05.04.09
15:52
Здр на всички. Значи на 17 години съм и бая висок 1.87 и на eдва 80 килограма тренирах редовно но от няколко седмици не хода на фитнес.Кажете как да кача маса и килограми,какво да гълтам и да хапкам,заради високият ми ръст несе забелязват мускулите ми.Чакам съвети от вас и мисля че тази тема ще помогне и на останалите със такъв проблем като моя
Храни се правилно- с качествени източници на белтъчини и въглехидрати. Което ще рече: ориз,картофи,овесени ядки,макарони,спагети, и месо,яйца,извара,сирене,мляко, ........ списъка е дълъг :) потърси в търсачката има подобни теми. Храни се на 2-3 часа. Тренирай си фитнес като си избереш програма от сайта съобразена с твоя стаж. Успех
Мерси но и аз ги знам тези храни и как дасе храна и т.н кажими някаква добавка която да действа сигурно няма значение колко кинта ще е но дане е от групата на стероидите
Само с ядене не става трябва и добавки !
Според мен най-обикновенните неща, които трябва да имаш в къщи са протеин/геинер, креатин и BCAA.
Аз моя гейнер си го пия всеки ден по 3-4 пъти м/у храненията, а креатина и BCAA ги взимам само преди и след тренировка. Това са допълващи храната добавки, а не заместители. Ядене му е майката! А пък, ако можеш да си позволиш скъпи добавки, явно можеш да си позволиш и всеки ден да ядеш месо, следователно, ако се храниш както си му е реда ефекта ще ти е повече от задоволителен!
05.04.09
19:01
Прочети това - http://www.bb-team.org/articles/909/
казано от Al pacino на 05.04.09, 17:37:
И само с ядене става, другото са маркетингови трикове.
05.04.09
19:29
казано от Петко К на 05.04.09, 19:06:
казано от Al pacino на 05.04.09, 17:37:
И само с ядене става, другото са маркетингови трикове.
To, че става - става.
Ама ако има парички по-добре с някое гейнерче или протеинче примерно :)
Да момчета тука всичкисте прави но някой можели дами каже някав хубав гайнер(или протейнче) който го е опитал и действа (smile)
Мнението беше редактирано от Al pacino на 05.04.09 19:51.
казано от Al pacino на 05.04.09, 19:49:
Да момчета тука всичкисте прави но някой можели дами каже някав хубав гайнер(или протейнче) който го е опитал и действа (smile)
аз съм мн доволен от магнум на trec nutrition то е геинърче с суроватъчен протеин+креатин цената му е 90 лв за 4 кг и около 40 за 1,5 кг(аз за толкова го купувам) аз качих 7 кг за около месец с него+диетка...
06.04.09
18:18
Както каза Петко и според мен няма нужда от добавки.Постоянството, тренировките , храната , почивката са МНОГО по-важни от някакво си “вълшебно” прахче .Не си мисли, че не те разбирам и аз съм 186 ;) ,ама с постоянство (и 100-тина кг лично тегло :Д) се получават нещата ;) ,както казват борците “ранЪтЪ прай борбЪтЪ”...
По-здрави !
06.04.09
20:28
Научи се първо да се храниш и после си вземи нещо основно като протеин и амино, без добро хранене квото и да взимаш няма да стане. И личен съвет - гейнър не си взимай. ;)
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 06.04.09 20:28.
06.04.09
20:59
Що не гейнър ? Ако изобщо си взима нещо ,според мен той е най-подходящ, целта му е да качва килограми - с изолат по-трудно ще стане ...(то к’вото и да си вземе, ако не е качествено няма да има смисъл .. )
06.04.09
21:06
Ми защото гейнъра е смес от протеин и декстроза/глюкоза и лично за мен качеството на протеина в гейнърите е под съмнение. Да не говорим, че глюкоза можеш да си намериш от всеки магазин за диабетици на символична цена и се получава същата работа, само дето ще спестиш малко пари и ще си сигурен в качеството на протеина, който приемаш. :)
06.04.09
21:12
казано от intercitycunt на 06.04.09, 21:06:
Ми защото гейнъра е смес от протеин и декстроза/глюкоза и лично за мен качеството на протеина в гейнърите е под съмнение. Да не говорим, че глюкоза можеш да си намериш от всеки магазин за диабетици на символична цена и се получава същата работа, само дето ще спестиш малко пари и ще си сигурен в качеството на протеина, който приемаш. :)
За теб въглехидратите са само “декстроза/глюкоза ” или .. ?
