аз тогава не съм ги ял за качване а просто така за да не огладнявам смисъл нямах време да ям.А започнах да се занимавам сериозно с фитнес от тази година.Ти ме разбра погрешно.
качих снимки в галерията някой да каже дали ако кача мазно дали ще мога да го изчистя за 2 седмици ? планът ми е да се опитам да кача колкото се може повече до 15-16 май и до края на май да чистя.Пиша тук за да не правя нова тема.
Не знам дали ще те мотивира или разочарова, обаче според мен си доста напред с материала и ще ти е все по-трудно да си манипулираш теглото така, както би го правил един новобранец. Погледни мъжете от рода ти, които не тренират, прибави 10кг отгоре и горе долу ще се ориентираш кои са нормалните граници, в които можеш да очакваш успехи без сериозно застъпване на някои препарати.
13.04.09
20:30
Здравей!От няколко дни наблюдавах темата и разсъждавах.Тренирам от 6-7 месеца на 16 съм почти 17,също,както теб преди 2-3 месеца много трудно качвах,но от тогава почнах да ям въглехидрати,както ти казват по-горе,ама не кат прасе,щото ефект няма..Наблягай на ориз,картофи,месо,млечни продукти,прясно мляко,но не от магазина,а ако можеш от някой,който си има от кравичка и си дои всеки ден. ;) Яж мед,сладко домашно и недей нагувай тея бози марс,барс,фарс,жилибони и чипсове,от нищо не помагат. ;) Също така избягвай пържено с олио,а гледай по-възможност с зехтин.. ;) Дано да ти помогна.. :)
Според мен си ок с тялото.Ако продължаваш да качваш по 3 кила за няколко месеца си е супер.Все пак качваш напълно чисто.Много по-гадно е това ,което ние (хората с бавен метаболизъм) сме принудени да правим - качване ,после чистене и цялото това нещо се повтаря с крачка на зад ,две напред.
Не си мисли също така ,че ако наистина ядеш тия калории ,които казваш и замениш бавните въглехидрати с умерени и бързи такива няма да станат нещата,точно обратното -ще ти се отрази със сигурност.
казано от Владимир92 на 12.04.09, 11:43:
Абе стига сте го карали да яде захар и други сладки работи!!!Като качи мазно по-добре ли ще е ?!?!?!?!Яж МНОГО въглехидрати но с нисък ГИ.Тебе целта ММ или мазно ти е ?
2 3 сантиметра на раката за 5-6 месеца малко? Пич ти маи търсиш чудеса?! Въобразяваш си че метаболизма ти е прекалено бърз а това само ти пречи, наи големите врагове са ти огледалото, метъра и кантара(и аз бях същият като подрастващ) спри да им обръщаш внимание и си мисли повече за трнировката и храната... диетката ти е добра и ако я зпазваш дори само на 90% ше има резултат но трябва време и постоянство... ако все пак нямаш търпение и търсиш “чудеса” вкарай малко химия :)
не мерси :D интересно ми е има хора във форума гледам ги 44 45 ръка 160 клек ...220 тяга .... 120 лег набор 88 89..не вярвам те да тренират от 12 годишни.
Според мен проблемът е, че за известно време си постигнал добри резултати, но прогресът естествено се забавя и започва да ти се струва, че нещо не е наред. То така е и при мене...но продължавам да тренирам и няма да спра :)
някои хора когато стигнат тази фаза и си казват повече немога.И взимат зоб за да пораснат.А има и хора който са още по-зле.Онзи слушам двама “здравеняци” си говорят във фитнеса ти сега като стана 100 няма ли да чистиш и другия му вика:еми да бе аз вече чистя не ям нито 1 грам мазнини.Добре,че не съм като тях.Този същият ми вика хващай лоста на лежанката по раздалечено.Питам го ,защо .И той ми каза:”така се тренира повече средната част а като съм го хващал както си се хваща лоста така се натоварвали най-вече горната и долната част.
