30.03.09
20:21
Здравейте! по-принцип правя 4 упражнения за гръб който са набиранки, мечка, гребане, чукчета.Предложете ми 4 упражнения само за разширяване на гърба. 17 години съм, 176 см. 72 кила, 8 месеца стаж. Мисля че разбрахте въпроса ми. Мерси предварително!!
За какво са ти 4? Всички видове набирания и горен скрипец , като само сменяш хвата.
31.03.09
18:18
аз правя по 4 упр. за гръб. гребане с щанга,набирания,мъртва тяга,гребане на хор.скр.- с тази програма гъргът ми се развива много добре и външно и вътрешно
31.03.09
18:43
2 упражнения ти стигат ако искаш да разшириш горния латисимус - набирания с широк хват като първо, пул-даун от горен скрипец като последно за напомпване и си чук.
Аз имам въпрос добре ли е да се раздели тренировката за гръб в 2 дни като единия ден е за ширина а другия за плътност и ако може списък с упражненята в съответните дни
06.04.09
09:23
казано от furygan на 05.04.09, 18:00:
Аз имам въпрос добре ли е да се раздели тренировката за гръб в 2 дни като единия ден е за ширина а другия за плътност и ако може списък с упражненята в съответните дни
трябва ти голям стаж и ААС не смятам че ще се възстановяваш :)
казано от furygan на 05.04.09, 18:00:
Така зададен въпросът “добре ли е...?” предполага отговор “ами зависи”. Най-добре е да се тренира целият гръб в един ден, защото категорична черта между упражнения за плътност и упр. за ширина трудно се поставя, т.е. лесно може да се претренира.
Добре,тъй като ми е изоставаща група мисля че е редно да го правя 2 пъти седмично упражненията от 1вия ден да ги повтараям в ден 2 ?
казано от furygan на 06.04.09, 14:43:
Добре,тъй като ми е изоставаща група мисля че е редно да го правя 2 пъти седмично упражненията от 1вия ден да ги повтараям в ден 2 ?
Не, в един ден го прави. Така рискуваш да претренираш. Също така не забравяй, че и бицепсът работи усилено при упражненията за гръб. А отделно и него предполагам тренираш...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.04.09 16:22.