14.04.09
14:31
Хора тренирам на лостове и доста пъти ми се е случвало,така че едната ръка да ми се стяга повече от другата,следователно едната е по-голяма от другата...Добре ли ще е да правя серийте за трицепс и бицепс с дъмбели (равно серий и равно повторения х4),но да правя 3 серий с 1 килограм повече на лявата ръка,така ги чувствам еднакво стегнати...Дано да сте ме разбрали.Благодаря предварително!
14.04.09
15:13
Според мен си тренираи с еднакакви тежести.Всеки има разлика в рацете,прасците и т.н.Но и другите да си кажат мнението,което мисля,че няма да е по-различно...
14.04.09
15:50
Според мен избягвай сякакви упражнения с дъмбели, само вдигай с щанга..и слагай наравно КГ. Ръцете ще ти се изравнят след време като израснеш. Успех!!
Мнението беше редактирано от Cholakoff III на 14.04.09 15:51.
14.04.09
16:18
Разликата идва от това, че като държиш лоста (без значение успоредка, за набиране или щанга) ръката която е по-силна вдига по-голяма тежест , от там идва и разликата в размера.Тази разлика се изчиства с времето и най-добрия подход е тренировката с дъмбели, защото няма как едната ръка да помага на другата (ЕДНАКВИ КИЛОГРАМИ, СЕРИИ И ПОВТОРЕНИЯ ) Много е грешно да натоварваш ръцете по различен начин . Дано съм помогнал. :)
По-здрави !
Интересното е, че съм десничар, дясната ми ръка е малко по-голяма, но лявата е по-силна и в това съм абсолютно убеден. Предполагам, че ръката компенсира проблемите ми в гърба отляво, в следствие на гръбначно изкривяване като малък и една операция пак в лявата част на гърба.
14.04.09
21:09
казано от Petar Cholakov на 14.04.09, 15:50:
Според мен избягвай сякакви упражнения с дъмбели, само вдигай с щанга..и слагай наравно КГ. Ръцете ще ти се изравнят след време като израснеш. Успех!!
Точно обратното,ако е възможно да си изравниш ръцете,то е само с използване на дъмбели!