13.04.09
16:23
По - атлетичен се става сякаш, по - подвижен от лостове.
13.04.09
16:24
Не мисля че трябва да се разделяме на лостаджии и заладжии,все едно да се разделяме на бицепсджии и трицепсджии.Няма защо да защитаваме лостовете или залата,двете са различни неща,но целта им си остава да развиват физиката.Най-добре ще е според мен просто да кажем кои са +совете и минусите на едното и другото,нали сайта е да се информираме,не да спорим за глупости.Ще кажа само,че лостовете са безплатни и въздуха е по-чист от залата и няма още 5 човека,които да искат да правят гърди промерно и да трябва да чакат някой да си свърши всичките серии за да почне следващия.
13.04.09
16:25
Аха, като правиш кофи в залата ефекта не е същия, както ако ги правиш на лостовете, разбирам!
Мнението беше редактирано от eraziel на 13.04.09 16:25.
И лостовете, и щангите си имат предимства и недостатъци. Повечето хора по залите, които не са ектоморфи имат доста проблеми с лостовете и обратното повечето ектоморфи в залата имат проблеми с големите тежести, които за един мезоморф и ендоморф са лесни, но за тях са много трудни затова защитават позициите си според това къде тренират.
С няколко думи лостовете те правят гъвкав и жилав, а щангите силен и голям (второто не е задължително).
казано от eraziel на 13.04.09, 16:25:
Аха, като правиш кофи в залата ефекта не е същия, както ако ги правиш на лостовете, разбирам!
Макар иронично да се изразяваш това не означава че си прав, защото в повечето зали кофичките се правят на специален уред за кофи, докато навън има успоредки, които ти дават по-голяма свобода на избор на кофички - съответно натоварването е по-различно и ефектът е друг.
13.04.09
16:37
http://vbox7.com/play:43505493. Човек направил подобно тяло от фитнес, а не от лостове не би могъл да прави такива неща.
13.04.09
16:42
Не, въпроса ми е с какво изпълнението на едно и също упражнение на открито/закрито оказва различен ефект върху “истинноста” на мускулите ...
И във момента, в който почваш да ми говориш за супер предимството да правиш 18 вида кофи на успуредката, аз ще ти кажа, че за сметката на това във залата можеш да контролираш ширината на хвата (повечето “уреди за кофички” са с трапецовидна форма), което със успуредка май не е възможно?
13.04.09
16:46
Аз не говора за превъзходните предимства на лостовете за изграждане на мускулна маса. Фитнеса разбирасе е по - добрия вариант за постигане на някакво тяло. Това което аз казвам е, че лостовете просто те правят по - атлетичен, по - подвижен, повече владееш собствената си тежест. И клипа си е пример затова.
казано от eraziel на 13.04.09, 16:42:
Не, въпроса ми е с какво изпълнението на едно и също упражнение на открито/закрито оказва различен ефект върху “истинноста” на мускулите ...
И във момента, в който почваш да ми говориш за супер предимството да правиш 18 вида кофи на успуредката, аз ще ти кажа, че за сметката на това във залата можеш да контролираш ширината на хвата (повечето “уреди за кофички” са с трапецовидна форма), което със успуредка май не е възможно?
В гимнастическите салони е възможно да регулираш ширината на успоредката, докато на тези навън просто липсват коригиращите устройства.
13.04.09
16:51
Аха, и ти, предполагам, всеки ден си в гимнастическия салон и там като тренирате 10 човека, всеки със различна ширина на раменния пояс, си настройвате ширината преди всяка серия ...
И аз мога да си изсмуча нещо от пръстите, ако т’ва целим...
Мнението беше редактирано от eraziel на 13.04.09 16:53.
13.04.09
16:54
Зависи от това в коя зала си и на кои лостове си.Като цяло спорта в страната е последния проблем на държавата,но ако имахме възможност всички да посещаваме хубави спортни комплекси нямаше да има толкова много наркоманчета и подобни безцелни човечета.
