27.01.05
12:52
Здравейте!
Решил съм да нарпавя следното, но не знам дали е добре.
Понеделник - Нормална тренировка със гърди и бицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)
Вторник - 20 мин бой със крушата + силова тренировка за гърди
Сряда - Тренировка за гръб и трицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)
Четвъртък - Бой с крушата 20 мин + силова тренировка за гръб ( 2 серии с килограми на макс)
Петък - Тренировка за крака и рамене
Събота и Неделя - Почивка!
Смятате ли, че е добре? 78 килограма съм, 177 висок.
Здравей! Ето какъв смятам, че ще бъде проблема: посредством яките тренировки за гърди и гръб, ще попречиш на възстановяването на мускулите от предните тренировки за тези групи. Въпреки че има подобни методи на трениране, не бих препоръчал нещо такова. А какви упражнения смяташ да използваш при тренировките за гърди и гръб?
27.01.05
13:12
За гърди(нормална тренировка) - Лежанка, Повдигане на дъмбели от лег, Пек Дек като в различните седмици сменям лежанката и съответно частите на гърдите които натоварвам.
За гръб(нормална тренировка) - Придърпване на скрипец със различен хват в двете серии и може някое базово упражнение.
За силовите тренировки - Гърди (лежанка 2 серии), Гръб (скрипец 2,3 серии).
Мисля да взема и креатин, които да помогне. Също така има друг вариант, но той е по неудачен (според мен):
Понеделник - Нормална тренировка със гърди и бицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)
Вторник - Бой с крушата 20 мин + силова тренировка за гръб ( 2 серии с килограми на макс)
Сряда - Тренировка за гръб и трицепс (3 упражнения по 3 серии за двата мускула)
Четвъртък - 20 мин бой със крушата + силова тренировка за гърди
Петък - Тренировка за крака и рамене
Мм с такава система, няма да можеш да дадеш макса от възможностите си на тежките дни (освен проблема с възстановяването) . Може би ако опиташ повдигане на (не толкова тежки) дъмбели вместо от лег, както и по-леки тежести на скрипците в “нормалните” дни, ще постигнеш нещо. Пообмисли и го направи, би ми било интересно как ще се отрази.
Ааа, и може би да размениш дните на нормалната и тежката тренировки.
27.01.05
14:18
не е добре според мен,много е натоварването.Преди да ти кажа какво мисля,ще те попитам ,можеш ли да тренираш и в Събота,от колко време по принцип тренираш?
тва понеделник и вторник гърди и сряда и четвъртак гръб много ште се пренатовариш
27.01.05
19:23
xmanx: да в събота също мога да тренирам.
Мартине: целта ми е да вдигна силата, с леки дъмбели си правя нормална тренировка според мен..
Няма да стане така - два поредни дни един и същ мускул, и то втората тренировка да е по - тежка от първата. За да вдигнеш силата, се опитай да си повишаваш по - малко тежеста от тренировка в тренировка. Всяка тренировка трябва да ти е тежка, тогава няма да имаш нужда от допълнителни тренировки. Ако ще си вдигаш силата на лежанка, пробвай да правиш 5 х 5 лежанка и още 4 х 6 още едно допълнително упражнение - веднъж седмично. Ако искаш да прилагаш твойта схема, раздалечи двете тренировки през 2 - 3 дена, като в началото на седмицата да е тежката, а след 72 часа да е нормалната.
И как смяташ да качваш сила, при условие че преди това 20 минути си бил по боксовата круша? За да тренираш за сила трябва да си свеж и пълен с енергия. Точно затова и тежката тренировка няма как да е на следващия ден след нормалната. Ако искаш да биеш по крушата, прави го след като си си направил тренировката.
27.01.05
20:07
Преди да ти дам отговор, мисля че трябва да знам целта ти.
Нашите приятели тук са прави в общи линии, но целта ти не е толкова изграждане на мускулите, нали?
