Еми Веси има хора и хора аз ставам само заради кафето, преди и заради цигарата с кафето ... но сега вече само кафе и затова ставам по-трудно :)
За днес направо не ми се говори ... спах няма и 4 часа станах в 7 ... дойде ми цикъла ... заболяме кръста ... пих 2 аулина и бам на състезание (без да съм играла с години) отидох паднах се първи мач... без разгрявка без нищо ... и паднах естествено ... едвам се довлякох до нас и от тук нататък не мърдам от дивана поне днес даже може и да ям junk-ве щото съм крива до небето. Сутринта закусвах към 7:30 и до там с храната не ми се яде и това е и няма да се тормозя и да се тъпча ... като огладнея тогава.
Лек ви ден.
Еи банда като ви чета дневниците забелязвам, че все повече от вас се интересуват колко % мазнини имат и от тия калкулатори, но не намират свестен. Аз пак казвам, че според мен най-точно се мери с калипер ... но който иска за ориентир аз намерих това и ми се стува много по-реално от другите подобни калкулатори в интернет. Ето ви линка : http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php има отделно за мъже и жени и има после таблица за да се видиш къде си ... Мен ме изкарва - 21,27 % което ми се вижда реално в момента :) Дано съм помогнала на някого :)
Поздрави от мен.
казано от FuFi на 04.04.09, 09:47:
Еи банда като ви чета дневниците забелязвам, че все повече от вас се интересуват колко % мазнини имат и от тия калкулатори, но не намират свестен. Аз пак казвам, че според мен най-точно се мери с калипер ... но който иска за ориентир аз намерих това и ми се стува много по-реално от другите подобни калкулатори в интернет. Ето ви линка : http://www.xenious.com/body_fat_calculator.php има отделно за мъже и жени и има после таблица за да се видиш къде си ... Мен ме изкарва - 21,27 % което ми се вижда реално в момента :) Дано съм помогнала на някого :)
Поздрави от мен.
Този калкулатор е много удобен :)
казано от Cedar на 04.04.09, 09:59:
казано от FuFi на 04.04.09, 09:47:
Поздрави от мен.Този калкулатор е много удобен :)
Този е същият, който mbarton предлагаше, само че спревод на БГ..Наистина удобен, но неточен...Изкарва ме с има няма 10на % повече... Абе, не е важно кво смятат калкулаторите :)
А стига бе как с 10 % отгоре ? При мен е вярно така като се гледам точно толкова съм даже може малко повече да съм в действителност :)
Аз пак да си пусна въпоса за мерене с калипер във варна ? къде ? само веси ми отговори предният път, но за жалост вече бях пробвала и ми бяха казали, че не мерят хора които не са им клиенти.
Ами там където пише мазнините в килограми, това за абсолютно всички мазнини ли е... тоест ако ги изчистиш оставаш с 0% = умрял :)
Струва ми се малко относително, обаче съм доволен от резултата :)
казано от vlad-o на 04.04.09, 19:10:
Ами там където пише мазнините в килограми, това за абсолютно всички мазнини ли е... тоест ако ги изчистиш оставаш с 0% = умрял :)
Струва ми се малко относително, обаче съм доволен от резултата :)
Еми според мен да :) ама ти няма как да ги изчистиш всичките килограми мазнини дори и да ти пише, че имаш 10 кг мазнини примерно и да отслабнеш с 10 кг, няма да си на 0% мазнини щото сваленото не е само мазнини ами и малко мускул много вода и така :) Пък и то си има граници то и на 5-7% мазнини пак може да си умрял ... малко ли случеи на анорексия има.
Да де ясно е че няма да изчистя всички мазнини, просто ме изкара с 10 кг мазнина и ми се стори шокиращо :) Като % някъде около 11% мисля, от там пък излиза че трябва да имам ясно видима преса ,което ще стане след 2 месеца :P А за процентите съдя от тази тема с приложени снимки http://www.gohard.org/forum/viewtopic.php?t=3206&start=0 и като сравня сумарно нещата излиза че не са верни резултатите, защото хората на снимките сигурно са мерени с по точни мерила.И вече като гледам снимките не се виждам 11 % а по скоро нещо като 15-17% примерно.
