13.04.09
15:44
Имам страшен проблем с гърдите.Не знам тренировката ли не ми е правилна(ТУК ИСКАМ да кайа 4е като правя лежанка 4увствам натоварване в рамената нормално ли е)или какво но не се развиват долната 4ас не ли4и и са като увиснали също и вътресхната и горната 4аст не са развити и става мн гадно.кажета спешно какво да правя за да ги уформя правя кофи4ки 6бр 5серии и др като лежанка с обратен хват кросовър и флайс но нз
Мерси за поста но в раздела с упражненията пише 4е трябва да допирам леко до гърдите и дайте програма ако знаеде добра и ефикасна
Може би използваш тежест, която не можеш да избуташ с гърдите и несъзнателно използваш рамената за помощ.
Когато легнеш и вдигнеш лоста заключи плешките си(дай ги назад и навътре) и изпъчи гърдите. Но задължително намали килограмите и виж как е.
Успех!
13.04.09
17:01
аз имах моменти като правя гърди и ме боли трицепса,другия път ми се схваща крака,рамото и така нататъка.ама сам трябва да усетиш упражнението как те напомпва най-добре.мисля че нещо не го правиш правилно,извикай някоя батка във залата да ти каже като правиш каде грешиш
прави лежанка леко с бавни движения и да осещаш упражнението,а не да се напъваш и да буташ с рамената
13.04.09
22:10
казано от NGUN на 13.04.09, 15:58:
Мерси за поста но в раздела с упражненията пише 4е трябва да допирам леко до гърдите и дайте програма ако знаеде добра и ефикасна
Лег 3x10-8-8
Лег под наклон 3x10-8-8
Флайс 3x8
Кофички 4x колкото можеш, но гледай и в 4-те серий да правиш по еднакъф брой повторения.
казано от NGUN на 13.04.09, 15:44:
Имам страшен проблем с гърдите.Не знам тренировката ли не ми е правилна(ТУК ИСКАМ да кайа 4е като правя лежанка 4увствам натоварване в рамената нормално ли е)или какво но не се развиват долната 4ас не ли4и и са като увиснали също и вътресхната и горната 4аст не са развити и става мн гадно.кажета спешно какво да правя за да ги уформя правя кофи4ки 6бр 5серии и др като лежанка с обратен хват кросовър и флайс но нз
Точно за този проблем бях чел в едно списание когато увисвът гърдите-спри да правиш средна част поне за месец.Незнам дали ще има ефект казвам какво съм прочел
Точно днес един треньор обесняваше това на един пич в залата.Гледай да си прибереш раменете назад,не да ги изкарваш като буташ.Така ги натоварваш повече.Просто трябва да изпъчиш гърдите,да го правиш бавно и концентрирано с подходяща тежест и ще го усетиш неминуемо.А иначе другия вариант е дъмбели.
МЕРС. много днес правих гърди и тренера в залата ми каза то4но това да издърпвам рамената назад и мисля да спрада правя лежанка с лост за около месец (ще я правя с дъмбели) и ако има ефект ще продължа БЛАГОДАРЯ
еее братле няма стра6но с много трнирожки жси4ко се оправя важното е да не сменя6 програмата е разбирасе ако не вземе6 по добра от трниора на слажи трифанов ;-P
Ами просто според мен килограмите ти идват много или прекаляваш със сериите и повторенията. Пускай бавно и се концентрирай върху движението, опитай се да се съсредоточиш и да вдигаш с гърдите. Редувай и упражненията. Почни веднъж хоризонтална лежанка с лост, следващата тренировка за гърди започни с наклонена, а второ упражнение прави с дъмбели. Сменяй ги и намери кое действа най-добре за теб. На последното упражнение след последната серия може да пробваш да се разтегнеш, но внимателно.
Може да пробваш :
хоризонтална лежанка с лост - 4х12-10-8-8
наклонена лежанка с дъмбели - 4х10-10-8-8
кофички - 3 серии до отказ
флайс на хоризонтална лежанка - 3х10-8
Мнението беше редактирано от wholEcar на 20.04.09 18:06.