Ям като прасе и пак свалям!?!?!

Прескочи до:

13.04.09
14:27

аз тогава не съм ги ял за качване а просто така за да не огладнявам смисъл нямах време да ям.А започнах да се занимавам сериозно с фитнес от тази година.Ти ме разбра погрешно.

13.04.09
14:29

аз тогава незнех какво е ориз...картофи...паржоли :ХАХА

13.04.09
16:54

качих снимки в галерията някой да каже дали ако кача мазно дали ще мога да го изчистя за 2 седмици ? планът ми е да се опитам да кача колкото се може повече до 15-16 май и до края на май да чистя.Пиша тук за да не правя нова тема.

13.04.09
18:56

Не знам дали ще те мотивира или разочарова, обаче според мен си доста напред с материала и ще ти е все по-трудно да си манипулираш теглото така, както би го правил един новобранец. Погледни мъжете от рода ти, които не тренират, прибави 10кг отгоре и горе долу ще се ориентираш кои са нормалните граници, в които можеш да  очакваш успехи без сериозно застъпване на някои препарати.

Здравей!От няколко дни наблюдавах темата и разсъждавах.Тренирам от 6-7 месеца на 16 съм почти 17,също,както теб преди 2-3 месеца много трудно качвах,но от тогава почнах да ям въглехидрати,както ти казват по-горе,ама не кат прасе,щото ефект няма..Наблягай на ориз,картофи,месо,млечни продукти,прясно мляко,но не от магазина,а ако можеш от някой,който си има от кравичка и си дои всеки ден. ;) Яж мед,сладко домашно и недей нагувай тея бози марс,барс,фарс,жилибони и чипсове,от нищо не помагат. ;) Също така избягвай пържено с олио,а гледай по-възможност с зехтин.. ;) Дано да ти помогна.. :)

14.04.09
11:21

мерси много ще започна да ям въглехидрати.:)

14.04.09
13:09

преди да давате коментари прочетете парвия пост дето съм написъл.

14.04.09
14:11

Според мен си ок с тялото.Ако продължаваш да качваш по 3 кила за няколко месеца си е супер.Все пак качваш напълно чисто.Много по-гадно е това ,което ние (хората с бавен метаболизъм) сме принудени да правим - качване ,после чистене и цялото това нещо се повтаря с крачка на зад ,две напред.
Не си мисли също така ,че ако наистина ядеш тия калории ,които казваш и замениш бавните въглехидрати с умерени и бързи такива няма да станат нещата,точно обратното -ще ти се отрази със сигурност.

14.04.09
14:17

казано от Владимир92 на 12.04.09, 11:43:

Абе стига сте го карали да яде захар и други сладки работи!!!Като качи мазно по-добре ли ще е ?!?!?!?!Яж МНОГО въглехидрати но с нисък ГИ.Тебе целта ММ или мазно ти е ?

2 3 сантиметра на раката за 5-6 месеца малко? Пич ти маи търсиш чудеса?! Въобразяваш си че метаболизма ти е прекалено бърз а това само ти пречи, наи големите врагове са ти огледалото, метъра и кантара(и аз бях същият като подрастващ) спри да им обръщаш внимание и си мисли повече за трнировката и храната... диетката ти е добра и ако я зпазваш дори само на 90% ше има резултат но трябва време и постоянство... ако все пак нямаш търпение и търсиш “чудеса” вкарай малко химия :)

14.04.09
14:55

не мерси :D интересно ми е има хора във форума гледам ги 44 45 ръка 160 клек ...220 тяга .... 120 лег набор 88 89..не вярвам те да тренират от 12 годишни.