И за качеството - то е под съмнение и изолат да е ... не знам чете ли цялата тема ,но аз и Петко твърдим, че се постигат същите резултати и с добра храна ,без въпросните “прахчета “
По-здрави !
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 06.04.09 21:13.
06.04.09
21:21
Не разбираш кво ти говоря :) Казвам ти, че въглехидратите в гейнърите са от глюкоза и декстроза и ако непременно искаш да ги приемаш може да си ги купиш от аптека или магазин за диабетици и да ти излезе много по-евтино. Колкото до това, че и изолата може да е със съмнително качество - ми някои хора не си правим експерименти с разни нечувани марки, а се доверяваме само на лидерите на пазара. ;)
А тая тема за тва, че и без добавки се постигат резултати се изчерпа напълно, не знам какво продължавате да я въртите... :-/
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 06.04.09 21:22.
казано от intercitycunt на 06.04.09, 21:21:
Не разбираш кво ти говоря :) Казвам ти, че въглехидратите в гейнърите са от глюкоза и декстроза и ако непременно искаш да ги приемаш може да си ги купиш от аптека или магазин за диабетици и да ти излезе много по-евтино. Колкото до това, че и изолата може да е със съмнително качество - ми някои хора не си правим експерименти с разни нечувани марки, а се доверяваме само на лидерите на пазара. ;)
А тая тема за тва, че и без добавки се постигат резултати се изчерпа напълно, не знам какво продължавате да я въртите... :-/
геинъри има и качествени има и боклуци както и при протеините сагласен сам че може и без добавки но по добре е храна+добавки а наи добре е храна+стероиди+добавки. А за геинър или изолат ако целиш качване мн ясно че геинър! По добре доза от 100 гр геинър от колкото 30 гр протеин :)
Мнението беше редактирано от mario g на 06.04.09 21:51.
06.04.09
22:06
казано от mario g на 06.04.09, 21:50:
геинъри има и качествени има и боклуци както и при протеините сагласен сам че може и без добавки но по добре е храна+добавки а наи добре е храна+стероиди+добавки. А за геинър или изолат ако целиш качване мн ясно че геинър! По добре доза от 100 гр геинър от колкото 30 гр протеин :)
Ако искаш да качиш 80% мазно и 20% мускул - да, много ясно, че гейнър.
казано от intercitycunt на 06.04.09, 22:06:
пич земи се образоваи малко преди да пишеш, краино време е да РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ БЕЗ ХИМИЯ чиста мусколна маса няма да качите! за тва хората са го измислили-първо качваш после чистиш мазнините. Особено за човек с барз метаболизъм какавто предполагам е автора на темата си е направо наложително да вдигне въглехидратите. А ти ако искаш да буксуваш на едно място 5 год тренираи без въглехидрати :)
Не че и аз много разбирам но съм съгласен със mario g определено първо храната е по-важна но трябват и протеинчета,гайнерчета и нз. още какво защото ти на ден по 5-8 пъти не може да се тъпчиш и то всеки ден и най-важното протеинчета,гайнерчета и нз. какво още помагат ти 50% за качването на килограми и мускулна маса и още за релеф и тн. вътре в тях има въглехидрати,глюкоза,витамини,минерали и тн. примерно ти в един ден трябва минимално даси приел 500г въглехидрати ти може да приемаш от ядене примерно 300г и още 200г от протейни и гайнери и още какво ли не но 500г въглехидрати примерно само от ядене трудно ги приемаш и + това някой качествени протейни или гаинери и още какво ли не ти отварят апетита. И яденето най хубавата част от всичко става по лесна за приемана имаш апетит и ядеш. Ако съм сгрешил нещо поправете ме,със малко съвети стигнах до този извод.
