Цели яйца

06.04.09
15:19

Може ли да се храня с 4 цели яйца на ден, като са разделени от няколко часа приемът им. Или да 1 цяло яйце и 2 белтъка.

06.04.09
15:25

Може може даже аз ги хапвам на едно ядене 4 броя :)

SP

06.04.09
15:26

казано от aleksander на 06.04.09, 15:19:

Може ли да се храня с 4 цели яйца на ден, като са разделени от няколко часа приемът им. Или да 1 цяло яйце и 2 белтъка.

може бате, ама нали не се храниш само с тия 4 яйца през целия ден :D :D :D

06.04.09
15:29

добавям ги към основните хранения

06.04.09
15:40

Еми може, ама гледай не всеки ден по 4 жълтъка.

SP

06.04.09
16:15

И защо да не може по 4 жълтъка на ден?

06.04.09
16:53

4 цели яйца ми е закуската само.През деня имам още 5-6 цели.

06.04.09
17:20

Аз по 10 на ден

06.04.09
18:15

казано от Yoanka на 06.04.09, 15:40:

тогава 2 цели и два белтъка, така става ли

Белтъци можеш много да ядеш.

06.04.09
19:15

казано от Sparxter на 06.04.09, 16:15:

Не, че не може да яде по 4 на ден, аз друго имах в предвид- исках да кажа, че няма да е много хубаво да яде по 4 всеки ден за дълъг период време става дума.

06.04.09
20:16

казано от Yoanka на 06.04.09, 19:15:

казано от Sparxter на 06.04.09, 16:15:

Не, че не може да яде по 4 на ден, аз друго имах в предвид- исках да кажа, че няма да е много хубаво да яде по 4 всеки ден за дълъг период време става дума.

ясно. все пак трябва да внимавам. тогава ще ги намаля.
благодаря ви

07.04.09
18:52

Мамо? Ти ли си? О, извинявай, но и тя като теб... Постоянно ми прави забележки за жълтъците, че съм щял да направя голям задник от тях.

08.04.09
06:26

Кво мое да ти стане от 4 + всеки ден

08.04.09
06:48

Най-новите изследвания отхвърлят мита за вредата от жълтъците - нямат вина за абсолютно нищо, вкл. и за повишения холестерол. Той е резултат от тлъстото месо, джънк фууда и заседналия начин на живот. Яйцето е напълно натурална и полезна храна. Старите препоръки на СЗО бяха за не повече от 2 яйца седмично, а сега диетолозите препоръчват средно по 6 яйца на седмица, и то цели. Билдърите и спортистите ядат по на 10 на ден и нищо им няма! Вече е обосновано и научно. С повишено внимание трябва да са само диабетиците и хипертониците. Скоро ще имам статия по този проблем.

ER

08.04.09
07:01

На мен пак ми се струва прекалено консервативно т’ва с шестте яйца на седмица :)

08.04.09
07:01

казано от Ива Павлина на 08.04.09, 06:48:

Най-новите изследвания отхвърлят мита за вредата от жълтъците - нямат вина за абсолютно нищо, вкл. и за повишения холестерол. Той е резултат от тлъстото месо, джънк фууда и заседналия начин на живот. Яйцето е напълно натурална и полезна храна. Старите препоръки на СЗО бяха за не повече от 2 яйца седмично, а сега диетолозите препоръчват средно по 6 яйца на седмица, и то цели. Билдърите и спортистите ядат по на 10 на ден и нищо им няма! Вече е обосновано и научно. С повишено внимание трябва да са само диабетиците и хипертониците. Скоро ще имам статия по този проблем.

Ей Иве, страшна си, много благодарим за което :) много полезно инфо Иве :)

08.04.09
07:08

На фона на двете яйца направо си е иновативно! Тук става въпрос за средно статистически, нетрениращ човек, който няма за цел да живее хипер здравословно и да спортува. Важното е, че тази глупост за жълтъците вече се отхвърли и научно. Наистина, има холестерол в жълтъка - 190 мг, но има и лецитин, който го балансира. Освен това, холестеролът от храната не отива директно в кръвта - кръвният холестерол се синтезира в черния дроб от ендогенни мазнини.

08.04.09
08:06

казано от Ива Павлина на 08.04.09, 06:48:

Преди време друго говореше ;)  ...нищо де дойдохме си на думата !

08.04.09
08:10

Ами аз се доверявам на научните факти, а преди време те просто си бяха такива. за щастие, науката е динамична система и се развива ... Защо, според теб, е лошо човек да е в крак с нея? Като е имал мнение, което впоследствие се е оказало грешно и за цялата диетология въобще ... да не го променя ли?

ER

08.04.09
08:34

Бе, за мене е тъпо да чакаш някой чичко с бяла престилка и лупи като за далекоглед на цаките да каже нещо, за да го повярваш, при положение, че има стотици живи примери как 30 цели яйца/седмица не водят до смърт :)

08.04.09
08:37

Клиничните проучвания са много по-сложни и всеобхватни от 3-ма души, събрани в стая и ядящи по 20 яйца в продължение на 2 седмици... Има си процедури, правила, протоколи... Това, в какво вярвам аз, си е моя работа и дали съм била убедена и преди това, няма значение ... Важни са фактите, които накрая го доказват научно. Това, че на някой нищо му няма от 30 яйца, не значи, че друг няма да се изрине в пъпки и от половин яйце!

08.04.09
10:07

Ива, чакам статията за ейцътъ :)

Мнението беше редактирано от ragHqP на 08.04.09 10:08.

08.04.09
11:07

казано от Thrashmetal на 07.04.09, 18:52:

Мамо? Ти ли си? О, извинявай, но и тя като теб... Постоянно ми прави забележки за жълтъците, че съм щял да направя голям задник от тях.

Ами извинен си, и определино не го написах, заради това ,че от жълтъците някой ще напарви голям задник или заради холестерола.
Просто не на всеки организъм дълготрайният прием на жълтъци се отразява добре и ще ти дам пример: имах един приятел от залата, който си пазеше диета и ядеше по 4-5 жълтъка на ден, но ги ядеше всеки ден и някъде на 3 седмица му се появиха обриви по кожата- предимно на ръцете..... и на мен ми се е случвало, само че не съм яла па 4 на ден , по 1-2 и пак се обринах.
А не исках да кажа ,че не трябва да ги яде в един ден или нещо такова.

08.04.09
11:24

Бре.. Изглежда не е особенно често срещано. На мен не ми се е случвало, нито на мои познати, които ни най-малко не пестят жълтъците.

08.04.09
11:36

В началото като почнах да ям яйца всеки ден, не мога да ви кажа каква е бройката но 6 имаше, като от тях 2 жълтъка др белтъци. По ръцете ми се получиха пъпки, но от няколко седмици тези пъпки ичезнаха някак си. Явно организма ми е свикнал с яйцата.

08.04.09
11:39

Не знам колко често е срещано, но се случва- все пак всеки органезъм е различен- това, че на мен не ми е повлияло добре, не означава, че и при него ще е същото, както и обратното.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1