14.04.09
15:15

Според мен проблемът е, че за известно време си постигнал добри резултати, но прогресът естествено се забавя и започва да ти се струва, че нещо не е наред. То така е и при мене...но продължавам да тренирам и няма да спра :)

14.04.09
15:30

някои хора когато стигнат тази фаза и си казват повече немога.И взимат зоб за да пораснат.А има и хора който са още по-зле.Онзи слушам двама “здравеняци” си говорят във фитнеса ти сега като стана 100 няма ли да чистиш и другия му вика:еми да бе аз вече чистя не ям нито 1 грам мазнини.Добре,че не съм като тях.Този същият ми вика хващай лоста на лежанката по раздалечено.Питам го ,защо .И той ми каза:”така се тренира повече средната част а като съм го хващал както си се хваща лоста така се натоварвали най-вече горната и долната част.
Само му казах 4е гърдите се разделят само на 2 части и че ако найстина не яде никакви мазнини скоро време няма да се виждаме във фитнеса.Стана му малко тъпо. хах

Мнението беше редактирано от ges4o на 14.04.09 16:45.

казано от ges4o на 14.04.09, 15:30:

някои хора когато стигнат тази фаза и си казват повече немога.И взимат зоб за да пораснат.А има и хора който са още по-зле.Онзи слушам двама “здравеняци” си говорят във фитнеса ти сега като стана 100 няма ли да чистиш и другия му вика:еми да бе аз вече чистя не ям нито 1 грам мазнини.Добре,че не съм като тях.Този същият ми вика хващай лоста на лежанката по раздалечено.Питам го ,защо .И той ми каза:”така се тренира повече средната част а като съм го хващал както си се хваща лоста така се натоварвали най-вече горната и долната част.
Само му казах 4е гърдите се разделят само на 2 части и че ако найстина не яде никакви мазнини скоро време няма да се виждаме във фитнеса.Стана му малко тъпо. хах

Eми до това,колко искаш да пораснеш,както викаш за 5 месеца 2-3 санта ръка си е добре,аз също,съм качил 4 санта за 8 месеца може би,но взимам креатин и протеин.Не,че разликата е голяма,но все пак има ефект.А колкото до “разбирачите” в фитнесите,те са много не мога да ги преброя.. :) Вчера бях си на фитнес и си влизам в съблекалнята да сложа екипа и да почвам и едно момче на 17 майче беше и той влиза с мен и го чувам да говори с някви,че взима зоб ала бала,и за 1 седмица е качил 1-2 санта ръка и 7 кг. чиста ММ,което ми стана малко така смешно,как точно изчисли,че е чиста пак и 7кг,ама карай продължих си преобличането.. :) Вече спрях да им обръщам внимание,заразлика от началото,когато бях нов там.. :) Сетете се защо :)

15.04.09
11:59

Така трябва.Единиственният човек от който искам мнение е един култорист.Все пак се занимава с  това от 9-10 години.И той обаче не е безгрешен.Много пъти съм го виждал да яде шоколад преди тренировка нз с каква цел го прави не съм го и питъл даже.

15.04.09
13:51

казано от Виктор Манчев на 14.04.09, 17:00:

казано от ges4o на 14.04.09, 15:30:

Eми до това,колко искаш да пораснеш,както викаш за 5 месеца 2-3 санта ръка си е добре,аз също,съм качил 4 санта за 8 месеца може би,но взимам креатин и протеин.Не,че разликата е голяма,но все пак има ефект.А колкото до “разбирачите” в фитнесите,те са много не мога да ги преброя.. :) Вчера бях си на фитнес и си влизам в съблекалнята да сложа екипа и да почвам и едно момче на 17 майче беше и той влиза с мен и го чувам да говори с някви,че взима зоб ала бала,и за 1 седмица е качил 1-2 санта ръка и 7 кг. чиста ММ,което ми стана малко така смешно,как точно изчисли,че е чиста пак и 7кг,ама карай продължих си преобличането.. :) Вече спрях да им обръщам внимание,заразлика от началото,когато бях нов там.. :) Сетете се защо :)

За енергия се яде шоколад, дори в тежките стортове (не говоря за култоризъм) около 2 часа преди старта се яде шоколад...

15.04.09
14:19

Знам но с каква цел се яде точно преди тренировка? И Викторе за тия 5 месеца писах че съм изпил 2х10лб протеин и 2 пъти креатин 1 пат с глутамин 2 пат с таурин.

казано от ges4o на 15.04.09, 14:19:

Знам но с каква цел се яде точно преди тренировка? И Викторе за тия 5 месеца писах че съм изпил 2х10лб протеин и 2 пъти креатин 1 пат с глутамин 2 пат с таурин.

