07.04.09
14:16
Изчетох доста за този метод,но все пак не разбрах някой неща или просто не съм изчел достатъчно. :)
Имам следните въпроси:
1)Кога се прави тренировката по метода - преди,след тренировка с тежести или в отделен ден.
2)До колко пъти да правя табата,защото автора на една статия препоръчваше до 2 пъти в месеца.Може ли примерно един път в седмицата?
3)Навсякъде пише,че има голям ефект за изгаряне на мазнините,но никъде не пише за ефекта върху ММ.
Пич, не четеш на правилните места. ;) http://daobg.com/forum/index.php?showtopic=9655
1) В самостоятелен ден, задължително! Имам един познат, който казва че я прави 60мин- 4мин прави и 56 почива. Няма ли подобен ефект 100% мога да ти кажа- не е табата.
2) Други хора, до които съм се допирал (профи състезатели по ММА) нямаха възможност да го направят 2пъти седмично. Я дай статията, за която ти говориш?
3) Този метод е разработен за профи състезатели по колоездене, нали разбираш колко е пригоден за покачване на мм? :) Има доста други методи, далеч по-ефикасни медоти за тази цел. Културизъм ее наайй-НЕподходящото място на Табата.
07.04.09
17:38
Стурва ми се че по-скоро се имаш предвид подходяща ли е при НВД, за силова тренировка по време на изчистване. Не дали ще направиш мускули, а дали можеш да я ползваш, стимулирайки мускулата си във фази за релеф.
08.04.09
16:52
Статия,която четох е същата от линка по-горе.Интересува ме точно това дали мога да използвам табата при период на чистене.И дали табата би имала по-голям ефект от една кардио тренировка и до каква степен ще засегне мускулната маса.
казано от RogerF на 08.04.09, 16:52:
Статия,която четох е същата от линка по-горе.Интересува ме точно това дали мога да използвам табата при период на чистене.И дали табата би имала по-голям ефект от една кардио тренировка и до каква степен ще засегне мускулната маса.
Не слушаш... Дай тогава да ти видим 1 табата?
08.04.09
17:32
Понеже не знам нищо за табата затова питам.
казано от RogerF на 08.04.09, 17:32:
Понеже не знам нищо за табата затова питам.
Здрасти!
Стилът на Табата има доста общи неща с кросфит, от който се увличам отскоро. Аз лично 2 пъти опитвам Табата с Thruster с 40 кг щанга и двата пъти се отказвах на 3-4 серия, а съм в сериозна форма, повярвай! Първия път ми се зави свят, втория по психологически причини. Но съм твърдо решен да го направя и скоро пак ще опитам.
Тежко упражнение. Задължително в самостоятелен ден или в краен случай в началото на тренировката. Но с едно наум, че след табата (ако правилно си тренирал), ще можеш да правиш нещо леко и с редуциран обем.
Мускулна маса с Табата няма да изградиш, но ще я направиш по-качествена. Много сърце се иска за това. Не мисля, че е възможно да го правиш безопасно повече от един път седмично. Сам е трудно - намери си секундант, който да ти засича времето и да ти брои сериите и повторенията.
Ако компа е наблизо, можеш да използваш това - Tabata Clock
Мисля, че ще е от полза, ако си тренираш в къщи, например. :coolsmirk
08.04.09
19:36
Мерси много за информацията.Пак искам да подчертая,че в никакъв случай не смятам,да изграждам мускулна маса,а да стопя мазнини (а те са сравнително малко).Интересно ми е колко ММ се губи при табата,защото времетраенето е малко,а натоварването огромно.
Ако компа е наблизо, можеш да използваш това - Tabata Clock
Мисля, че ще е от полза, ако си тренираш в къщи, например. :coolsmirk
Жив и здрав да си за тоя часовник! Това си ми е идеално за вкъщи!
казано от RogerF на 08.04.09, 19:36:
Мерси много за информацията.Пак искам да подчертая,че в никакъв случай не смятам,да изграждам мускулна маса,а да стопя мазнини (а те са сравнително малко).Интересно ми е колко ММ се губи при табата,защото времетраенето е малко,а натоварването огромно.
Не мисля, че се губи маса. Твърде кратко е и е супер-хипер-интензивно, прав си. Ще го правим и ще споделяме впечатления.
09.04.09
08:19
Тбата - 4те най-гадни минути през живота ми. Миналата неделя правих табата с тръстъри - 23 кг..... плаче ми се като си спомня как се чувствах след това. Но успях :)
Моля? Какво се оплаквате всички, това е най-сладката болка, която съм си причинявал!
казано от Thrashmetal на 09.04.09, 08:51:
Моля? Какво се оплаквате всички, това е най-сладката болка, която съм си причинявал!
Братле, ти не тренираше ли за маса?
казано от Никола на 09.04.09, 10:07:
Братле, ти не тренираше ли за маса?
От края на Януари тая година се боря с излишните кила. Месец и малко карах на НВД, след това исках да качвам, но на втората седмица си контузих гърба. От средата-края на Март не тренирам въобще и почти не ям. Пък и бях любопитен да пробвам табата. Харесва ми честно да ти кажа.
09.04.09
13:55
сладка е докато не стигнеш фазата с пребледняване и почнеш да повръщаш. После става малко киселка ;-P
Мнението беше редактирано от Венцеслава Атилова на 09.04.09 13:55.
09.04.09
15:46
Започна да звучи все по-интересно!Идеален начин да провериш границите на възможностите си.