27.03.09
20:38
Здравейте,
Аз съм Момчил Милев и съм готов тук да отговарям на вашите въпроси с цел по добра информираност и разсейване на всякаква дезинформация от недоброжалатели.
27.03.09
21:07
Здравейте,аз имам въпрос.Защо протеина на ON Gold standart e толкова скъп в БГ и не мислите ли че една разумна и конкуренто-способна цена ще ви осигури повече клиенти и оттам печалба?
И все пак да подкрепим горния пост с малко примери на протеинови пудри от СЪЩИЯ клас като ON GS, че и ПО-ВИСОК, които са по-евтини:
1. от същия клас - бленд от суроватъчен протеин концентрат и изолат, но МНОГО по-евтини са: Американ Уей (преимуществено изолат), Сайвейшън Уей, Нутра форс (преимуществено изолат);
2. ЧИСТ изолат на NOW
3. условно го добавям, но все пак - Nectar. С малко е по-скъп, но отново е чист изолат и е с в пъти по-добри вкусове от ON.
Личното ми мнение е, че ON GS е един от най-добрите в класа си, но тази цена неимоверно много смъква клиентелата Ви, дори да ви се струва, че тя (клиентелата) е висока.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.03.09 21:46.
Тук е момента за някоя промоцийка на ON ,че съм нагласил няколко стотин за следващия месец от ebay,точно подари фактора ,че в бг цените са прекалено високи .
28.03.09
19:07
казано от Aleksandar Marinov на 27.03.09, 21:07:
Здравейте,аз имам въпрос.Защо протеина на ON Gold standart e толкова скъп в БГ и не мислите ли че една разумна и конкуренто-способна цена ще ви осигури повече клиенти и оттам печалба?
1. Как определяме цената на Whey Gold standart;
-като официален вносител сме при внос заплащаме 15% мито 20%ддс 2-3% еко такси опаковки и транспорт. Това са стандартните разходи които правим да получим цената тук. Допълнително да подържаме дистрибуторска мрежа пазарът в момента ни налага да даваме минимум 30% от цената на дребно търговска отстъпка( при по малка отступка дистрибуторите отказват да работят с нас), има фирми които не развиват дистрибуторска мрежа и имат почти изравнени цени на дребно и едро.
2. Сравнителни цени с други фирми.
-не съм съгласен че изброените фирми и продукти са от един клас. ON Gold Standart e със съдържание 80% изолат и около 20% концетрат за което дълбоко се съмнявам че е така в цитираните фирми. По скоро Clasic Whey на ON е в този клас и той е значително по ефтин. Допълнително Към Gold Standart има добавени и други подобрители като Aminogen например които не се съдържат в изброените аналози. Освен това съгласен съм да се говори за сравнение когато имаме доказали се продукти на пазара, а единственият начин за това са продажбите, а изброените фирми и продукти не присъстват в нито една такава класация. А Gold Standart е на първо място по продажби Whey на престижният сайт Bodybuilding.com за последните години.
3. Като сравнение мога да приема само цената на GOLD STANDART в други европейски страни и в повечето страни в европа той е по скъп.
4. Разбира се ние уважаваме нашите лоялни клиенти и имаме програма при която отстъпките при нас достигат до 15%. Допълнително имаме текущи промоции на сайта на фирмата ни където често попадат и продукти на ON.
Благодяря ви за проявеният интерес!
28.03.09
21:24
Какви са цените на Gold Standard в Европа?
казано от Power&Beauty; на 28.03.09, 19:07:
-не съм съгласен че изброените фирми и продукти са от един клас. ON Gold Standart e със съдържание 80% изолат и около 20% концетрат за което дълбоко се съмнявам че е така в цитираните фирми. По скоро Clasic Whey на ON е в този клас и той е значително по ефтин. Допълнително Към Gold Standart има добавени и други подобрители като Aminogen например които не се съдържат в изброените аналози. Освен това съгласен съм да се говори за сравнение когато имаме доказали се продукти на пазара, а единственият начин за това са продажбите, а изброените фирми и продукти не присъстват в нито една такава класация. А Gold Standart е на първо място по продажби Whey на престижният сайт Bodybuilding.com за последните години.
Ми при положение че разликата в цената м/у ОН-ГС-10лб и Сайвейшън-10лб е 100лв, ОН-а трябва да е почти 2пъти по-добър :D
В США разликата е 10-тина $ ?
Мнението беше редактирано от pockobg на 29.03.09 10:31.
Който се съмнява в нещо го доказва! Докато няма доказателства, ОН Голд Стандарт е на едно ниво с част от изборените в предния ми пост протеини и едно ниво ПОД чистия изолат на NOW (и Nectar)!!! 5 либри чист изолат на NOW e 140лв. за неовкусен и 155лв. за овкусен протеин изолат. Е, за какво говорим?! Или се съмнявате в сертифицирана (GMP) марка като NOW? :)
За справка: в бб.com бяха питали ASN и отговора беше 80 към 20 изолат: концентрат (както твърдите за ON). Нито на ON, нито на ASN пише на кутиите процентното съотношение, това също буди любопитство и отваря вратички за съмнения.
Не оспорвам че ОН ГС е най-продаван в бб.ком, но човек като се замисли факта, че българите масово купуват сирене за 3-4лева килото НЕ го прави най-доброто. :)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.03.09 11:53.