Е да никои не е казал, че е 100% верен, или че е по точен от калипера :) Аз затова от 2 седмици питам къде има измерване с калипер във Варна ама никои не иска да ми каже :) което ме навежда на мисълта, че може и да няма, а това е много много тъпо :(
Не е тъпо. Имаш ли идея колко струва един що-годе читав калипер - ами виж този:
http://plexyo.com/25-3375301-B000BK30W4-Harpenden_Skinfold_Caliper_With_Software.html
Нормално е да няма. Колко изследвания трябва да направиш по 3 лева примерно за да го избиеш?
Все пак говорим за уред, който да дава под 1% грешка, а не +- 5% :)
За разни пластмасови имитации въобще не ми се обяснява.
Фуфи, и аз търсих калипер във Варна, не намерих. В Ян Палах и в Сийсайд (спа центъра на Почивка) има уреди, където с електроимпулс ти мерят мазнини, мускулна маса, вода и рази други. Скъпо е - 40 лв.
Мнението беше редактирано от Limka на 05.04.09 05:01.
Еми кой каза, че измерването е 3 лева :) 3 лева наистина с пласмасов :) Аз за свястно измерване бих дала и 30 - 40 ама 20 ми се вижда по подходящо :)
Ах добро утро от мен :) Как хубаво се наспах :) Голям кеф :) Днеска е ден на мързела при мен + зареждащ ден .. незнам колко ще заредя щото не бях от най-послушните през изминалата седмица и деня с банана още ми дразни съвестта :) Но пък се чувствам изморена заради всичкото бягане, което изобщо не беше предвидено пък и стреса покрай състезанието ... затова може и да си простя и да си хапна днеска :)
А относно мазнините явно съм се поизчистила и то предимно в горната част на тялото, защото вчера като се погледнах и ми стана лошо .... като речната карта на България съм :) цялата съм в едни сини вени ... ще се ходи явно тая година на солариум няма как.
Хайде до по-късно, че формулата почна ;-P
Айде дойде и моя ред да се отчета за вчера ... то няма какво да се отчита де ... ВВД и НБД едновременно, май всъщност предимно само въглехидрати нахаках вчера и то както доиде без хранения през незнам си колко време ... не ми се яде и това е, лошото е че не ми се и тренира и сега като си погледнах дневника миналия месец по това време пак съм била така ... явно е от смотания цикъл., но това няма значение с или без желание време за почивка няма, така че на инат ще ги изкарам тренировките, с храненето ще видим ... там се оказва, че ми е по-трудно.
Лек ден на всички.
Tъй я да видим каква я свършихме днес ...
09:00 Прясно мляко с нес кафе 300 мл
Велото - 15 мин
10:00 Хляб - фитнес (пълнозърнест с овес и пшенични кълнове) 1 филия≈70гр
сирене + извара 25гр
Тренировка
13:00 Кисело мляко 200 гр
15:30 Пилешка пържола 100 гр
16:00 Мляко с нес ама млякото беше сухо
19:30 Кисело мляко 200 гр
краставица 1 бр
Свинска пържола 150гр
Така тренировката беше следната:
7 мин загрявка на пътеката
2 кръга с 1 минута почивка м/у кръговете:
напади (редуване на краката) общо 80 или по 40 на крак (без тежест)
Римска тяга (17 кг) 50 бр
Полу- плие (не клякам до прав ъгъл) - (17кг) -50 бр
Пътека - 20 минути и накрая стречинг :)
Хм поизпотих се :) Времето на целия комплекс беше 20 минути. Бавна съм още ама щото се уча още на техника, не съм сигурна, че ги правя съвсем чисто упражненията и това най-много ме притеснява, че няма кой да ми каже правилно ли ги правя или не, но засега освен парене по мускулите друго няма, така че сигурно съм на прав път :)
Обаче днеска си мислех и вечерта да потичам малко вече по- спокойно, но не успях, забатачих се в университета и замина бягането на кино.
Еми това е и от тук нататък ще е така навлизам в месеца на контролните курсовите работи, а и почвам да се готвя за изпити, така че храната ще пострада със сигурност, не от към качество, но от към количество и от към време със сигурност.
