30.03.09
13:09
Здравейте, казвам се Жени и съм от Бургас. На 25 години съм. Преди да се престраша да се регистрирам и предствя първо реших да почета малко из материалите и дневниците ви, та малко ими много да имам предства как да направя нещо смислено за себе си и тялото си, понеже вече е крайно време!
Моята “история” или и аз незнам точно как да определя житието и битието си е следната :
От малка за да съм доволна от себе си , начина по който изглеждам ми е коствало доста усилия, но за мое огромно съжаление, те бяха насочени основно към неразумен и дори вреден начин на живот, гладуване с повечко цигари, какво по - лесно от това (срам ме е), имаше периоди в които бях достигнала до заветните за мен 41 килограма , достигнах ги с хранене по веднъж на ден предимно на обяд и тичане, за себе си изглеждах перфектно , но уви организмън ми явно никак не е бил съгласен със случващото се(все пак съм висока 156 см, в момента обаче тежа точно 57 килограма майтап да няма), с риск да ви отегча ще разкажа как се докарах до това състояние.
В един зимен де получих криза невероятни болки започващи от стомаха и слизащи надолу към яйчниците, след доста хормонални препарати Диане 35, Ясмин, Оргаметрил, Дуфастон и т.н започнах да пълнея , нормално приемах ги без прекъсване в продължение на 2 години, след което се наложи безкръвна операциа, за съжаление диагнозата беше кофти Ендометриоза , няма да се задълбавам в това (причините за нея са неизвестни дори и в медицината), тъй като тези писания са по - подходащи за един друг форум, но все пак наложи се да ми инжектират Диферелин 3,75 мг един път на 1 месец в продължение на 6 поредни месеца, цели се спиране на цикъла за да не рецидивират останалите микро клетки след опрецията. Издържах си топлите вълни и всички бабешки признаци, все пак е изкуствен климакс, интересното обаче беше ,че като се хранех нормално и свалях нормално поне пазех някакви 51 килограма ,без особени усилия е не се тъпчех, нито ядях сладко или пък тесто , пържени неща и т.н Но уви след девет месеца ми дойде цикъла и от тогава започнах да качвам доста бързо , имам чувство ,че задържам вода и т.н , а вече са минали шест месеца от тогава би трябвало действието на хормона да е отминало. От там с тези изследвания и ходене по мъките понеже искаме детенце, депресията ме облада доста сериозно и започнах отделно да се храня много неразумно, наложи се да напусна работа , тъй като в момента няма как да ходя на работа-днес ни се обаждат и трябва утре да сме в София със съпруга ми , изследванията са мъчителни съпроводени с доста нерви и така..........., стигнах я до никъде, точно до дъното, срам ме е да излизам от къщи понеже е доста забележимо напълняването ми, не искам да се срещам с никой натоварвам се , гладувам една седмица свалям два килограма и три дни по късно се почва тъпченето и така един омагьосан кръг и със заболяването ми и с килограмите ми.
Обаче твърдо реших да променя начинът си на живот, казвам си- млада съм ,имам воля трябва да се насоча към нещо позитивно и така вече съм си избрала режим НВД, изчислила съм си повечето от показателите , от утре съм решила да започна да спортувам до нас имаме прекрасен фитнес, пък да видим какво ще стане, дано се отрази добре на имунологичните изследвания които ми престоят, дано вляза във форма и оформя едно здраво и стегнато тяло без излишни тлъстини!
Ще се радвам да споделям с вас това с което се храня и това което правя, възползвам се от всякакви критики и коментари
Ох, доста се унесох в приказки , пак казвам дано не съм ви отегчила...
В момента подготвям списъците с продукти за през седмицата, ровя се из вашите дневници и умувам:) За фитнес програмата смятам да помоля някой от инструкторите в залата, те са бивши рехабилитатори доколто разбрах, но надявам се да свършат работа, защото предполагам ,че все пак физиката на човек има някакво значение при тренировките (комплекси от упражнения според структурата), а моята е от онези ужасните , с дебело дупе и бедра (трупам предимно там-май е по наследство, пък и съм дребна).