Не разбирам как може да твърдите, че лостовете изграждат различен тип мускули от фитнеса...според мен ако имаш структура на помпач, гръдният ти кош е като буре и главата ти потъва в раменете, ако ще и цял живот да висиш на лостовете, по-грациозен надали ще станеш. По-скоро ще пропилееш потенциала на структурата си. И не ме разбирайте погрешно, не съм против лостовете, но за мене са по-скоро добавка към тренировката в зала, поле за развитие на други умения - набиране на една ръка, различните превъртания, силови набирания...тн
Но има и един друг момент - ако изискванията към развитие на мускулната маса не са особено високи, както и ако трениращият се е въоръжил с търпение, сериозност и амбиция, то на лостовете наистина може да се постигне великолепно тяло, което рядко се вижда в залата. Познавам един мъж, тренирал съм с него в двора не едно училище, релефът му е невероятен, когато е с дрехи масата не му личи, но иначе изглежда като статуя на гръцки бог ... титанични венясали ръце, гърдите като издълбани с длето, гърба много компактен, пресата просто не мога да я опиша. Човекът само на лостове е тренирал, добавки не е взимал, нито се е хранил в изключителни количества. Каза, че тайната е в яденето на правилни храни и постоянството през годините. А в първия момент си казах ‘’бахти химика’‘...и често казано, във фитнес залите не съм виждал човек с толкова красиво тяло...може би е до ген :)
13.04.09
17:20
Абе вижте гимнастиците, да не мислите, че са направили такива тела от фитнес. Лостове, успоредки, халки, магаре, коза. Се упражнения със собственото тяло. Сичките са дребни и много релефни. Но и супер подвижни и атлетични!
Е ако ще си даваме такива примери - виж щангистите от леките категории - всички са супер силни, атлетични и релефни.
И в крайна сметка за всички спортисти важи многото зоб, така че това не са много подходящи примери...
И щангите и упражненията със собствено тегло са просто инструменти, а кой за какво и как ги използва вече зависи от целите. Аз лично предпочитам да ги ползват и двете.
Мнението беше редактирано от Петко К на 13.04.09 17:46.
13.04.09
17:53
Че то тук всички тренират на лостове.
Ама като едно от 3-4 упражнения :) :-P
13.04.09
17:55
Според мен, фактът, че “лостаджиите” се сцепват да коментират “заладжиите”, а обратното не се наблюдава, или поне не в такава степен е показателен :)
Същата работа и с добавките...
И за да не каже някой, че се опитвам да разпалвам конфликта - не смятам, че момчетата, трениращи по лостове са смотани, защото не влизат във фитнес залите, нито пък смятам, че някой е глупак, щом е решил да не употребява добавки ...
Нещата опират до личен избор, възможности, разбирания за “спорта”, търсен ефект и хиляди други неща, но нека не се опитваме да приписваме своите виждания за нещата на останалите и да ги убеждаваме, че ние сме прави, а те са шматки...
По-важен, а и похвален, е фактът, че спортуваме, на фона на заобикалящите ни тюфлеци, които се чудят чипс с какъв вкус да си купят, за да им върви по-добре с бирата докато гледат телевизия ...
13.04.09
18:07
Според мен е въпрос на вкус. За мене лично, да тренирам на открито си е удоволствие,за разлика от залите-там просто не ми е комфортно.Не че съм постигнал нещо все още(все пак тренирам от скоро),но се надявам с постоянство и упоритост резултатите да не закъснеят.Пожелавам на всички здраве,всичко друго се постига!
Мнението беше редактирано от RocknRolla на 13.04.09 18:08.
13.04.09
22:06
казано от kilima7 на 11.04.09, 06:41:
казано от Petar Cholakov на 10.04.09, 13:47:
Лостовете са много хубаво нещо, но не мисля че ще можеш да направиш много добра маса само с тях, ще ти трябват и щанги, гири и машини..
http://video.google.com/videosearch?q=bartendaz+pull+ups&emb=0&aq=1&oq=bartendaz#
Брат ми ходеше на зала около година и нещо с прекъсвания.Почна да ходи на лостове почти всеки ден и е много доволен,да не говорим ,че гърбът му расте зверски ,а ръцете и гърдите стават много плътни и силни.Той твърди ,че коремът му се натоварва много също ( от набирания).
Всеки усеща упражненията по различен начин.
