Дневникът на Abigale

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.04.09
17:50

Аби, Митака няма предвид “Лег пресата” а “лег-екстензията”, която се прави на едно уредче на което сядаш и си клатиш краката нагоре-надолу от коляното. Лег пресата си е чудесен уред, който наподобява клек наобратно ;-)

01.04.09
17:59

казано от Winnie на 01.04.09, 17:50:

Аби, Митака няма предвид “Лег пресата” а “лег-екстензията”, която се прави на едно уредче на което сядаш и си клатиш краката нагоре-надолу от коляното. Лег пресата си е чудесен уред, който наподобява клек наобратно ;-)

Секунда само...аз написах Leg extension ,защото не се сетих какво е и като превод ми излезна лег преса.Последно?

01.04.09
18:09

Различни са. Екстензията е “бедрено разгъване”.

01.04.09
18:31

Значи и двете ще си ги продължа и занапред.Иначе явно не сте ме разбрали..не ме е страх от мускулите толкова много.Просто се страхувам да не станат много обемни.Искам релеф,не обем.Иначе и аз съм 5х за стегнатото и релефно тяло...Махнете ги тия блондинки...ни6то секси няма в кокалите  ;-P

01.04.09
18:39

И аз се присъединявам към мнението за стегнатото тяло и релефа ... въпреки, че и така убиват кокали - тазовите кости най-много ме ръмбят, както и ребрата, докато правя гръбни преси...

01.04.09
18:45

казано от Ива Павлина на 01.04.09, 18:39:

И аз се присъединявам към мнението за стегнатото тяло и релефа ... въпреки, че и така убиват кокали - тазовите кости най-много ме ръмбят, както и ребрата, докато правя гръбни преси...

Абе ще го преживея това ръбене,стига да е подплатено с мускули и здраво и красиво тяло.Вече се отказах от абсурдният ми идеал за 49кг..даже смешно ми става като си помисля  ;-P

Мнението беше редактирано от abigale099 на 01.04.09 19:37.

01.04.09
19:04

Сега и за днешният ден

01.04.09г ,нетренировъчен ден

08:30 кисело мляко с овесени и други ядки +канела
09:45 15 минути скачане на въже и подобрен рекорд (2057 оборота,т.е.  137/мин)
10:45 2 препечени филийки с масло и нискомаслено сирене
12:15 около 100-12-гр. пилешка пържола на скара съ салата(1/2 маруля ,1/2 краставица и 3 репички)
15:00 1 ябълка и 1 кафе с фруктоза  ;-P (какво ще кажете?)
16:30 сандвич (две филийки Вита с масло и кашкавал лайт)
Едвам издържах от глад до вечерята,много ми се хапваше,ама поне устоях.Всъщност като казах “устоях” и се сетих за едно прегрешение.Изядох една бисквитка Роден край,ама само една.Даже имаше няква промоция и от Форнети минаваха и раздаваха форнети,ама аз отказах любезно с извинението,че съм на диета.Голям напредък  ;-P
21:00 пилешка пържола на скара около 100-120 гр и салата (домати,краставици и маслинки)
Това беше за днешният ден  :-)

01.04.09
19:34

казано от abigale099 на 01.04.09, 18:45:

Абе ще го преживея тпва рънене,стига да е подплатено с мускули и здраво и красиво тяло.Вече се отказах от абсурдният ми идеал за 49кг..даже смешно ми става като си помисля  ;-P

Еее - поздравления :) аз съм даже по-ниска от теб (164см) и двата пъти когато съм падала под 53кг (стрес+тренировки+диета) резултатът беше липса на цикъл - 54-55кг са ми топ форма :)

П.П В дискусията за леките атлетки може би имахте предвид това - моят идол така да се каже, в цифри май е 167-8см, 55кг

Мнението беше редактирано от mbarton на 01.04.09 19:37.

01.04.09
19:48

Имам едно въпросче-понже закусвам час преди тренировка,кога е подходящо да си пия л-карнитина,при положение,че се усвоява най-добре на гладно?

