11.04.09
08:24
на 18 години съм стаж в залата 2 3 години с прекъсвания през лятото.176 см съм и тежа 67 кг.От тази година се стремя максималкно да спазвам режим на хранене.Проблемът ми е ,че дори най-малката грешка ми се отразява супер тапо.Нз какво ми има на метаболизма май нещо тая година го прецаках на морето със честите си хранения на желирани бонбони + хамбургери и т.н.
От декември до сега съм качил 3кг което ми се струва супер малко в сравнение с другите хора.През този период съм ходил едва 2 пъти на дискотека (какви жертви правя само),защото като ида и като пийна и на сутринта съм леш с 2кг надолу.
пил съм 2пути креатин 1.ЦЕЕ 2.МОНохидрат и 2 кутии Сайвейшън.Не е много , но не е й малко.За 1 година с добавки.
Храненето ми : пОчити непроменено от началото на декември:
1.7:00 2яйца 3белтъка 100-150 грама Мюслу преди с мляко вече с вода ги правя.(белчо казва 4е е по-добре с вода)
2.10 35 (голямо м/учасие) пил филе доста голямо 200гр с гарнитура ориз нз.колко е грамажа.
3.12:30 леблебия 100гр
4.15:00 ориз много колкото побера със свинско или пилешко.
5.17:20 трен. и веднага след нея доста декстроза 60-70 гр
6.пил./свинско 150 гр + картофи /ориз по много
7.Яйчица със салата.нз на омллет 3 4 яйца с малко извара
8.Извара 200гр с вода
И това ми е режима сега защото ми свърши протеина ина4е преди беше същия само 4е допълнително 3 дози протеин.ТОва е кажете ми МОЛЯ ВИИИИИ
каде ми е проблемааааа ?? ? ? ОТ метаболизма ми ли е или от Храната или от внушението нз. Според вас къде е проблема.
За тренировката не ми се пише.
Само ще кажа че тренирам всичко.
вторник:Гърди биц.
сряда:крака корем
петък:РАмо .трапец. трицепс
неделя:гръб задно рамо
Стремя се да почивам по 1 мин най-много м/у сериите и 2 м/у упр.
Това е.Мерси предварително
11.04.09
08:44
Хах ти си с толквоа бърз метаболизъм, а се занимаваш със бавни въглехидрати :)
Пич, яж си всичко! Тесто, сладко ALL!
Вземи си и един добър Mass Gainer.
Няма смисъл да се лъжем, без да качиш мазно, супер трудно ще качиш чиста маса без Зоб.
а пък аз съм останал с впечатление ,че трябва да ям въглехидрати с нисък ГИ.Нз всички във форума така пишат.И да питам друго ако ям м/у храненията нещо сладко за повече калорий ще ми се забърза ли метаболизма още? ? ?
11.04.09
09:52
На всички във форума така пишат защото повечето искат да чистят сега- нали е лято :) както каза колегата яж си от всичко по много! това че ще се омазниш, ако въобще се омазниш, ще ти е най-малкият проблем с тоя твой метаболизъм.
11.04.09
10:04
Бърз метаболизъм.Ами щом сваляш трябва дигнеш още малко калориите,единствената грешка в режима е че между 10:30 и 15:00 имаш голяма дупка 5 часа само на една леблебия,а леблебията няма почти нищо в нея и като си с бърз метаболизъм... Мога да ти дам едно предложение като за твоя метаболизъм:в 10:35 ядеш не 100 гр леблебия,а 100 гр бадем или орех,а в 12:30 пилешкото си го правиш от вечерта,като сандвич 2-3 стабилни сандвича с пилешко и всичко останало както си ти е режима.
ами да и аз щях да вадя преси а у след тоя месец се канех.Ама то няма смисал по-добре първо да кача.Проблемът ми е 4е края на май заминавам за морето и там ще бачкам много и пак ще загубя постигнатото до сега има само лостове а фитнесите там са мн.скъпи 5 6 10 лв тренировката :ХАХах
Ще кача квото мога до края на май и на морето ще изчистя малкото мазнини които имам . Абе да се занимаваш с фитнес си е доста неблагодарна работа :ХАха
11.04.09
10:29
Бърз метаболизъм се забавя с много чести хранения по малки порции ,след фитнес яж бързи въглехидрати (сладко мед шоколад) и след тва си яж месото и картофите :)
а декстрозата кво е бе МЕН :ХАхаха ям споко и то много.Преебано ми е червото :ХАХА
Приятел.. от декември до сега си качил 3 килограма. Това са по-малко от 5 месеца. Да не стигаме до стриктна математика, но си качил над половин кило на месец.Което е повече от добре. А другите хора не са от значение. Не ми казвай, че искаш да приличаш като пичовете от подписа ми.