Лека вечер, на всички :)
Мнението беше редактирано от FuFi на 06.04.09 18:33.
Днес 7.04.2009
Хм храната ... липсваше :) Тренировката още повече. Няма време :)
Утре ще наваксам с тренировката
Храната незнам какво ще я правя. Освен да си купя протеин и да си ходя с буркана :)
Днеска не съм смятала ама е към 800 ккал
Закуската ок и от там нататък имаше една извара към 3 и едно кафе с мляко(на прах ) и чак вечерта се метнах на пържолите. Ама не съм гладна. Пък водата ме е срам да кажа колко е :( Като ми се наложи малко повече да съм навън ии омазвам всичко :(
Протеинът става за из път, аминките и те стават, даже са по-удобни за пренос. Горе главата, голяма работа, един ден без ядене и вода нищо не е! Утре ще тренираш и ще огладнееш ;-)
Хм добът вечер от мен
Winnie мерси за подкрепата, но дните се увеличиха с още 1 :(
Не искам даже да се отчитам да не ви развалям настроението и ако продължавам така ... най-вероятно скоро ще прочетете последният ми пост и ще следва затваряне на дневника.
Надпреварата с времето е жестока ... това обаче няма значение сега ...
Аз имам въпрос
Забелязах се, че от сигурно седмица някъде неволно изтървам предмети които са ми в ръцете по най-левашкия начин (нещо нетипично за мен). Освен това все по-често ми правят забележка, че когато говоря сменям местата на думите... или заменям букви в дадена дума ( също нещо нетипично за мен) сама се усещам и че забивам просто отвреме на време за глупави неща ... не мога да се сетя името на човека срещу мен (а сме всеки ден заедно) Онзи ден беше върха като си обърках собственото име докато го пишех на една бланка ... даже тук като ви пиша правя толкова нелепи грешки, които някой път виждам и поправям, но предполагам не виждам всичко за което се извинявам.
Мисълта ми е всичкото това може ли да е от НВД-то, защото докато си ядях солетки и вафли не съм имала такива изцепки :) или е просто някакво съвпадение и бушона ми е пред гърмене и затова съм толкова разсеяна да кажем ... въпреки че съм доста концентрирана като цяло върху това което трябва да правя сега .... ох обърках се ... сори ... който е успял да разбере нещо от цялата голяма глупост да си признае и да даде акъл, ще му дам тиквен медал :)
08.04.09
17:54
Ами супер - продължавай да вървиш срещу тялото си ... Щом това е ЗДРАВОСЛОВНИЯТ начин според теб, явно ще го увенчаеш и с някой сочен припасък в най-скоро време
08.04.09
17:54
припадък де:)
Е много ясно, че не това е здравословният начин на живот за мен ама загубих нишката на здравословното, не ми се обяснява и защо е така, това не ви и засяга ... до припадък чак няма да стигна, най-много да се върна към боклуците за ядене просто защото са лесно достъпни в движение, а все още не мога да си предствя да си извадя изварата в автобуса или да нагъвам студена пържола по улицата.
Вкарай си поне 100 грама комплексни въглехидрати сутрин и през деня и голяма част от проблемите ще минат. Картофите са най-добрия избор, ама надали ще си носиш кутия с картофена салата и вилица, така че се ориентирай към нещо тестено. По възможност - безсолно.
Все още в Бг гледат странно на човек, който си носи ЗДРАВОСЛОВНА храна в кутии, например. И на мен ми беше доста неловко да ям пилето си с ориз в Техническия - даже ходех на друг етаж за да ям. Вместо да се гордея ми беше неудобно?!
В този ред на мисли - яйчните белтъци са по-удобни за бърза консумация “на крак” и с няколко от тях можеш да си допълниш “гадния” купешки сандвич.
Можеш да си носиш и шейкър с протеин и да си пийваш тайничко (или явничко) от него.
Но при всички положения вдигай въглехидратите, както е казал Буда.
Умерено.
09.04.09
05:06
Никой не гледа странно като си носиш кутии с храна, даже вече е модерно и хай да се храниш здравословно, искат ти рецепти, карат те да им обясняваш и пробват от твоите вкусотии, чак се зарибяват...