Не съм видял,просто,като погледнах темата и първия пост началото разбрах за кво става на въпрос и направи писах.. :) Продължавай пак с тях,но вземи хубави,не някви боклуци.. :)

15.04.09
19:32

да копувам си Нутрим от била :D

16.04.09
07:09

Здравей и от мен!
Ще си позволя да направя един кратък коментар. Всички съветват, доколкото успях да прочета - яж по много. Хм... Дали това е верния път и начин?
Има някои основни неша, които се наричат “Правила на храненето”. По много от всичко е сигурен и безпогрешен начин за постигане на един добре оформен КОРЕМ...  ама добре оформен... дрехите ти ще са като гладени на леген!
Преди да изкоментирам диетата ти - ще ти кажа. Не е важно колко ядеш, а какво точно и как разпределено през деня, като хранителни вещества. Има едно правило, което много момчета не спазват в диетите си. Има направено изследване, при което е установено, че спортист с тегло 100кг може да усвои на хранене 30г белтъчини (протеини) и 700 кк. Всичко над това е неусвоено. Вече няколко пъти съм коментирал това, че прекаляването с белтъчини води до тяхното разхищаване. Нужно е да се разпределят точно и УМНО!

1.7:00 2яйца 3белтъка 100-150 грама Мюслу преди с мляко вече с вода ги правя.(белчо казва 4е  е по-добре с вода)
2 ЯЙЦА, без да смятам третия белтък са около 14г. белтъчини. Прибавяме още 4 за белтъка - стават 18гр. 100г. мюсли - около 13 - 14г. Стават колко - минимум 31г. Надявам се да иамш 100 кг лично тегло.

2.10 35 (голямо м/учасие) пил филе доста голямо 200гр с гарнитура ориз нз.колко е грамажа. 200г филе - пилешкото има около 21г белтъчини. умножени по 2 - 41г. Ако отново се позова на изследването - дали усвояваш добре поетите белтъчини, или поне половината вече си ги изхвърлил с урина и т.н.?
3.12:30 леблебия 100гр  - Сухата леблебия е богат източник на белтък - 20%  и 350 кк. тук си в нормите.
4.15:00 ориз много колкото  побера със свинско или пилешко. - Ориз една кафяна чашка е - 120 гр. Сложена вода 1:4 - сметни какво количество става, като обем. Сметни и ти колко слагаш и какво надуване с вода получаваш. Виж и като хранителни вещества какво точно поглъщаш. Има таблица в сайта.
5.17:20 трен. и веднага след нея доста декстроза 60-70 гр
6.пил./свинско 150 гр + картофи /ориз по  много
7.Яйчица със салата.нз на омллет 3 4 яйца с малко извара 4 яйца са 4 х 7г - 28г.
8.Извара 200гр с вода

Няма д акоментирам подробно. Сам видя алгоритъма. Изследванията са водени в лаборатории и изнесени официално в съответните медии. Не искам да ги оспорвам или да им ставам адвокат. Считам, че една лаборатория би могла да изкара доста точни данни, особено ако е специализирана.
Само ще ти кажа. При мен правилото работи. Прилагайки го при подредбата на храните в диетата си, мисля, че ще успееш да качваш. Това е лично мое мнение и ти го рпедлагам, като отправна точка, когато преработваш.
Не гледай КОЛКО, а КАКВО и КАК го ядеш! Правилна подредба на вид храна и час на хранене, правилно количество!
Ще се радвам, да съм ти бил полезен. Обещах кратко - и спирам дотук.
Успех!

