Моята програма - мнения, съвети, препоръки и критика

SP

10.04.09
13:32

Значи да започна от там, че поради естеството на работата ми не мога да си определя точни дни, в които да посещавам залата. Затова го карам на двудневен сплит, за да не се получат големи дупки м/у тренировките за различните мускулни групи. Въпреки всичко гледам да тренирам минимум 4 пъти седмично и успявам.

Общо взето е това:
==============================================
1ви ден: Гърди Рамо Корем

Горна лежанка - 3х8
Хоризонтален лег - 3х8
Флайс - 3х8
Кофички - 3х8

Раменни преси с щанга зад врат - седнал - 3х8
Повдигане на ръцете встрани с дъмбели - http://www.bb-team.org/exercise/1165/
Повдигане на ръцете встрани от наклон (правя го прав) http://www.bb-team.org/exercise/1664/

Повдигане на краката от вис, крънчове накланяния с гиричка встрани 3х20 всяко за корема

2ри ден: Гръб и ръце

Набирания с широк хват - 4х8-10
Скрипец придърпване пред и зад врат 3х8/Гребане с щанга
Гребане с дъмбел - 3х8
Хиперекстензии - 3х20

Сгъване за бицепс прав с щанга 3х8
бицепсово сгъване с дъмбели от седеж 3х8
чуково сгъване 3х8 http://www.bb-team.org/exercise/1663/

френско сгъване 3х8
лег с тесен хват 3х8
Кик бек 3х8
===============================================

Момче съм на 23 г. 185см 87 кг - пия Cellmass, целя да понатрупам мускулна маса без да се омазнявам. Ако сваля мазнинки докато го правя няма лошо(забелязва се и тоя момент досега). Цикълът ми с Cellmassa свършва след 30тина дни, после почвам за релеф с fyre и л карнитин

Темата беше редактирана от Sparxter на 11.04.09 10:26.

10.04.09
13:56

Добре ти е програмата за 2-дневен сплит щом така можеш го прави, размени трицепс и бицепс и прави трицепсът 1-во защото е по голям мускул и за рамото в страни, пробвай също в страни по наклон (така http://bgfit.com/training/pics/ramene/Untitled-4.swf или така http://bgfit.com/training/pics/ramene/Untitled-5.swf) също има голям ефект върху страничното рамо..Успех!

SP

10.04.09
13:58

ами принципно на мене трицепса ми е по-развит в сравнение с бицепса и затова почвам първо с бицепса.. да акцентирам. тия упражнения сега ще ги видя, мерси

10.04.09
15:42

според мен трябва да намалиш упражненията на бицепс и трицепс на 2,защото бая ги изцеждаш с гърба и ще претренираш ;)

10.04.09
15:50

казано от ilko на 10.04.09, 15:42:

според мен трябва да намалиш упражненията на бицепс и трицепс на 2,защото бая ги изцеждаш с гърба и ще претренираш ;)

Не съм съгласен за трицепса да го намали на 2 упражнения. Едни кофички от пейка или кик-бек никога няма да са излищни. Прави 2-3 за бицепс и 3 задължително за трицепс.

SP

10.04.09
15:54

казано от ilko на 10.04.09, 15:42:

ами принципно и аз се безпокоя за това, но засега добре вървят нещата, явно и cellmassa помага и не усещам умора и си забелязвам резултат..

ER

10.04.09
16:29

Не правиш тяга?
Не тренираш крака?

SP

10.04.09
16:38

Тяга не правя да.. много мнения изчетох и чух и се въздържам. А и главно целя разширяване на гърба, а не уплътняване. Краката ги тренирах много на времето и футбол полупрофесионално тренирах и бягах много, абе нямам забележки към тях никакви, добре развити са като махнем изключим мазното. Все пак тук таме вкарвам една две серийки на машина когато имам време. Знам, че ще ме анатемосате, но засега няма къде да ги вместя и като време - и без това тренировката ми минава 1:20h..

SP

11.04.09
09:36

Замених скрипеца в деня за гръб с гребане с щанга. Вчера за първи път правих това упражнение и смея да твърдя, че влиза много доволно. Май ще зарежа скрпците окончателно..

Нема нищо страшно в тягата :-)

SP

11.04.09
10:26

Знам, че няма страшно :D правил съм преди, просто не съм и фен. От набиранията и гребането сега си усещам доволно резултати.
Тоя сплит дали ще е подходящ за процес на сваляне на мазнини, НВД и прочие.. или ще си изплюя дроба ако го поддържам?

Увеличи протеина и намали въглехидрата. сичко е до яденето според мене :-)

Когато се свалят мазнини не са толкова важни упражненията,а почивките между серийте.Почива се до 30-40 секунди и 1 тренировка трябва да трае около 40-60 мин.За толкова време се изразходва гликогена и след това енергията за двигане на тежестта идва от разградените белтъци на мускула.

11.04.09
13:13

А преди да се е изчерпал гликогена се изразходва той и не се пипат мазнини ..

ER

11.04.09
13:15

Ясно, те много елементарни били нещата бе, фрийк ъф нейчър ... ЕГАСИ!

SP

11.04.09
13:15

Е аз като свалям ще наблягам и на кардиото.. Та се чудя ако тренирам три-четири пъти по тая програма и още минимум два дни кардио дали няма да ме изстъргват после от пода, дори и да е съпътствана от добро храненето, файър и л карнитин..

Тежичка си е за сваляне,но нокой неможе да ти каже какво ще ти стане.Относно кардиото-сутрин на гладно или след тренировка.

11.04.09
17:46

ако имаш възможност прави кардио 2-3-4 пъти седмично сутрин на гладно,защото силовите ти тренировки са твърде малко и много изморителни ...Успех

11.04.09
18:06

остави за трицепс само 2 упражнения френско и скрепец за бицепс с лост и чуковете при тях участва достатъчно и бицепса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1