19.01.05
11:03
темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=34225#34225
Пичове,никаде в форума ненамерих примерна диетка за човек,на които физиката му пирлича на мойта.(височина,кг..)
Висок сам 189см и тежа 90 кг.
До миналата седмица диетата ми беше ввд,и качих доста кг.Но сега идва и другата част-релефа.Искам някакава диетка,при която да стана до 85 кг(орелефен).Тренирам 4 дни в седмицата(та затова да има и ден за зареждане на въглехидрати,че иначе кво ще правя в фитнеса,но ако ме посаветвате ,че ще ми е по лесно с орелефяването без ден за въглехидрати,ще приема.).Правя Кардио 3 дена.(около >30мин. ).
Искам да започна от идната седмица новата диета.
1 седмица я оставям организма ми да свиква с по-малко кг,да не му правя стрес до вчера ввд,от утре нвд,защотот така и нищо няма да направя.Може да изчакам и още 1 седмица,организмът ми да бъде готов напълно.(посаветвайте ме).
Препоръчвам ти да си запазиш вида на диетата и тренировката същите каквито си бил и в маса. Смо можеш да играеш с въглехидратите или да правиш повече напомпващи повторения. Иначе намали калорите да си на отрицателен калориен баланс да смъкнеш мазнините и това е. Прави 1 ден в седмицата свободен.
по-здрави
19.01.05
11:25
Да но за диетата: Диетаката ми небеше мн. точна всмисъл ме мързеше точно грамове,сичко да пресмятам и го правех горе-долу на око:))
Състоеше се в следното:
1. сутрин 8-9 0,5 кг кисело мляко 0,2 процента + овесени ядки около 5-6 супени лажици.
2. 11 часа- ориз си варя около 50-100 гр + супени лажици мед
3. обяд- 12:30 - Каквото има в нас. Майка ми купува само пилета и ги та се храня предимно с пилешко,за грамове немога да каза но ям около кълката+плешката. - това докато сам в нас,а ако сам сутрин на у-ще,това си го правя следобед- 13:30 обяда
3:30 ориза
а киселото мляко сутринт преди у-ще към 7 часа.
в такав случай ям пак кисело млеко,с мед кам 6 часа
В у-ще яденето ми е : 1,5-2 кг банани,разделям ги за всяко междучасие. Ако не сам се нахранил вземам и нещо което ще ме насити -питка с кремвирш,кебапче или нещо от сорта.
Вечерата ми 8 часа ; ям например кашкавал малко,омлет от яица,или нещо което не ме товари доста.
и така от Края на октомври-до 15 януари за 2 месеца и половина качих чисти 5-6 кг.
Ами карай и диетата на око няма лошо. Важното е да си осещаш, че си на отрицателен калориен баланс, а може често да си мериш килограмите да знаещ какво става.
по-здрави
19.01.05
11:28
забравих да кажа че и глюкоза пиех,
а суплементи-протен,креатин.
и забравих също и че пиех по не по малко от 1 -1,5 литър млеко на ден,и сирене,кашкавал ми присъстват на всяко ядене,както и зеленчуци.
а относно за новата,мисля да взема и ябалков оцет на капсули имаше,или л-карнитин.
Това да сваляш ВВД, може и да е яко, ама не се ли чувства нечовешки глад непрекъснато? :D
ок аз сам 178 см и сам 82 кг, и досега не сам спазвал хранителен режим,общо взето хапвам от всичко но си мисля че е време ако искам да направямалко релеф да почна някаква диета. въпроса ми е става ли диетата на SkA7er да я ползвам и аз? проблема ми е главно че искам да изчистя корема и отстрани паласките,защото мога на напипам плочки но но не се виждат а долната част на пресата ми е малко по зле а при паласките състоянието е плачевно направо. та мога ли да използвам тази диета + тренировъчния ми режим които ползвах досега а то е
1 ден: гарди +крака
2 ден: бицепс +трицепс
3 ден : граб и рамо
като при жсяка треноровка правя по 5 серии по 50 повторения преса
и 3-4 серии по 15 повдигане на краката. ако мойе някои да ми помогне ще сам много благодарен
ако не става това кажете ми примерно какво да ям и какво да не ям че малко сам скаран с термините. благодаря ви предварително
В горенаписаната диета орелефяване само бананите не ми се връзват нещо, иначе става. А за коремните преси имай предвид, че ако не си на диета за сваляне или пък ядеш скоро след самите преси, само ще качиш от тях.
ок значи ще пробвам тази диета да видим какво ще стане,като ще гледам да не ям веднага след треноровка и така да ги сметна работите че да приемам по малко калории отколкот изкарям така ли?мерси много :)
Е добре, ама точно след тренировка си трябва да ядеш :D . Затова не е много просто да се измилят нещата. Пробвай да преместиш корема в началото на тренировката.
Успех!
добре ще започна тренировката с корем и после другите упражнения и след тренировката хапвам :) разбрах
а забравих да попитам какво точно да ям след тренировката и колко?
———————-извън темата———————-
Моля те, полвай бутона “промени”. Не пускай по две мнения.
