Цялостната картина при мен

14.04.09
21:44

Здравейте , на 20 съм ,194 см 98 кг ,ръката ми е 40 студена. Тренирам постоянно в последните 5 месеца , иначе преди съм тренирал в отделни периоди . Седмицата ми е следната Гръб , рамо , крака ,почивка , гърди, ръце , почивка , удачно ли ви се вижда ? Пия креатин монохидрат и гейнъри и качих няколко килограма ( 6-7 за последните месеци ) , но от скоро на никаде не върви ... имам застой ,че даже и на моменти меря ръката по-малка . В същото време ми излязоха стрии на 2те подмишници ... озадачен съм ?!?

15.04.09
05:22

трябва да имаш търпение и сички ще стане,но можеш да направиш някво разнообразие-суперсерии,дроп серии или пък да починеш 1 седмица.Пише се ПРЕДмишница!?

15.04.09
08:01

” Здравейте , на 20 съм ,194 см 98 кг”  Не ми стана ясно ти колко кила искаш да станеш ?!?

15.04.09
10:24

Предмишниците и мястото на самите мишници не е ли различно ?! Ами на тоя ръст 97-8 кила хич не са ми много .. 110 някаде ми звучи по-добре .

15.04.09
10:28

Ще ми кажете ли основното за суперсериите , тъй като не съм ги правил до сега ?

MO

15.04.09
11:39

казано от ilko на 15.04.09, 05:22:

трябва да имаш търпение и сички ще стане,но можеш да направиш някво разнообразие-суперсерии,дроп серии или пък да починеш 1 седмица.Пише се ПРЕДмишница!?

Какви предмишници ;д , човека си е написъл къде са му стриите.

Мнението беше редактирано от mondors на 15.04.09 11:40.

15.04.09
16:39

супер сериията представлява(грубо казано) правиш серия от дадено упражнение за определена мускулна група, пускаш щангата и в рамнките на 20 до 30 секунди (веднага), правиш серия за друга мускулна група ( в повечето случаи е мускула антагонист, но не е задължително), след което правиш по-голяма почивка в рамнките на 2-3мин (но това е индивидуално).
за дроп сериите, има доста образно обяснение ето тук:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/20143/#189870
целта на дроп сериите е избягване на застоя чрез стрес на деден мускул, не се препоръчва системно правене на такава тренировка. аз лично винаги съм тренирал в суперсерии, но според мен това не е най-добрата тренировка за покачване на тегло,  по обясними причини.
според мен пробвай тридневен сплит, с увеличване на тежеста, намаляване броя на повторенията и увеличаване почивките между сериите (нямам предвид 5 мин.) смени програмата, това също е много важно.
ето тази програма е перфектна:
http://www.bb-team.org/workout/1358/
почивай по-активно и резултатите са неизбежни.

По-здрави!

Мнението беше редактирано от djofi_m на 15.04.09 16:40.

15.04.09
17:21

дума подмишница няма отворете си речниците,може да каже просто на мишницата  :coolsmirk:

15.04.09
18:19

Здрасти! Доколкото разбирам, целта ти е общо покачване на маса по тялото. По повод суперсериите искам да добавя нещо. Както е споменал колегата, те се тренират както при мускули антагонисти, така може и един мускул да се тренира в суперсерии. Целта на суперсерията за един мускул естествено е, да го орелефи, очертае. Тук покачването на маса би трябвало да има най-слабо отражение. Поне според мен, по дългогодишните ми наблюдения, ако трениращият иска да качи маса със суперсерии, по-резонно е да тренира мускули антагонисти, например гърди и гръб, макар че това е доста тежка тренировка, или трицепс и бицепс. При тренирането на мускули антагонисти в суперсерия трениращият би могъл да има успех с покачването на маса. Аз лично, не бих препоръчал повече от две упражнения в суперсерия на една тренировка, защото е много изтощително и може да се стигне до катаболен ефект, който в случая е нежелан. Всеизвестна и добра стратегия да качиш мускулна маса е, когато тренираш с базови упражнения, по подобаващ начин. Няма да е зле, да напишеш тренировъчния си режим по-подробно и да видим с какво можем да сме полезни, и какво се налага да коригираме за да потръгнат тренировките отново.
До колегата ilko, правя извадка от “Български тълковен речник”, на издателство “МАГ 77”: мишница ж.р. - Част от ръката - от рамото до лакета. Подмишница - между мишницата и гръдния кош. Две дини под една мишница не се носят; мишца - ж.р. народно - Мускул. Здрави мишци.
Извадките са директни, “подмишница” като термин често се ползва в медицината, а и няма нищо срамно в това да се научи нещо ново.
Успехи на всички!

Мнението беше редактирано от Емо на 15.04.09 18:20.

15.04.09
20:07

Благодаря за отзивчивостта , та за режима ми : 1вото нещо е ,че тренирам вечер около 8 часа ,
понеделник - 4 упражнения за гръб по 3 серии с 8-9 повторения
вторник - рамо - 3 упражнения
сряда - крака -4 упражнени
четвъртък - почивка
петък - гърди - хоризонтална и горна с лоста по 4 серии , флайс и кросоувър
събота - бицепс 3 упражнения , трицепс 3 упражнения
неделя - спане :)

Емо искам да питам с какви тежести да правя лежанката (хоризонтална ) при положение ,че макс мога да вдигна 110 1 път . Мерси предварително ;) Искам да питам в такъв смисъл дали да покачвам постоянно тежестта на сериите или пък всичките с около 90 -100 .

П.П. Пия гейнъра сутрин след хапване и вечер след тренировка , също креатина 5 преди и 5 след .

Мнението беше редактирано от --- ----- на 15.04.09 20:12.

DI

17.04.09
10:08

казано от—-——- на 15.04.09, 10:24:

Предмишниците и мястото на самите мишници не е ли различно ?! Ами на тоя ръст 97-8 кила хич не са ми много .. 110 някаде ми звучи по-добре .

Дори с твоя ръст 98кг на правилното място са си мн добре но с 40 ръка май не е така. колко ти е гръдната обиколка?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1