01.04.09
06:36
Здравейте.
Рових се из сайта и открих много упражнения за стягане на дупето, бедрата и корема в домашни условия, но ако ги събера всичките, то стават много като времетраене, а нищо чудно и като натоварване. Затова искам да попитам който/която от всички тук разбира, да ми каже кои ефективни упражнения да правя, които да са достатъчни, за стягане на дупето, на бедрата (особено в горната вътрешна част) и на корема, и които да мога да правя в домашна обстановка, без да не се налага да ходя до фитнес зали. Като разбира се освен самите упражнения, ако може да обясните само колко пъти седмично да ги правя, по колко серии всяко и по колко повторения.
Много мерси предварително.
Пробвай Табата с клек, без тежест. Но не ти я препоръчвам да я правиш често. Ако пробваш сама ще разбереш защо. :)
http://bgtrener.blog.bg/viewpost.php?id=51908
Мнението беше редактирано от NRG на 01.04.09 07:28.
01.04.09
07:37
казано от NRG на 01.04.09, 07:24:
Пробвай Табата с клек, без тежест. Но не ти я препоръчвам да я правиш често. Ако пробваш сама ще разбереш защо. :)
http://bgtrener.blog.bg/viewpost.php?id=51908
Драсни, ако желаеш на лична или на skype!
Ако мога ще помогна!
01.04.09
08:02
Е, защо на лична, може и другите да искаме да разберем:))
01.04.09
11:37
казано от Ива Павлина на 01.04.09, 08:02:
Защото:
1. При всеки спортуващ си има специфични неща, които биха били важни. Ако автора на темата няма против - за мен не проблем и тук да ги коментираме.
Ако е съгласна да обяснява всичко - пишейки... условия за тренировки, лично хранене, възможности и т.н.... няма проблеми.
А ако някой смята, че това е въпрос на 2-3 думички, както повечето начинаещи очакват... магическа формула с 2 думи... не съм аз човека!
01.04.09
21:27
казано от Велин Иванов на 01.04.09, 11:37:
Защото:
1. При всеки спортуващ си има специфични неща, които биха били важни. Ако автора на темата няма против - за мен не проблем и тук да ги коментираме.
Ако е съгласна да обяснява всичко - пишейки... условия за тренировки, лично хранене, възможности и т.н.... няма проблеми.
А ако някой смята, че това е въпрос на 2-3 думички, както повечето начинаещи очакват... магическа формула с 2 думи... не съм аз човека!
Отрепа магаретата - Ами темата е пусната за да са намери отговор тука а да не са праят свалки по скайпа
Мнението беше редактирано от Кристиан Георгиев на 01.04.09 21:28.
02.04.09
05:26
Е, чак свалки, едва ли - но нали затова е “форум” - да е полезен за всички.
02.04.09
06:20
казано от Кристиан Георгиев на 01.04.09, 21:27:
казано от Велин Иванов на 01.04.09, 11:37:
Защото:
При всеки спортуващ си има специфични неща, които биха били важни. Ако автора на темата няма против - за мен не проблем и тук да ги коментираме.
А ако някой смята, че това е въпрос на 2-3 думички, както повечето начинаещи очакват... магическа формула с 2 думи... не съм аз човека!Отрепа магаретата - Ами темата е пусната за да са намери отговор тука а да не са праят свалки по скайпа
Свалки!
Хм... мисля, че правиш маловажни нещата по този начин. Мисля, че определени неща изискват много повече от две думички, написани “ей така”. Няма да влизам в спор с теб. Считам че опита и познанията ми, натрупани във времето не ми позволяват да коментирам елементарни изказвания от този род. Изказването ти говори за липса на каквата и да е компетентност. Ако не е така - не се изказвай “неподготвен”!
Това е спорт, а не тема на разговор. Всяко нещо си има спецификата и считам, че трябва да бъде обсъдено. Но понеже тук има хора, които смятат нещата за елементарни, ще си позволя да се обърна към авторката на темата. Ако тя има нужда наистина от съвет - нека напище следните неща:
1. От колко време тренира и с какво се е занимавала досега?
2. Какъв тип тяло е и как би определила своето натрупване на мазнини?
3. Какво е храненето и?
4. Дневен режим и натоварване през деня?
5. Възможностите за тренировка у дома - какво миаш и какво би могла да използваш?
6. Опиши структурата си във форума (Кристиан би желал да е пред всички)!
7. Има още куп неща, но това е форум, а не издателство. Ако мислиш, че цялата тази информация за себе си би желала да я споделяш и коментираш с всички - аз ще участвам в изготвянето на твоята програма.