казано от Ива Павлина на 09.04.09, 05:06:
Никой не гледа странно като си носиш кутии с храна, даже вече е модерно и хай да се храниш здравословно, искат ти рецепти, карат те да им обясняваш и пробват от твоите вкусотии, чак се зарибяват...
Точно, но мен това ме дразни..... :roll:
Добро утро, по повод погледите ще кажа, че когато съм в университета си нося и си ям и не ми дреме и ме питат ама що ядеш извара примерно и като им кажа, че съм отказала цигарите и съм тръгнала на фитнес и се опитвам да се храня здравословно се почва .... амаа културистка ли ще ставаш ... и първо обяснявах ама сега вече ми писна и казвам просто ... да ще ставам ... готвя се за олимпията и си ям изварата или там каквото си нося без да ми пука. Ноооо от тия два дни дето не ям много- аз не съм на глад, но просто не ям като преди... та това е защото съм в няква постоянна лудница и тичам цял ден от една фирма до друга, по разни други институции и така просто няма къде да се спра за да хапна нормално, и трябва да ям буквално в движение. Да не говорим, че вчера се успах и закуската беше 2 хапки от зеленото (без захар) корни + 2 супени лъжици кисело мляко .... то просто бешее колкото да се каже, че съм хапнала нещо и изхвърчах и докато си свърша нещата вече беше 14:30 ... пих едно кафе и отидох на тренировка амаа нали се сещате, че след такъв глад нищо не направих. Та така днеска нов опит поне работата дето имам да бягам почва по-късно и ще закуся добре :)
Лек ден на вас.
казано от FuFi на 09.04.09, 06:47:
Добро утро, по повод погледите ще кажа, че когато съм в университета си нося и си ям и не ми дреме и ме питат ама що ядеш извара примерно и като им кажа, че съм отказала цигарите и съм тръгнала на фитнес и се опитвам да се храня здравословно се почва .... амаа културистка ли ще ставаш ... и първо обяснявах ама сега вече ми писна и казвам просто ... да ще ставам ... готвя се за олимпията и си ям изварата или там каквото си нося без да ми пука. Ноооо от тия два дни дето не ям много- аз не съм на глад, но просто не ям като преди... та това е защото съм в няква постоянна лудница и тичам цял ден от една фирма до друга, по разни други институции и така просто няма къде да се спра за да хапна нормално, и трябва да ям буквално в движение. Да не говорим, че вчера се успах и закуската беше 2 хапки от зеленото (без захар) корни + 2 супени лъжици кисело мляко .... то просто бешее колкото да се каже, че съм хапнала нещо и изхвърчах и докато си свърша нещата вече беше 14:30 ... пих едно кафе и отидох на тренировка амаа нали се сещате, че след такъв глад нищо не направих. Та така днеска нов опит поне работата дето имам да бягам почва по-късно и ще закуся добре :)
Лек ден на вас.
Наистина не е добре така. Не се изнасилвай все пак. Като не си хапнала, просто не тренирай. Знам че като си на училище е малко зор заман яденето, но глад +тренировка не е добре.
09.04.09
12:13
По повод глада ще кажа една стара поговорка която знам от един състезател, “По лошо от лошото ядене, е единствено НЕ яденето” :).
Здравейте от мен за днес отново нямам какво да отчитам или айде може би храната ще си кажа да не съм без нищо:
9:30 50 гр мюсли + 200 гр кисело мляко
16:00 кафе 2 в 1 + вода 0,5 литра (голямо ядене му ударих тука :) )
18:30 към 250 гр агнешко месо + половин кисело мляко+ 20 гр орехи + 8 сушени кайсии + една шепа бадеми ... тука изядох абсолютно всичко което ми беше пред погледа
Еми това е ... голям срам ... Утре съм малко повече в къщи надявам се и ще хапна и ще тренирам ох и водата ... че нея съвсем пак я отписах
Айде лека нощ че съм парцал
Ах, че хубаво хапнах днес :) Яденето дето не съм го яла цялата седмица си наваксах днеска :)
2 пилешки и една свинска пържола + 3 парчета орехова торта (диетична е ) Това беше менюто да днеска :) Имахме рожден ден вкъщи и се поотпуснах, но даже не ми е гузно само ми е надуто, но пък засметка на това съм щаслива :) Ох да и пих 1 чаша кола лайт ама много сладко ми стана пък и като видях, че има аспарам ми идеше да я изплюя. Утре се чудя да правя ли зареждане както ми е по програмата или не, щото днеска си беше ВВД от всякъде погледнато, ама пък цяла седмица беше глад и не се знае дали другата ще е по различна ... даже бих казала, че в следващият месец и половина това ме чака... глад и много тичане по задачи и пак глад и изпити и стрес и така нататък все “хубави” неща. Тренировките изобщо незнам как ще им намеря място в програмата ... от сряда не съм тренирала пък и тогава не беше много пълноценна тренировка ... утре дано да мога да направя едни ръце или пък може и тая вечер преди да легна.
