10.04.09
08:39
Здравейте! Значи аз играя тенис редовно. Последните няколко пъти обаче взех да чувствам болка в лакъта. Реших да отида на травматолог. Той ми видя лакъта, направи рентгенова снимка и каза, че не трябва да играя тенис 1 месец и да се лекувам с хапчета Фелоран и Фастум Гел за мазане. От 2-3 дни вече изпълнявам каквото ми е казал(, но имам чувството, че става по-лошо). На 14 години съм. Нека някой, който е имал такава травма или е по-запознат от мене да каже как мога да се лекувам, какви са симптомите и т.н. ;-)
Ами не съм лекар!!! но предпо4итам Диип Релииф съ6то е гел и според мен достапо-добър от фастум гел-а..Ина4е избягваи да го натоварва6,а като запо4не6 пак да играе6 зазагряваи ,,може да си вземи6 и загря6т крем..”финалгон” е мн добър
здравеите аз получих тенис лакът от фитнеса тренирам дълги години 5-6 и от пренатоварване го получих мотам го вече 6-7 месеца
и инжекции ми биха беше временен резултат сега ходих на ултразвук пак слаб резултатат и вече се чудя какво да правя това е много опасно и коварно възпаление
19.04.09
08:57
Здравейте! Значи аз играя тенис редовно. Последните няколко пъти обаче взех да чувствам болка в лакъта. Реших да отида на травматолог. Той ми видя лакъта, направи рентгенова снимка и каза, че не трябва да играя тенис 1 месец и да се лекувам с хапчета Фелоран и Фастум Гел за мазане. От 2-3 дни вече изпълнявам каквото ми е казал(, но имам чувството, че става по-лошо). На 14 години съм. Нека някой, който е имал такава травма или е по-запознат от мене да каже как мога да се лекувам, какви са симптомите и т.н. ;-)
Бате лекаря ти е казал 1 месец лечение ти на втория ден си се отчаял, изчакай малко да видиш дали ше има резултат то тия хапчета не са чудудейни.
здравеите аз получих тенис лакът от фитнеса тренирам дълги години 5-6 и от пренатоварване го получих мотам го вече 6-7 месеца
и инжекции ми биха беше временен резултат сега ходих на ултразвук пак слаб резултатат и вече се чудя какво да правя това е много опасно и коварно възпаление
Пич, споко! Преди 2,3 месеца се оказа, че и аз имам “тенис лакът” и то без да съм играл много тенис. При мен възпалението дойде от претоварване на екстензорите на китката следствие от други неща. Оправих се за 1 процедура при един човек в София и 10на дена почивка- без хапчета и каквото и да е друго. Пича сега е чужбина и не знам дали въобще някога ще се връща, но това, което мога да ти пропоръчам аз, е да се насочиш към такива хора- остиопати, кинезитерапевти, правачи и чъкракчии. Аз бая съм се чупил и само те са ми помагали! Хуманни кадърни доктори не познавам и вечно само пари и разигравяне беше и накрая нищо. Разпитай за някого с добра репутации за такива неща и бягай при него ;)
Поздрави!
добра идея и аз мисля така за лекарите нищо не правят буквално ама нямам избор може би трябва да прибегна до хомеопат
Animal Flex + мощни витамини и увеличен прием на калций. Евентуално и cissus.
Feloran не лекува! Помага само за облекчаване на симптомите, като това може да създаде грешно чувство, че травмата е преминала и при ново натоварване проблема да се задълбочи. От него има смисъл първите дни при травми и то когато болката е нетърпима.
Мнението беше редактирано от exstasy на 20.05.09 08:39.
20.05.09
08:29
1. Ползвай по-дебел грип (сложи още един слой overgrip като не го разпъваш—нека да се застъпва и да се получи релефно и меко)—това е едно от най-важните неща!
2. Прави упражнения за разтягане на мускулите на предмишницата.
3. Stress Ball—да не се бърка с гумения геврек за правене на предмишници!
Това са основните неща :)