26.01.05
06:03
Модерирано от art_of_pain
Аз сам 178 см , 82 кг. Допреди година и малко тренирах карате и бях около 70 кг но след това спрях и качих барзо 10тина кг.но не ме притеснява чак толквоа това.сега от 2 месеца ходя на фитнес като правя
1 ден: гарди+крака+корем
2 ден: бицепс+трицепс+корем
3 ден:граб+рамо+корем
както забелязвате всяка тренировка правя корем и то е защото мога да напипам плочки но кожата ми е дебела и не си личи да имам плочки, а отсрани паласките работата е направо плачевна.
искам да изчистя малко мазнините и да заякна мааничко ако може,да се очертвата повече мускули.
само че незма тренировките с какав хранителен режим да комбинирам-какво да ям и какво да не ям,аз сега тапча от всичко и затова си мисля че няма ефект.пак и да не баркам нещо с програмата?ако може някои да ми помогне благодаря предварително :)
Мнението ви бе редактирано.Моля не използвайте “4” и “6” , вместо “ч” и “ш”.Спазвайте правилата на форума.Мерси.
art_of_pain
Здравей и добре дошъл във форума. Пожелавам ти приятни и ползотворни моменти тук.
Според мен, като начинаещ, би следвало да се насочиш към тренировки за начинаещи, сплит системите не са за индивиди с двумесечен стаж. Не мисли, че програма за начинаещи няма да ти донесе успех, напротив. Щом си решил поясната област да ти е приоритет, можеш да работиш по нея и по-често. Ако искаш да ти “изскочат” плочките или да се отървеш от паласките, то ти трябва диета. Но в началото те съветвам да не насилваш организма си, един хранителен режим за поддържане на тегло би ти свършил чудесна работа.
Поздрави! :)
първо добре заварил :D бях много приятно изненадан когато вчера открих сайта и форума, надявам се,че тук ще получа ценни съвети за това как точно да си направя програма и хранителен режим така,че да има ефект :) благодаря ти и за съвета само искам да те попитам вече не е ли касно да започвам програма за начинаещи при положение че вече малко повече от два месеца тренирам? в смисал аз не сам савсем кекав,и преди като тренирах карате едновременно с това ходех и на фитнес 2-3 пати седмично ,просто нещо стана и изведнаж спрях и двете.по принцип сам добре развит,в смисъл докарвам горе долу откъм тяло,раменете ми са добре и краката ми сащо не са зле аз сега гледам да не ги натоварвам много просто си правя упражнения за да ги поддържам(краката),обаче си мисля че гардите,корема и може би рацете ми малко изостават. а и казваш че диета би сваршила работа за корема,какво точно да ям и да не ям?да спра ли хляба и всичко сладко?благодаря предварително :)
Да е късно, не е. Но имайки предвид обсоятелствата, можеш да я видоизмениш малко. Примерно добър ефект би имала тренировка за начинаещи, разделена на две, при три посещания на залата седмично (вярвам, разбира се смисъла).
Идеята на системите за начинещи е преди всичко, не да запазят трениращия от претоварване, а посредством по-слабо натоварване да се постигне ефекта, за който в бъдеще биха били нужни по-тежки тренировки. Ако започне със система за хора с 6месечен стаж (примерно), трениращия би пропуснал възможността да придобие ползите от тренировката за начинаещи. Не е фатално, вярно, но защо да се получава така? Препоръчах ти хранителен режим за поддържане на теглото, защото той ми се струва най-удачен за начинаещи с що годе нормална физика. Ще позволи да изгубиш част от мазнините, както и да изградиш мускулна маса. При правилно съчетание на кардио и коремни тренировки, ще имаш положителен ефект върху коремната преса. Но пък така, по-малък ще ефектът за ръцете и гърдите. Все пак човек трябва да си избере приоритети. Ако успееш да спреш хляба и особено сладкото, ще усетиш само полза от това. Но гледай да задоволяваш нуждата от въглехидрати посредством други храни. Ако желаеш, пусни нова тема във форума за хранене.