02.04.09
18:11

Ето ме и мен  :-)

Такам...ето го и днешният ден , 02.04.09г
07:00 две препечени филийки с масло и сирене лайт
08:00 ТРЕНИРОВКА
10:15 кисело млвко с овесени и други ядки и канела
12:30 манджичка с телешко месо, задушени гъби и ориз +салата от 1 маруля и 4 репички
15:00 1 киви,1 зелена ябълка и кафес фруктоза
17:30 сандвич (две ръжени филийки Вита с масло,кашкавал и пуешко филе)
20:30 1 пилешка пържола на скара със салата от домати,краставици и 2 маслинки

Тренировката беше следната :
5 мин кростренажор
3 х 50 коремни преси на римско столче (все още не съм се престрашила да грабна диска от 5кг)
3 х 30 повдигане на крака от вис
3 х 15 упражнение за задна част на раменете с 2 х 3 кг
3 х 12 упражнение за предна част на раменете с 2 х 2 кг
3 х 12 придърпване на долен скрипец с 20 кг
3 х 25 клекове с 2 х 5 кг (тук имам напредък с бройката !;ще се опитвам да ги увеличавам всеки път  ;-P )
3 х 15 коремни преси на машина с 25 кг
3 х 20 лег преса с 15 кг
3 х 25 аддуктор с 45 кг
3 х 25 абдуктор с 40 кг
3 х 15 сгъване на бедра
3 х 20 пек-дек с 20 кг
20 мин интервално кардио на пътеката

Толкова коментирахме leg extension,че накрая урочасахме уреда и се развали,та днес,искам ,не искам го пропуснах  :coolgrin:

Едно въпросче-колко време е необходимо да е кардиото като продължителност,ама интервалното.Защото, доколкото разбирам не е необходимо да е толкова продължително,колкото умереното бягане.20 минутки достатъчни ли са или трябва да увелича продължителността ?

02.04.09
18:41

Забравих да кажа,че нещо съм се подула.Може би задържам течности.Ама това се отнася само за горната част на тялото.Мисля ,че може да се дължи на марулите,защото с тях обядвам вече 3ти пореден ден и вероятно е от целулозата.Няма с какво др да си го обясня това задържане и подуване

02.04.09
18:53

казано от abigale099 на 02.04.09, 18:41:

Забравих да кажа,че нещо съм се подула.Може би задържам течности.Ама това се отнася само за горната част на тялото.Мисля ,че може да се дължи на марулите,защото с тях обядвам вече 3ти пореден ден и вероятно е от целулозата.Няма с какво др да си го обясня това задържане и подуване

Може и от тях да е. Аз напоследък доста ги ям и нещо ме е неконфортно. Но маже и да е от друго - времето, сол, млеечни и т.н

Храната и тренировката ти  на мен ми харесват. Дори и с бисквитата. Ако можеш да махнеш маслото и да си оставиш сиренето ще е по-добре., но и така не е фатално.

02.04.09
19:02

казано от abigale099 на 02.04.09, 18:11:

Едно въпросче-колко време е необходимо да е кардиото като продължителност,ама интервалното.Защото, доколкото разбирам не е необходимо да е толкова продължително,колкото умереното бягане.20 минутки достатъчни ли са или трябва да увелича продължителността ?

20 мин са екстра, по принцип дават максумум продължителност 30мин но засега мисля, не ти трябва

Л-Карнитина измисли ли как да го пиеш? Виж тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936/

02.04.09
19:16

казано от mbarton на 02.04.09, 19:02:

казано от abigale099 на 02.04.09, 18:11:

20 мин са екстра, по принцип дават максумум продължителност 30мин но засега мисля, не ти трябва

Л-Карнитина измисли ли как да го пиеш? Виж тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936/

