02.04.09
13:40
Кога според вас е най-добре да се прави тренировка?Сутрин?Или пък вечерта?
Личните ми наблюдения са,че тренировките ми сутринта (обикновенно тренировката ми почва в 11 часа) са далеч по-полозотворни.На няколко пъти ми се е налагала тренировка привечер и сравнение със сутрешните ми имам сравнително по-малка сила и постигам по-слаби резултати.Дали това е,защото организма ми се е настроил към по-ранен час или има други причини (например тестостерона).
Имаше една статия за биоритмите, в която се казваше, че около 18.00 часа е най удачното време за тренировка с тежести. Нормално е сутрин да си по-енергичен, около 11 е пика на сърдечната дейност, но също така и на мозъчната...Там пишеше, че когато когато метаболизмът е най-ускорен, не се препоръчва тренировка, за да не претовариш тялото. Да ти кажа честно, не го схванах, а и не съм се замислял.... Лично аз правя кардио сутрин слад ставане и тренировка около 18 часа, и ми е добре.
Според мен е индивидуално. Аз примерно в последно време карам нощни смени и режима ми е разбъркан от всякъде и ми е наи удобно слетобяд. По принцип наи пълноценна тренировка усещам след сън :)
Зависи от свободното време.Обичам да тренирам сутрин-към 10,тогава е и доказано,че нивата на тестостерон са добри,след обяд е хубаво към 16:00.Иначе в момента тренирам към 13:00,поради причината,че ходя на даскало от време на време... и така..
02.04.09
16:55
Всякакви изследвания и доказвания можете да ги хвърлите в кофата. Когато се чувствате най-добре - тогава тренирайте.
02.04.09
18:09
Един откачен въпрос провокиран от друга тема в тоя форум.
Ако има сексуална активност вечерта преди денят за тренировка,какви ще са нивата на тестостерон сутринта.По-високи ли ще са от стандартното? :) :) :)
02.04.09
18:26
по-високи
казано от mondors на 02.04.09, 18:26:
по-високи
сигорен ли си :)
Мнението беше редактирано от mario g на 02.04.09 18:36.
по-високи
Залавяйте се за работа, момчета!
02.04.09
18:57
казано от mario g на 02.04.09, 18:35:
по-високи
сигорен ли си :)
СигУрен съм .. и да по-високи са по последни изследвания ,нищо че на борците до скоро им забраняваха да правят секс точно по тая причина ,оказа се че е глупост .
02.04.09
19:20
значи ако си врътна една преди лягане,утре ще съм по-силен хахахахаха :) :) :) :)
02.04.09
19:45
Най-добре кум 7-8 часа, и като излезеш от залата тъкмо се е скрило слънцето, и мирише на хубаво :)
Също и сутрин става, аз изхождам само от времето, и от работата.
Изобщо тренирай според това как ядеш. Не бих ти препоръчал вечер, понеже преди тренировка се ядат смесени въглехидрати + протеини, а вечер приемането на въглехидрати забавя усвояването на протеина. Така че по всяко време на деня е удачно да се тренира, стига малко преди тренировката да ги има въпросните въглехидрати и протеини.
02.04.09
20:08
При положение, че лягам след 1 вечерта - 20 часа хич не е вечер ;)
Блъскай когато можеш. Важното е да се тренира ;)
Не мисля, че ще има някакво значение дали ще помпиш 11 сутринта или 18 вечерта...
Недейте си мислете за толкова сложни работи, просто си тренирайте и ще стане ;)