора, кажете кога да си ям киселото мляко? в колко часа и какво колиество, каква масленост? Мерси :)

26.03.09
12:01

казано от Томи Мерачев на 15.03.09, 21:44:

Чета това на всякъде, а никъде не намирам отговор защо това е така. Може ли някой да ми даде отговор.

Прости въглехидрати=> инсулин

Мнението беше редактирано от Wrestling_pro на 26.03.09 12:02.

26.03.09
12:11

казано от Winnie на 16.03.09, 05:03:

Нежен - ненежен... и аз вечерям всяка вечер с домати, но уви - не дебелея! За морковите не мога да кажа, не съм им голям почитател :)

ДомаТИТЕне са толко захаридни а и имат целеуозна обвивка .Не разбрах защо обаче е тва “уви” , да дебелееш ли искаш.

26.03.09
14:00

Нееее :) , защото НЕ дебелея - на пук на теорията, че се дебелеело от домати вечер.

26.03.09
14:56

Абе как се дебелее от домати бе хора, ха ха, и аз всяка вечер почти си хапвам домати :) ама не дебелея.....

ако говорим за домати лятото баба ми ме снабдява с цели касетки от тях и съм имал странното усещане че при прекаляване с тях направо ми блокира стомаха и неработи така както трябва да работи

26.03.09
16:55

казано от Иван Шишманов на 26.03.09, 15:28:

ако говорим за домати лятото баба ми ме снабдява с цели касетки от тях и съм имал странното усещане че при прекаляване с тях направо ми блокира стомаха и неработи така както трябва да работи

Нали си чувал че разликата между лекарството и отровата е количеството. Същото важи и за храната. :)

26.03.09
18:27

казано от Elitsa на 23.03.09, 21:07:

хора, кажете кога да си ям киселото мляко? в колко часа и какво колиество, каква масленост? Мерси :)

Мисля, че при спазване на диетичен режим с цел понижаване на тегло е по-удачно да се насочваш към кисело мляко с до 2% масленост:) И тук внимавай за подводни камъни - “скрит” проблем при някой марки млека може да се окаже не процента масленост, а съдържанието на вещества за подобряване на консистенцията на млякото - избягвай прекалено “желираните”, просто няма как млякото ти да е с нисък процент масленост, а да е твърдо и гъсто като домашното или биволското мляко  нали:0

26.03.09
19:42

аа добре мерси, а кога да го ям това кисело мляко??? кажете и за ядките нещо, моля ви!

28.03.09
19:05

казано от Vessi на 26.03.09, 14:56:

Абе как се дебелее от домати бе хора, ха ха, и аз всяка вечер почти си хапвам домати :) ама не дебелея.....

Не се дебеле ама за НВД вечер не стават

28.03.09
20:22

казано от Elitsa на 26.03.09, 19:42:

аа добре мерси, а кога да го ям това кисело мляко??? кажете и за ядките нещо, моля ви!

Ами през деня на закуска или следобедна закуска става май,
аз вечер ям по 2-3 лъжици преди лягане.

28.03.09
20:40

Ами защо не четете статиите и форума, а само “кажете, моля ви!” ... Е, прочетете малко, пък аз ви моля!!!

29.03.09
13:02

казано от Ива Павлина на 28.03.09, 20:40:

Ами защо не четете статиите и форума, а само “кажете, моля ви!” ... Е, прочетете малко, пък аз ви моля!!!

не малко, а много съм чела от този форум, но не мога да го изчета ОТ- ДО, сещаш се.
Ще си намеря каквото ми трябва, все пак сайтове много.
Благодаря за помощта на тези, които ми отговориха н азапитванията :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1