Какво ще кажете за разпределението на тренировките

SP

27.01.05
15:21

темата е модерирана от Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=34467#34467

Тренирам за маса, тежа 63кг. и съм висок 179см. (ектоморф - мисля, че това беше за хората с бърз метаболизъм)
За разпределението на тренировките какво ще кажете??

Тренирам по две мускулни групи на ден, след което почивам един ден и пак отначало. Добре ли е така:

1 ден - гърди + бицепс
2 ден - трицепс + гръб + предмишница
3 ден - рамо + крака + трапец
4 ден - почивка
5 ден - гърди + бицепс и т.н.

Незнам къде да включа мъртвата тяга. Кажете нещо ако не е наред!  :)

27.01.05
15:37

Здравей! Ще изложа проблемните, според мен, страни на програмата последователно: Във втория ден ще трябва да тренираш трицепса невъзстановен от тренировката за гърди, освен това при тренировката за гръб участва активно изморения от предния ден бицепс. В третия ден, при тренировката за рамо, задължително ще участва и трицепса, а той вече ще е видял много зор предните два дни. Сплитът 3+1 е доста тежък дори за професионални културисти, какво да кажем за любители като нас (между другото, какъв ти е стажа?).
Мъртвата тяга можеш да включиш в деня за гръб или при краката.
Това е в общи линии.
Поздрави!

27.01.05
15:48

1 ден - гърди + бицепс -добре
2 ден -трицепс + гръб + предмишница -и тук добре
3 ден - тука сложи една почивка
4 ден - рамо + крака + трапец -добре
5 ден - гурди+бицепс добре
и си продължаваи така.само хапваи по често штом си с бърз метаболизам :wink:

SP

27.01.05
16:02

А за това какво ще кажете? По-добре ли е от предното:

1 ден - гърди + бицепс
2 ден - рамо + крака + трапец + мъртва тяга
3 ден - почивка
4 ден - трицепс + гръб + предмишница
5 ден - почевка
6 ден - почивка
7 ден - като ден 1 след което се повтаря всичко!

Тренирам от 3 месеца! До сега бях на една група на тренировка, но резултат никакъв и затова реших по-често и по две групи поне! ;)

27.01.05
16:06

горе долу :?

27.01.05
16:23

Че е по-добре, по-добре е. Обаче питам: за какъв дявол не си тренирал по програма за начинаещи през тези 3 месеца. Като тръгнат нещата отзад-напред, как ще се оправиш после? Предлагам да си избереш по едно упражнение за група и да тренираш три пъти седмично цялото тяло. Повярвай ми, ще имаш успех.
Поздрави!

SP

27.01.05
19:48

Тоест 3 дни тренирам и 4 почивам, тъй ли? И ако трябва да правя по едно упражнение това означава не повече от 30-40 мин. в залата! Не е ли много малко, за да постигна нещо? Аз споменах ли че искам резултат as soon as possible? ;)

27.01.05
20:07

По едно упражнение за мускулна група значи 6 - 7 упражнения за цялата тренировка, понеже тренираш цялото тяло на веднъж. И не тренираш 3 дни подред, а през ден, примерно понеделник, сряда и петък. Това обаче си е тежко според мен, дори за начинаещите, особено ако се правят едни и същи упражнения всеки път, така че добра идея е да въртиш две упражнения за мускулна група през тренировка. Друг вариант - пробвай да разделиш тялото на две и да редуваш тренировките през ден (три пъти седмично), като правиш по две основни упражнения за всяка група. Не тренирай повече от три пъти седмично, и повече от 60 - 70 минути. Прави основни упражнения и не се увличай по машините и изолиращите движения за момента.

Всички искат резултати колкото е възможно по - бързо. Това не значи, че трябва да прекарваш всеки ден в залата. Точно защото всички бързат и се хвърлят на някакви супер сложни тренировъчни програми, затова нямат успех.

SP

27.01.05
20:35

Добре, а не може ли така:

1 ден - бицепс + гърди
2 ден - пичивка
3 ден - крака + рамо + трапец + мъртва тяга
4 ден - почивка
5 ден -  трицепс + гръб + предмишница
6 ден - почивка

Говоря за 3 основни упражнения по 4 серии (първата е за загрявка) с 6-8 повторения! Мисля че товарването няма да е голямо и има достатъчно време за почивка!

27.01.05
20:56

По принцип става, но според мен е добре да почиваш и седмия ден.

28.01.05
10:18

Петко, а как начинеащите са постигали успех десетилетия наред с три тренировки седмично за цялото тяло :wink:

Спуун, мислиш да правиш по три основни упражнения за мускул, или за тренировка, а?

SP

28.01.05
13:57

За мускул по три упражнения! ;)

28.01.05
14:26

Не съм казал нищо против трите тренировки седмично за цялото тяло. Просто в стандартния си вид не е най - удачния вариант според мен.

28.01.05
14:49

Тука въпроса е малко по сложен тъй като човека е тренирал неправилно в началото и тренировка в която се тренират всички мускулни групи в един ден дали ще му донесе успех? Чувал съм че и по напреднали са включвали такава тренировка от време на време и са имали успех с нея

28.01.05
15:33

Абсолютно Джорджо, и аз това имам предвид. Не е за подценяване тази тренировка. Когато по-рано тренирах сериозно и бях навъртял около 3 години стаж, с такава тренировка качих 11 гк за 1 месец. Вярно, че е и до ген това моето, ама все все пак. А, Петко, принципно и аз разсъждавам като теб относно ползите от самата тренировка (растеж, сила и тн.), но тренирайки 3 пъти седмично цялото тяло (и още по-добре редувайки две различни упражнения за група), един начинаещ би заучил по-бързо техниката на изпълнение на упражненията, дишането, комплекса за обща разгрявка ако щеш, все неща на които начинаещите не обръщат особено внимание. Това ми е мисълта, когато поддържам тезата за трениране 3 пъти седмично цялото тяло за начинаещи. :wink:

28.01.05
17:30

Абе нали и аз това казах, да върти две различни упражнения за мускулна група през тренировка, като тренира цялото тяло три пъти седмично, и съм съгласен за ползите от това. Три пъти седмично едни и същи упражнения ми се струва много отегчително и затормозяващо, макар че и аз съм тренирал така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1