благодаря ти много! :D ако имам някои други въпроси може ли да отворя нова тема,или да те питам с ЛС?обещавам че няма да досаждам много,просто ако ми потрябват още съвети. поздрави и благодаря за съветите :D
Тука пиши да се вижда от всички.Такаааа диета ако искаш да виждаш плочки придружена с кардио иначе и най добрите коремни мускули да имаш като има слой мазнина който ги скрива няма да се виждат
ок ама аз искам да изчистя мазнините от корема,обаче не ми иска за сметка на това гърдите ми да си останат малки(те сега не са много добре оформени така или иначе) и ръцете ми да си останат като клечки(ръцете ми са малко по добре в сравнение с гардите примерно) просто искам като цяло да се развия по добре така че да се очертават малко мускули навсякъде и да стопя мазното на корема и паласките.незнам какво да правя и затова искам малко съвети,за програмата за хранене и т.н.може би най добре ще е ако се оформя чрез хранителен режим за оформяне чрз увеличаване на мускулна маса при едновременно намаляване на мастната тъкан,в сайта видях че НВДто е такав режим.ама незнам как точно да го направя.защото съм чувал че НВДто води до отлсабване и оформяне но за сметка на мускулите :( незнам какво да правя
[quote author=”Петко К”]Точно НВД - то е най - щадящо от към мускулна маса, според мен.
Maлко oftipic отиваме, но нищо. Та според мен високо въглехидратният режим е по-добър за релеф. Защото се постига по-добър релеф и плътност, а и силата на инсолина не бива да се подценява все пак е най-анаболният хормон. Иначе ниско вългехидратният режим найстина може да щади мускулите, но задръжката на вода може да е по-малка и катаболните процеси да се повишат от намаленото ниво на инсолина и т.н. . Но и двата вида диети имат приложение и трябва индивидоално да се подхожда винаги, защото както знаете не всеки вид диета може да е подходящ. И въглехидратите са адски важни за релефът, доста от състезателите само на тяхното въртене се съсредоточават, но това е друга тема те все пак си зобат стабилно :) .
по-здрави
30.01.05
23:07
eмо как ввд и ше свалям ?
би ли пояснил ?
няма ли да кача ?
Достатачно е да си в отрицателен калориен баланс и организма си знае какво да прави за да сваляш! ВВД при мен действа добре при релеф. Анаболизма е в по-голяма степен отколкото при НВД, а и метаболизма ми се забързва доста повече.
по-здрави
Jester, запази работните тежести при упражненията за гърди и ръце, но намали обема. За другите групи смъкни използваното утежнение и съкрати почивките. Мини на отрицателен калориен баланс. Така би постигнал желаното.
31.01.05
10:27
Хм :) Интересна препоръка, Емо :)
JiVk0, значи според мен по начина, който ти казва Емо, може наистина да успееш да свалиш, ако балансираш правилно въглехидратите(предимно бавни), освен това най - вероятно загубата на мускулна маса ще е минимална.
Но на мен ми намирисва, че точно при този режим ще си постоянно гладен :) ......
Мда и според мен гладът би бил постоянен спътник при подобен режим, защото за да запазим мускулите, все пак ще е нужен и сериозен прием на белтъчини. И в такъв случай не е ясно точно колко “място” ще ни остане, за успеем да си изготвим една ВВД диета. Все пак калорийния баланс трябва да е отрицателен, нали. И след като с много труд натъкмим белтъците и въглехидратите, за мазнините съвсем няма да остане “място”. А знаем, че именно те предизвикват чувството за ситост. Абе пробвай и казвай как върви, интересно е.
Начина на Емо е добър но много трудно изпълним трябва да меритевсяка храна да записвате какво става с вашето тяло и да приемате сигурни истобници на калории (да са точни) общо взето е трудно
Ае нвд е по-труден за изпалнение зареди мазнините! Поне при мен е тъка. Иначе белтъчините нужди на организма са лесно запълними и като имате идеята, че на всеки 6 дена правя един свободен в, който ям яко белтъчини и мазнини. На този режим са били и са 90 процента от билдерите и има ефект и при мен имаше ефект, когато не бях на стероиди. На стероиди бях на НВД и ефекта беше по-лек. Просто не съм на това ниво да правя релеф с много мазнини.