Велин Иванов тук пак можем да се спрем на въпроса всички белтъчини от храните ли се броят или само специалните :)

17.04.09
04:57

Еми брат аз да не ти казвам при мене как са работите хах....Значи родил сам се 5 кг. до 7-8 клас бях пълен шопар ама нисук шопар започнах да пуша на 10 години и кам 9-10 клас за отрицателно време се издължих и отслабнах от тогава нататък си седя една и съща гадна малка клечка... Пробвал сам какви ли не начини да кача малко маса че да мога да започна нормално фитнес и да имам на какво да градя мусколи ама ти казвам братле няма и няма....седя си все такава 1.83 сънтиметрова и 72 килограмова пръчка броикат ми са ребрата хахха пък и аз малко сам си странен нещо не ми е наред с слънчевия сплит мн навутре ми е и май нещо не съм развивал белите дробове навремето щото все пак бях шопар и доста марзелив при това (м/у другото пак сам си мързел гаден) и сега сиг ще си страдам ама ко ма ебе хаха мисля да си оформя тялото колкото мога апак тва с метаболизма е жив ташак с извинение...апак и да ти кажа не сам спирал да се тъпча и никакав ефект...поне при мене незнам при тебе може да подейства :) мога само да ти пожелая успех... ;)

Друг е въпроса че много ектоморфи си мислят че полагат усилия за да променят това, а дефакто не е така

17.04.09
06:38

казано от Велин Иванов на 16.04.09, 07:09:

Здравей и от мен!
Ще си позволя да направя един кратък коментар. Всички съветват, доколкото успях да прочета - яж по много. Хм... Дали това е верния път и начин?
Има някои основни неша, които се наричат “Правила на храненето”. По много от всичко е сигурен и безпогрешен начин за постигане на един добре оформен КОРЕМ...  ама добре оформен... дрехите ти ще са като гладени на леген!
Преди да изкоментирам диетата ти - ще ти кажа. Не е важно колко ядеш, а какво точно и как разпределено през деня, като хранителни вещества. Има едно правило, което много момчета не спазват в диетите си. Има направено изследване, при което е установено, че спортист с тегло 100кг може да усвои на хранене 30г белтъчини (протеини) и 700 кк. Всичко над това е неусвоено. Вече няколко пъти съм коментирал това, че прекаляването с белтъчини води до тяхното разхищаване. Нужно е да се разпределят точно и УМНО!

1.7:00 2яйца 3белтъка 100-150 грама Мюслу преди с мляко вече с вода ги правя.(белчо казва 4е  е по-добре с вода)
2 ЯЙЦА, без да смятам третия белтък са около 14г. белтъчини. Прибавяме още 4 за белтъка - стават 18гр. 100г. мюсли - около 13 - 14г. Стават колко - минимум 31г. Надявам се да иамш 100 кг лично тегло.

2.10 35 (голямо м/учасие) пил филе доста голямо 200гр с гарнитура ориз нз.колко е грамажа. 200г филе - пилешкото има около 21г белтъчини. умножени по 2 - 41г. Ако отново се позова на изследването - дали усвояваш добре поетите белтъчини, или поне половината вече си ги изхвърлил с урина и т.н.?
3.12:30 леблебия 100гр  - Сухата леблебия е богат източник на белтък - 20%  и 350 кк. тук си в нормите.
4.15:00 ориз много колкото  побера със свинско или пилешко. - Ориз една кафяна чашка е - 120 гр. Сложена вода 1:4 - сметни какво количество става, като обем. Сметни и ти колко слагаш и какво надуване с вода получаваш. Виж и като хранителни вещества какво точно поглъщаш. Има таблица в сайта.
5.17:20 трен. и веднага след нея доста декстроза 60-70 гр
6.пил./свинско 150 гр + картофи /ориз по  много
7.Яйчица със салата.нз на омллет 3 4 яйца с малко извара 4 яйца са 4 х 7г - 28г.
8.Извара 200гр с вода

Няма д акоментирам подробно. Сам видя алгоритъма. Изследванията са водени в лаборатории и изнесени официално в съответните медии. Не искам да ги оспорвам или да им ставам адвокат. Считам, че една лаборатория би могла да изкара доста точни данни, особено ако е специализирана.
Само ще ти кажа. При мен правилото работи. Прилагайки го при подредбата на храните в диетата си, мисля, че ще успееш да качваш. Това е лично мое мнение и ти го рпедлагам, като отправна точка, когато преработваш.
Не гледай КОЛКО, а КАКВО и КАК го ядеш! Правилна подредба на вид храна и час на хранене, правилно количество!
Ще се радвам, да съм ти бил полезен. Обещах кратко - и спирам дотук.
Успех!