казано от Георги Николаев на 28.03.09, 21:24:
77 евро за 10lbs.Ще ти дам линка с лично .
29.03.09
12:05
казано от pockobg на 29.03.09, 10:31:
-не съм съгласен че изброените фирми и продукти са от един клас. ON Gold Standart e със съдържание 80% изолат и около 20% концетрат за което дълбоко се съмнявам че е така в цитираните фирми. По скоро Clasic Whey на ON е в този клас и той е значително по ефтин. Допълнително Към Gold Standart има добавени и други подобрители като Aminogen например които не се съдържат в изброените аналози. Освен това съгласен съм да се говори за сравнение когато имаме доказали се продукти на пазара, а единственият начин за това са продажбите, а изброените фирми и продукти не присъстват в нито една такава класация. А Gold Standart е на първо място по продажби Whey на престижният сайт Bodybuilding.com за последните години.Ми при положение че разликата в цената м/у ОН-ГС-10лб и Сайвейшън-10лб е 100лв, ОН-а трябва да е почти 2пъти по-добър :D
В США разликата е 10-тина $ ?
1. Разлика10$ цената на производител не означава 10$ в крайната цена, а се съпоставя пропорционално тоест разликата в цената на производител ako e 30-40% между два продукта то следва краината цена също да има такава разлика,а не да се запази константна 10$.
2.Цените в Европа не са фиксирани no sredno sa 10-15% по високи.
В БГ пазарът на суплементи е силно конкурентен ние разбираме това и правим всичко възможно да даваме конкурентни цени, но когато една фирма иска да гарантира покритие на пазара ритмични доставки и други особенности на този вид търговия сме длъжни да се съобразяваме с определени търговски принципи. Не можем да не даваме отстъпка на дистрибуторите си както правят някой фирми еднодневки защото по този начин спираме бизнеса и индустрията като цяло а оt това ще загуби и крайният клиент като цяло.
29.03.09
12:11
казано от Гошко на 29.03.09, 11:59:
казано от Георги Николаев на 28.03.09, 21:24:
77 евро за 10lbs.Ще ти дам линка с лично .
Когато говорим за цени европа нека не намесваме онлайн търговията, на нашият саит също сме пускали промоционални цени. И това е друг вид търговия. Както навсякъде по света онлайн цените са по ефтини. Това да отидеш в един магазин и да пазаруваш си има редица други предимства можеш да получиш професионална консултация да разгледаш етикета, да сравниш с други продукти и да закачиш някоя друга промоциика ;)
Мнението беше редактирано от Power&Beauty; на 29.03.09 12:33.
29.03.09
12:29
казано от Стоянчо на 29.03.09, 11:43:
-не съм съгласен че изброените фирми и продукти са от един клас. ON Gold Standart e със съдържание 80% изолат и около 20% концетрат за което дълбоко се съмнявам че е така в цитираните фирми. По скоро Clasic Whey на ON е в този клас и той е значително по ефтин. Допълнително Към Gold Standart има добавени и други подобрители като Aminogen например които не се съдържат в изброените аналози. Освен това съгласен съм да се говори за сравнение когато имаме доказали се продукти на пазара, а единственият начин за това са продажбите, а изброените фирми и продукти не присъстват в нито една такава класация. А Gold Standart е на първо място по продажби Whey на престижният сайт Bodybuilding.com за последните години.Който се съмнява в нещо го доказва! Докато няма доказателства, ОН Голд Стандарт е на едно ниво с част от изборените в предния ми пост протеини и едно ниво ПОД чистия изолат на NOW (и Nectar)!!! 5 либри чист изолат на NOW e 140лв. за неовкусен и 155лв. за овкусен протеин изолат. Е, за какво говорим?! Или се съмнявате в сертифицирана (GMP) марка като NOW? :)
За справка: в бб.com бяха питали ASN и отговора беше 80 към 20 изолат: концентрат (както твърдите за ON). Нито на ON, нито на ASN пише на кутиите процентното съотношение, това също буди любопитство и отваря вратички за съмнения.
Не оспорвам че ОН ГС е най-продаван в бб.ком, но човек като се замисли факта, че българите масово купуват сирене за 3-4лева килото НЕ го прави най-доброто. :)
Разбирам че сте фен на NOW и гледате пристрасно, но нека поговорим малко с факти:
1. ON GOLD STANDART съдържа 84-87% белтък на 100гр продукт( не на сухо вещество или % от хранителна стойност както други изписват което автоматично смъква реалният % 5-6% защото по този начин не се отчитат влага и минерални остатъци), което от своя страна ако сте запознати следва ни припомни че whey concentrate има 74-78% белтук а whey izolate-88-92% малко аритметика при добавени овкусители и подобрители следва че ОН няма как да е по малко от 80% изолат в състава си и 20% концентрат. Има и нещо друго което сигурно не знаят накои от вас, научните изследвания показват че чистият изолат има по малка усвояемост и биологична стойност от микса изолат+коцентрат. Защо? И зключително бързата скорост на преминаване през сомаха намалява неговото усвяване поради тази причина в Gold standart има добавени ензими. Биологичната стойност на микса концентрат+изолат е по висока защото при отделянето на чистият изолат от суроватката се използват само определени фракции с ниско молекулно тегло, а именно от фракциите с голямо молекулно тегло се садържат биологично активни съединения като л-глутатион например които изпълняват веднага след приемане биологичната си функция в организма.