Мерси за инфото,ама това ми беше известно.Лошото е ,както вече казах,че се усвоява добре на гладно,1 час преди храна (говоря за капсулата),а пък аз тъкмо се научих да хапвам преди тренировка и ако се отказвам от нещо,май ще е л-карнитина.Просто не мога да намеря компромисно решение.Затова и днес ,преди тренировка не пих от него.Ама за напред ще видим.Ако някой все пак  може да ме посъветва как да ги съвместя ще съм мн благодарна  ;-P

02.04.09
19:20

казано от diva 97 на 02.04.09, 18:53:

казано от abigale099 на 02.04.09, 18:41:

Може и от тях да е. Аз напоследък доста ги ям и нещо ме е неконфортно. Но маже и да е от друго - времето, сол, млеечни и т.н

Храната и тренировката ти  на мен ми харесват. Дори и с бисквитата. Ако можеш да махнеш маслото и да си оставиш сиренето ще е по-добре., но и така не е фатално.

Ами аз сол си слагам много помалко.Даже често и без сол ям,ама поне на салатката слагам по малко,иначе става безвкусна.Ами това за подуването и млеката...не ми е много ясен този механизъм...
Много се радвам ,че този път ми одобри тренировката.Опитвам се на всички упражнения за крака да повиша бройките при вече достигнатите килограми.И определено се усеща промяната..повече натоварване,надявам се и повече ефект.
За маслото..едва ли ще ми е трудно да го махна от храненето,но го обожавам върху препечените филийки,как се стапя...гледката ме вдъхновява..ха-ха-ха

02.04.09
19:51

При някои хора млечните продукти водят до водна задръжка. Аз съм така. на други не им се отразяват. Трябва да се наблюдаваш.

02.04.09
20:01

Ами на моменти съм,понякога се подувам,понякога не .Даже имаше едни дни,когато,въпреки че вече бях почнала редовно да ям кисело мляко,коремчето ми сутрин беше залепено за гърба.

Имам още две въпросчета:
1.Добър вариант ли е да пия по много чай ( от комбинираните билкови),като компенсация за по-малко изпитата вода,защото понякога наистина не ми се пие вода,а чайовете мн ми се услаждат,дори и без захар.Даже сега вече пия 3тият си за вечерта  ;-P
2.Колко време след началото на фитнес тренировките е нормално да се мине на сплитове?Чувала съм за 6 месеца...

02.04.09
20:04

казано от abigale099 на 02.04.09, 19:16:

Мерси за инфото,ама това ми беше известно.Лошото е ,както вече казах,че се усвоява добре на гладно,1 час преди храна (говоря за капсулата),а пък аз тъкмо се научих да хапвам преди тренировка и ако се отказвам от нещо,май ще е л-карнитина.Просто не мога да намеря компромисно решение.Затова и днес ,преди тренировка не пих от него.Ама за напред ще видим.Ако някой все пак  може да ме посъветва как да ги съвместя ще съм мн благодарна  ;-P

Ами виж, сутрешно кардио на гладно гори повече мазнини, а и не ти ли е търсене на стомаха да бягаш/скачаш на въже един час след хранене? По-добре остави закуската за около 30мин - час след кардиото и гледай да е стабилна, пък сутрин на ставане пий карнитина и кафе и си прави кардиото :) Компромисният вариант е в дните с тежести да го пиеш преди тренировка и вечер и да си закусваш час преди кардиото, а в дните само с кардио - кардиото на гладно, а карнитина сутрин и вечер...
Хм, всъщност ти и тежестите ги правиш сутрин? Оле, как успяваш? В такъв случай мисля, закусвай леко, изкчакай към час и половина, пий карнитина и почвай с тежестите, и без това докато свършиш с тях и дойде време за пътеката ще е минало още час

Мнението беше редактирано от mbarton на 02.04.09 20:07.

