31.03.09
00:09
Здравейте!Тренирам от 6 месеца и качих малко мускулна маса,но все пак искам да поизчистя малко по корема,паласките,краката за по-добра форма за лятото.Питам ви с какво да топя мазнини и какво да правя/пия за да запазя максимално иначе малкото натрупана мускулна маса,за да не ми се обезмислят тези месеци на тренировки...Препоръчайте ми уред,по колко време,какво да пия,как да се храня,какво да избягвам в храненето,всякакви пенизи около прецизното чистене без да падне и мускула!
Благодаря предварително! ;]
http://www.bb-team.org/articles/1548/
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Колко такива теми има из форума, ум да ти зайде!
Добре,за диетата ясно,а какво бихте ми препоръчали за самото топене?На пътека,колело,тичане на вън,кое е най-ефикасно и как да предпазя мускулите от топене.Трябва ли да взимам и някакви добавки ?
Мускулите не можеш да ги предпазиш от стопяване докато отслабваш, но можеш да сведеш това до минимум със силови тренировки и повече протеин в режима. Времето се затопля, тичай навън. По-добре е от вело/пътека.
Значи казаха ми да правя вело,защото тичането преебва всичко.Него ли да правя и как?Всмисъл заедно със силовите тренировки или отделно и по колко време?А ако си взема една суроватка кога да я пия,непосредствено след кардиото ?
А аргументираха ли се когато те излъгаха, че тичането преебава всичко? Прави което предпочиташ... Ако щеш и на въже скачай - важното е да поддържаш пулс над 150-160 удара в минута. Най-добрия вариант е сутрин след ставане на гладно да правиш кардио, а силовата тренировка някъде във втората част от деня, но кардиото може и веднага след силовата тренировка. Суроватката пий след силовата.
Значи имам възможност да ходя сутрин да тичам,но какво да ям/пия веднага след него?Трябва ли да е нещо пак протеиново или суроватката за възстановяване ?
Значи,сутрин кардио(тичане 20мин),след кардиото доза суроватка + закуска,вечер след училище силова тренировка и суроватка след нея.И разбира се НВД,като сведа въглехидратите до минимум.Това ли като цяло трябва да правя,за да топя мазнини с минимално загубени мускули?
Въглехидратите не са до минимум а 1-1.5гр на кг. След силова също можеш да правиш едно кардио примерно интервално 15мин. И може да си пуснеш НВД да видим какво си сътворил ;) За да не губиш ММ белтъчините трябва да са ти високи (над 2.5 гр.)
Благодаря за отговорите на всички!Но имам последен въпрос.За силовата тренировка,да приемам ли въглехидрат преди нея за енергия и ако не,как да си я набавям?Също така са ми останали някъде около 50 таблетки Kre-Alkalyn,да го взимам ли за повече сила през този период?И друго,предложете нещо за хапване през междучасието в училище,защото съм 2ра смяна и ми отнема голяма част от деня?