Благодаря искрено на тези , които прочетоха всичко това и ще ми помагат и хокат , когато правя глупави неща:)
Като за начало здравей и добре дошла :) всеки който иска нещо силно, го постига. Виждам, че си решила твърдо да промениш начина си на живот, хранене, спорт. Това е много хубаво, като за начало, да хубаво е някой да ти направи програма за трениране, като истъкнеш целите си, какво искаш :)
За храненето, и аз като теб съм минала през гладуване и после тъпкане, и постоянно съм варирала с килограмите. Така че ми е познато, но от както започнах да закусвам, изобщо да се храня често през 2 - 3 часа и по малко всичко се нормализира и стабилизира най-вече.
Стомаха ми също се нормализира, което най много ме радва, тъй като го няма това подуване след прияждане, по простата причина че не прияждам :)
Така че, имаш моята подкрепа, успех мога да ти пожелая, и всеки ден когато можеш споделяй с нас всичко, храна, тренировки, как се чувстваш всичко :)
Защото всеки човек е различен и всеки има собствен изграден режим, трябва да напипаш кой е най-точния за теб, но докато стигнеш до там ще има и възходи и падения :)
УСПЕХ :)
30.03.09
13:50
Здрасти,Vesi !
Искрено благодаря за подкрепата, ще гледам да закусвам , знам че ще ми е трудно като всяко начало, обаче съм забелязала нещо което не ми харесва при мен, че ако се храня след 17,30 часа свалянето става много ама много трудно, наясно съм , че на по дребничките хора им е по трудно да свалят, тъй като и калориите като цяло са доста по малко като количество от тези на по - високите!Та значи: Получавам това BMR -1365.5
жена , 156 см, 25 години
Физическата активност за предходните дни и днес е минимална, пък и първите дни в залата едва ли ще се натоваря кой знае колко, тъй като мускулите ми са при всички случаи частично атрофирали, така нея я слагам 1,2
1638,6-500=1138,60 ОКБ
протеин 57*2,2=125 гр =501.6 кал
въгл. 57*1,2=68.4 гр.=273,6 кал
мазнини 1138.60-(501.6+273.6)/9=40.38 гр=363.40 кал
Купих си ел.везнички, докато свикна в началото и за калориен калкулатор смятам да ползвам Fitday
Ще гледам да се храня на два три часа и да правя поне 4-5 хранения! Чувам противоречиви мнения относно плодовето по време на НВД, малко се страхувам и от овесените ядки , гледам че някой си хапват и свинко месце, не е ли доста мазно?
казано от Jeny_vy на 30.03.09, 13:50:
Здрасти,Vesi !
Искрено благодаря за подкрепата, ще гледам да закусвам , знам че ще ми е трудно като всяко начало, обаче съм забелязала нещо което не ми харесва при мен, че ако се храня след 17,30 часа свалянето става много ама много трудно, наясно съм , че на по дребничките хора им е по трудно да свалят, тъй като и калориите като цяло са доста по малко като количество от тези на по - високите!Та значи: Получавам това BMR -1365.5
жена , 156 см, 25 години
Физическата активност за предходните дни и днес е минимална, пък и първите дни в залата едва ли ще се натоваря кой знае колко, тъй като мускулите ми са при всички случаи частично атрофирали, така нея я слагам 1,2
1638,6-500=1138,60 ОКБ
протеин 57*2,2=125 гр =501.6 кал
въгл. 57*1,2=68.4 гр.=273,6 кал
мазнини 1138.60-(501.6+273.6)/9=40.38 гр=363.40 кал
Купих си ел.везнички, докато свикна в началото и за калориен калкулатор смятам да ползвам Fitday
Ще гледам да се храня на два три часа и да правя поне 4-5 хранения! Чувам противоречиви мнения относно плодовето по време на НВД, малко се страхувам и от овесените ядки , гледам че някой си хапват и свинко месце, не е ли доста мазно?
