04.04.09
10:07
Преди да ме нападнете, искам да се защитя като кажа, че съм изчел статиите за диетите и повечето теми от форума, но все още имам въпроси ;)
Не мога да определя точно типа на тялото ми - слаб съм, но имам добре очертани и оформени мускули. Мисля че се пада някъде между екто- и мезоморф? Та пуснах темата, защото както прочетох в една друга тема времето “се затопля” :P Тренирам от може би 2 години, но с прекъсванията сигурно се събира не повече от 1 година. Сега довършвам третия чувал ON Serious Mass и след това искам да правя релеф. Знам как да се храня - НВД, но не знам как да тренирам.
До преди няколко месеца бях на 3 седмичен сплит - гърди+бицепс, гръб+трицепс, крака+рамо+корем. Какво трябва да си променя в тренировката? Трябва ли по по-различен начин да правя упражненията - по-малко повторения и големи тежести? Колко пъти в седмицата и по колко минути кардио трябва да правя? Също искам да спомена, че искам да акцентирам ОСОБЕНО върху корема. И пак казвам, имам съвсем малко мазнини, но искам да се изчистя от тях за да направя РЕЛЕФ, нямам за цел да свалям 30 кила.
Това е ;)
04.04.09
13:00
Като цяло няма тренировка за маса и за релеф, а има за сила и за издържливост ... Когато гориш повече калории отколкото изядаш ще сваляш мазнини ,другото което е - след толкова говорене по темата общо взето се стигна до извода, че няма точкова редукция (не може да сваляш само на корема ) ,за по-дълбок релеф може да започнеш да правиш коремни преси с тежест (ако не си започнал де ;) ).Мисля, че това беше от мен ;)
П.С. сплита е тридневен а не триседмичен ;)
По-здрави !
04.04.09
16:07
“Трябва ли по по-различен начин да правя упражненията - по-малко повторения и големи тежести?”
Точно обратното се прави...прави от повече повторения на мускул с малко по леки тежести (колкото да можеш да направиш 10-15 повторения) и също за релеф може да ти е по добре да правиш 4-ри дневен сплит защото гледам че последния ти ден е много тежък и незнам как се справяш.
-понеделник:гърди+рамо+корем
-вторник:гръб+трапец
-сряда:почивка
-четвъртък:крака+корем
-петък:ръце
-събота:почивка
-неделя:почивка
Това е мойто мнение вече сам си реши. Успех!
04.04.09
17:33
Ха да, объркал съм се за сплита :D
Cholakov, мисля че е добра идея да мина на 4 дневен сплит, благодаря за идеята. Така поне ще имам 2 тренировки за корем в седмицата.
А за кардиото някакви насоки може ли да ми дадете?
04.04.09
17:45
Кардиото ако имаш време го прави сряда и събота а неделя изцяло почивка.
04.04.09
17:49
А по колко време да бъде? И без въглехидрати + кардио не означава ли хипогликемия или не съм доразбрал нещо?
04.04.09
17:51
по 30-40 минути е 1 кардио сесия някаде. Какви въглехидрати ми говориш, на НВД ли си?
04.04.09
17:56
Ами след като приключа с гейнъра, да на НВД ще бъда.
Цитирам от bb-team.org статията за НВД:
“Дълги тренировки с подчертан аеробен характер бързо водят до така опасната при бедна на въглехидрати диета хипоглекимия (ниска кръвна захар). Спирайки тренировка, преди умората да Ви е завладяла цялостно ще избегнете това опасно за живота състояние. Ако все пак усетите прилошаване ще се наложи да изядете 100 гр. диабетичен шоколад с фруктоза. Стигне ли се до такова състояние, не тренирайте повече в този ден.”
04.04.09
17:58
Виждам че е възможно но, не е ли това само за болни хора или ако имаш проблеми с захърта...незнам, не мисля че ще се стигне чак до там.
казано от Petar Cholakov на 04.04.09, 17:45:
Може и след всяка тренировка.Мисля ,че 30 минс може да ги вместваш 3,4 пъти седмично.Също така задължително почни от по-леките кардио тренажори (като крос тренажора).После постепенно разнообразявай и с други.Понеже казваш ,че нямаш много да сваляш едва ли ще стигнеш до тичане и скачане на въже ,но да знаеш ,че това е най-доброто за сваляне. :)
04.04.09
18:47
Ок, мерси за отговорите знам какво да правя вече ;)
04.04.09
19:14
казано от kilima7 на 04.04.09, 18:41:
казано от Petar Cholakov на 04.04.09, 17:45:
Може и след всяка тренировка.Мисля ,че 30 минс може да ги вместваш 3,4 пъти седмично.Също така задължително почни от по-леките кардио тренажори (като крос тренажора).После постепенно разнообразявай и с други.Понеже казваш ,че нямаш много да сваляш едва ли ще стигнеш до тичане и скачане на въже ,но да знаеш ,че това е най-доброто за сваляне. :)
Най доброто сваляне е сутрин рано на гладно да бягаш..