според мен не е нормално да се храня като 80 90 килограмов човек и да не мърдам от 67 кг . това ме притеснява
11.04.09
13:49
Според мен трябва да си купиш един кашон Сникърс.
11.04.09
14:02
Яж бе пич яж висококалорични храни прости въглехидрати протеини тъпчи квото набараш. И запомни,че колкото и бърз да ти е метаболизма той неможе да е безкрайно бърз все ще дойде момент в който няма да можеш да гориш повече отколкото приемаш.
леле мале аз толкова мн се стараех да не ям Бързи въглехидрати освен след тренировка де,а пък трябвало мерси много за отговорите.
Ако това ще те успокои - и аз качвам много трудно. При мене всяка грешка се наказва. То това не е живот направо. Ама като се усетих, че спагети могат да се правят по много различни начини без да ти втърсват - еми спрях да имам проблем с качването :D
11.04.09
15:37
Обикновени вафли кутия 30 броя - 2-3 лева - това ти трябва :P
аз тука се мъча да ям спагети без захар от 1 2 месеца 6тото ориза ми втрасна Лелелел ок почвам със сладките ХАХАх
11.04.09
17:22
Т.е. хората с бърз метаболизъм трябжа да нагъват повече сладко ли?Щото ако е така да палвам към МЕТРО :)
Т.е. хората с бърз метаболизъм трябжа да нагъват повече сладко ли?Щото ако е така да палвам към МЕТРО :)
Има само едни хора, които могат (не трябва, но могат) да нагъват сладко и тесто и т.н. странни неща - тези, които не им дреме за здравето им ;)
Останалите е добре да се придържат към консумиране само на храна, защото килата, мускулите и т.н. далеч не са най-важното :)
А между другото 3 кила от декември не са зле. Какъвто и да ти е метаболизма много повече от това (за мускули говорим, за лой няма ограничения) няма как да сложиш за толкова време след 2-3 години тренировки.
Мнението беше редактирано от G33K на 11.04.09 19:17.
според мен не е нормално да се храня като 80 90 килограмов човек и да не мърдам от 67 кг . това ме притеснява
Хората ти завиждат, а ти...
п.п. Метаболизма се забавя не с чести хранения по малко, напротив. По-малко хранения през деня, като гледа човек да се натъпче здравата. Така можеш да се задръстиш. Това е по въпроса с метаболизма, не съм казал, че за да почнеш да качваш трябва това да правиш.
Чесно да ти кажа мечтая си за метаболизъм като твоя...
Както каза един потребител горе - вкарвай си всичко без да се плашиш...
11.04.09
20:42
Според мене не спазвай режим кога какво да яеш, само гледай да ядеш по 6 пъти на ден убилно, пък яж каквото ти се яде и ако можеш по много :)
Аве не е баш така... не се притеснявай от омазняване, яж си висококалорични храни, ама все пак гледай какво слагаш в устата си. Боклуците са боклуци, не защото са висококалорични, а защото са вредни за здравето.
11.04.09
22:35
Хората ти завиждат, а ти...
п.п. Метаболизма се забавя не с чести хранения по малко, напротив. По-малко хранения през деня, като гледа човек да се натъпче здравата. Така можеш да се задръстиш. Това е по въпроса с метаболизма, не съм казал, че за да почнеш да качваш трябва това да правиш.
Точно така е. За да забавиш метаболизма последното нещо е да разделяш храненията на 6, то това се прави именно за по - лесно освояване на храната. За да забавиш метаболизма хапваш по 3 пъти на ден докато ти се доповръща и ще ти се забави метаболизма, но може да получиш разширек стомах.
Мнението беше редактирано от Цеков на 11.04.09 22:36.
няма да го правя това ,защото стомахът ми е достатъчно разширен (генът ми е такъв).
12.04.09
07:28
Бухай картофи, овес спагети тесто пържено квото ти дойде, тренирай здраво и ще видиш че ще качиш. И не се притеснявай ако качиш мазно то си е нормално. Знаеш ли коя храна от моето детство е абсолютната калориина бомба позната на човечеството завинаги (сега само при мисълта ми се драйфа).