А за Кристиан - не бъди груб. Обидите не са нещо, което в този форум се толерира. Добре е да познаваш един човек, неговото мислене, опита и познанията му. И тогава да елементаризираш изказванията му. Ако ти си тук за свалки - добре. Но моля те, нека не се коментираме един друг и не си отправяме подобни реплики. На мен не ми е приятно да участвам в такива неща. Но още по-неприятно ми е някой да умаловажава до такава степен познанията и пита ми. Може да не са на професионално ниво, но са натрупани с времето и считам, че който до момента от форума е потърсил помощ я е получил на нужното ниво. И на никого не съм поискал пари или каквото и да било друго за това.
Постарай се да уважаваш посещаващите форума.
Мнението беше редактирано от Велин Иванов на 02.04.09 06:27.
казано от Кристиан Георгиев на 01.04.09, 21:27:
а да не са праят свалки по скайпа
Издаде се.
Колегата Кристиан Георгиев е на 15 години и е напълно нормално, само това да му е в главата.
Не се обиждай, Кристиане, но и аз съм бил на този хал преди доста време, разбирам те, но се владей! Поздрави!
02.04.09
08:33
Мисля, че май разводнихме темата. И аз по някакъв начин допринесох за това. За което се извинявам на авторката на темата.
Така че е време да коментираме по нея. Как би желала да изкоментираме нещата и всеки от нас да помогне с това, което може. Все пак за това сме тук - да обменяме опит и да си помагаме, доколкото можем.
А на Кристиан искам да кажа още нещо. Не го приемай лично - когато можеш - помогни, но като не можеш - не пречи. Старай се изказванията ти да са градивни и да са от помощ на някого. На 15 години си и още можеш да изградиш себе си. Старай се да изграждаш, а не да хвърляш празни приказки във въздуха. Всеки тук е застанал с познанията си. Малко или много - това може да прецени този, който се нуждае то тях и всички останали, които също имат опит.
Не търси конфликта, защото това може само негатив да ти спечели. тук всеки спазва правилата на добрия тон. Мислиш ли, че момчета с опит не са били пред спор или конфликт тук? Имало е такива моменти. Питай Дзвер колко пъти сме спорили с него. Но всеки изказва своята теза и уважава събеседника си. Конфликта и безсмислените приказки са най-лесното. По-трудно е да съумееш д ауважиш другия, да оцениш това, което той може да ти предложи!
Сам прецени ... с кое можеш да се справиш!
Не приемай лично думите ми! Не искам да те засегна. Всичко е с добри чувства, макар думите ти да ме засегнаха.
Но край по твоя случай. Темата не трябва повече да се разводнява, а да се помогне на авторката.
ТЯ ИМА ДУМАТА!
Аз очаквам нейното включване!
Успех!
02.04.09
12:56
Велине на мен ще ми дадеш ли консултация по скайп, дъъълга и обширна, разбира се безплатна и професионална, хайде помогни ми и обмени опит нали това очакваш. (АБСОЛЮТНО сериозен съм !!! )
Ама вие се изпокарахте нещо, що така?
И щом е необходимо инфото, ето - нямам сланинки по себе си, съ сслабо тяло съм, ама искам просто да се постегнат максимално въпросните части. А не да отслабвам. И тъй като нямам време да ходя по фитнеси (а и желание май), затова ако има достатъчни упражнения, които човек може да прави в домашни условия, за да стегне дупето (ама без да се разширява настрани, както ми каза един се получавало от клековете!!!), бедрата и корема, да ми ги каже който разбира. Нито имам амбиции да влизам в графа ‘културизъм’, нито нищо - просто да стегна дупето, бедрат аи корема максимално. Пак казвам, че имам слабо тяло и нямам мазнинки. А яденето - ям 2 пъти най-много и то все салатки и пиленца и млечни продукти. Друго не знам какво да кажа.
02.04.09
18:09
Оооо, има много работа тук - мисля, че трябва да се промени цялата нагласа ...