Не се притеснявай от храната, и аз така бях преди, олееее ама какви овесени ядки, та това е въглехидрат, олеее не свинско ама как....не недей да се втиляваш толкова както бях аз. Ако си ги хапваш сутрин за закуска и като втора закуска плод, няма никакъв проблем според мен.
Но, пак казвам, сама ще преминеш през доста етапи докато успееш да намериш своя режим. За да гори мазнина, организма му трябва въглехидрати, не се лишавай чак толкова от тях, съветвам те според моите грешки, аз така се вмъниачавах, че даже съм испадала в кетоза, и се побърквах. Уж само белтъчини, пък не мърдах, нищо...просто бях в такъв застой, ужас. Но сега вече хапвам, стремя се да е РБР, дано успявам и успявам да постигна нещо. Така че, не се притеснявай, ще успееш, търпение :)
Забравих да кажа за свинското, не се страхувай и от него, има доста чисто свинско месце, а и компонентите от които имаме нужда са белтъчини, въглехидрати и мазнини, така че don’t worry :)
30.03.09
14:19
Мерси, Веси! Като каза белтъци предполагам говориш за Дюкан, и аз я правих 21 дни , но се наложи да я спра, тъй като задържах фоликул до 21 - ден от цикъла и ми закъсняваше, гинекологът ми ми се накара едно хубаво, чак ми повиши тон! Имам опит и с плодолечението - Лечебно гладуване, до килограм плодове на ден плюс чай с мед, истината е , че припаднах на 10-тия ден хем бях под лекарски контрол, нисък хемоглобин + желязодефицитна анемия след това! Абе , то не е за разправяне, пуста суета, ама как ме е яд на мен си............
казано от Jeny_vy на 30.03.09, 14:19:
Мерси, Веси! Като каза белтъци предполагам говориш за Дюкан, и аз я правих 21 дни , но се наложи да я спра, тъй като задържах фоликул до 21 - ден от цикъла и ми закъсняваше, гинекологът ми ми се накара едно хубаво, чак ми повиши тон! Имам опит и с плодолечението - Лечебно гладуване, до килограм плодове на ден плюс чай с мед, истината е , че припаднах на 10-тия ден хем бях под лекарски контрол, нисък хемоглобин + желязодефицитна анемия след това! Абе , то не е за разправяне, пуста суета, ама как ме е яд на мен си............
Здравей! :)
Обясни ми - какво ще рече да задържиш фуликул?
На мен ще ми е интересно да споменеш какво е това заболяване Ендометриоза? Не съм го чувала...и защо ти спират цикъла!?
Хубаво ще е да си напишеш храна или поне това, което си запланувала ;)
Мнението беше редактирано от Ambriel на 30.03.09 14:38.
30.03.09
14:49
cedar, здрасти и на теб! Обяснявам това което знам, значи по време на фоликулярната фаза, която започва обикновено около 4-ти ден на месечния цикъл започва нарастването на доминантния фоликул или по- точно този който ще овулира , най- често овулацията настътва от 14 до 18-19 ден на цикъла, и следва навлизане в лутеална фаза ! При мен фоликулът беше задържан тоест , не беше настъпила овулация, което си е опасно , тъй като ако не се спука този фоликул , остава така наречената фоликулярна киста, която пък от своя страна се лекува само с хормони, аз съм имала кисти, но моите бяха ендометриални, тоест тълни с тъкан от ендометриума (лигавицата на матката)! ох, аз пак задълбах! Та , надявам се горе-долу ти стана ясно!
а , това го писах във връзка диетата на Дюкан , как влияе на половите хормони или поне при мен, всеки организъм си е една малка химия сам за себе си!