02.04.09
20:15

казано от mbarton на 02.04.09, 20:04:

казано от abigale099 на 02.04.09, 19:16:

Ами виж, сутрешно кардио на гладно гори повече мазнини, а и не ти ли е търсене на стомаха да бягаш/скачаш на въже един час след хранене? По-добре остави закуската за около 30мин - час след кардиото и гледай да е стабилна, пък сутрин на ставане пий карнитина и кафе и си прави кардиото :) Компромисният вариант е в дните с тежести да го пиеш преди тренировка и вечер и да си закусваш час преди кардиото, а в дните само с кардио - кардиото на гладно, а карнитина сутрин и вечер...
Хм, всъщност ти и тежестите ги правиш сутрин? Оле, как успяваш? В такъв случай мисля, закусвай леко, изкчакай към час и половина, пий карнитина и почвай с тежестите, и без това докато свършиш с тях и дойде време за пътеката ще е минало още час

Проблема е,че при мен тежестите и кардиото са в един ден,и то даже в една тренировка.А и кафе не пия вече суртин,та остава само л-карнитина.Но каквото и да говоря..казах вече,че са на едно тежестите и кардиото.Само в понеделник и сряда правя само кардио (скачане на въже) ама то е само 15 мин и се чудя дали изобщо има смисъл от л-карнитин.Иначе имам идея да увелича скачането на 20мин,само се притеснявам пак да не ме заболи предната част на подбедрицата,ама това са ми плановете чак за понеделник,та има време

02.04.09
20:24

Мbarton,нещо се затруднявам с отварянето на тоя калкулатор,дето Лимка ти даде,а мн се зарибих и аз да се замеря.Може ли малко помощ?Като цъкам върху калкулатора нищо не става...или пак аз нещо не правя както трябва...

02.04.09
21:07

Ами това е линка - http://www.freeweightloss.com/calculator.html - първо цъкаш на female, оттам ти се отварят опциите да нагласиш тегло и талия със стрелките, само имай впредвид, че са в инчове и паундове, и отстрани ще ти покаже колко е .. Не ми хареса, че е с точност до единица - смисъл аз съм 137.7 паунда а трябваше да въведа 138, но пък за моя случай  23.6% мазнини определени ми харесаха :)

02.04.09
21:11

казано от mbarton на 02.04.09, 21:07:

Ами това е линка - http://www.freeweightloss.com/calculator.html - първо цъкаш на female, оттам ти се отварят опциите да нагласиш тегло и талия със стрелките, само имай впредвид, че са в инчове и паундове, и отстрани ще ти покаже колко е .. Не ми хареса, че е с точност до единица - смисъл аз съм 137.7 паунда а трябваше да въведа 138, но пък за моя случай  23.6% мазнини определени ми харесаха :)

То това е ясно,ама проблема е,че не иска да ми отвори калкулатора ,и аз не знам защо.Много тъпо така се получава.Тъкмо исках и аз да се замеря...ццц

03.04.09
05:26

Ох, и при мен не работи като хората линка...

03.04.09
05:49

Аз пак ще се повторя,ама понеже никой не ми отговори...колко време след започване на фитнес тренировки може да се мине на сплитове?

03.04.09
06:09

казано от abigale099 на 03.04.09, 05:49:

Аз пак ще се повторя,ама понеже никой не ми отговори...колко време след започване на фитнес тренировки може да се мине на сплитове?

Няма определен срок, нито пък трябва задължително да се минава. Защо, за какво ти е сплит?

03.04.09
06:17

Индивидуално е, но месец или два кръгови трябва да са те подготвили достатъчно за сплит според мен.

03.04.09
06:18

казано от Петко К на 03.04.09, 06:09:

Няма определен срок, нито пък трябва задължително да се минава. Защо, за какво ти е сплит?