ОК, все пак според мен е най хубаво да се направи микс от лост и зала :D
14.04.09
11:18
релефа е много по-дълбок от лостовете,а до колкото за привикването кам едни и сашти упражнениа не е така,аз лино съм тренирал две години само и единствено лостове,можеш много да разнообразияваш то си идва ватре от себе си ,ти сам запо4ваш да си правиш програма-аз съм правил следното;
1 серия -набиране широк хват веднага след неиа
2 сериа-кофи4ки ,следва по4ивка
така става нешто като супер сериа аз си го нари4ам двойна сериа,штото имам и тройна ,но за това по натам .
тези двете ги броя за една сериа,правите между 8 и 10 серий,така като може за оште по-голиамо разнообразие да сменияте всеки път набираниата със разли4ен хват,зад гръб, така мускула е постоияно стресиран всяко набиране разли4но.
следваштото което е да слагате тежест и на набираниата и на кофи4ките
другото нешто е за доста по тренирани и то важи само за тренировки на лостове,тези които имат по-гоям стаж на лостовете,не във зала стажа от жалата не играе роля а тренироността на мускула от лост
тройна серия-
1 набиране-сменияте хвата всеки път
2 кофи4ки
3 пак набиране и ако парвото ви е било широк хват ,то сега го направете зад гръб или обратен хват,ви4кото това е една сериа
нали имате между 10-30 секунди между 1, 2 ,3 и то заради това 4е примерно успоредката е на 10 метра от лоста поне на мен ми е така на миястото което тренирам.след тези трите следва по4ивка,тя си зависи от дишането ви
и пак запо4вате отна4ало. аз съм правил по 7,8,9,10 серий ,като 1,2, и 3 се броиат за една циала сериа,обшто 10 ако можете да направите това са ви 30 малки или нормални серйй,но е интезивността е много голяма и се полу4ава помпане което и в залата неможете да направите, а релефа е уникален,смисъл то си зависи и от храната ,аз ли4но биях на нвд
14.04.09
11:35
с тези тренировки се постига много твъдост на мускулите и много ка4ествен релеф,мускула става много жилав и гъвкав,несто което неможеш да направиш в залата
друг на4ин на тренировка е един ден да правите само силови и коремни и така постоиянно сменияте набираниа ,силови,кофи4ки то си ви идва отватре сами ште разберете как да разнообразиявате.нешто друго искам да добавя когата тренирате постоианно на лостове не взимайте стероиди особенно с тези схеми които аз написах ,помпането със стероиди в тази тренировъ4на програма е не4овешко стига се до гадни болки и много ама адски много напомпване 4ак до пръсване,просто от самото напомпване блокирате и неможете да направите пове4е от 4,5,
Ради, няма да коментирам вижданията ти, просто искам да те помоля да сложиш някаква снимка. Казваш, че си тренирал 2 години сериозно на лостове. Ще ми е интересно да видя какво си постигнал.
14.04.09
17:12
Тва с релефа е просто смешно , че е по-добър от лостове
казано от Wrestling_pro на 14.04.09, 17:12:
По принцип си прав, защото релеф се постига чрез хранене, но лостовете те правят по-нацепен (подчертават сепарацията на мускула) в сравнение с щангите и това е логично като се има предвид, че мускулът е постоянно под напрежение (гравитацията не прощава).
Мнението беше редактирано от Hvanatema на 14.04.09 17:34.
14.04.09
17:42
казано от Hvanatema на 14.04.09, 17:32:
По принцип си прав, защото релеф се постига чрез хранене, но лостовете те правят по-нацепен (подчертават сепарацията на мускула) в сравнение с щангите и това е логично като се има предвид, че мускулът е постоянно под напрежение (гравитацията не прощава).
Слагам те в бисерите
ахахха гравитацията не прощавала :D Начи лостът на лежанката не го фаща гравитацията, той сам си се спуска и прецаква сепарацията на мускула, мама му пуста щанга :D
Мнението беше редактирано от Voyager на 14.04.09 18:28.
14.04.09
18:29
Нима?!
ок де изложи една научно обоснована причина лостовете да правят по-добър релеф...само една.
На лостове не можеш да развиеш добре долната част на тялото. Хората сме приспособени да ходим, тичаме, скачаме, а не само да висим по дърветата (така де, лостовете). Да си атлетичен, “корав”, “жилав” и т.н. не значи само да можеш да се набираш или да правиш много кофички. Искам да видя някой лостаджия как ще клекне с два пъти теглото си примерно.