Именно поради тая причина и фирма лидер в производството на протеин на прах не произвжда чист изолат и запазва лоялно и коректно отношение към клиентите си.
2. Вие сам го казахте какво сирене се купува в БГ а не се купува в САЩ например. Аз затова ви дадох за пример американска статистика а не българска. А щом вие си имате вече любим протеин от който сте доволни аз се радвам за вас и ви желая успех.
Мнението беше редактирано от Power&Beauty; на 29.03.09 12:41.
казано от Power&Beauty; на 29.03.09, 12:29:
1. ON GOLD STANDART съдържа 84-87% белтък на 100гр продукт( не на сухо вещество или % от хранителна стойност както други изписват което автоматично смъква реалният % 5-6% защото по този начин не се отчитат влага и минерални остатъци), което от своя страна ако сте запознати следва ни припомни че whey concentrate има 74-78% белтук а whey izolate-88-92% малко аритметика при добавени овкусители и подобрители следва че ОН няма как да е по малко от 80% изолат в състава си и 20% концентрат.
Аз това не съм го оспорил ;) Казах, чещом Вие изразявате съмнения относно другите марки - ДОКАЖЕТЕ ТЯХ! Аз против протеина на ON нямам нищо, пил съм го и съм си доволен от него! Цената е безбожно висока.
29.03.09
12:50
Не че защитавам вносителя, но пазарната политика е такава просто. Слагаш цена на нещо което предлагаш каквато искаш. Който иска да го купува, който не иска да не го. Това е. Какво толкова...
казано от Георги Гайдов на 29.03.09, 12:50:
Не че защитавам вносителя, но пазарната политика е такава просто. Слагаш цена на нещо което предлагаш каквато искаш. Който иска да го купува, който не иска да не го. Това е. Какво толкова...
Жоре, абсолютно си прав. Те, ако искат и 300лв могат да му лепнат за 5 либри и пичовете от лъскавите зали пак ще си го купуват. Въпроса е в това, че сами си режат клиентелата (която е теоретично погледнато цялата маса спортуващи хора) като слагат високи цени.
За да не излиза, че съм враждебно настроен към самата марка ON, аз повече няма да пиша по темата.
Успех в продажбите!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.03.09 13:01.
казано от Power&Beauty; на 29.03.09, 12:05:
-не съм съгласен че изброените фирми и продукти са от един клас. ON Gold Standart e със съдържание 80% изолат и около 20% концетрат за което дълбоко се съмнявам че е така в цитираните фирми. По скоро Clasic Whey на ON е в този клас и той е значително по ефтин. Допълнително Към Gold Standart има добавени и други подобрители като Aminogen например които не се съдържат в изброените аналози. Освен това съгласен съм да се говори за сравнение когато имаме доказали се продукти на пазара, а единственият начин за това са продажбите, а изброените фирми и продукти не присъстват в нито една такава класация. А Gold Standart е на първо място по продажби Whey на престижният сайт Bodybuilding.com за последните години.Ми при положение че разликата в цената м/у ОН-ГС-10лб и Сайвейшън-10лб е 100лв, ОН-а трябва да е почти 2пъти по-добър :D
В США разликата е 10-тина $ ?1. Разлика10$ цената на производител не означава 10$ в крайната цена, а се съпоставя пропорционално тоест разликата в цената на производител ako e 30-40% между два продукта то следва краината цена също да има такава разлика,а не да се запази константна 10$.
2.Цените в Европа не са фиксирани no sredno sa 10-15% по високи.В БГ пазарът на суплементи е силно конкурентен ние разбираме това и правим всичко възможно да даваме конкурентни цени, но когато една фирма иска да гарантира покритие на пазара ритмични доставки и други особенности на този вид търговия сме длъжни да се съобразяваме с определени търговски принципи. Не можем да не даваме отстъпка на дистрибуторите си както правят някой фирми еднодневки защото по този начин спираме бизнеса и индустрията като цяло а оt това ще загуби и крайният клиент като цяло.
Нищо не разбрах ?!? Цената на ОН-84$=122лв като крайна клиентска цена, цената на Сайвейшън 70$=102лв крайна клиентска цена - не виждам разлика от 30-40%
Е цените в бг ако са само с 10-15% по-скъпи ше се счупя да ям протеин с черпака :)
29.03.09
14:05
Първо искам да кажа, че подкрепям Стоянчо и искам да задам няколко въпроса. Как така да вземем например при ОН и Сайвейшън, разликата в цени е толкова голяма( 10 лб. Сайвейшън - 190 лв. , 10 лб. ОН - 284 лв. WTF )? От каде се получава тази разлика като в Америка разликата им е 15 $ ? Как така плащаш за марката като и двете марки в Америка са си достатъчно известни, а и защо ОН да е толкова велика марка ? Казвате, че след овкусяване процента на изолата щял да намалее, но ние говорим за неовкусения изолат на NOW. Как така, да вземем например друг вносител като Ел Джи Пи, може да продава на цени, които продават в бб.ком(вярно, че е промоция, но траеше доста дълго време), за мен това означава, че може да се постигнат такива цени и да имаш печалба, явно някои хора се грижат за клиентите. А и всеки вносител казва транспорт, мито, ддс и е вярно, че всички ги плащат, но някои продават на ниски цени, а други на високи, а таксите са си същите. Протеина на ОН е сред най-продаваните точно заради ниската си цена, а не заради това, че е най-добрият. Избрал съм да сравнявам точно тези марки не заради пристрастия, а защото си приличат по състав, а и малко принизих изолата на NOW, ON далеч не е по-голяма/известна фирма(NOW сама си произвежда суровините, има по-строг контрол, има толкова голямо разнообразие на добавки ... а и сравнение на изолат с концентрат ... )
П.П. Георги е прав, това е политика на фирмата(някои печелят от продажби, а други от надценки), но не може да кажем, че те са прави, няма голяма надценка и всичко си е нормално.
