Тенис Лакът

10.04.09
08:39

Здравейте! Значи аз играя тенис редовно. Последните няколко пъти обаче взех да чувствам болка в лакъта. Реших да отида на травматолог. Той ми видя лакъта, направи рентгенова снимка и каза, че не трябва да играя тенис 1 месец и да се лекувам с хапчета Фелоран и Фастум Гел за мазане. От 2-3 дни вече изпълнявам каквото ми е казал(, но имам чувството, че става по-лошо). На 14 години съм. Нека някой, който е имал такава травма или е по-запознат от мене да каже как мога да се лекувам, какви са симптомите и т.н.  ;-)

10.04.09
14:05

Ами не съм лекар!!! но предпо4итам Диип Релииф съ6то е гел и според мен достапо-добър от фастум гел-а..Ина4е избягваи да го натоварва6,а като запо4не6 пак да играе6 зазагряваи ,,може да си вземи6 и загря6т крем..”финалгон” е мн добър

19.04.09
07:32

здравеите аз получих тенис лакът от фитнеса тренирам дълги години 5-6 и от пренатоварване го получих мотам го вече 6-7 месеца
и инжекции ми биха беше временен резултат сега ходих на ултразвук пак слаб резултатат и вече се чудя какво да правя това е много опасно и коварно възпаление

ЦЕ

19.04.09
08:57

казано от ZarthaX на 10.04.09, 08:39:

Здравейте! Значи аз играя тенис редовно. Последните няколко пъти обаче взех да чувствам болка в лакъта. Реших да отида на травматолог. Той ми видя лакъта, направи рентгенова снимка и каза, че не трябва да играя тенис 1 месец и да се лекувам с хапчета Фелоран и Фастум Гел за мазане. От 2-3 дни вече изпълнявам каквото ми е казал(, но имам чувството, че става по-лошо). На 14 години съм. Нека някой, който е имал такава травма или е по-запознат от мене да каже как мога да се лекувам, какви са симптомите и т.н.  ;-)

Бате лекаря ти е казал 1 месец лечение ти на втория ден си се отчаял, изчакай малко да видиш дали ше има резултат то тия хапчета не са чудудейни.

19.04.09
09:52

казано от marinskia на 19.04.09, 07:32:

здравеите аз получих тенис лакът от фитнеса тренирам дълги години 5-6 и от пренатоварване го получих мотам го вече 6-7 месеца
и инжекции ми биха беше временен резултат сега ходих на ултразвук пак слаб резултатат и вече се чудя какво да правя това е много опасно и коварно възпаление

Пич, споко! Преди 2,3 месеца се оказа, че и аз имам “тенис лакът” и то без да съм играл много тенис. При мен възпалението дойде от претоварване на екстензорите на китката следствие от други неща. Оправих се за 1 процедура при един човек в София и 10на дена почивка- без хапчета и каквото и да е друго. Пича сега е чужбина и не знам дали въобще някога ще се връща, но това, което мога да ти пропоръчам аз, е да се насочиш към такива хора- остиопати, кинезитерапевти, правачи и чъкракчии. Аз бая съм се чупил и само те са ми помагали! Хуманни кадърни доктори не познавам и вечно само пари и разигравяне беше и накрая нищо. Разпитай за някого с добра репутации за такива неща и бягай при него ;)

Поздрави!

27.04.09
13:13

[q…....

Мнението беше редактирано от martoagr на 27.04.09 13:14.

27.04.09
19:02

добра идея и аз мисля така за лекарите нищо не правят буквално ама нямам избор може би трябва да прибегна до хомеопат

27.04.09
19:04

а този човек на теб какво ти направи

20.05.09
08:12

Animal Flex + мощни витамини и увеличен прием на калций. Евентуално и cissus.
Feloran не лекува! Помага само за облекчаване на симптомите, като това може да създаде грешно чувство, че травмата е преминала и при ново натоварване проблема да се задълбочи. От него има смисъл първите дни при травми и то когато болката е нетърпима.

Мнението беше редактирано от exstasy на 20.05.09 08:39.

20.05.09
08:29

1. Ползвай по-дебел грип (сложи още един слой overgrip като не го разпъваш—нека да се застъпва и да се получи релефно и меко)—това е едно от най-важните неща!
2. Прави упражнения за разтягане на мускулите на предмишницата.
3. Stress Ball—да не се бърка с гумения геврек за правене на предмишници!

Това са основните неща :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1