И някой може ли да ми каже някакъв хубав сайт за протеини от кадето мога даси купа нещичко ?
Успех на всички !
Мнението беше редактирано от Al pacino на 07.04.09 08:49.
07.04.09
11:54
казано от mario g на 06.04.09, 22:34:
пич земи се образоваи малко преди да пишеш, краино време е да РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ БЕЗ ХИМИЯ чиста мусколна маса няма да качите! за тва хората са го измислили-първо качваш после чистиш мазнините. Особено за човек с барз метаболизъм какавто предполагам е автора на темата си е направо наложително да вдигне въглехидратите. А ти ако искаш да буксуваш на едно място 5 год тренираи без въглехидрати :)
Ами можеш да ми влезеш в дневника, да попрочетеш и да видиш дали имам нужда да се образовам. Ти пък е крайно време да разбреш, че и с химия е невъзможно да се качи 100% чист мускул, ама тва ше стане като спрете да четете приказките от “1001 нощ” за зоба.. Ще ти се наложи и да правиш разлика между видовете въглехидрати (и това, че в гейнърите се слагат бързи такива, от които СЕ КАЧВА МАЗНО), както и това, че се пише “мускУл”. ;) И повярвай ми, за доста години тренировки не ми се е случвало да буксувам, просто защото знам как да се храня и как да тренирам.
И момчето е 1.87, 80 кг, което за възрастта му е напълно нормално, не може на тия години да е 100 кг при 5% БФ.. И с малко по-сериозно отношение към храненето и тренировките ще си качва стабилно. ;)
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 07.04.09 11:56.
казано от intercitycunt на 07.04.09, 11:54:
казано от mario g на 06.04.09, 22:34:
Ами можеш да ми влезеш в дневника, да попрочетеш и да видиш дали имам нужда да се образовам. Ти пък е крайно време да разбреш, че и с химия е невъзможно да се качи 100% чист мускул, ама тва ше стане като спрете да четете приказките от “1001 нощ” за зоба.. Ще ти се наложи и да правиш разлика между видовете въглехидрати (и това, че в гейнърите се слагат бързи такива, от които СЕ КАЧВА МАЗНО), както и това, че се пише “мускУл”. ;) И повярвай ми, за доста години тренировки не ми се е случвало да буксувам, просто защото знам как да се храня и как да тренирам.
И момчето е 1.87, 80 кг, което за възрастта му е напълно нормално, не може на тия години да е 100 кг при 5% БФ.. И с малко по-сериозно отношение към храненето и тренировките ще си качва стабилно. ;)
виж не искам да споря за глупости че се дразня вече не съм казал че с химия се качва чисто но възможностите са доста по големи, кажи ми примерно как ше набавиш 20 гр. креатин от храна? Много са ти старомодни разбиранията. Нямам желание да споря с теб само искам да ми отговориш на един казус с 2 варянта понеже се отричаш от добавките:
1.Тренираш с хранителната си диета както до сега
2.Тренираш с хранителната си диета както до сега+някаква комбинация от аминокиселини креатин глутамин т.н.
Кои ше ти даде по добар резултат според теб ама чесно?!
И още един вапрос дали някои професионалист от ранга на Рони Колман примерно щеше да е постигнал подобни резултати само с храна, без химия и без добавки?
И да не забравя за тва че на 187 80 кг е нормално не сам сагласен! на тая височина треа да е поне 95.
07.04.09
14:33
Хаха, нещо си се объркал, аз не отричам добавките (а и химията :) ), самия аз в момента съм в период на поддържане на форма и ползвам 4 вида добавки. :) Изказвам се против гейнърите, обясних защо според мен няма смисъл от тях, иначе аз самия едва ли в момента щях да съм на това ниво ако ползвах добавки (и то в стабилни дози). :)
И наистина на 1.87 по-добре ще стоят 90-95 кг, но да не забравяме, че момчето е в пубертета и има още много да се развива. ;)
Мнението беше редактирано от intercitycunt на 07.04.09 14:34.