Защото са ми мн обемни тренировките,а аз всеки път правя за цялто тяло.Искам повече да акцентирам.Но сега се сещам,че веднъж Митака ми каза,че засега не са мн подходящи,защото нали искам да отслабвам в ханша и бедрата,а ако мина на сплитове ще ги тренирам 1 1/2 пъти седмично(понеже тренирам 3 пъти седмично,е, и два дни правя кардио от по 15 мин скачане на въже),което си е малко наистина

03.04.09
06:19

Eто един body fat calculator: мен ме изкара с 18% мазнини. Забележете мерките: трябва да ги приравните откилограми и сантиметри на обиколката на талията в паундове и инчове. 1 паунд = 0,45 кг, а 1 инч = 2,54 см.

http://www.csgnetwork.com/bodyfatcalc.html

03.04.09
06:21

казано от Ива Павлина на 03.04.09, 06:19:

Eто един body fat calculator: мен ме изкара с 18% мазнини. Забележете мерките: трябва да ги приравните откилограми и сантиметри на обиколката на талията в паундове и инчове. 1 паунд = 0,45 кг, а 1 инч = 2,54 см.

http://www.csgnetwork.com/bodyfatcalc.html

Мерси мн,миличка,веднага ще се възползвам  ;-P

03.04.09
06:26

Ама това е невъзможно аз да съм 15%.Проблема на този калкулатор е,че вписваме само талията,а понякога тялото е несъразмерно с другите части на тялото.На мен ми се иска да изпробвам някой калкулатор с въвеждане на мерките на няколко части от тялото.Тогава резултатът ще е по-реален  ;-P

03.04.09
06:28

Ето ти такъв ...

http://www.scientificpsychic.com/fitness/diet.html

03.04.09
06:35

Този определено повече ми хареса,макар че ми показа 21,7 %.Но все пак идеята е да е реален,нали така  ;-P
А какво значи Lean body mass?Май някъде го бях гледала ,че е теглото на тялото без мазнините или ...Сори ако съм написала глупости  :red:
Всъщност прочетох какво е.То до края се чете,не веднага въпроси да задавам.Ама че съм и аз

Мнението беше редактирано от abigale099 на 03.04.09 06:36.

03.04.09
06:37

Да, това значи. А иначе мен ме изкара 17,8 %

03.04.09
06:38

Супер,тъкмо ще те гоня  ;-P Трябва стимул :-)

03.04.09
06:46

Това не е точно, според мен, защото има хора с малки обиколки, но мазнина, вместо мускул. Даден беше и пример със снимки в един сайт, този път за BMI: как на културист е към 41, а на един мазен дебелак с шкембе е 32:)

03.04.09
06:51

Ивето е много права.
По различните калкулатори аз варирам м-у 17.5% и 26%. По измерване през януари бях 20%; сега смятам, че съм около 18%
BMI при активно спортуващи хора не дава точни резултати...

03.04.09
07:11

казано от Limka на 03.04.09, 06:51:

Ивето е много права.
По различните калкулатори аз варирам м-у 17.5% и 26%. По измерване през януари бях 20%; сега смятам, че съм около 18%
BMI при активно спортуващи хора не дава точни резултати...

Вероятно е така.То зависи и от показателите,които въвеждаш.Аз затва исках такъв,на който да има повече.Сега целта ще е да смъквам цифрите .То е ясно,че резултатът не е на 100 % ,но пак е някакъв ориентир.А и сега съм решила да се съсредоточа върху него,а не върху килограмите  ;-P

03.04.09
18:49

Ето ме отново.Тоз път ще описвам изминалият вече ден.Не обичам съботите и неделите,защото,както вече съм обяснявала,съм почти цял ден ан работа и ми се объркват хапванията- обядът ми е вместо 2ра закуска,а втората закуска ми е обяд...абе....стана тя каквато стана  ;-P
Днес ми е съвсем нетренировъчният 1ви ден (без дори скачане на въже,а утре е вторият)

03.04.09г.:

08:30 кисело мляко с овесени и други ядки (тази сутрин едвам станах)
10:00 вчерешната манджичка-с телешко,гъби и ориз + салата от 2 домата и мн малко сирене лайт
12:00 1/2 кафе с фруктоза(стана “злополука” и шефката ми го разля )
14:15 сандвич (две ръжени филийки Вита с кашкавал лайт БЕЗ масло  и с пуешко месо)
16:30 цяло  ;-P кафе с фруктоза
17:30 сандвич (същият,но този път със сирене лайт)
20:45 пилешка пържола около 100-110гр + салата от домати и краставици +има няма 15 гр орехи

