Диета за орелефяване

SK

19.01.05
11:03

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=34225#34225

Пичове,никаде в форума ненамерих примерна диетка за човек,на които физиката му пирлича на мойта.(височина,кг..)
Висок сам 189см и тежа 90 кг.
До миналата седмица диетата ми беше ввд,и качих доста кг.Но сега идва и другата част-релефа.Искам някакава диетка,при която да стана до 85 кг(орелефен).Тренирам 4 дни в седмицата(та затова да има и ден за зареждане на въглехидрати,че иначе кво ще правя в фитнеса,но ако ме посаветвате ,че ще ми е по лесно с орелефяването без ден за въглехидрати,ще приема.).Правя Кардио 3 дена.(около >30мин. ).
Искам да започна от идната седмица новата диета.
1 седмица я оставям организма ми да свиква с по-малко кг,да не му правя стрес до вчера ввд,от утре нвд,защотот така и нищо няма да направя.Може да изчакам и още 1 седмица,организмът ми да бъде готов напълно.(посаветвайте ме).

19.01.05
11:07

Препоръчвам ти да си запазиш вида на диетата и тренировката същите каквито си бил и в маса. Смо можеш да играеш с въглехидратите или да правиш повече напомпващи повторения. Иначе намали калорите да си на отрицателен калориен баланс да смъкнеш мазнините и това е. Прави 1 ден в седмицата свободен.
по-здрави

SK

19.01.05
11:25

Да но за диетата: Диетаката ми небеше мн. точна всмисъл ме мързеше точно грамове,сичко да пресмятам и го правех горе-долу на око:))
Състоеше се в следното:
1. сутрин 8-9 0,5 кг кисело мляко 0,2 процента + овесени ядки около 5-6 супени лажици.
2. 11 часа- ориз си варя около 50-100 гр + супени лажици мед
3. обяд- 12:30 - Каквото има в нас. Майка ми купува само пилета и ги та се храня предимно с пилешко,за грамове немога да каза но  ям около кълката+плешката. - това докато сам в нас,а ако сам сутрин на у-ще,това си го правя следобед- 13:30 обяда
                                3:30 ориза
                                а киселото мляко сутринт преди у-ще  към 7 часа.

в такав случай ям пак кисело млеко,с мед кам 6 часа

В у-ще яденето ми е : 1,5-2 кг банани,разделям ги за всяко междучасие. Ако не сам се нахранил вземам и нещо което ще ме насити -питка с кремвирш,кебапче или нещо от сорта.

Вечерата ми 8 часа ; ям например кашкавал малко,омлет от яица,или нещо което не ме товари доста.

и така от Края на октомври-до 15 януари за 2 месеца и половина качих чисти 5-6 кг.

19.01.05
11:27

Ами карай и диетата на око няма лошо. Важното е да си осещаш, че си на отрицателен калориен баланс, а може често да си мериш килограмите да знаещ какво става.
по-здрави

SK

19.01.05
11:28

забравих да кажа  че и глюкоза пиех,
а суплементи-протен,креатин.
и забравих също и че пиех по не по малко от 1 -1,5 литър млеко на ден,и сирене,кашкавал ми присъстват на всяко ядене,както и зеленчуци.

а относно за новата,мисля да взема и ябалков оцет на капсули имаше,или л-карнитин.

19.01.05
11:58

Това да сваляш ВВД, може и да е яко, ама не се ли чувства нечовешки глад непрекъснато? :D

26.01.05
16:14

ок аз сам 178 см и сам 82 кг, и досега не сам спазвал хранителен режим,общо взето хапвам от всичко но си мисля че е време ако искам да направямалко релеф да почна някаква диета. въпроса ми е става ли диетата на SkA7er да я ползвам и аз? проблема ми е главно че искам да изчистя корема и отстрани паласките,защото мога на напипам плочки но но не се виждат а долната част на пресата ми е малко по зле а при паласките състоянието е плачевно направо. та мога ли да използвам тази диета + тренировъчния ми режим които ползвах досега а то е
1 ден: гарди +крака
2 ден: бицепс +трицепс
3 ден : граб и рамо
като при жсяка треноровка правя по 5 серии по 50 повторения преса
и 3-4 серии по 15 повдигане на краката. ако мойе някои да ми помогне ще сам много благодарен
ако не става това кажете ми примерно какво да ям и какво да не ям че малко сам скаран с термините. благодаря ви предварително

26.01.05
16:21

В горенаписаната диета орелефяване само бананите не ми се връзват нещо, иначе става. А за коремните преси имай предвид, че ако не си на диета за сваляне или пък ядеш скоро след самите преси, само ще качиш от тях.

26.01.05
16:41

ок значи ще пробвам тази диета да видим какво ще стане,като ще гледам да не ям веднага след треноровка и така да ги сметна работите че да приемам по малко калории отколкот изкарям така ли?мерси много :)

26.01.05
16:57

Е добре, ама точно след тренировка си трябва да ядеш :D . Затова не е много просто да се измилят нещата. Пробвай да преместиш корема в началото на тренировката.
Успех!

26.01.05
16:59

добре ще започна тренировката с корем и после другите упражнения и след тренировката хапвам :) разбрах

а забравих да попитам какво точно да ям след тренировката и колко?

26.01.05
17:18

———————-извън темата———————-
Моля те, полвай бутона “промени”. Не пускай по две мнения.
———————-извън темата————————

Какво точно да ядеш след тренировка...... зависи от целите. Аз лично си хапвам здраво около 20тина минути след тренировката. А ако искаш да сваляш нещо с по-малко въглехидрати, бавни и достатъчно протеин.

