31.03.09
08:50
Здравейте, тъй като наближава Великден, нека го отбележим с един Велик козунак за спортисти. Обаче, има едно обаче, който има идеи и рецепти, нека сподели, тук с нас, в тази темичка, тъй като аз немога да се отбележа с рецепта.....
Пускам я с идея да съберем полезни и ценни рецепри за Великденски козунак :)
Благодаря на всички които ще се включат :)
Току що направих и опитах пробния ръжен козунак. Не е зле, но е по-скоро сладък хляб, както и очаквах. Нямах стафиди, но мисля че с тях ще се получи доста добре.
200-250 гр ръжено брашно
2 яйца
3-4 гр суха мая на д.р Йоткер
150-200 мл прясно мляко
4 бр стевия/подсладител, захар/
6 бадема или повече
стафиди, сушени кайсии
жълтък за намазване, малко кафява захар за наръсване
Яйцата се разбиват със стевията/подсладителя/ и прясното мляко. От брашното се прави кладенче и се изсипват яйцата. добавят се сушените плодове. Всичко се разбърква добре с лъжица. Наръсва се с брашно за да не лепне като се оформя. Правят се 3 топки.С намаслени ръце се оформят три ленти с дължина около 20-23 см. Сплитат се на плътна плитка и се оставят да втасат около 30 мин в тефлонова тава или върху хария за печене. Намазва се с жълтък, наръсва се с натрошените бадеми и захар и се пече около 40 мин. в умерена фурна
03.04.09
08:07
diva 97 оставам с впечатлението, че прекарваш доста време в кухнята от което и много от потребителите намазват :)
казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 08:07:
diva 97 оставам с впечатлението, че прекарваш доста време в кухнята от което и много от потребителите намазват :)
Ами по време на сесия освен да уча да взема да измисля и нещо по-различно за ядене, че с това НВД ми е доста тегаво вече.
Не всички потребители обиччат да се вихрят в кухнята, но дано съм полезна за повечето
03.04.09
10:10
Има такива дето обичат ама само за себе си небиха го правили
казано от Winnie на 03.04.09, 10:07:
Да, има такива, дето не обичат. Дива, трябваше за тебе да се оженя :lol:
То не е късно. Аз казвам Да
Иване прав си. Ако не беше домочадието щях да я карам на салати и риба тон в консерва, евентуално яйца и извара
03.04.09
10:24
казано от diva 97 на 03.04.09, 10:16:
То не е късно.
За мен важи ли офертата обещавам да пазя диета веднъж на ден :).
казано от Иван Шишманов на 03.04.09, 10:24:
казано от diva 97 на 03.04.09, 10:16:
То не е късно.
За мен важи ли офертата обещавам да пазя диета веднъж на ден :).
Щам обещаваш....
03.04.09
10:39
Ураа ще се женя най после имаме сделка.
Нищо няма да ви стане от 1 козунак...нито ще наплънеете нито нищо.Хапнете си вкусно 1 козунак и толкова.Понякога се прекалява с тия диетични храни дори професионалните културисти си позволяват чиитове иначе просто не може...
03.04.09
14:49
Един козунак може да те върне седмици назад, виждал съм провалена състезателна кариера заради щипка сол.
Виждал си друг път.Един козунак нищо не може да ти направи нито щипка сол.Има хора,които ядат всеки ден козунак и си изглеждат перфектно всичко е до метаболизъм и дори метаболизма да ти е бавен от 1 козунак няма да ти стане нищо.Не можеш да ме обедиш,че примерно си на нвд за 1 месец(4 седици) сваляш 4 килограма и примерно от 25% мазнини си на 20% идва велик ден ядеж 1 козунак и хоп 25% мазнини и +4 кг смешно е просто.На кои му се е провалила кариерата заради щипа сол?
03.04.09
15:07
само че един козунак ти вкарва гликоген, после вкарваш вода после изглеждаш подпухнал и ти трябва маса време да се възстановиш а тия дето всеки ден ядат козунак дали са в състезателна форма. Защо изобщо говориш за килограми ?!? аз говоря за форма. Аз и неискам да те убеждавам.
Каква форма бре човеко.Някои с 10% подкожни мазнини въобще няма да му личи това.(автора на темата е там някъде).На състезание ли ще ходиш,че ти трябва перфектна форма нон стоп?Стига фанатизам и вманиачаване....вече 1 козунак и света свършва краи формата ти отива на кино и изглеждаш зле...просто е смешно !
За някои няма проблем, за някои има. Всеки сам си решава. При някои след 1 козунак следват още два и т.н. Други се контролират. Идеята на този раздел е рецептите да се ползват в перспектива. Естествено че ако хапнеш нормален козунак на голям празник като Великден няма да умреш. Но това е в годината веднъж.
Нагласяш си така режима че да ти се падне зареждаш ден и си ОК няма да има угризения на съвестта няма да има нищо...
казано от tonu на 03.04.09, 15:43:
Нагласяш си така режима че да ти се падне зареждаш ден и си ОК няма да има угризения на съвестта няма да има нищо...
Ха обясни го това на някоя жена. Твърде много се втеляваме