Също така не е и експлозивна кратковременна сила??? Почти няма спор, че тя идва за сметка на издържливостта и немалко и за сметка на бързината...
Т.е. препоръките са верни, но може би имаш съвсем други от нашите идеи?
Като по - малък тренирах малко борба. И там беше нещо такова - загрявка, представляваща полусилови, полу за гъвкавост упражнения. Борене. Силова тренировка. Тичане. Почивка - ръгби например. Борене + техника. Аде чао :)
Обаче има нещо странно в цялата работа. Защо гърба? Защо не гърди, рамо и трицепс, които имат по - пряко приложение в бокса(според мен)?
Какви са ти точно целите?
27.01.05
20:17
sshdaemon,доколкото разбирам искаш да съчетаеш силова подготовка и боксова,имам мнение по въпроса и то е:
Седмично ти трябват 3,максимум4 тренировки с тежести,гърди-2 упражнения,гръб 2 упр.,биципс-трицепс 1-2 упр,коремна преса 2упр,крака 1-2 упр.
Ако работиш за сила ,прави само сила и НЕ В ДЕНЯ,КОГАТО БОКСИРАШ.Ако искаш и сила и маса избери си такава тренировка т.е. с по-леки тежести 5-8 повторения,но това ,което предлагаш няма да те доведе до желаният резултат,ще претренираш гърдите и гърба.
Пн-к:гърди-бицепс
Вт-к:крака-рамо
Ср:”бой ” с крушата
Чт-к:гръб- трицепс
Пт-к:”бой” крушата
Сб:гърди-бицепс
Нд:почиваш
Пн-к:продължаваш със следващите от първата седмица т.е.крака-рамо
Вт-к:гръб-трицепс
Ср:”бой” по чувала
Чт-к:гърди-бицепс ит.н. всяка следваща седмица се събират по две силови тренировки за различни мускулни групи напр. гърди-бицепс,а за останалите е по една.Не знам как ще е при теб,опитай ако искаш,но вероятността да претренираш е отново голяма
27.01.05
21:11
D3BEP: не целя да ставам бокс плейър :)) Може би разсъжденията ми са грешни, но все си мисля, че като имаш повечко сила вдигаш и повечко килограми. Това е едната причина.Друг е въпроса за възтановяването, ясно ми е, че при такава програма е почти невъзможно да си починат тея мускули. Другата причина е това, че ударът ми е слаб, искам да го тренирам.
хманх: Това е добро съчетание, не се бях замислял над него.
Петко К: Блъскането на крушата е след силовата тренировка, която трае 20 минути. Говорим за 2 МАКСИМУМ 3 серии с по 2-4 повторения.
27.01.05
23:10
Също така искам да отбележа, че през март месец ще почвам и тренировки за сваляне на килограми и този начин на трениране би ми помогнал според мен
Имаше такъв метод беше описан в списание мускули но не се препоръчваше повече от месец да се прави че бил стресиращ (меко казано)
sshdaemon, нали затова ти казвам леки дъмбели, за да имаш енергия за силовата тренировка. А ако мислиш да въздействаш върху силата и в двете тренировки (нормална и тежка), то прави по едно упражнение и на нормалната и на тежката.
ПС - Не съм сигурен, но мисля, че не си ми разбрал предния пост :wink:
29.01.05
09:45
sshdaemon
Другата причина е това, че ударът ми е слаб, искам да го тренирам.
относно силата на удара,има специфични упражнения за покачването и,но както най-вероятно знаеш Силата на удара е съчетание от скоростта на изпълнение и масата на удрящият,не трябва да се пренебрегва и правилното изпълнение.Тренировките с тежести увеличават по-принцип силата на мускулите ,но като цяло тази сила няма пряко отношение към силата с която удряш,по-скоро вследствие на тренировките с тежести увеличаваш или намаляваш собствената си маса и от там влияеш върху силата на удара.