31.03.09
19:02
Здравейте. Висок съм 185см, тежа 76кг и според статия в сайта се определям като нормален ектоморф. Нямам амбиция ( и заложби) да стана много мускулест - целта ми е да изглеждам доста по-добре от сега. Тренирал съм 1.5 години волейбол и затова считам ръцете и краката си за най-силните части на тялото ми, докато в гърди и гръб се определям като адски зле. От 5 седмици ходя на фитнес - кръгови тренировки - и желая вече да качвам усилено маса. Тъй като чета противоречива информация, днес се хванах и си съставих сам една програма, насочена изцяло към покачване на мускулна маса; тъй като съм начинаещ, бих желал да чуя ВСЯКАКВИ предложения за нейното подобряване и/или КРИТИКА. (избрал съм да тренирам 4 пъти седмично)
ПОНЕДЕЛНИК: Гръб + Трапец
1. Придърпване на вертикален скрипец
2. Гребане с щанга, Чукчета
3. Гребане с дъмбел
4. Широко гребане с дъмбели от наклон
5. Придърпване на долен скрипец
6. Трапецовидно повдигане на рамене
ВТОРНИК: Бицепс + Трицепс
1. Бицепсово сгъване с щанга
2. Скотово сгъване
3. Бицепсово сгъване с дъмбели
4. Френска преса, Френско разгъване
5. Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
6. Разгъване на дъмбел зад глава
7. Трицепсово разгъване на горен скрипец
СРЯДА: Почивка
ЧЕТВЪРТЪК: Рамо + Крака
1. Раменни преси
2. Повдигане на ръце встрани
3. Повдигане на ръцете напред
4. Лег-преса
5. Бедрено разгъване
6. Бедрено сгъване
7. Калф машини
ПЕТЪК: Гърди
1. Изтласкване на щанга от лег
2. Изтласкване на дъмбели от лег
3. Кофички
4. Лицеви опори
Всички упражнения по 4 серии по 8 повторения, като всеки път започвам с 1км средно-бързо бягане на пътечката.
Бих желал да тренирам усилено и корема си (иначе казано бих искал да имам ясно изразени плочки - в момента имам минимални плочици, за които не гарантирам, че не са от кльощавост ), но не знам в кои дни да поставя упражненията за корем (и какви да са? ).
Моля, по-опитните да помагат.
Темата беше редактирана от Stoyan на 31.03.09 19:06.
Намали уражненията за гръб на 4,за бицепс на 2 и за трицепс на 3.Много в форума тренират от над 2 години и не правят по 4 упражнения за трицепс.Ще претренираш и резултат няма да има.Нямаш упражнение за задно рамо.
31.03.09
20:27
По принцип е предпоръчително, да правиш гърди или 1-ви, или 2-ри ден от програмата...вече ти си реши, ако решиш да ги оставиш така а дори и да размениш гърдите например с бицепс+трицепс прави рамо с гърдите по добре щи влиза отколкото с крака.
Ето един мой варянт, ти прави каквото искаш само идея ти давам:
1-ви ден:гръб+трапец
2-ри ден:гърди+рамо
3-ти ден:почивка
4-ти ден:крака
5-ти ден:бицепс+трицепс
6-то+7-ми ден:почивка
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 31.03.09 20:30.
Едва ли след тежка тренировка за гърди ще направи рамото както трябва-ако можеш прави го с гърдите,но ако ти идва в повече го прави с краката като ПЪРВО правиш рамото,а после краката иначе пак ще омалееш.
Струва ми се ,че упрежненията ти за гръб,трицепс ,дори бицепс са доста за начинаещ.Мое лично мнение е ,че ако гърба ти куца и искаш да го развиеш ти трябват мъртва тяга (само с малкия лост като за начало) и набирания.
Както казаха другите,гръб и гърди в първите 2 дни от седмицата.
Дъмбелите от лег можеш да ги правиш от полулег;лицевите опори да замениш с флайс.
Мнението беше редактирано от kilima7 на 01.04.09 18:37.