Хм толкова от мен ... знам, че изобщо не е правилна програмата и най-вероятно ще спра да се отчитам докато не премине всичко и си заживея пак здравословно.
Ей ме и мен пак :) Днеска голямо четене му ударих и тренировката замина на кино ама сега си мисля, че така е по-добре поне със сигурност тези 4 дена си починах (физически) и утре ще съм на макс в залата щото и 2 дена си хапнах яко въглехидратно и трябва да съм във супер форма утре :)
За днес менюто бешее... 3 филии хляб с шунка суджук и ементал ... 3 парчета от вчерашната торта :) видях и сметката да не ме изкушава утре :) ... половин кисело мляко имаше по едно време иии май толкова беше. Протейна нещо се загуби ама утре на път за фитнеса си купувам на прах и хич няма да го мисля. Чудех се преди на хората дето се блъскат с добавки ама като ми дойде и на моята глава ... май ще взема да ги разбирам и аз.
Еми това е за сега уж следващата седмида си подредих нещата и успях да вмъкна няколко яденета през деня поне да е по-добре от предната, че голям резил. Най ме е яд за водата от една седмица не съм пила :( т.е най много 0,5 литра което е едно голямо нищо. Утре ще се поправям .
Лека вечер на всички :)
12.04.09
20:23
Хей, здрасти :)
Исках да ти кажа нещо по повод натовареното ежедневие и постоянното тичане насам натам, което се отразява на храната. Аз също от работа на лекции, по градски транспорт и докато се усетиш денят е минал. Преди време закусвах в 7.30, следващото ми хранене беше към 14-15, и вечерята преди 18.. супер зле. от както почнах НВД се чудих какъв вариант да измисля, та като излезна в 8 сутринта, пържолите и салатите да останат свежи до обяд. Намерих си някаква компактна кутия, която задържа температурата на храната - ако е студена - 6 часа, ако е топла - 4. Много удобно, като се отвие капака има и паничка с капаче, а под нея голямото съдържание, където бъркам салатата с нарязаното месо. В паничката слагам две обелени яйца. Нося си пластмасови прибори и всичкото в чанта. Преди ми беше неудобно да ям на обществени места, но вече не ми пука - ям в трамвая, на спирката, в университета. Може на някой да се струва смешно, но да се оправят. Важното е, че корема ми не къркори и няма голяма пауза между хапванията. Нося си и ябълка, сурови ядки и домати и краставици:)))))))понякога се намира и консерва риба-тон. така че надявам се да намериш решение, и този ти период да е по-кратък, защото няма смисъл да си изтощаваш организма и после на ново пак :)
бтв къде си тренирала брейк?
А ми да това с кутията найстина е добра идея, от къде си я взе ? аз не съм виждала такива в бг, но не съм и търсила чесно казано. Иначе в университета вече не ми пука и си ям малко се крия като наказна в ъглите, ама ям все пак :) Тази седмица проблемът беше повече във мен отколкото самото тичане ако бях седнала и си бях направила малък план с храната щеше да е по-добре, но понеже не ми се мислеше за храна решението беше глад ... то не е и глад защото реално аз глад неизпитвам просто не съм яла.