по-здрави
ПП чуство за ситос и тъка нататъка е на психична основа до голяма степен
ПП2 интересно е, че този режим тъка ви очудва !
мерси Martin, ще пробвам това което каза и като реша точно какъв хранителен режим да използвам (най вероятно ще е НВД) и като видя как ми действа ще ви пиша за да разберете :) поздрави на всички
Опита показва, че ввд действа все пак с такава диета са се готвили всички културисти от времето на Арнолд и Лари Скот. Значи явно в сайта на този режим се казва Балансиран Режим, но преди както можете да видите в сайта на този режим казвахме високо въглехидратен. Общо взето въглехидратите и протеините са на едно ниво, даже въглехидратите може да са повече. Явно жаргоните нещо на са в час, но си мисля, че общо взето знаете за какво става на въпрос. Аз говоря само от името на опита и знанията и незнам какви са вашите.
по-здрави
Eмо би ли го описал по подробно този режим но В В Д може и чрез ЛС може и тук да видят другите че ме интересува
Дам знчи това, което аз правех по-миналата година и миналата година лятото за релеф. Значи първо да кажа постигнатото: Първият цикал беше със стероиди. Постигнах релеф от около 7 процента мазнини измерени на уреда на ДжК на 95 клг. С ръка около 47см. Взимах тогава тестостерони друго не съм взимал. Това го определям като много добро постижение за мен :) , но без да описвам страничните ефекти. Другият цикал сега това лято, което мина миналата година постигнах на около 80-84кг. добър релеф определям пак толкова мазнини са били въпреки, че не съм ги мерил. Сега това лято чистих билети от стероидите, които бяха адски много(доста съм говорил за това и няма смисал от ново да споделям, но не крия). И въпреки, че бях доста зле и свалих доста килограми успях да запазя голям процент от мускулите и сега тази зима почти вазвърнах старата си форма.
Деитата беше следната: Мога да кажа само принципите и методиките, които съм прилагал. Защото винаги съм се водил от моментното ми състояние и интуитивно съм решавал от колко калории и количество имам нужда.
През първият цикал бях на доста голям колориен прием(максимално см падал до -500 калории) и на 3-4 дни правех свободен ден с полужителен калориен баланс с около +500 калории. Отдавах голямо значение и при двата цикала на простите въглехидрати, защото те ми забързват метаболизма и от там следват позитиви за самият режим. Общо взето гледах да ям плодове сутрин, прости въглехидрати след тренировка и до 17 часа . Правех смесено хранене и разделно и при двата цикала. Значи общо взето цикличноста беше следната: 2 дни разделно, 2 дни смесено хранене. Но главното в диетата, както и тренировката ми е инутитивният момент. А при смесеното по мое лично мнение се хабът доста калории за освояването на храната и за това използвах този метод, когато бях гладен и исках да запазя отрицателният калориен баланс. След 17 часа съм ял смесено, примерно пиле с ориз и т.н. , но това само в дните за смесено. Иначе общо взето след 17-20 часа въглехидратите нямаха място в диетата. И преди лягане за да не загуба мускули съм ял протеиново. Даже си позволявах сиране и кашкавал вечер, но във вторият цикал трябваше да сваля повишеният от зимният период и стероидите холестерол и избягвах храни богати на него. Протеиновите ми хранени бяха общо взето яйца, млечни продукти и риба. За да постигна релефът тогава ми беше достатачно малко да ги намаля и да си играя с въглехидратите. Все пак ,някои забравят, че въглехидратат 1грам е 4 калори, а мазнината е 9. И намаляването на мазнините и дори овеличаването на въглехидратите само ще подобри нещата. Та отрицателен калориен баланс с общо взето равни количества въглехидрати и протеини и яко намалени мазнини(до колкото е възможно) постигах релефът. И протеиновото зареждане е от значение разбирасе веднъш на 4-5 дни яко протеин и мазнини и тн и тн.