Извинявай ама съм се счупил да търся тия изследвания, където пише, че 30гр. е максималната еднократна доза, която може да се усвои. Нявсякъде го пише просто така, никой не се позовава на източника си. Четох в Chemical Muscle Enhancement същото, автора твърди, че никъде не е открил подобно доказателство, а той е дооооста подготвен. Затова моле те, ако имаш някакви източници позови се на тях и веднъж завинаги да се приключи тоя въпрос.
Колкото до корема.... бреййй 10 години вече ми го приказват тоя корем, а аз все си стоя под 5% body fat… и чакам ли чакам, пък то само некви грозни плочки има...

17.04.09
07:04

казано от Кобра на 17.04.09, 06:38:

Извинявай ама съм се счупил да търся тия изследвания, където пише, че 30гр. е максималната еднократна доза, която може да се усвои. Нявсякъде го пише просто така, никой не се позовава на източника си. Четох в Chemical Muscle Enhancement същото, автора твърди, че никъде не е открил подобно доказателство, а той е дооооста подготвен. Затова моле те, ако имаш някакви източници позови се на тях и веднъж завинаги да се приключи тоя въпрос.
Колкото до корема.... бреййй 10 години вече ми го приказват тоя корем, а аз все си стоя под 5% body fat… и чакам ли чакам, пък то само некви грозни плочки има...

Ще погледна коя бе книгата. Не се позовавам на измислени коментари от несериозни източници. Ако мога, дори ще го сканирам и ще го пусна!
Ако си чувал за лабораторията на Уайдър... можеш да се поровиш за малко инфо там!

17.04.09
07:19

За Уейдър ли става въпрос?

17.04.09
08:23

казано от Кобра на 17.04.09, 07:19:

За Уейдър ли става въпрос?

Братята Бен и Джо Уайдър (Уейдър). Не мислиш ли, че е важно да е ясно за кого става дума... прочитането на името е относително!
Виждам, че занеш за кого иде реч!
Да търся ли точния текст?

Това нищо ама точно нищо не означава.

17.04.09
13:04

как така не означава ? Добри новини днес реших да се кача на кантара след ставана винаги се тегля през 2 седмици.Не повярвах даже 69кг а когато отворих темата бях 67.Мисля ,че околу 30% от тези 2 кг са мазнини,но това не ме притеснява.

Мнението беше редактирано от ges4o на 17.04.09 16:05.

17.04.09
13:18

казано от ges4o на 17.04.09, 13:04:

как така не означава ? Добри новини днес реших да се кача на кантара след ставана винаги се тегля през 2 седмици.Не повярвах даже 69кг а когато отворих темата бях 67.Мисля че повечето 30% за мазнини.Но това не ме притеснява.

30%? Хахаха! Братле, не се излагай! Виж моите снимки в галерията, това е някъде м/у 20-25 процента. Ти си не повече от 17%.

17.04.09
13:42

ОФФ ХАХАХА 30% от 2то килограма МЕН.четене му е майката.

17.04.09
15:25

А..ха. Абе, и ти можеше да се изразиш по-добре. whatever

17.04.09
16:04

NP

20.04.09
09:05

казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 12:04:

Това нищо ама точно нищо не означава.

Не схванах смисъла на тоя пост... кое и какво трябва да означава. Казвам само, че това за корема дето задължително се появява с тъпченето са пълни, ама ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Ако си ендоморф и дебелееш само като минеш покрай баничарницата е едно, ама не ми се вижда колегата да е такъв.

20.04.09
12:40

аз още в началото си казах че имам малко мазнини по корема но от малък си ми е така трябва да чистя най-много месец да го махна.Но ме е страх щотото ще изгубя постигнатото.Нз ,ако мина на нвд имам чувството че ще сваля 5-6 кг за отрицателно време.

RO

20.04.09
15:25

Според мен обръщаш твърде голямо внимание на дребни факти.Спазвай си режима,тренирай усърдно и ще напредваш.Аз за 2седмици с стабилно хранене(наблягах на протеина) качих 2кг. ;)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1