30.03.09
15:17
Отговарям веднага, относно Ендометриозата е една причините ,които стоят на челните места за настъпване на стерилитет. Като цяло предствалява следното, Ендометриума, които съм споменала по горе или лигавицата на матката, по време цикъл започва да се лющи и излиза, при някой момичета част от клетките на ендометриума за съжаление не излизат навън , а си правят огнища по различни органи, тръби , яйчници, малкия таз , а при мен имаше дори на ципата която отделя стомаха от половата система , намирани са клетки дори в мозъка и по други органи , но тава се случва рядко според лекарите, лошото е , че това заболяване се диагностицира само и единствено лапаро - ендоскопия или кръвна операция, въпреки че последната не се препоръчва на нераждали жени , тъй като на всеки е извество , че се получават сраствания! Симптомите са различни, някои момичета дори намят симптоми! След операцията , когато излезе хистологията и се диагностицира със сигурност ендометриоза, има две групи лекари с две различни становища, едните препоръчват задължително Диферелин , Золадекс или в момента, тъй като касата смени догора с производителя Декапептил или Лукрин! Тези хормони си извличата от урината на жени в климакс, лекарството е с удължено освобождаване целта е да се спре месечния цикъл поради, останали клетки по засегнатите места -някое огнище , тъй като гадината мръсна рецидивира при доста от случайте на ендометриоза, лечението не дава сто процента гаранция , но при някой действа при други не! Другата част от лекарите са на мнение ,че веднага след лапароскопията трябва да се направи инвитро, но то това зависи от хиляди неща , както от състоянието след лапароскопията , така и от мнението на лекаря, но принципно ако ендометриозата е трета -четвърта степен, се прилага лечение, моята беше 3-та!
За съжаление все още , не е установено на какво се дължи заболяването, някои лекари са на мнение ,че се предава по наследство или след операция, но аз не отговарям на нито един от двата признака, проблемите започнаха , когато шести месец бях ограничила до минимум яденето, понякога забравях да го правя, както и да е, станалото станало, борбата е жестока, но се надявам ,че ще я победя тази напаст!
Това накратко, опитах са да го обесня достъпно ,дано съм успяла!
Здравей и добре дошла. Захвнала си се с нелека задача, но вярвам че ще успееш. Много е трудно да се бориш с хормони. Идеално те разбирам, защото и аз съм се прецаквала хормонално с прекалено много белтък и почти никакви въглехидрати, почти Дюкан.В момента и аз имам задължан фоликул и е ад. Не ми е за първи път де. Аз не пия хормони и не съм пила досега, но явно при теб нещата са доста сериозни. При мен обикновено е свързано със смяна на сезоните, стрес и т.н. И тогава практически съм безсилна да правя каквото и да било, защото чувството е ужасно - задържаш вода, подуваш се и т.н Все пък съм сигурна че тук ще намериш подходящи съвети и препоръки и ще започнеш дап водиш нов живот, а оттам ще се нормализират и другите неща. Успех
Jeny, работата найстина е сложна при теб!
Ще те посъветвам да не минаваш на НВД, по-добре избери равномерно балансирана!
И да, храната е много важна.....стигала ли си до анорексия? Храни се!!!
И аз преди 4 - 5 год. направих грешката да се лишавам от храна, бях стигнала до 38кг и от там се почна..... организма рано или късно си отмъщава!
Сега на хормони ли си? Аз съм много против противозачатъчните, не намериха ли друга алтернатива...?
Жени, добре дошла и от мен :)
Аз също съм на мнение, че не бива да правиш НВД и по-благоприятният вариант би бил РБД. Освен това, не си с наднормено тегло и изобщо не виждам смисъл от НВД-то ;-) С повечко движение и правилна храна се оправят хормоните, но с глад (в каквато и да е форма) - не. Категорично.