Да разбирам, че няма да ми се кажат упражнения за стягане? Не пълнея, не трябва да отслабвам, а да достегна въпросните части. Не знам колко пъти го казах. не искам да ходя на състезания по културизъм, нито д аправя изваяно тяло, нито дори да отслабвам. Само да достегна някои части от тялото. Какво въртите и сучете не разбирам! Ако ям 1 път на ден, 2 или 3, то като повдигам крака назад примерно пак ще се стяга дупето. Защо не кажете това упражнение да речем? Какво толкова исках не разбирам? Направо ми убихте мерака да потърся помощ тук, където се предполага, че може да помогнете, с това размотаване и общи приказки! Ако става дума да си платя за съвета, закакво тогава изобщо е този форум? А ако не, защо не изредите 2-3-4 или колкото мислите, че са подходящи за целта, описана в първия пост, упражнения и готово. Ако храненето е толква важна част за тези цели (за забравилите НЕ ИСКАМ ДА НАРАСТВАМ, НЕ СЕ НАЛАГА ДА ОТСЛАБВАМ), да бяхте казали какво да ям ако е от значение в случая, макар дори и да не ям правилно, нито ще тичам към залата през ден, за да ставам с тяло на културистка, нито пък трябва да свалям кила, за да спазвам каквито и да е специални диети. Или за няколкото упражнения за стягане единствено на дупе и бедра, трябва и кръвен тест да си направя може би, за да изчислите кои упражнения биха били най-удачни, а? Да си следя ритъма на сърцето? Кръвното? Нивото на захар? Температурата? Разтежа на косата? Осъзнайте се бе хора, става дума не да ходя на състезания по културизъм, а най-простото нещо - стягане. Не маса, не релеф, не точно определена големина на един мускул, сравнен с друг. Просто стягане. Какво задълбахте мисленето ми какво било, с яденето как до никъде нямало да стигна... Ами явно храненето което правя, е напълно достатъчно, за да съм си със слабо телце, с каквото искам да остана, както и явно не водя кофти живот, за да е стегнато като цяло. Малка помощ, съвет исках, за да го достегна, а не да го променям генерално, за да почнете дисекция на телесните ми системи. Питах нещо елементарно, а чух само общи приказки и нищо друго. И това било форум за помагане и даване на съвети. Думи нямам... Хайде успех на всички в заниманията си и дано сте останали доволни от напълно безсмислените отговори и загубата ми на време тук без каквато и да е реална полза! Пък си повтаряйте в огледалото какви професионалисти сте...
Мнението беше редактирано от simar на 04.04.09 00:12.
казано от simar на 01.04.09, 06:36:
Здравейте.
Рових се из сайта и открих много упражнения за стягане на дупето, бедрата и корема в домашни условия, но ако ги събера всичките, то стават много като времетраене, а нищо чудно и като натоварване. Затова искам да попитам който/която от всички тук разбира, да ми каже кои ефективни упражнения да правя, които да са достатъчни, за стягане на дупето, на бедрата (особено в горната вътрешна част) и на корема, и които да мога да правя в домашна обстановка, без да не се налага да ходя до фитнес зали. Като разбира се освен самите упражнения, ако може да обясните само колко пъти седмично да ги правя, по колко серии всяко и по колко повторения.
Много мерси предварително.
След последният ти пост щях да почна да те къдя ма айде..
Първа тренитовка (първи ден) :
http://www.bb-team.org/exercise/1197/ мъртва тяга - 3 серии, 10 повт.
http://www.bb-team.org/exercise/3277/ “Махало” на земя - 3 серии с по 15-20 повт.
http://www.bb-team.org/exercise/1627/ V-преса - 3 серии с по 12-15 повт.
http://www.bb-team.org/exercise/2695/ Предна опора - 2/3 серии с по 10-15 сек. задържане
Втора тенировка (четвърти ден) :
http://www.bb-team.org/exercise/1185/ напади - 3 серии с по 10 повт.
http://www.bb-team.org/exercise/1626/ отпади - 3 серии с по 10 повт.
http://www.bb-team.org/exercise/1524/ глутеус мост - 3 серии с по 8-10повт.
http://www.bb-team.org/exercise/2697/ задна опора - 2 серии - 10повт.
Повторенията навсякъде може да ги увеличиш или намалиш както ти е по-удобно. И с твоете хранене и да искаш няма да можеш да качиш, така че не се притеснявай ако ти се появи мускулна треска.
edit: Преди малко ти разгледах и другите мнения. Ти пускаш еднакви теми на 5-6 месеца..
Мнението беше редактирано от NRG на 04.04.09 08:12.
04.04.09
14:14
Simar, малко си груба, предвид факта, че искаш нещо наготово ... Освен това, ако това на аватара си ти, не мисля, че целите ти се изчерпват само дотам, докъдето си обяснила ... а и нима не искаш да си здрава, освен “със слабо телце”?! Да - и кръвното е важно, и температурата, ако щеш, и всичко! И ако беше използвала пълноценно това време, което си отделила, за да напишеш този дълбокомислен пост, можеше да си намериш стотици упражнения, не само в гугъл, но и в нашия сайт! ... Успех.
04.04.09
21:22
И да си слагаш в галерията снимки само на дупето е престиж изглежда вече :P
Симар, за да има резултат твоето брожение, трябва да си отговориш на един въпрос: какво влагаш в думата стягане? Може би промяна на формата? Това означава, промяна на мукулатурата, следователно, всичко е важно...Че темата се превърна в показване на мускули, е вярно, но и ти трябва малко работа да свършиш...С фръцкане и сърдене, нищо няма да стане. Мързелът не мори, а мъчи. Поздрави!