Мнението беше редактирано от difference на 29.03.09 14:16.
29.03.09
14:58
казано от pockobg на 29.03.09, 13:53:
В США разликата е 10-тина $ ?1. Разлика10$ цената на производител не означава 10$ в крайната цена, а се съпоставя пропорционално тоест разликата в цената на производител ako e 30-40% между два продукта то следва краината цена също да има такава разлика,а не да се запази константна 10$.
2.Цените в Европа не са фиксирани no sredno sa 10-15% по високи.В БГ пазарът на суплементи е силно конкурентен ние разбираме това и правим всичко възможно да даваме конкурентни цени, но когато една фирма иска да гарантира покритие на пазара ритмични доставки и други особенности на този вид търговия сме длъжни да се съобразяваме с определени търговски принципи. Не можем да не даваме отстъпка на дистрибуторите си както правят някой фирми еднодневки защото по този начин спираме бизнеса и индустрията като цяло а оt това ще загуби и крайният клиент като цяло.
Нищо не разбрах ?!? Цената на ОН-84$=122лв като крайна клиентска цена, цената на Сайвейшън 70$=102лв крайна клиентска цена - не виждам разлика от 30-40%
Е цените в бг ако са само с 10-15% по-скъпи ше се счупя да ям протеин с черпака :)
70$ плюс 20% e 84$ това e 20% разлика и при условие че не се работи с дистрибутори а се продава направо на краен клиент. За всички които едва ли не ни обвиняват в алчност ще спомента нещо което може да разсърди голяма част от дистрибуторите ни- цената на която продаваме 90% от продукцията си е дистрибуторска, а цената на едро около 125$. Но когато се работи с дистриботорска мрежа разработва се един нов пазар това е един от добрите начини. Странно защо никой не казва че продаваме ефтино също качествени продукти на цена за whey 5lb около 85лв? Аз ще ви кажа защото там отстъпката за дистрибутори е малка и дистрибуторите нямат интерс да продават тези продукти. А мога да ви кажа че голяма част от клиентите освен продукт търсят и консултация и съвет.
За последен път пиша по въпроса за ценообразуването и едва ли някой друг вносител ще го напише, правя го от уважение към всички спортуващи защото знам какво е да имаш10лв в джоба за деня и да се готвш за състезания. Наистена оптимум не е най-ефтината фирма и когато цената се вземе като фактор има доста алтернативи но ние сме се постарали в POWER&BEAUTY; да имам дъмпингови цени във всеки един сектор( АМИНО, Витамини и др.) Защо никой не спомене факта че именно при нашият внос на Universal цените на на Анимал серията ще станат истински достъпни.
Това е от мен по въпроса за цените и ценовата ни политика
29.03.09
15:13
казано от difference на 29.03.09, 14:05:
Първо искам да кажа, че подкрепям Стоянчо и искам да задам няколко въпроса. Как така да вземем например при ОН и Сайвейшън, разликата в цени е толкова голяма( 10 лб. Сайвейшън - 190 лв. , 10 лб. ОН - 284 лв. WTF )? От каде се получава тази разлика като в Америка разликата им е 15 $ ? Как така плащаш за марката като и двете марки в Америка са си достатъчно известни, а и защо ОН да е толкова велика марка ? Казвате, че след овкусяване процента на изолата щял да намалее, но ние говорим за неовкусения изолат на NOW. Как така, да вземем например друг вносител като Ел Джи Пи, може да продава на цени, които продават в бб.ком(вярно, че е промоция, но траеше доста дълго време), за мен това означава, че може да се постигнат такива цени и да имаш печалба, явно някои хора се грижат за клиентите. А и всеки вносител казва транспорт, мито, ддс и е вярно, че всички ги плащат, но някои продават на ниски цени, а други на високи, а таксите са си същите. Протеина на ОН е сред най-продаваните точно заради ниската си цена, а не заради това, че е най-добрият. Избрал съм да сравнявам точно тези марки не заради пристрастия, а защото си приличат по състав, а и малко принизих изолата на NOW, ON далеч не е по-голяма/известна фирма(NOW сама си произвежда суровините, има по-строг контрол, има толкова голямо разнообразие на добавки ... а и сравнение на изолат с концентрат ... )
П.П. Георги е прав, това е политика на фирмата(някои печелят от продажби, а други от надценки), но не може да кажем, че те са прави, няма голяма надценка и всичко си е нормално.
Явно не сте прочели внимателно поста ми и не сте го разбрали там точно това обясних че, по чистия изолат не е по добър от микса.