26.01.05
18:55

От 15 минути до 1час след тренировката трябва да има гликогено зареждане с въглехидрати! Белтъчините и якото ядене след това. Марто това хранене след тренировка ти е грешно според мен. А преди тренировка може малко протини да пази мускула. Но не разчитайте на храната да вдига щангите все пак.
по-здрави

26.01.05
19:08

ок сега последно след тренировката с повече ваглехидрати,или с по малко?защото и двамата ми казахте различни неща?  :)
пак припомням че искам да направя малко релеф и то най вече да изчистя корема и паласките отстрани. благодаря

26.01.05
19:12

За тази цел трябва да си в отрицателен калориен баланс. А след тренировка щом искаш да изгориш мазнини може да не зареждаш веднага с ваглехидрати, а след известно време, но организма никога не приема добре подобни шмекерии и си изисква какавото му трябва. http://bb-team.org/nutrition/000211.php виж тази статия
http://bb-team.org/nutrition/000192.php и тази

26.01.05
19:16

добре благодаря ти много

26.01.05
19:19

Междо другото съм чувал, че поради хормоните, които се секретират по време на тренировката точно след нея се катаболизират мазнините най-лесно. За съжаление не съм сигорен в това инфо и очакваме Владо ако има време да внесе яснота по въпроса. Но не ти препоръчвам яко ядене веднага след тренировка яко ще се стресираш. Та хвърли сили в диетата и недей да правиш глупости след тренировка.
по-здрави

X_

26.01.05
19:19

според това ,което аз съм правил и има ефект,поне така мисля...веднага след тренировка-10-на минути въглехидрати-сладки плодове,мед,банани.Около час след тренировката -протеин,белтъчини.

26.01.05
19:20

Дам това е правилният подход.
по-здрави

26.01.05
23:30

нужно ли е да са сладки неща?
не е ли достатъчно да са храни с висок гликемичен индекс, като картофи или бял хляб например? (не ям хляб, но започвам да го обмислям като вариант за след тренировка =)

26.01.05
23:33

Ами има си разлика във времето за усвояването! Сладките са бързо усвоими и стават за целите, които гоним. Иначе най-добре да е глюкоза,декстроза или мед защото във шоколада и т.н. има боклучава въглехидрати, които скапват и имуната система.
по-здрави

27.01.05
10:43

Абсолютно не подкрепям теорията за въглехидратното зареждане след тренировка, още повече, че според последните изследвания, след тренировка е най-подходящо да се приема храна с богато съдържание, както на протеин, така и на въглехидрати (в това винаги съм бил убеден, независимо кой каква позиция защитава и какви доводи изтъква) . (Което хранене способства за въглехидратно зареждане - не в същата степен, ако приемеш само въглехидрати, разбира се - не мислите ли?). И докато при тренировки с цел покачване на тегло, едно здраво въглехидратно зареждане ( в случай, че спомага за постигане на целите) ми се струва оправдано, то при занимания с цел загуба на излишно тегло, според мен, не би било удачно. Ще дам за пример хората, които използват предимно НВД диети, както за качване, така и за сваляне на тегло (и то с голям успех). За какво въглехидратно зареждане говорим в случая. Но да си представим, че не “заредим” с протеин след тренировката. Казвам да си представим, защото не съм чул или видял някой да го практикува. Та нали протеина е нужен на нашите мускули. Затова аз съм за балансирано (отвсякъде) хранене. И преди, и след тренировка, и в почивните дни.
Горенаписаното е разбира се само едно мнение (мое). Така разбирам аз нещата, за всеки може да работи нещо различно, нали това му е хубавото на нашия спорт :wink:

ПС - Относно катаболните процеси, да , те са по-силно изразени след тренировка (доколкото зная), но засягат както мазнините, така и мускулите.
Поздрави!

27.01.05
10:50

Ами братле при истинско НВД нещата стоят по друг начин. Но мускулът се храни от въглехидратите, а не от протеините. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3774 прочети
Иначе братле смесеното хранене не е балансирано хранене в никакав случей и е егати стресът точно след тренировка
по-здрави

27.01.05
11:04

Ясно е, че мускулът се храни с въглехидрати (ако има :lol: ). А относно смесеното и разделото хранене, какато казах, това си е мое мнение ( както и течение в диетологията, но теории дал Господ). Аз ако хапна само въглехидратки след тренировка приритвам и сърцето ми се качва в гърлото. Всеки трябва да открие най-доброто за себе си, мда, тук мисля, спор няма. :D

27.01.05
11:05

Апсолютно съм сагласен!
по-здрави

28.07.13
15:23

Здравейте,
  Аз съм нова тук. И не само във форума но и в сайта, затова моля да ме извините ако това не е правилното място. Все пак се надявам че ще ми помогнете.
Моят проблем е, че имам малко корем. Наистина е малко но ме дразни. Не искам да го имам, защото мечтая за плочки или по- точно за релефен корем. Та аз съм висока 170 см. и тежа 56 кг, на 16 год. Спортувам много. Бягам, плувам, карам колело, играя тенис на корт, баскетбол, скачам на въже, тренирам и по една домашна програма insanity. Сигурно сте запознати с нея. Тренирам много, но все още си стои това коремче. Аз знам, че това е заради липсата на диета. Опитвам само с ограничения. Например не ям сладко, тестено, пържено и т.н., но мисля, че ми е нужен точен хранителен режим, който не мога да изготвя сама. Повечето от вас знаят повече от мен затова ви моля за помощ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1