Само му казах 4е гърдите се разделят само на 2 части и че ако найстина не яде никакви мазнини скоро време няма да се виждаме във фитнеса.Стана му малко тъпо. хах
Мнението беше редактирано от ges4o на 14.04.09 16:45.
14.04.09
17:00
казано от ges4o на 14.04.09, 15:30:
някои хора когато стигнат тази фаза и си казват повече немога.И взимат зоб за да пораснат.А има и хора който са още по-зле.Онзи слушам двама “здравеняци” си говорят във фитнеса ти сега като стана 100 няма ли да чистиш и другия му вика:еми да бе аз вече чистя не ям нито 1 грам мазнини.Добре,че не съм като тях.Този същият ми вика хващай лоста на лежанката по раздалечено.Питам го ,защо .И той ми каза:”така се тренира повече средната част а като съм го хващал както си се хваща лоста така се натоварвали най-вече горната и долната част.
Само му казах 4е гърдите се разделят само на 2 части и че ако найстина не яде никакви мазнини скоро време няма да се виждаме във фитнеса.Стана му малко тъпо. хах
Eми до това,колко искаш да пораснеш,както викаш за 5 месеца 2-3 санта ръка си е добре,аз също,съм качил 4 санта за 8 месеца може би,но взимам креатин и протеин.Не,че разликата е голяма,но все пак има ефект.А колкото до “разбирачите” в фитнесите,те са много не мога да ги преброя.. :) Вчера бях си на фитнес и си влизам в съблекалнята да сложа екипа и да почвам и едно момче на 17 майче беше и той влиза с мен и го чувам да говори с някви,че взима зоб ала бала,и за 1 седмица е качил 1-2 санта ръка и 7 кг. чиста ММ,което ми стана малко така смешно,как точно изчисли,че е чиста пак и 7кг,ама карай продължих си преобличането.. :) Вече спрях да им обръщам внимание,заразлика от началото,когато бях нов там.. :) Сетете се защо :)
Така трябва.Единиственният човек от който искам мнение е един култорист.Все пак се занимава с това от 9-10 години.И той обаче не е безгрешен.Много пъти съм го виждал да яде шоколад преди тренировка нз с каква цел го прави не съм го и питъл даже.
казано от Виктор Манчев на 14.04.09, 17:00:
казано от ges4o на 14.04.09, 15:30:
Само му казах 4е гърдите се разделят само на 2 части и че ако найстина не яде никакви мазнини скоро време няма да се виждаме във фитнеса.Стана му малко тъпо. хахEми до това,колко искаш да пораснеш,както викаш за 5 месеца 2-3 санта ръка си е добре,аз също,съм качил 4 санта за 8 месеца може би,но взимам креатин и протеин.Не,че разликата е голяма,но все пак има ефект.А колкото до “разбирачите” в фитнесите,те са много не мога да ги преброя.. :) Вчера бях си на фитнес и си влизам в съблекалнята да сложа екипа и да почвам и едно момче на 17 майче беше и той влиза с мен и го чувам да говори с някви,че взима зоб ала бала,и за 1 седмица е качил 1-2 санта ръка и 7 кг. чиста ММ,което ми стана малко така смешно,как точно изчисли,че е чиста пак и 7кг,ама карай продължих си преобличането.. :) Вече спрях да им обръщам внимание,заразлика от началото,когато бях нов там.. :) Сетете се защо :)
За енергия се яде шоколад, дори в тежките стортове (не говоря за култоризъм) около 2 часа преди старта се яде шоколад...
Знам но с каква цел се яде точно преди тренировка? И Викторе за тия 5 месеца писах че съм изпил 2х10лб протеин и 2 пъти креатин 1 пат с глутамин 2 пат с таурин.
15.04.09
17:51
казано от ges4o на 15.04.09, 14:19:
Знам но с каква цел се яде точно преди тренировка? И Викторе за тия 5 месеца писах че съм изпил 2х10лб протеин и 2 пъти креатин 1 пат с глутамин 2 пат с таурин.