Второ ОН е собственост на един от наи-големите производител на суроватъчен протеин в света-Glabia,http://www.optimumnutrition.com/about.php и на това ако му казвате че не си произвжда сам суровините здраве му кажи. Това за контрола и другите глупости нека не почваме с дербни клеветички просто това е нелепо. Когато си номер едно по продажби няма как да не си и най-проверявания и контролирания при толкова конкуренти и то не всички доброжелателни, впрочем както и тук ;)
Няма как да ни убедиш че цената на ON е нормална !
OPTIMUM 100% WHEY PROTEIN 5lbs Цена: 151,99 лв. 24гр. протеин в 32гр доза
Nutra-Force Whey Blend 5lbs Цена: 87.00 лв. 22гр. протеин в 28гр доза
Да не е известна колкото ON, но докато мога да пия два пъти повече протеин за същата цена избора ми е ясен.
С навлизането на все повече марка на бг пазара и промоциите на другите вносители наистина както казаха колегите GOLD STANDART ще си остане само за хората от лъскавите зали( не повече от 5% от трениращите сигурно)
И един въпрос : как можеш да ни докажеш че има 80% изолат в ОN GOLD STANDART?? Имам 2-3 празни кутии ама на тях нищо такова не пише
Мнението беше редактирано от target на 29.03.09 15:42.
29.03.09
16:38
Е сега да не го удряме на заяждане. Аз искам само да кажа по отношение на цените на Голд Стандард в Европа - получих една лична бележка, сам проверих в 3 държави. Да речем че е около 200 лв средно. За европейски държави говоря.
Момчил Милев, хората са възмущават конкретно за този протеин, защото е много известнен а е почти недостъпен за масовия потребител. Че имате и достъпни неща, имате.
Аз казах, че повече няма да пиша, но target ме подсети и последно ще задам един въпрос и наистина приключвам. Смятам за съществено да се уточни съотношението на изолат към концентрат в този протеин. Ще помоля, ако ми се отговаря на поста да бъде абсолютно конкретно.
Можете ли да ми покажете сертификат или какъвто и да е ОФИЦИАЛЕН документ, на който да пише %-ното съотношение на изолата към концентрата? Защото 80:20 в полза на изолата са много хубави числа, но те са споделени само от Вас, докато на кутията пише само “primary source”. Докато подобен документ не бъде представен на потребителите, пудрата се води със съдържание на изолат от 51% нагоре.
П.П. Бих помолил да не считате въпросите ми като нападки.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.03.09 16:59.
29.03.09
17:42
Защо изобщо трябва да се води тоя разговор, не разбирам, аз съм привърженик на ОН, но ако бях принуден да пазарувам от България със сигурност щях да сменя марката. То бива, бива безобразие, ама някои хора се оливат дори и по нашенските стандарти...
29.03.09
17:56
казано от Стоянчо на 29.03.09, 16:56:
Аз казах, че повече няма да пиша, но target ме подсети и последно ще задам един въпрос и наистина приключвам. Смятам за съществено да се уточни съотношението на изолат към концентрат в този протеин. Ще помоля, ако ми се отговаря на поста да бъде абсолютно конкретно.
Можете ли да ми покажете сертификат или какъвто и да е ОФИЦИАЛЕН документ, на който да пише %-ното съотношение на изолата към концентрата? Защото 80:20 в полза на изолата са много хубави числа, но те са споделени само от Вас, докато на кутията пише само “primary source”. Докато подобен документ не бъде представен на потребителите, пудрата се води със съдържание на изолат от 51% нагоре.П.П. Бих помолил да не считате въпросите ми като нападки.
По-горе обясних по принцип как да се познава колко изолат и колко цонцентрат има в един суроватъчен протеин, спрямо общото белтъчно съдържание. И пак ви казвам не винаги по високият процент означава по-добър ефект. Защо никой не коментира че в GOLD STANDART има и добавени свободни whey peptides? Както и да е винаги ще има хора на които им е скъпо, но това е ценовата политика която пазарът ни налага в момента. На тези които търсят по ефтини цени предлагам да следят naшите промоции в магазин POWER&BEAUTY; и сайта нa фирмата.
Тази дискусия ме накара да се замисля и обмислям една от фирмите които внасяме да е изключително и само онлайн продавана на цени с около 30% от сегашните, ще се опитам да договоря това с производителите и да ви зарадвам поне с нещо;(
Също така ще има голямо великденско намаление на всички продукти от нашата гама поръчани онлайн 20%.
29.03.09
18:15
казано от eraziel на 29.03.09, 17:42:
Защо изобщо трябва да се води тоя разговор, не разбирам, аз съм привърженик на ОН, но ако бях принуден да пазарувам от България със сигурност щях да сменя марката. То бива, бива безобразие, ама някои хора се оливат дори и по нашенските стандарти...
Бях казал че няма да коментирам цените повече но някои постове ми звучат обидно. ако един продукт примерно ни струва 80$ имаме
транспорт 5%
Мито 15-20%
Еко такса 2%
ддс 20%
=124$ среден курс 1,5лв/$
185лв цена на която ни идва по законен ред в БГ
Ако някой мисли че го продаваме по скъпо от нормалното си е за негова сметка.
Радвам се все пак че си избрал наи-добрата марка.