———————-извън темата————————
Какво точно да ядеш след тренировка...... зависи от целите. Аз лично си хапвам здраво около 20тина минути след тренировката. А ако искаш да сваляш нещо с по-малко въглехидрати, бавни и достатъчно протеин.
От 15 минути до 1час след тренировката трябва да има гликогено зареждане с въглехидрати! Белтъчините и якото ядене след това. Марто това хранене след тренировка ти е грешно според мен. А преди тренировка може малко протини да пази мускула. Но не разчитайте на храната да вдига щангите все пак.
по-здрави
ок сега последно след тренировката с повече ваглехидрати,или с по малко?защото и двамата ми казахте различни неща? :)
пак припомням че искам да направя малко релеф и то най вече да изчистя корема и паласките отстрани. благодаря
За тази цел трябва да си в отрицателен калориен баланс. А след тренировка щом искаш да изгориш мазнини може да не зареждаш веднага с ваглехидрати, а след известно време, но организма никога не приема добре подобни шмекерии и си изисква какавото му трябва. http://bb-team.org/nutrition/000211.php виж тази статия
http://bb-team.org/nutrition/000192.php и тази
Междо другото съм чувал, че поради хормоните, които се секретират по време на тренировката точно след нея се катаболизират мазнините най-лесно. За съжаление не съм сигорен в това инфо и очакваме Владо ако има време да внесе яснота по въпроса. Но не ти препоръчвам яко ядене веднага след тренировка яко ще се стресираш. Та хвърли сили в диетата и недей да правиш глупости след тренировка.
по-здрави
26.01.05
19:19
според това ,което аз съм правил и има ефект,поне така мисля...веднага след тренировка-10-на минути въглехидрати-сладки плодове,мед,банани.Около час след тренировката -протеин,белтъчини.
нужно ли е да са сладки неща?
не е ли достатъчно да са храни с висок гликемичен индекс, като картофи или бял хляб например? (не ям хляб, но започвам да го обмислям като вариант за след тренировка =)
Ами има си разлика във времето за усвояването! Сладките са бързо усвоими и стават за целите, които гоним. Иначе най-добре да е глюкоза,декстроза или мед защото във шоколада и т.н. има боклучава въглехидрати, които скапват и имуната система.
по-здрави
Абсолютно не подкрепям теорията за въглехидратното зареждане след тренировка, още повече, че според последните изследвания, след тренировка е най-подходящо да се приема храна с богато съдържание, както на протеин, така и на въглехидрати (в това винаги съм бил убеден, независимо кой каква позиция защитава и какви доводи изтъква) . (Което хранене способства за въглехидратно зареждане - не в същата степен, ако приемеш само въглехидрати, разбира се - не мислите ли?). И докато при тренировки с цел покачване на тегло, едно здраво въглехидратно зареждане ( в случай, че спомага за постигане на целите) ми се струва оправдано, то при занимания с цел загуба на излишно тегло, според мен, не би било удачно. Ще дам за пример хората, които използват предимно НВД диети, както за качване, така и за сваляне на тегло (и то с голям успех). За какво въглехидратно зареждане говорим в случая. Но да си представим, че не “заредим” с протеин след тренировката. Казвам да си представим, защото не съм чул или видял някой да го практикува. Та нали протеина е нужен на нашите мускули. Затова аз съм за балансирано (отвсякъде) хранене. И преди, и след тренировка, и в почивните дни.
Горенаписаното е разбира се само едно мнение (мое). Така разбирам аз нещата, за всеки може да работи нещо различно, нали това му е хубавото на нашия спорт :wink:
ПС - Относно катаболните процеси, да , те са по-силно изразени след тренировка (доколкото зная), но засягат както мазнините, така и мускулите.
Поздрави!
Ами братле при истинско НВД нещата стоят по друг начин. Но мускулът се храни от въглехидратите, а не от протеините. http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3774 прочети
Иначе братле смесеното хранене не е балансирано хранене в никакав случей и е егати стресът точно след тренировка
по-здрави
Ясно е, че мускулът се храни с въглехидрати (ако има :lol: ). А относно смесеното и разделото хранене, какато казах, това си е мое мнение ( както и течение в диетологията, но теории дал Господ). Аз ако хапна само въглехидратки след тренировка приритвам и сърцето ми се качва в гърлото. Всеки трябва да открие най-доброто за себе си, мда, тук мисля, спор няма. :D
28.07.13
15:23
Здравейте,
Аз съм нова тук. И не само във форума но и в сайта, затова моля да ме извините ако това не е правилното място. Все пак се надявам че ще ми помогнете.
Моят проблем е, че имам малко корем. Наистина е малко но ме дразни. Не искам да го имам, защото мечтая за плочки или по- точно за релефен корем. Та аз съм висока 170 см. и тежа 56 кг, на 16 год. Спортувам много. Бягам, плувам, карам колело, играя тенис на корт, баскетбол, скачам на въже, тренирам и по една домашна програма insanity. Сигурно сте запознати с нея. Тренирам много, но все още си стои това коремче. Аз знам, че това е заради липсата на диета. Опитвам само с ограничения. Например не ям сладко, тестено, пържено и т.н., но мисля, че ми е нужен точен хранителен режим, който не мога да изготвя сама. Повечето от вас знаят повече от мен затова ви моля за помощ.