Не съм видял,просто,като погледнах темата и първия пост началото разбрах за кво става на въпрос и направи писах.. :) Продължавай пак с тях,но вземи хубави,не някви боклуци.. :)
16.04.09
07:09
Здравей и от мен!
Ще си позволя да направя един кратък коментар. Всички съветват, доколкото успях да прочета - яж по много. Хм... Дали това е верния път и начин?
Има някои основни неша, които се наричат “Правила на храненето”. По много от всичко е сигурен и безпогрешен начин за постигане на един добре оформен КОРЕМ... ама добре оформен... дрехите ти ще са като гладени на леген!
Преди да изкоментирам диетата ти - ще ти кажа. Не е важно колко ядеш, а какво точно и как разпределено през деня, като хранителни вещества. Има едно правило, което много момчета не спазват в диетите си. Има направено изследване, при което е установено, че спортист с тегло 100кг може да усвои на хранене 30г белтъчини (протеини) и 700 кк. Всичко над това е неусвоено. Вече няколко пъти съм коментирал това, че прекаляването с белтъчини води до тяхното разхищаване. Нужно е да се разпределят точно и УМНО!
1.7:00 2яйца 3белтъка 100-150 грама Мюслу преди с мляко вече с вода ги правя.(белчо казва 4е е по-добре с вода)
2 ЯЙЦА, без да смятам третия белтък са около 14г. белтъчини. Прибавяме още 4 за белтъка - стават 18гр. 100г. мюсли - около 13 - 14г. Стават колко - минимум 31г. Надявам се да иамш 100 кг лично тегло.
2.10 35 (голямо м/учасие) пил филе доста голямо 200гр с гарнитура ориз нз.колко е грамажа. 200г филе - пилешкото има около 21г белтъчини. умножени по 2 - 41г. Ако отново се позова на изследването - дали усвояваш добре поетите белтъчини, или поне половината вече си ги изхвърлил с урина и т.н.?
3.12:30 леблебия 100гр - Сухата леблебия е богат източник на белтък - 20% и 350 кк. тук си в нормите.
4.15:00 ориз много колкото побера със свинско или пилешко. - Ориз една кафяна чашка е - 120 гр. Сложена вода 1:4 - сметни какво количество става, като обем. Сметни и ти колко слагаш и какво надуване с вода получаваш. Виж и като хранителни вещества какво точно поглъщаш. Има таблица в сайта.
5.17:20 трен. и веднага след нея доста декстроза 60-70 гр
6.пил./свинско 150 гр + картофи /ориз по много
7.Яйчица със салата.нз на омллет 3 4 яйца с малко извара 4 яйца са 4 х 7г - 28г.
8.Извара 200гр с вода
Няма д акоментирам подробно. Сам видя алгоритъма. Изследванията са водени в лаборатории и изнесени официално в съответните медии. Не искам да ги оспорвам или да им ставам адвокат. Считам, че една лаборатория би могла да изкара доста точни данни, особено ако е специализирана.
Само ще ти кажа. При мен правилото работи. Прилагайки го при подредбата на храните в диетата си, мисля, че ще успееш да качваш. Това е лично мое мнение и ти го рпедлагам, като отправна точка, когато преработваш.
Не гледай КОЛКО, а КАКВО и КАК го ядеш! Правилна подредба на вид храна и час на хранене, правилно количество!
Ще се радвам, да съм ти бил полезен. Обещах кратко - и спирам дотук.
Успех!