казано от Power&Beauty; на 29.03.09, 17:56:
Можете ли да ми покажете сертификат или какъвто и да е ОФИЦИАЛЕН документ, на който да пише %-ното съотношение на изолата към концентрата? Защото 80:20 в полза на изолата са много хубави числа, но те са споделени само от Вас, докато на кутията пише само “primary source”. Докато подобен документ не бъде представен на потребителите, пудрата се води със съдържание на изолат от 51% нагоре.П.П. Бих помолил да не считате въпросите ми като нападки.
По-горе обясних по принцип как да се познава колко изолат и колко цонцентрат има в един суроватъчен протеин, спрямо общото белтъчно съдържание. И пак ви казвам не винаги по високият процент означава по-добър ефект. Защо никой не коментира че в GOLD STANDART има и добавени свободни whey peptides? Както и да е винаги ще има хора на които им е скъпо, но това е ценовата политика която пазарът ни налага в момента. На тези които търсят по ефтини цени предлагам да следят naшите промоции в магазин POWER&BEAUTY; и сайта нa фирмата.
Тази дискусия ме накара да се замисля и обмислям една от фирмите които внасяме да е изключително и само онлайн продавана на цени с около 30% от сегашните, ще се опитам да договоря това с производителите и да ви зарадвам поне с нещо;(
Също така ще има голямо великденско намаление на всички продукти от нашата гама поръчани онлайн 20%.
Благодаря за “конкретния” отговор! Извод: %-ното съотношение на изолата към концентрата НЕ МОЖ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ е 80:20, защото никой не представя официален документ черно на бяло.
29.03.09
18:21
казано от Стоянчо на 29.03.09, 18:17:
Също така ще има голямо великденско намаление на всички продукти от нашата гама поръчани онлайн 20%.Благодаря за “конкретния” отговор! Извод: %-ното съотношение на изолата към концентрата НЕ МОЖ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ е 80:20, защото никой не представя официален документ черно на бяло.
Ако това ти е проблема лично на теб ще ти го покажа, надявам се че не очакваш да го държа в неделя вечерта в задният си джоб, тук явно само ще се заяждаме.
Ето това е добра новина. Между другото, за да бъдем обективни, следва след всичките тези нападки относно високите цени в П&Б да споменем, че някои неща са по-евтини, отколкото в др магазини. Ако изключим протеина на ОН останалите добавки се предлагат на цените на силабг, а съм засичал и по-евтини(разликите са от порядъка на няколко лева, но все пак). Освен това, на стоки с изтичащ срок на годност(ако не ме лъже паметта до края на годината) в магазина има намаление 30%(мисля толкова беше последния път като ходих, поправете ме ако греша). А ако сравним цените в магазина на П&Б на Евл. Георгиев с тези на СНЦ на Пиротска примерно...ами аз да ви кажа съм засичал някои доста големи разлики. Примерно Анимал Кътс-а в СНЦ беше 116лв., а в П&Б малко под 80(колкото е и в силабг между другото). Става въпрос за една и съща разфасовка, разбира се. Математика сме учили, нали?
Колкото за протеина на ОН...ами пазарна икономика се нарича т’ва. Т. е. всеки сам си определя цената. Честно казано и на мене ми е скъп и затова не си го купувам, а си купувам други. Всеки се простира според чергата си, както се казва.
29.03.09
19:16
И аз чакам с нетърпение документа за %-ното съдържание на изолат:концетрат
29.03.09
20:28
1. Разлика10$ цената на производител не означава 10$ в крайната цена, а се съпоставя пропорционално тоест разликата в цената на производител ako e 30-40% между два продукта то следва краината цена също да има такава разлика,а не да се запази константна 10$.
Само за справка, мога да дам пример за цената на ОН Голд Стандарт във Франция-2,2кг са 43-44евро. 4,5кг е 80евро.
29.03.09
20:28
г-н Милев, защо се очудвате на агресията или заяждането персонално към Вас от съфорумците. В този случай е нещо нормално, няма и как да е по друг начин при положение, че Вие сте сърцивината на това цените на марката или по спецялно на тоя протеин в БГ да са на това равнище. И сега и идва точно този “злодей” ние се нахвърляма върху него.(прибавям се и аз към това число).Никой не му е хубаво да използва протеин на супер безисвестна американска марка(визирам протеините, които са американски и са достапни) само защото е по-евтин и не може да си позволи Вашия. Всеки му се иска като гледа американците как го вземат за “жълти стотинки” и той да е като тях(вкл. мене), но уви не е така лесно, не е проблема в американците, а в нас(нямам в предвид Вас конкретно) или дори в това в което сме и докато не направим ние нешо и нашите деца ще се така(тука малко политическо стана).