14.04.09
22:34
Тренирането със тежести и със лостове е несравнимо. И 2те имат свойте предимства. Въпрос на преоритети, но примерно според мен на 13-17 годишна възръст по - подходящ избор са лостовете, след това вече човек иска ли да има по - серьозна сила, без тежести не става.
15.04.09
06:07
казано от Цеков на 14.04.09, 22:34:
Тренирането със тежести и със лостове е несравнимо. И 2те имат свойте предимства. Въпрос на преоритети, но примерно според мен на 13-17 годишна възръст по - подходящ избор са лостовете, след това вече човек иска ли да има по - серьозна сила, без тежести не става.
Тренирал съм доста на лостове , става за начало .Не е нито несравнимо , нито нещо невероятно.
15.04.09
10:13
нямаш проблем ште ти дам пове4е оте ти пратиа т една снимка,само 4е тук нешто немога да ия ка4а даи ми скайп и ,
ште ти пратия ако имаш регистрация в гепиме ,там имам шашто снимки
15.04.09
10:59
казано от Wrestling_pro на 15.04.09, 06:07:
казано от Цеков на 14.04.09, 22:34:
Тренирал съм доста на лостове , става за начало .Не е нито несравнимо , нито нещо невероятно.
Точно това казах и аз, че стават за начало. А това, че е несравнимо имах предвид, че са просто 2 различни неща, а не че лостовете са много велики.
15.04.09
11:52
За начало по лостове мисля, че е по-добрия вариант. Тежестtа ти е собственото тегло и неможеш да намалиш трудносtта.Което пък от своя страна няма начин да не води до по-бърз ефект, НО (ех .. винаги го има) идва време в което просто свикваш и ти трябва по-голяма тежест.Друг плюс не виждам.В залата може да се тренира по всяко време, зиме, лете - ден и нощ.Там има доста уреди даващи неизброим избор от упражнения + желаната тежест, защото понякога и +5кг си казват думата !
15.04.09
13:40
http://vbox7.com/play:69c29497 на мен това ми харесва повече.Не харесвам негри,цигани и турци.А и искам да видя братлетата от гетото да направят нещо подобно.Според мен в спорта се иска постоянство,а това дали ще е лека атлетика,тежка атлетика,силов трибой,борба,колоездене всеки сам си решава.Въпроса е да знем,какво искаме да постигнем и как да го постигнем.Аз в цялата тема не видях някой да напише колко кила е как тренира на лостовете и как постига резултати(нещо полезно),вместо това се оформя спор пълноценни ли са лостовете или залата е the source of power(нещо безсмислено).
15.04.09
15:31
Едва ли някой от нас ще става професионалист на успоредка или ще гони физиката на Краснянска.Беше просто пример,че има 1000000000000000човека,трениращи по някакъв начин,но в темата питам за УПРАЖНЕНИЯ ЗА ЛОСТОВЕ,за да се извлекът максимално ефективни упражнения,за максимален брой мускулни групи,за рамо най-вече,но явно за сега няма нищо ново под слънцето и никой не сподели упражнения,които са го изненадали приятно са го превърнали в налят батка.
15.04.09
18:39
междудрогото рамената се развиват страшно много от лостовете,опитай се да направиш тази програма която написах,нешто рамената не само ти развиват и растат но май остават най-напредналия мускул от лостовете,особенно предната 4аст а пък ано имате и добра генетика........ не ми си мисли какво ште стане с рамената ви
16.04.09
00:14
според мен лостовете наистина са страхотно на4ало.аз запо4нах на успоредка и след това по4нах с фитнес.голям недостатак според мен е 4е на лостове не може да се направи голяма рака.ина4е според мен хората дет цял живот са по лостовете са по мнооооого по силни от тия вав фитнеса по отно6ение постижения-собствено тегло.на лостове правя гръб и естествено корем.наи доброто упражнение-висене(лоста трябва да е висок ако сте над 180см)и повдигане на краката на 90 градуса.задаржате така 2 сек и правите набиране(рацете са в надхват).докато правите набирането краката стоят на 90 градуса и после от на4ало
Зависи какво разбираш под голяма ръка. Ако 40 за тебе е голяма, то според мене е напълно постижимо дори само на лостове.