пп Правех два сезона преди това релеф с НВД и не постигнах подобни резултати въпреки, че също бях на стероиди и първото лято не бях на тях. Общо взето като тези цикли, но все пак съм бил и малак на години тогава де.
по-здрави
Емо всичко е ОК, само едно нещо: равни количества белтъчини и въглехидрати дали е ВВД, а?
Еми аз в горният си пост обясних, че явно има фал с жаргоните! Защото в бодибилдинга няма термини, които да имат някаква стоиност и може да има спеколации. Аз така го знам така ви го казвам.
по-здрави
Мда де така е. Само да добавя, че така както си го дал, то си е чиста зонова диета. А на тя ми е любимата.
Е не е баш братле, зановата диета е доста по-трудна за изпалнение от тази. По това, което четох в книгата, но някои принципи са апсолютно същите. Иначе си мисля, че минуса при зоновата диета е, че ти дават някви си готови диети и т.н. просто губи ти се свободата сам да избираш какво да ядеш в момента. Но найстина е добра! Иначе отидохме доста офтопик с тия диети.
по-здрави
Еее, готовите диети са за удобство. Напротив, имаш пълна свобода на действие. Стига като цяло да спазиш общия принцип. А и там белтъчините не са равни на въглехидратите, а са малко по-малко.
Еми значи всичко ми се вижда в реда на нещата и би трябвало ефектът да е бил много добър. В такъв случай нищо чудно няма в цялата работа. Освен, че си го кръстил ВВД :D
Не разбрах бил ли си на стероиди докато си правил релеф ? щото съм чувал че са само за маса а ако ги използваш при релеф какво правят запазват масата ли или даже и я увеличават щото това си е един голям +
Аз доколкото разбрах е пробвал метода и със, и без стероиди. Имало е добър ефект и в двата случая.
Еми дам Марто е решифровал добре неразбираемите ми писаници! :)) Но по мое мнение стероидите са по-важни при релефът за да запазиш повече мускулна маса и да подържаш анаболизма. А ефекта на хипер тестостерон за, които можеби ти питаш се получава след около месец или два след цикала. Това се получава защото е имало хипо (намалена) функция на жлезата и след това се получава хипер функцията и все едно пак си на стероидки, но за кратко време.
по-здрави
Сега разбрах (абе химииката може и да върши добра работа като знаеш какво да правиш с нея)
сега имам един малък проблем, значи всичко ок (засега не съм стопил много от мазнинките отстрани по паласките, но по коремчето сякаш има малко повече ефект). сега обаче проблема е друг. значи имам чувството че гардите ми изостават сериозно , и сега не знам какво да правя хем да може да кача маса на гардите или пак просто да ги накарам да растат и едновременно с това пак да свалям мазнинки от корема и паласките :( някои ако може да ми помогне че така нещо не се харесвам :roll:
18.02.05
08:47
ами аз ще кажа какво при мене се случва 1 ако правя корем не се омазнявам много по него нищо че ям много . 2 ако не правя крем ставам свиня ( и в двата случея гърдите растат малко ама малко ... скръббббббббббб ) тай че яж много и си прави яко корем :)) поне аз така мисля че при мене ще подейства ....
да ама виж сега,значи аз мога да си напипам коремните мускули обаче отгоре имам едим слой кожа и малко мазничко които ги скрива и проблема ми е че за да го изчистя това ми казаха да правя диета и много кардио защото само коремните преси на вершат работа,пак ако правя кардио то сваля от цялото тяло не само от корема (включително от гардите) това ме притеснява. чудя се дали няма да е по добре още малко да изтрая така с качване на маса и после след 2 месеца примерно да почна да правя релеф,ако дотогава гардите ми са порастнали няма да пречи да стопя малко незнам затова питам :?
18.02.05
22:02
Абсолутно същия проблем мноо сам мазен по корема а гърди уоооккк :((((( смятам че и без тва сам яко освинен да качвам още 3 месеца и после да поизчистя малко ...