04.04.09
04:49

казано от abigale099 на 03.04.09, 18:49:

Ето ме отново.Тоз път ще описвам изминалият вече ден.Не обичам съботите и неделите,защото,както вече съм обяснявала,съм почти цял ден ан работа и ми се объркват хапванията- обядът ми е вместо 2ра закуска,а втората закуска ми е обяд...абе....стана тя каквато стана  ;-P
Днес ми е съвсем нетренировъчният 1ви ден (без дори скачане на въже,а утре е вторият)

03.04.09г.:

08:30 кисело мляко с овесени и други ядки (тази сутрин едвам станах)
10:00 вчерешната манджичка-с телешко,гъби и ориз + салата от 2 домата и мн малко сирене лайт
12:00 1/2 кафе с фруктоза(стана “злополука” и шефката ми го разля )
14:15 сандвич (две ръжени филийки Вита с кашкавал лайт БЕЗ масло  и с пуешко месо)
16:30 цяло  ;-P кафе с фруктоза
17:30 сандвич (същият,но този път със сирене лайт)
20:45 пилешка пържола около 100-110гр + салата от домати и краставици +има няма 15 гр орехи

Супер си :-)

04.04.09
19:05

Здравейте !
Днес нещо не ми е ден.И менюто развалих,донякъде го спазвах,ама шефът имаше РД и всички junk-ове...като ги няма издървам,ама като ми се под носа,нямам волята явно...Нищо,човек се учи на нея.Иначе казах на колежката в понеделник да не съм видяла никви сладкотии.
По едно време се напрегнах на работа,от една страна мн ми дойде работата,от друга-уж любовни проблеми..ама тях лесно ги преглъщам.Но докато бях излезнала малко навън да се поразсея и станах свидетел на ужасна катастрофа-едно момче се блъсна в мантинелата с мотор и изхвърча на високо,после се строполи...Сега не знам дори дали е жив...терсене ми е...Тази гледка ме стресира.За капак наще са в супер обтегнати отношения и това рефлектира върху мен...Не знам и аз какво да правя.Сори,че днес пък моят дневник се превърна в поредният брой на “Искрено и лично”,но имах нужда да споделя...просто мн ми се насъбра.Сега като гледам покрай наще кво става май и финансови проблеми ще ми се очертаят,дано да смогна с парите и да не си проваля менюто,днес ми беше достатъчно.
Иначе днес ми беше нетренировъчен ден.И без това бях цял ден на работа.Ето менюто без издънките,после ще допулня какви са те:

08:30 кисело мляко с овесени и др ядки и канела
10:00 останалото от манджичката с телешко,гъби и ориз със салата от домати(2)
12:30 кафе,ама виенско,шефката черпеше за сина й
14:30 сандвич със сирене лайт
16:00 ябълка
17:00 сандвич с кашкавал лайт
21:30 2 кюфтета със салата от домати и краставици

Пиша си менюто без прегрешенията,защото искам просто мнение за него.За сладките,дето изядох,включително и бонбните ,е ясно,ама няма да се линчувам пък сега.Да поясня че и кюфтетата са пържени(строго забранено!),ама така ги беше нправила майка и ако и бях направила забележка,сигурно съвсем щеше да й дойде до гуша,че и без това татко сега я съди супер строго за глупости.Но иначе си мисля,че ако бяха печени щеше да е екстра,нали?
За кафето със сметана също е ясно,че второто е излишно...не ми се случва всеки ден.
Утре ми е тренировката,ще се опитам да съм във форма,въпреки че не ми е до нея,но поне ще избия напрежението,че мн ми се насъбра.Дано само не ме боли главата,че нищо чудно след всички тия емоции

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1