12.04.09
16:04
Тренирам от 3 месеца по тридневен сплит:
1.Гърди-трицепс
3.Гръб-бицепс
5.Рамо-крака
Чувам противоречиви мнения за това дали трябва да си сменя програмата след 3 месеца,та затова питам всички,които са по-наясно от мен...Мерси предварително
12.04.09
16:12
отговорът е прост-ако прогресираш с програмата,не я пипаш.Ако обаче вече няма ефект,е време за нова.
12.04.09
17:00
Ти може да си смениш програмата на 100%, но тренировъчният сплит да си остане същия. Все пак програма не е само кой ден кой с кой мускул тренираш, а и как (по колко серии, упражнения, повторения; различни методи - чийтинг, форсирани, дроп серии...).
Той100ян ти каза правилно - има ли растеж - продължавай; има ли застой - сменяй нещо.
12.04.09
19:00
Чак за форсирани повторения и чийтинг ти е рано ,обаче гледай да не правиш 2 напълно еднакви тренировки ,примерно ако тая седмица правиш 8 повторения ,другата прави 10 ,вместо хоризонтална лежанка прави наклонена .. постоянно “пипвай” по нещо,за да има стрес за мускула (и по тоя начин - прогрес) .
По-здрави !
Мисля да продължа още малко по тази програма,но да сменя някои упражнения,както и да разместя поредността на други пък ако не върви ще правя нова схема.....
Без да чета всички постове преди моя ти казвам, че е време за нова програма когато не прогресираш с тая, ‘дето в момента тренираш по нея т.е. като си в застой.
12.04.09
21:24
Също ако я правиш на сила програмата и не ти харесва и ти омръзна, можеш да я смениш. Например аз карам с 1 програма вече 5 месеца и всичко е ОК. :P