А за брейка в младежки дом съм тренирала, с Crazy Force, но вече минага доста годинки от тогава :)
12.04.09
21:05
купена е от магазин за домашни потреби, предполагам трябва да се насочиш натам, или в бебешки магазини - също има вероятност, макар че там главно се предлагат такива кутии, но за шишета - неудобно за храна. Виж и по интернет, има избор :)
за брейка питах, защото съм фен, а и мои приятели се занимават:)но това крю не ми е познато, виждам че си от Варна - може би и на това се дължи :)
поздрави и успешна седмица
Ха такаа отчета за вчера е просто уникален:
Храна:
мляко с кафе
Мюсли с кисело мляко
Тренировка
1/2 протеинов бар ( нямаше такъв протеин какъвто исках и сега ще поръчвам и докато пристигне ...)
1 голяма салата мистър биин от годзила :) 700 гр не ми се опряха хич
мляко с кафе
пилешки бон-филета със сусам
Тренировка:
Мъртва тяга с 20 кг 3Х20 тука хвата ми много изтърваше може би защотот пропуснах ръцете миналата седмица
Плие 20 кг 3Х10
Лег преса 50 кг 3х10
бедрено сгъване 10 кг 50 бр
Колело -10 мин
Пътека-15 мин Тук бях голяма картинка с лекциите на пътеката
Тренировката беше хаотична и смотана и повторенията и сериите са грешни т.е са за трупане на мм, ама толкова не ми се обяснява защо е било така.
Течности: към 1,5 л вода + 1 голяма ракия и 1 малка водка ( бях на парти)
Цигари: 4 бр :( За това най ме е яд.
Като цяло съвсем си обърках режима.
Днес отново пропускам тренировка щото се оспахме, а има хиляди задачи за вършене.
Лек ден.
Олееее каква е тази навалица тука ? Много хора много нещо едва си намерих дневника. :)
Аз отчет няма да правя точно, за да не се налага да се оправдавам ама защо е така. С 2 думи правя каквото мога според ситуацията :) Храната е много ограничена като количество иначе си е диетична, не си позволявам волности. Водата изчезна от ежедневието ми изобщо тук се върнах на стария режим, без вода ... тъпо и неправилно, но това е положението. При мен е или мисля цял ден какво и как да ям и да пия, че да съм в нормата или чета (за изпити в случея) и забравям и да ям и да пия. Интересно само как кафето нито веднъж не съм го забравила... то е единственото, което е константа. Тренировките слаба работа също ... последната беше в понеделник и понеже ми свърши картата и сега има да се моткам докато си взема нова. Накратко: ИЗЛАГАМ СЕ ЯКО :)
Навсичкото отгоре, които не ме е виждал от 1-2 седмици примерно и като ме види и почва да ми пили на главата ... колко съм била отслабнала и че съм приличала на болна чак в лицето, и като кажа “ДА мерси за комплимента, аз това целя” и ме зяпат все едно съм им изяла попарата, какво им пречи на тия хора, че аз отслабвам и че аз ще стана слаба ... не ги карам да тренират с мен или пък те да се лишават от любимите им Сникърси, солетки, гризки, баници и т.н
Хехе здравейте, чета ви дневниците и ви се радвам много :) И аз се омазах добре около великден, но не с козунак, а пак с торта :) то навик ще ми стане вече събота и неделя зареждане с орехова торта, ама хич не ми е гузно пък и орехите са добра храна за мозъка какво като са мазни и калорични айде сега :) Пък и на агнето не му се размина :) С яйцата само нещо не съм на кеф щото са варени :( ама свиква се.
казано от FuFi на 20.04.09, 18:03:
Хехе здравейте, чета ви дневниците и ви се радвам много :) И аз се омазах добре около великден, но не с козунак, а пак с торта :) то навик ще ми стане вече събота и неделя зареждане с орехова торта, ама хич не ми е гузно пък и орехите са добра храна за мозъка какво като са мазни и калорични айде сега :) Пък и на агнето не му се размина :) С яйцата само нещо не съм на кеф щото са варени :( ама свиква се.
Е че лошо ли е в събота и неделя зареждане. Те големите спортисит така правят %-P
Здравейте имам въпросче какво ще кажете за свинските сърца ? Вчера хапнах това и се позамислих, че никъде не съм чела за тях нито добро нито лошо. Какво е вашето мнение ?