16.04.09
08:34
Велин Иванов тук пак можем да се спрем на въпроса всички белтъчини от храните ли се броят или само специалните :)
17.04.09
04:57
Еми брат аз да не ти казвам при мене как са работите хах....Значи родил сам се 5 кг. до 7-8 клас бях пълен шопар ама нисук шопар започнах да пуша на 10 години и кам 9-10 клас за отрицателно време се издължих и отслабнах от тогава нататък си седя една и съща гадна малка клечка... Пробвал сам какви ли не начини да кача малко маса че да мога да започна нормално фитнес и да имам на какво да градя мусколи ама ти казвам братле няма и няма....седя си все такава 1.83 сънтиметрова и 72 килограмова пръчка броикат ми са ребрата хахха пък и аз малко сам си странен нещо не ми е наред с слънчевия сплит мн навутре ми е и май нещо не съм развивал белите дробове навремето щото все пак бях шопар и доста марзелив при това (м/у другото пак сам си мързел гаден) и сега сиг ще си страдам ама ко ма ебе хаха мисля да си оформя тялото колкото мога апак тва с метаболизма е жив ташак с извинение...апак и да ти кажа не сам спирал да се тъпча и никакав ефект...поне при мене незнам при тебе може да подейства :) мога само да ти пожелая успех... ;)
17.04.09
05:57
Друг е въпроса че много ектоморфи си мислят че полагат усилия за да променят това, а дефакто не е така
казано от Велин Иванов на 16.04.09, 07:09:
Здравей и от мен!
Ще си позволя да направя един кратък коментар. Всички съветват, доколкото успях да прочета - яж по много. Хм... Дали това е верния път и начин?
Има някои основни неша, които се наричат “Правила на храненето”. По много от всичко е сигурен и безпогрешен начин за постигане на един добре оформен КОРЕМ... ама добре оформен... дрехите ти ще са като гладени на леген!
Преди да изкоментирам диетата ти - ще ти кажа. Не е важно колко ядеш, а какво точно и как разпределено през деня, като хранителни вещества. Има едно правило, което много момчета не спазват в диетите си. Има направено изследване, при което е установено, че спортист с тегло 100кг може да усвои на хранене 30г белтъчини (протеини) и 700 кк. Всичко над това е неусвоено. Вече няколко пъти съм коментирал това, че прекаляването с белтъчини води до тяхното разхищаване. Нужно е да се разпределят точно и УМНО!
1.7:00 2яйца 3белтъка 100-150 грама Мюслу преди с мляко вече с вода ги правя.(белчо казва 4е е по-добре с вода)
2 ЯЙЦА, без да смятам третия белтък са около 14г. белтъчини. Прибавяме още 4 за белтъка - стават 18гр. 100г. мюсли - около 13 - 14г. Стават колко - минимум 31г. Надявам се да иамш 100 кг лично тегло.2.10 35 (голямо м/учасие) пил филе доста голямо 200гр с гарнитура ориз нз.колко е грамажа. 200г филе - пилешкото има около 21г белтъчини. умножени по 2 - 41г. Ако отново се позова на изследването - дали усвояваш добре поетите белтъчини, или поне половината вече си ги изхвърлил с урина и т.н.?
3.12:30 леблебия 100гр - Сухата леблебия е богат източник на белтък - 20% и 350 кк. тук си в нормите.
4.15:00 ориз много колкото побера със свинско или пилешко. - Ориз една кафяна чашка е - 120 гр. Сложена вода 1:4 - сметни какво количество става, като обем. Сметни и ти колко слагаш и какво надуване с вода получаваш. Виж и като хранителни вещества какво точно поглъщаш. Има таблица в сайта.
5.17:20 трен. и веднага след нея доста декстроза 60-70 гр
6.пил./свинско 150 гр + картофи /ориз по много
7.Яйчица със салата.нз на омллет 3 4 яйца с малко извара 4 яйца са 4 х 7г - 28г.
8.Извара 200гр с водаНяма д акоментирам подробно. Сам видя алгоритъма. Изследванията са водени в лаборатории и изнесени официално в съответните медии. Не искам да ги оспорвам или да им ставам адвокат. Считам, че една лаборатория би могла да изкара доста точни данни, особено ако е специализирана.
Само ще ти кажа. При мен правилото работи. Прилагайки го при подредбата на храните в диетата си, мисля, че ще успееш да качваш. Това е лично мое мнение и ти го рпедлагам, като отправна точка, когато преработваш.