Сигурен съм, че не сертификата е проблема тука, а цената както е очевидно. Чудно ми е защо решихте да влезите във форума, не защото искате да обеснявате на всеки по един, че цената се образува с мито, ддс, еко такса и незнам си каква друга такса, а защото явно иската да обърните внимание на крайния потребител, защото не всичко е дистрибутори и лъскави магазини. Искам да Ви кажа, че съм дал стотици левове за добавки ама пътите в които съм влязъл да си ги купя от магазин се броят на едната ми ръка. В интернет е по-евтино, защо да ходя до магазина Ви и да дам 30% повеча, като в замяна чуя приказки от рода на това как след два месеца няма да се позная. В интернет има достатъчно инфо и аз знам какво купувам и какво да очаквам и така са почти 80% от всички тука. Тия, които ходят до магазина за сладки приказки и гледане на етикети все повече намаляват и бих казал, че не те трябва да ви бъдат таргета, а тия като мене където всеки месец си отварят сайта и цъкат на същата поръчка както предния, нали така? Но до тогава, когато станете както някои други вносители те знаят кои са, няма да купувам от Вас, пък Вие си продължавайте да твърдите, че бил всеки свободен да си избира какво да купи. Бил ама друг път !
Нека всички си припомнят темата в която се обсъждаха цените на всички вносители и как в резултат на това цените на тяххните продукти станаха конкурентни дори на бб.ком ( визирам Ел джи пи). Ако искате да работите в тая насока сте добре дошъл, ама иначе да ни обяснявате кое как се образувало по-добре недейте, ние много добре го знаем. Това, че си знаел как си имал 10лева в джоба и е трябвало да се готвип за състезание не и помага, нали ?
И последно: ти си определено добър бизнесмен и ще намериш начин как да ти станем редовни клиенти, това чакаме всички тука :)
Сори за дългия пост, нямам нищо против нещо към тебе или марката, а просто към обстоятелствата. Вярвам, че си един от нас.
Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 29.03.09 20:30.
казано от NastyNas на 29.03.09, 18:45:
Колкото за протеина на ОН...ами пазарна икономика се нарича т’ва. Т. е. всеки сам си определя цената. Честно казано и на мене ми е скъп и затова не си го купувам, а си купувам други. Всеки се простира според чергата си, както се казва.
Точно тва е проблема той самия протеин не е скъп по света , има доста по-скъпи от него но пак на нашия пазар са по-ефтини или на същата цена, нима вносителите на тези марки не плащат съответните такси които изреди Power&Beauty;
Мнението беше редактирано от target на 29.03.09 20:39.
Така кво излезе, че хората в США пазаруват на дистрибуторски цени без нашето ДДС и Мито и Такси и т.н., па ние щото сме балъци купуваме през още 2 инстанции щото да ни е по-скъпо
Нищо против марката, много ми харесват продуктите им, да не ме разберете погрешно. Ама като опре до джоба
30.03.09
13:55
казано от pockobg на 30.03.09, 07:47:
Така кво излезе, че хората в США пазаруват на дистрибуторски цени без нашето ДДС и Мито и Такси и т.н., па ние щото сме балъци купуваме през още 2 инстанции щото да ни е по-скъпо
И аз бях шокиран като го осъзнах едно време. Това важи разбира се, за всички марки. Единственото, което ме дразни в тази ситуация (освен разбира се очевидния гореспоменат факт) е че излезе ли нещо, което не е Американско, всеки плюе предварително, тотално убеден че само американското, опс извидянам се Американското, е качествено и нищо и никъде другаде не е качествено. Не ме убеждавайте. За мен това е не смешно, ами патологично абсурдно мислене. Затова и от време навреме се отнасям саркастично - не че нямам доверие на Хамериканските марки, въпроса е че когато намеря нещо едновременно по-евтино и с добър произход, съответно възможност да е добро, предпочитам да го пробвам, а не сляпо да робувам на 70 лв/кг Свети Американски Протиени. И в интерес на истината, имал съм ефект!
Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 30.03.09 13:56.
30.03.09
20:30
казано от bobi_benetton на 29.03.09, 20:28:
г-н Милев, защо се очудвате на агресията или заяждането персонално към Вас от съфорумците. В този случай е нещо нормално, няма и как да е по друг начин при положение, че Вие сте сърцивината на това цените на марката или по спецялно на тоя протеин в БГ да са на това равнище. И сега и идва точно този “злодей” ние се нахвърляма върху него.(прибавям се и аз към това число).Никой не му е хубаво да използва протеин на супер безисвестна американска марка(визирам протеините, които са американски и са достапни) само защото е по-евтин и не може да си позволи Вашия. Всеки му се иска като гледа американците как го вземат за “жълти стотинки” и той да е като тях(вкл. мене), но уви не е така лесно, не е проблема в американците, а в нас(нямам в предвид Вас конкретно) или дори в това в което сме и докато не направим ние нешо и нашите деца ще се така(тука малко политическо стана).
Сигурен съм, че не сертификата е проблема тука, а цената както е очевидно. Чудно ми е защо решихте да влезите във форума, не защото искате да обеснявате на всеки по един, че цената се образува с мито, ддс, еко такса и незнам си каква друга такса, а защото явно иската да обърните внимание на крайния потребител, защото не всичко е дистрибутори и лъскави магазини. Искам да Ви кажа, че съм дал стотици левове за добавки ама пътите в които съм влязъл да си ги купя от магазин се броят на едната ми ръка. В интернет е по-евтино, защо да ходя до магазина Ви и да дам 30% повеча, като в замяна чуя приказки от рода на това как след два месеца няма да се позная. В интернет има достатъчно инфо и аз знам какво купувам и какво да очаквам и така са почти 80% от всички тука. Тия, които ходят до магазина за сладки приказки и гледане на етикети все повече намаляват и бих казал, че не те трябва да ви бъдат таргета, а тия като мене където всеки месец си отварят сайта и цъкат на същата поръчка както предния, нали така? Но до тогава, когато станете както някои други вносители те знаят кои са, няма да купувам от Вас, пък Вие си продължавайте да твърдите, че бил всеки свободен да си избира какво да купи. Бил ама друг път !