По себе си съм установила, че фоликулните кисти се влияят от избора на правилните храни - въглехидрати с нисък ГИ или комбинация от храни, които го понижават. Много е важно да не гладуваш и да не правиш инсулинови шокове. Много е важно да се храниш балансирано - нито в кетоза, нито с превес на въглехидрати. Ендометриозата също(по спомени я карам...) май беше производство на повечко естрогени. Опитвай се да намалиш мазното, сладкото, тестяно и храни и напитки , които повишават инсулина(включително и преяждане).
30.03.09
17:37
Момичета , явно добре ме разбирате! В момента не прилагам хормонално лечение! Не са ми изписвали от месец май миналата година, тоест след последна инжекция диферелин, после чаках цикъл три месеца и така!Иначе преди три месеца си правих изследвания на полови хормони, като и хормони на щитовидната жлеза + антитела и всичко беше окей, обаче предният месец ТСХ-то ми се е повишило, което говори за хипофункция , а при това положение свалянето става трудно, въпреки това нарастването не е кои знае колко голямо и не е за хормонални препарати от типа на Л-тироксин , после разговарях с мои познати с хормонални проблени и ми казаха, че най-вероятно ТСХ то е се покачило , поради факта ,че деня преди да ме изследват не бях мигнала цяла нощ, а трябвало да съм спокойна, моля се всички несгоди да останат в миналото!
Избрах НВД, понеже не изклюква тотално въглехидратите , а просто приемът е ограничен, а аз доста се повлиявам от въглехидратния прием, доста качвам и вода задържам, за сега смятам да мина на него пък от там насетне ще видим - каквото сабя покаже!
Дива предполагам ,че ти задържаш фоликули , които се пукат по време на цикъл, иначе сто на сто ще ти изпишат хормонални препарати!
казано от Jeny_vy на 30.03.09, 17:37:
Момичета , явно добре ме разбирате! В момента не прилагам хормонално лечение! Не са ми изписвали от месец май миналата година, тоест след последна инжекция диферелин, после чаках цикъл три месеца и така!Иначе преди три месеца си правих изследвания на полови хормони, като и хормони на щитовидната жлеза + антитела и всичко беше окей, обаче предният месец ТСХ-то ми се е повишило, което говори за хипофункция , а при това положение свалянето става трудно, въпреки това нарастването не е кои знае колко голямо и не е за хормонални препарати от типа на Л-тироксин , после разговарях с мои познати с хормонални проблени и ми казаха, че най-вероятно ТСХ то е се покачило , поради факта ,че деня преди да ме изследват не бях мигнала цяла нощ, а трябвало да съм спокойна, моля се всички несгоди да останат в миналото!
Избрах НВД, понеже не изклюква тотално въглехидратите , а просто приемът е ограничен, а аз доста се повлиявам от въглехидратния прием, доста качвам и вода задържам, за сега смятам да мина на него пък от там насетне ще видим - каквото сабя покаже!
Дива предполагам ,че ти задържаш фоликули , които се пукат по време на цикъл, иначе сто на сто ще ти изпишат хормонални препарати!
Колко ти беше TSH-то? Спомена антителата, имаш ли и колко?
Хипофункцията и високото TSH е вследствие на високия естроген
Мнението беше редактирано от Ambriel на 30.03.09 17:48.
30.03.09
17:48
Winnie, благодаря много и на теб! Абсолютно си права отностно зависимостта между естрогена и ендометриозата! Егати, много ме е яд , наистина ако откажа тотално въглехидратите веднага се отразява на хорманалния ми баланс , офффф, ще гледам да ги огранича , но не и да ги отказвам тотално, пък ако се почувствам зле ясно ,че ще се сменя режима, ако се бях отчела пред обществото сега нямаше да ме толкова страх, но все пак едно дете иска добра почва :) Абе , като цяло адски шибан период съм, нямам голяма възможност за лавиране!