07.04.09
17:25
казано от intercitycunt на 07.04.09, 14:33:
Хаха, нещо си се объркал, аз не отричам добавките (а и химията :) ), самия аз в момента съм в период на поддържане на форма и ползвам 4 вида добавки. :) Изказвам се против гейнърите, обясних защо според мен няма смисъл от тях, иначе аз самия едва ли в момента щях да съм на това ниво ако ползвах добавки (и то в стабилни дози). :)
И наистина на 1.87 по-добре ще стоят 90-95 кг, но да не забравяме, че момчето е в пубертета и има още много да се развива. ;)
Добре, съгласен, обаче защо с прости въглехидрати се качва само мазно ? Отпада ли теорията, че след тренировка няма по-добро от прост въглехидрат за възстановяване на гликогена ?
По-здрави !
казано от intercitycunt на 07.04.09, 14:33:
малко си противоречиш ама нема значение :) иначе не мислиш ли че в некои случаи организма има нужда и от бързи въглехидрати, аз примерно ги взимам 30 мин преди тренировка и веднага след... е може и малко да сам омазнил малко но взимам 300гр. на ден отделно здрава храна... за 1 месец сам качил 25 кила сила на лежанката 7 кг телесна маса и определено не е 80% мазно!
07.04.09
18:38
Естествено, че си има време и за простите въглехидрати, задължителни са след тренировка (банан, стафиди), за да се възстанови гликогена и сутрин също не е лошо пак под формата на плод. Но основно въглехидратите трябва да се набавят от ориз, картофи и овес, не банани и сладки неща, нали ..
Е супер сте момчета ,но искам да ми помогнете дами кажете някакъв сайт от кадето мога даси поръча протейни ако ми кажете щесам ви много благодарен ! Но някакъв сайт който да има качествени протейни .
Успех на всички !
Мнението беше редактирано от Al pacino на 08.04.09 01:29.
08.04.09
06:48
Kaто ти гледам нивото на обща култура по отношение на фитнеса, не ти трябва нито протеин, нито гейнър, нито нищо.
Трябва ти четене и ТРЕНИРАНЕ...
erazer нищо не разбрах от това което си писал това четенето какво е ? за какво гласи помагайте малко хора
Успех на всички !
Мнението беше редактирано от Al pacino на 08.04.09 14:57.
04.07.09
21:54
казано от Al pacino на 07.04.09, 01:01:
Не че и аз много разбирам но съм съгласен със mario g определено първо храната е по-важна но трябват и протеинчета,гайнерчета и нз. още какво защото ти на ден по 5-8 пъти не може да се тъпчиш и то всеки ден и най-важното протеинчета,гайнерчета и нз. какво още помагат ти 50% за качването на килограми и мускулна маса и още за релеф и тн. вътре в тях има въглехидрати,глюкоза,витамини,минерали и тн. примерно ти в един ден трябва минимално даси приел 500г въглехидрати ти може да приемаш от ядене примерно 300г и още 200г от протейни и гайнери и още какво ли не но 500г въглехидрати примерно само от ядене трудно ги приемаш и + това някой качествени протейни или гаинери и още какво ли не ти отварят апетита. И яденето най хубавата част от всичко става по лесна за приемана имаш апетит и ядеш. Ако съм сгрешил нещо поправете ме,със малко съвети стигнах до този извод.
И някой може ли да ми каже някакъв хубав сайт за протеини от кадето мога даси купа нещичко ?
Успех на всички !
(smile) (smile) (smile)
И ти си от тези , които мислят добавките за вълшебна пръчица.
Като за начало :
Диета - ВВД ( В-исоко В-ъглехидратна Д-иета )
Тренировъчна програма - Кръгова тренировка
Хранителни добавки - Протеин , Витамини , Аминокиселини , БЦАА , Глутамин , Креатин ( Препоръчвам ти Протеин+Витамини+Аминокиселини)
Успех !
P.S. Мале,мале,мале темата е от април сега видях,извинявам се 01;00часа е и съм малко заблуден , лягам :).
Лека и По-Здрави !
Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 04.07.09 21:58.