Нека всички си припомнят темата в която се обсъждаха цените на всички вносители и как в резултат на това цените на тяххните продукти станаха конкурентни дори на бб.ком ( визирам Ел джи пи). Ако искате да работите в тая насока сте добре дошъл, ама иначе да ни обяснявате кое как се образувало по-добре недейте, ние много добре го знаем. Това, че си знаел как си имал 10лева в джоба и е трябвало да се готвип за състезание не и помага, нали ?И последно: ти си определено добър бизнесмен и ще намериш начин как да ти станем редовни клиенти, това чакаме всички тука :)
Сори за дългия пост, нямам нищо против нещо към тебе или марката, а просто към обстоятелствата. Вярвам, че си един от нас.
Нека първо да ви обърна внимание на един факт. Сигурно сте разглеждали саита Bodybuilding.com и сте видя ли ,че има две цени ената е задраскана именно тя е цената на дребно по магазинита в САЩ-препоръчителната и която не е чак толкова ниска. Никой не оспорва че онлайн търговята е с по-малко разходи и по конкурентна. И относно цените в Европа наистена държим възможно наи-ниски цени и това при условие че хранителните добавки в почти цяла европа имат 6%ддс а при нас 20%. което автомати4но ни прави с 14% отгоре.
Прави се всичко възможно цените да бъдат най-добрите възможни. Единият вариант е онлайн търговията и се работи по този въпрос. Но разберете няма как това да стане когато се работи с дистрибуторска мрежа. Не съм тук защото нямаме клиенти или че не ни върви бизнеса. Наистена дискусията тук ми помага да станем по популярни сред вас и по-достъпни. Друг проблем е че и онлайн търговията не е съвсем регламентирана, реица саитове бяха глобени.
Ако не бях с чиста съвест спрямо клиентите си мислите ли че щях открито да застана така пред вас и да отговарям наистена на така остри въпроси.
Ще направя всичко възможно да ви зардвам с нещо. Първоначално бях решил великденската промоцоя да е само на нашият сайт но сега обещавам пред вас 20% на пълният ни асортимент(без продукти които са вече в промоция заради изтичащ срок).
30.03.09
20:43
Хора, вие не разбирате...
Когато имаш нещо или имаш право да го разпространяваш, то ти можеш да сложиш каквато си цена искаш. Ама каквото ти душа иска! Разбирате ли?
Може една кърфица да сложиш да е 100 лева. Какво от това? Ако има кой да я купува? Какъв е проблемът?
Човекът ви каза, че толкова излиза внасянето и това е. На който му изнася да взима, на който не - ами има други фирми и сайтове и не знам си още какво.
Това което прави е като да отидете в Мерцедес и да кажете “Абе момчета много са ви скъпи колите. Айде да намалите цените, защото според нас те не са добри.”. Стига толкова глупости...
30.03.09
20:48
Само дето не ти е правилно сравнението, щото по-правилно е да се каже, че идват мерцедес и ми рекламират новата е-класа за 300к лв, а аз им казвам, че ше си я купя за 100к еур от немско ... ;) Ако ми хващаш тънката мисъл, не е много сложна :)
30.03.09
20:52
казано от Стоянчо на 29.03.09, 18:17:
Също така ще има голямо великденско намаление на всички продукти от нашата гама поръчани онлайн 20%.Благодаря за “конкретния” отговор! Извод: %-ното съотношение на изолата към концентрата НЕ МОЖ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ е 80:20, защото никой не представя официален документ черно на бяло.
Това е сертификата на Gold standart, наистена на него не пише какво е съотношението изолат:концентрат то ми бе казано в емайл и е записано в рецептата на производителя която е фирмена тайна. Според американското законодателство тя не е задължителен документ към партида за износ.Но акобъдете наистена безпристрастни мога да ви дам доста убедителни доводи.
Kато примери за по добър ми бе цитиран WHEY IZOLATE na NOW когато разгледаме неговият етикет виждаме че http://www.bodybuilding.com/store/now/whey.html съдържанието на протеин в сухо вещество е едва 80.645% при това само изолат.
От анализа който съм приложил се вижда че протеинът на сухо вещество на 100гр е 81.356% ако е използвана по вече от 20% концентрат как тогава GOLD STANDART има по висок процент( не коментирам факта че в GOLD STANDART имаме и HYDROWHEY I AMINOGEN) или суровината( концентрата на Оптимум ) е с по висок % от Изолата на NOW. ;)
Ако наистена се погледне безпристрастно този факт е категоричен.
Мнението беше редактирано от Power&Beauty; на 30.03.09 20:57.
30.03.09
20:59
казано от eraziel на 30.03.09, 20:48:
Само дето не ти е правилно сравнението, щото по-правилно е да се каже, че идват мерцедес и ми рекламират новата е-класа за 300к лв, а аз им казвам, че ше си я купя за 100к еур от немско ... ;) Ако ми хващаш тънката мисъл, не е много сложна :)
Ами и тука си купи протеина от другаде какво?
Това е просто търговия.