Winnie, много зле изглеждам в тези килограми, задникът ми е доста напращял , а за бедрата в горната част да не говорим, чувствам се като слон в гащеризон каквото и да облека, имам крещяща нужда от промяна и бог ми е свидетел ще направя всичко възможно!
30.03.09
17:58
cedar, значи октомври месец си правих изследвания на полови хормони плюс антитела на щитовидната всичко беше ок, ТСХ -1,2 според Катя Тодорова ,която е една от най-добрите ендокринолози в БГ , С ТСХ над 2 много трудно се забременява, тогава всичко беше окей , ТАТ и МАТ също в норма, естрадиол ,проклатин у, ФСХ, Тестостерон, ЛХ! Обаче миналият месец ТСХ повишено на 3,5 - което е лошо, но пък както ви споделих мои познати са на мнение ,че това се дължи на недоспиването и пътя преди изследванията, незнам другият месец ще пусна пак на вторият ден от цикъла , та да видим! Сега си чакам резултатите на инхибин, ФСХ и един тест, но пък те дават инфо за резерва на яйчниците, отделно ще давам кръв за имунологични, абе омягьосан кръг и това е , ще гръмна вече!
казано от Jeny_vy на 30.03.09, 17:58:
cedar, значи октомври месец си правих изследвания на полови хормони плюс антитела на щитовидната всичко беше ок, ТСХ -1,2 според Катя Тодорова ,която е една от най-добрите ендокринолози в БГ , С ТСХ над 2 много трудно се забременява, тогава всичко беше окей , ТАТ и МАТ също в норма, естрадиол ,проклатин у, ФСХ, Тестостерон, ЛХ! Обаче миналият месец ТСХ повишено на 3,5 - което е лошо, но пък както ви споделих мои познати са на мнение ,че това се дължи на недоспиването и пътя преди изследванията, незнам другият месец ще пусна пак на вторият ден от цикъла , та да видим! Сега си чакам резултатите на инхибин, ФСХ и един тест, но пък те дават инфо за резерва на яйчниците, отделно ще давам кръв за имунологични, абе омягьосан кръг и това е , ще гръмна вече!
Ей, спокойно! Всичко ще си дойде на мястото... , 3,5 не е много, да знаеш какви стойности има...
Важното е въобще да нямаш антитела! И естрадиола ли ти е в норма....??
30.03.09
18:09
Да, Cedar -естрадиола е добре в смисъл , по средата на референтните стойности!
Утре започвам режима, та да видим то до една седмица ще си проличи, а при мен си проличава дори след третия ако ми прилошее и сърцето ми започва да тупти, значи ям малко или не ми понася, ако пък се чувствам жизнено значи, това е начина, забелязвам обаче ,че с годините свалянето на мазнинките става доста по трудно, за съжаление!
Аз не се чувствам особено компетентна по дикутираните дотук въпроси...и няма да кажа нищо умно и смислено :red:
Само исках да кажа “Добре дошла, с теб сме и ти желая успех от сърце!”
Всичко, което правиш е с една много хубава цел и съм убедена, че тя си заслужава всичко!
Също не бих ти препоръчала НВД, но...ние, жените, сме дебелоглави... и трябва да изпитаме всичко на собствена глава. Просто се наблюдавай!
Успех още веднъж! :)
30.03.09
20:00
Здравей, Limka! Благодаря много и на теб за оказаната подкрепа, изобщо благодаря на всички ви момичета, хубаво е когато чувстваш подкрепа , независимо е от къде я получаваш, никога няма да забравя какво ми каза един лекар , които за съжаление не може да ми бъде лекуващ, но пък имах щастието да се запозная с него, та той ми каза -не се притеснявай ,понякога на организма му трябва толкова малко, че ако знаехме нещата щяха да стоят друго яче, всеки организъм е една отделна лаборатория , която функционира сама за себе си, за съжаление няма универсално лекарство, универсална диета , универсален ключ към успеха!