Не гледай КОЛКО, а КАКВО и КАК го ядеш! Правилна подредба на вид храна и час на хранене, правилно количество!
Ще се радвам, да съм ти бил полезен. Обещах кратко - и спирам дотук.
Успех!
Извинявай ама съм се счупил да търся тия изследвания, където пише, че 30гр. е максималната еднократна доза, която може да се усвои. Нявсякъде го пише просто така, никой не се позовава на източника си. Четох в Chemical Muscle Enhancement същото, автора твърди, че никъде не е открил подобно доказателство, а той е дооооста подготвен. Затова моле те, ако имаш някакви източници позови се на тях и веднъж завинаги да се приключи тоя въпрос.
Колкото до корема.... бреййй 10 години вече ми го приказват тоя корем, а аз все си стоя под 5% body fat… и чакам ли чакам, пък то само некви грозни плочки има...
17.04.09
07:04
казано от Кобра на 17.04.09, 06:38:
Извинявай ама съм се счупил да търся тия изследвания, където пише, че 30гр. е максималната еднократна доза, която може да се усвои. Нявсякъде го пише просто така, никой не се позовава на източника си. Четох в Chemical Muscle Enhancement същото, автора твърди, че никъде не е открил подобно доказателство, а той е дооооста подготвен. Затова моле те, ако имаш някакви източници позови се на тях и веднъж завинаги да се приключи тоя въпрос.
Колкото до корема.... бреййй 10 години вече ми го приказват тоя корем, а аз все си стоя под 5% body fat… и чакам ли чакам, пък то само некви грозни плочки има...
Ще погледна коя бе книгата. Не се позовавам на измислени коментари от несериозни източници. Ако мога, дори ще го сканирам и ще го пусна!
Ако си чувал за лабораторията на Уайдър... можеш да се поровиш за малко инфо там!
17.04.09
08:23
казано от Кобра на 17.04.09, 07:19:
За Уейдър ли става въпрос?
Братята Бен и Джо Уайдър (Уейдър). Не мислиш ли, че е важно да е ясно за кого става дума... прочитането на името е относително!
Виждам, че занеш за кого иде реч!
Да търся ли точния текст?
17.04.09
12:04
Това нищо ама точно нищо не означава.
как така не означава ? Добри новини днес реших да се кача на кантара след ставана винаги се тегля през 2 седмици.Не повярвах даже 69кг а когато отворих темата бях 67.Мисля ,че околу 30% от тези 2 кг са мазнини,но това не ме притеснява.
Мнението беше редактирано от ges4o на 17.04.09 16:05.
казано от ges4o на 17.04.09, 13:04:
как така не означава ? Добри новини днес реших да се кача на кантара след ставана винаги се тегля през 2 седмици.Не повярвах даже 69кг а когато отворих темата бях 67.Мисля че повечето 30% за мазнини.Но това не ме притеснява.
30%? Хахаха! Братле, не се излагай! Виж моите снимки в галерията, това е някъде м/у 20-25 процента. Ти си не повече от 17%.
казано от Иван Шишманов на 17.04.09, 12:04:
Това нищо ама точно нищо не означава.
Не схванах смисъла на тоя пост... кое и какво трябва да означава. Казвам само, че това за корема дето задължително се появява с тъпченето са пълни, ама ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! Ако си ендоморф и дебелееш само като минеш покрай баничарницата е едно, ама не ми се вижда колегата да е такъв.
аз още в началото си казах че имам малко мазнини по корема но от малък си ми е така трябва да чистя най-много месец да го махна.Но ме е страх щотото ще изгубя постигнатото.Нз ,ако мина на нвд имам чувството че ще сваля 5-6 кг за отрицателно време.
20.04.09
15:25
Според мен обръщаш твърде голямо внимание на дребни факти.Спазвай си режима,тренирай усърдно и ще напредваш.Аз за 2седмици с стабилно хранене(наблягах на протеина) качих 2кг. ;)