грис? ... или там както се казваше. Баща ми ми е разправял, че е било доста гадно :D
12.04.09
10:50
Отиди в магазина кажи, че искаш Грис и мляко. Занеси ги на майка ти или на баба ти, после ще си оближеш пръстите :)
12.04.09
11:02
Бухай картофи, овес спагети тесто пържено квото ти дойде, тренирай здраво и ще видиш че ще качиш. И не се притеснявай ако качиш мазно то си е нормално. Знаеш ли коя храна от моето детство е абсолютната калориина бомба позната на човечеството завинаги (сега само при мисълта ми се драйфа).
Гатанки ли ще си поставяме ?
А познай кво не обичам да ям !
12.04.09
11:39
Какво ще кажете за една дебела филия бял хляб, мазно намазана с обработена свинска мас, а за вкус да поръсите отгоре голяма шепа захар.
Абе стига сте го карали да яде захар и други сладки работи!!!Като качи мазно по-добре ли ще е ?!?!?!?!Яж МНОГО въглехидрати но с нисък ГИ.Тебе целта ММ или мазно ти е ?
Еми ако това е пътят към успеха тва ще правя аз за тия 5 6 месеца съм качил само 2 3 санта на раката .Най-много в краката ,защото преди не съм ги тренирал.
иначе почити нямам мазно само по корема малко ,но от малък съм така.Днеска доволно си похпнах.Неща които преди никога не бих ял :ХАХА несле лаиън ,,..марс .... АУ
2-3 санта са си добре какво :) Ти да не искаш да качваш всеки месец по 1см :)
Значи, имам същия метаболизъм и знам какво е. Едва ли някой друг е изяждал по една кутия сухи пасти Балкан на ден (не помня колко точно бяха в кутиите). Пил съм по 6 кисели млека на ден, по 400гр. гейнър и 100гр. протеин и всичко това между храненията. Пиех вода с декстроза вместо вода... На фона на всичките тия въглехидрати ми се наложи да пия антибиотик за кратко, че ме тръшна някакъв вирус лятото и тая комбинация ми докара такава дисбактериоза, че след това не можех да се храня нормално половин година. Просто Кандида и други гъби обожават сладкото. Така че изхвърлянето с въглехидрати никак не е безвредно. Изпробвал съм да се докарам до инсулинов пик няколко пъти на ден главно с гейнъра пастите и декстрозата и нищо. Не качих и един грам мазнина. Просто стигам макс до 70 и тялото ми не позволява да прескоча тая граница. Познавах още едно момче с такъв метаболизъм и се отрови от химия да качи някой килограм и резултата беше краткотраен. За нас е проклятие, за другите дар от природата. Както искаш го приемай...
И да добавя - сметките за калориите при нас не важат. Качвал съм ги до 5000 на ден в продължение на 3-4 седмици и резултата беше, че просто бях абониран за двете нули... А и червата са много чувствителен орган и трябва да ги щадим...
Мнението беше редактирано от Кобра на 13.04.09 08:22.
ти направо ме отказа от фитнеса бе момче ХАХаха.5000 калорий и аз съм стигал но само 2 пъти.Самоубийство е всеки ден да ядеш толкова.А й парите не падат от небето.Нз нз сега лятото ще ходя само на лостове и ще клякам с приятелката :ХАХА смисал тя да ми е на гърба.Ще ям по 3 до 4 пъти на ден най-много но по мНОГО да видя дали така ще ми се забави малко метаболизма ,защото миналата година цялото лято на морето работих в един хранителен магазин и си хапвах от всичко без пари чипсове,жилибони и то през 30 мин.сигурно от там ми се е забързал толкова.Но аз от малък си се помня такъв нз нз нз нз :@:@:@:@:@
Много е досадно обаче ще ти припомня, че с чипсове и бонбони няма как да качваш. Дебелите качват от тях ама мастна тъкан. А и не знам кой те е излъгал, че можеш да си манипулираш метаболизма с чипс... Освен това съм чел, че мега химиците си забързват метаболизма с химия по време на цикъл във връзка с PTOR. Ако се интересуваш може да напишеш официално писмо до L.Rea, придружено от 5-цифрен хонорар в $ и той ще ти обясни подробно с каква химия да го постигнеш. Ако нямаш такава сума си изтегли пиратското копие на книгата му “Chemical Muscle Enhancement” оттук:
http://www.elitefitness.com/aff/review/cme.pdf
след което и “Building the perfect beast” и ще си отговориш на много въпроси, въпреки че според него прекалено голямо значение отдаваме на генетичния потенциал.