Утре сутрин ще стана и ще напазаря продуктите , които съм извадила, ще се опитам да съставя и приложа примерно меню, а ако е глупово , ще го променям, незнам кога стана 23 часа , знам само ,че съм седнала пред компютъра в 11 часа през деня , но прочетох някой неща, нищо че от време навреме умственият ми багаж спича, ама то сигурно е от ЕГН-то :)
Лека вечер, утре ще се отчета, преди малко се поядосах, тъй като лекуващият се обади и в сряда трябва да пътуваме за София , пак изследвания и това ще продължи до събота, отидоха ми тренировките за три дни, ама живот и здраве като се приберем с Мечочко(съпругът ми), се мятаме и двамата, че и той миличкия се омазнил, ама пък то неговото не е работа излиза в шест сутрина и се прибира в 00,00 часа, нередовно хранене, но е доста сериозен и като се вземе в ръце за нула време е във форма, абе сякаш като цяло по-лесно им е на мъжете, като става дума за отслабване!:)
Айде, утре ще докладвам ‘’манджата’ и опитите ми за някакъв адаптивен период към тренировките, то се е видяло ,че пак през трески ще се минава :)
Мнението беше редактирано от Jeny_vy на 30.03.09 20:04.
01.04.09
09:11
Здравейте, да се разпиша и аз какво съм консумирала вчера и днес до този момент! Еми поизложих се, ама то е така , човек като си науми да прави нещо то хиляди неща му се струпват, сякаш нарочно!
Та вчера (31.03.2009 г) , първо се оспах станах в 11,30 часа , хапнах:
100 гр кисело мляко (2% масленост)+10 грама овесени трици+5 грама стрито ленено семе
14 часа - 2 яйца бъркани на тефлонов тиган без мазнина +40 гр кашкавал+70 грама краставица
17,30 часа - 70 грама шунка свинска + салата (марули + краставица)
Това беше храната, имахме гости и не остана много време за мен, през деня правих разходка около 2-3 километра, вечерта сготвих за гостите само вкуситии и за да не ме разпитват какво правя и защо го правя и всеки да ми се кара и дава акъли предпочетох да пия водичка, до края на деня съм изпила около 2 ,50 литра вода, интересното е , че глад не усетих, може би поради това ,че предният ден се бях заредила доста добре! Калориите както и да ги смятам са доста малко, но днес ще гледам да поправя грешката!
За днес 01.04.2009 год.
Сутринта събудих се рано е как няма , бях много гладна , само по този начин мога да оправя режима си :
Закуска 8,30 часа -150 грама кисело мляко +20 грама овесени ядки
Към 11,30 - 2 яйца бъркани на тефлонов тиган+ 60 гр.шунка свинска + салата от домат + зелена чушка
Планувам да хапна след около 3 часа , пилешко шишче около 150 грама+ салатка от домат + краставица, към пет часа да хапна филе от бяла риба на тефлонов тиган или на скара + салата от марулки, след това ще пътуваме за София , мога да си взема малко изварка около 200 грама за преди лягане!
Все още не съм започнала с тренировките , започвам от неделя, смятам да ходя в залата 4-5 пъти седмично, вчера ходих да огледам положението, разговарях с моя познат и той каза ,че ще направим заедно някаква програма!
Идните дни са важни за мен, предстоят ми куп изследвани, стискайте палци, хем ще поговоря и с Док. за режима ми на хранене, дали все пак е подходящ за мен, че сега освен оформяне на фигурата е на дневен ред и друго нещо! Незнам как ще смогвам с храненето по тези болници и това чакане , дано поне имам възможност да хапвам по три пъти на ден, че от притеснения и нерви, чакане , трудно се постига- ще докладвам като се върна!
Хайде ,чао от мен засега!
Привет, искам да ти пожелая най - вече успех с иследванията, здравето преди всичко, така че....УСПЕХ. А храната, да малко ти е сякъш, не знам....