12.04.09
18:52
Здравейте. Аз съм на 15 г. и вече от извесно време се захванах пак по-сериозно с фитнес и съм на сравнително не-лека програма, всичко си правя, но дните в които имам корем (2дни и е комбиниран с нещо друго) и просто не мога да се справя със сериите. Коремните преси горе-долу ги успявам, но понякога ми се появяват болки от 1 операция преди 2 години, в която за да стигнат до където трябва ми посрязаха и коремни мускули в долната част и като ме заболят, 2ри път за седмицата не правя корем. А повдигането на крака от вис ми е просто абсурдно, най-малкото тежа 95кг и само увисването във 10тата секунда ми става тегаво :/ И въпросът ми е http://www.vbox7.com/play:af3b027b - открих ето това клипче което е серия упражнения и хората дават хубави отзиви за него. Да заменя ли сегашната тренировка за корем (в която така и така почти нищо не правя) с тази и само 2 пъти ли според вас през седмицата да го правя.
И да не отварям нова тема да попитам още нещо, понеже лятото, което мина, си счупих лявата ръка, бях 60 дена с гипс и естествено, след като ми го махнаха мускулите по лявата ми бяха почти изчезнали и още не мога да си върна масата и да я направя същата големина като дясната (в началото много не се и старех де :) ). И дали сега като ходя на тренировки, примерно с лявата ръка да дигам по-тежко или просто да си тренирам и то ще си се оправи? Мерси предварително ;)
1.щом имаш операция според мен най-важното е да не се престараваш с тренирането на корема,1-2 пъти седмично е напълно достатъчно,но не очаквай някакви огромни резултати без хранителен режим и 2ро-тренирай с еднаква тежест ръцете,наблягай на гирите и те ще се изравнят след време
мерси за съвета :) а примерно дали 2 пъти в седмицата да правя коремни преси + крака от вис (колкото успея дори и 3 да са то постепенно ше стане) а в останалите 3 дни да правя упражненията от клипа?
15.04.09
18:31
Евала, че не се отказваш въпреки операция, болки и тн ! Моят съвет е да НЕ правиш коремни преси! Прави крънчес ( http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4 ) и ако искаш крака от вис.